X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
באירופה, כל משתמש יכול להגיש בקשה לעיין בנתונים האישיים שחברה מסחרית כלשהי, מקוונת או לא מקוונת, מאחסנת על אודותיו. משתמש אחד עשה את זה. מה הוא גילה?
▪  ▪  ▪
פייסבוק. מידע זמין [צילום: AP]

באירופה, כל משתמש יכול להגיש בקשה לעיין בנתונים האישיים שחברה מסחרית כלשהי, מקוונת או לא מקוונת, מאחסנת על אודותיו. משתמש אחד עשה בדיוק את זה וגילה שקיימים עליו 880 עמודים של מידע אצל לא אחרת מאשר פייסבוק. למשתמשים אחרים, שרשומים באתר Europe VS Facebook, יש אפילו יותר. בנוסף למידע הרגיל שאפשר למצוא בכל פרופיל ציבורי, הם מכילים גם הררים של מידע כמו אירועים בהם נכחת (או לא נכחת), אי-מיילים שנמחקו ועוד. דבר זה מעלה תהיות לגבי איזה מידע פייסבוק שומרת עלינו, כמה זמן הם מתכוונים לשמור את המידע הזה ומה הם הקריטריונים שלפיהם הם שומרים את המידע. יחד עם עוד 800 מיליון משתמשי הפייסבוק נוצר פה מטמון של ממש למפרסמים שמחפשים מידע ממוקד על קהל הלקוחות שלהם. בנוסף, תארו לכם שסוכנות כלשהי תוכל להשיג צו בית משפט שמחייב את פייסבוק לשחרר את המידע לצורך הליכים משפטיים.
מכירים את אלה שתמיד מקפידים לצלם תמונות בזמן הכי לא מתאים ולהעלות אותן לפייסבוק? משתמשים רבים חוו על בשרם את ההשלכות - איבוד של מקום העבודה (או שפשוט לא התקבלו), דיונים משפטיים שהשתבשו וסיפורים רבים נוספים מעין אלו שאנחנו שומעים עליהם פה ושם. האירוניה היא שלעיתים קרובות המידע ניתן מרצון.
הדוח מראה גם את המיקום ממנו התחבר המשתמש, כולל קווי אורך וגובה, את כתובת ה-IP של התחברויות מהעבר, באמצעות איזה סוג של מכשיר התחברת, חברים שהסרת ועוד. ככל שהיית פעיל יותר ברשת החברתית לאורך זמן, כך הדוח שקיים הוא ארוך יותר.
נכון להיום רק תושבי אירופה יכולים להגיש בקשה לקבל עותק של המידע שפייסבוק מחזיקה עליהם, זאת הודות לחוק שקובע שלכל אדם יש את הזכות לקבל עותק של כל המידע שחברה כלשהי מחזיקה עליו. אבל בינתיים, עד שהחוק הזה יגיע לשאר העולם, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לשמור על הפרטים האישיים שלכם בפייסבוק:
1. אם זה לא שם, זה לא קיים - הימנעו מלפרסם בפרופיל שלכם נתונים כמו מספרי טלפון, כתובת מגורים וכולי. גם אם ההגדרות הפרטיות שלכם מאפשרות רק לחברים לראות את המידע שלכם, כאשר המידע קיים ברשת הוא יכול להגיע בכל מיני דרכים גם לאנשים שלא התכוונתם והוא גם לא בהכרח נעלם, אפילו אם "מחקתם" אותו.
2. להקת אפליקציה - היום כמעט כל עולל כבר הוגה את המילה 'אפליקציה' עוד לפני שהוא נגמל מחיתולים, בעוד שעד לפני כמה שנים המילה הזו הייתה שגורה יותר בפיהם של מתכנתים ואנשי מחשבים. קיימות המון אפליקציות בפייסבוק, חלקן שימושיות וחלקן לא, אבל יש גם אפליקציות שהמטרה שלהן היא לאסוף עליכם נתונים מהפרופיל שלכם. אל תתקינו אפליקציות שבאמת אין לכם כל שימוש בהן ותמיד בידקו אלו הרשאות גישה האפליקציה מבקשת, ואם נראה לכם שהדרישות מוגזמות - אל תאשרו. (אגב, ברוב המקרים שהאפליקציה מבקשת גישה לצ'אט של פייסבוק, מדובר באפליקציה זדונית).
3. אל תאשרו חברות לאנשים שאתם לא מכירים, זה יכול להיות מישהו שאוסף עליכם מידע או מעביר לינקים או אפליקציות זדוניות.
4. אם זה נשמע יותר מדי טוב מכדי להיות נכון, אז כנראה שזה לא נכון - עם 800 מיליון משתמשים, הפכה פייסבוק לכר פורה עבור פושעי העולם המקוון. אחת הדרכים היא הפצה של לינקים ל"מבצעים" חמים ו"הצעות" מפתות, לפעמים הלינקים הם חלק מהונאה של גניבת זהות ולפעמים הם נעשים למטרות שיווקיות, כך שכשאתם לוחצים על הלינק או על "שתף" אתם למעשה עושים לייק לעמודים אחרים ללא ידיעתכם. אז לא - אפל לא מחלקת ipad בחינם, ומייקרוסופט לא מחלקת כסף לסטודנטים סתם כי פתאום נחה רוח טובה על סטיב באלמר.
5. הגדרות פרטיות זה לא שגר ושכח - (לפחות לא בפייסבוק). מכיוון שפייסבוק נוהגת לעדכן מדי פעם את הגדרות הפרטיות שלה, אתם יכולים לפעמים לגלות שהגדרה כלשהי שעדכנתם בעבר כבר לא תקפה ולכן תהיו חייבים להגדירה מחדש. עשו לכם הרגל לבדוק מדי פעם אם יש שינוי בהגדרות הפרטיות ועדכנו במידת הצורך.
הגלישה באינטרנט בכלל ובפייסבוק בפרט לא צריכה להיות פעילות מסוכנת. רוב הונאות האינטרנט שמצליחות עשו זאת בזכות חוסר ערנותם של הגולשים ובכך שהם בעצמם הזמינו את ההונאה לביתם. חשוב לעבוד עם תוכנות חוקיות, לוודא שדפדפן האינטרנט שלכם מעודכן בכל עידכוני האבטחה והפאצ'ים החדשים ביותר ושיש לכם תוכנת אנטי-וירוס טובה ומעודכנת.

תאריך:  25/10/2011   |   עודכן:  26/10/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אברהם בן-עזרא
משרד השיכון תומך בדיירים ונותן מענקים. אף שהסכומים זעומים ובקושי משתווים לתעריפי פרסום אותו מקבל המשרד בגין מענקים אלה, מן הראוי שהמשרד יפרסם ברבים קריטריונים ברורים לקבלת המענקים, ויואיל להבהיר כמה הבהרות
איתמר לוין
מדוע לא קראתם בשום מקום, חוץ מאשר ב-News1, את תגובתה של המדינה על עתירת המתמחים לבג"ץ? משום שהתקשורת שוב לוקחת צד ושוב מועלת בתפקידה. העובדות לא יבלבלו את מי שמנצל כל הזדמנות כדי להיות פופוליסט ולתקוף את הממשלה ואת העומד בראשה
איתי יהל
חוזקו של מנהיג נמדד בין השאר במעשיו הבלתי מקובלים, על-ידי תומכיו, השוכחים לפעמים כי המנהיג שלהם מרגע היבחרו הוא המנהיג של כולם
יואב לוי
במקום להמשיך לבצע מעצרים המוניים שמספקים תירוץ לחטיפות ומביאים אותנו, בעת חטיפה, להעמדת משפחות הנחטפים מול משפחות ההרוגים בנושא הטעון כל-כך: האם לשחרר או לא לשחרר מחבלים עם דם על הידיים - הגיע הזמן להגיד עד כאן!
איתמר לוין
שני פסקי דין שניתנו בתוך יום אחד, מצביעים שוב על הביזיון ששמו "עסקות טיעון". מצד אחד, המדינה מקבלת החלטות שבמקרה הטוב מצביעות על טמטום. מצד שני, בתי המשפט כבולים לאותן עסקות    מי שרוצה לפקח על הפרקליטות ולהשפיע על מערכת המשפט, טוב יעשה אם יתחיל בטלטלה עזה של העסקות הללו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il