X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
בשבוע בו קיימו עיתונאי ישראל את כנס אילת, חשוב לבחון את שורשי אובדן האמון בתקשורת שמגיע לפי סקר חדש לממדים חדשים - 84% מהציבור אינו מגלה אמון כלפי התקשורת בישראל
▪  ▪  ▪
התקשורת הולכת ומאבדת את אמון הציבור [צילום: איתמר לוין]
משהו רקוב
הקורא / המאזין / הצופה מתחיל להבין, ככל שהוא מחשוף יותר לאתרי האינטרנט, שמשהו רקוב בממלכת התקשורת. הצרכן מגלה יותר ויותר כי מי שאמור לספק לו חומר מאוזן, מפר את האיזון הזה ומניח בפניו תבשיל שמעלים מעיניו ידיעות ודעות אחרות שאינן עולות בקנה אחד עם האג'נדה השמאלנית של התיקשורת

כמנהגם אחת לשנה, ירדו עיתונאי ישראל לכנס השנתי שלהם באילת, כדי לעסוק בסוגיות מקצועיות ואחרות המטרידות אותם. המפליא הוא שבבעיית הבעיות של התקשורת, שעליה תיפול או תקום התקשורת הישראלית, לא עסקו כלל: רמת האמון ההולכת ופוחתת משנה לשנה של הציבור הכללי (ובעיקר הדתי והחרדי, אבל זו סוגיה בפני עצמה), כלפי אמצעי התיקשורת.
הפעם האחרונה שמארגני כנס אילת לתקשורת העזו לערוך סקר כזה, הייתה בשנת 2009, ותוצאותיו היו בלתי מחמיאות בעליל. המארגנים הבינו שאין טעם לערוך סקר נוסף, שרק יכרסם במעמדה השפל בלאוו הכי של התקשורת. למזלנו ישנם בישראל גורמים נוספים שמתעניינים בנושא, והם מציגים נתונים מדהימים לגבי מידת אי האמון שרוחש הציבור לתיקשורת.
ערוץ הכנסת ביצע סקר כזה ומצא כי 84% מהציבור הכללי אינו מגלה אמון כלפי התקשורת. מכון חיים הרצוג לתקשורת ולחברה באוניברסיטת תל אביב, שערך בניהולו של פרופ' כמיל פוקס סקר כזה, מצא שרק 34% מהציבור נותנים אמון במידה רבה/רבה מאוד בתקשורת ה'קלאסית' (טלוויזיה, רדיו, עיתונות). מימצאים זהים פחות או יותר עולים בסקרים נוספים שהתפרסמו בשנים האחרונות.
מימצאים אקוטיים אלה לגבי עתידה של העיתונות, לא נדונו בכנס אילת, על-אף חשיבותם באשר לעצם קיומה בעתיד, והיותם איום מדאיג על עצם יכולת הקיום של הדמוקרטיה הישראלית (שהרי אין בנמצא דמוקרטיה נטולת תקשורת).
'שידורי המהפכה'
בוודאי יש גורמים לא מעטים לכך, ובכלל זה התמקדותה של התקשורת, בעיקר המודפסת, בתחומי 'מדינת תל אביב' והזנחת הסיקור לגבי שאר חלקי הארץ; התנשאותה מעל לציבור צרכניה; התמקדותה בשלילי ובהרסני; התגייסותה לקידום אג'נדות מסיתות, פלגניות, מעוותות, מלבות מתחים; נטייתה לייצר פאניקה והיסטריה מלאכותיים; העדפתה לחולל חדשות (ראו למשל התגייסותם של 'שידורי המהפכה' ו'עיתוני המהפכה' לליבוי מחאת האוהלים) על פני דיווח חדשותי בלתי תלוי; היותה מאוהבת עד כלות בעצמה; הינתקותה מרצון ממורשתו ומאוויו של העם היושב בציון; התייחסותה למדינה במשקפיים של 'אנחנו מן האו"ם', ועוד.
מקורן של כל הרעות החולות האלה, בגורם בסיסי אחד: נטייתה המובהקת לשבור חזק שמאלה, לעבר השמאל הקיצוני, ולייצג את המיעוט השמאלני הצעקני, שמשקלו באוכלוסיה אחוזים בודדים. אין בכך כל פסול, במידה שניתן פתחון פה זהה גם לדעות אחרות. הבעיה היא במינון, כמובן אבל הוא אינו קיים. ימין ושמאל - רק שמאל ושמאל. אילו הוצבה קלפי ביום הבחירות במערכות הערוץ השני, הארץ, 'ידיעות' ואחרים – הממקמים עצמם בשמחה בעמדת אופוזיציה למדינה ולעיתים עד כדי הזדהות עם האוייב - היו מפלגות השמאל היותר קיצוני, זוכות בה לרוב מוחץ.
במלים אחרות: בציבור מעמיקה התחושה, שהם מספרים לך רק מה שהם רוצים שתדע, ומאידך-גיסא מתגייסים 'לאתרג' אישים ומוסדות שהם חפצים ביקרם. קחו למשל את ביהמ"ש העליון, שהפך לקודש הקדשים של דת המשפט הישראלית: מתי נתקלתם באחרונה בקמפיין תיקשורתי ראוי לשמו כנגד העובדה שזהו ביהמ"ש היחיד בעולם שבו כבודם משכפלים עצמם בשיטת חבר מביא חבר, והופכים עצמם לחונטה אוליגרכית אשכנזית-חילונית-שמאלנית-מתנשאת? או כנגד העובדה שכל המהלכים לבחירת שופטים במוסד הדורש שקיפות מכל אחד אחר, נעשו (עד לאחרונה) בחוסר שקיפות משווע?
מתי נתקלתם בציוץ תיקשורתי בנוסח אברמוביץ ("יונית, אוֹמַר זאת כך") כלפי העובדה הבלתי נתפסת, שזה המוסד היחיד בישראל שהאפליה עדתית /לאומית /דתית, עדיין מושלת בכיפתו? או בנושא דריסת עיקרון שיוויון ההזדמנויות המקודש וחסימת דרכם של מועמדים מוכשרים רק מפני ש"יש להם אג'נדה" אחרת? או בסוגיה הגרועה מכל: הפגיעה האנושה של העליון בעיקרון חלוקת הרשויות שבבסיס המשטר הדמוקרטי, בכך שהוא מינה עצמו מכוח תפיסת 'לשלטון בחרתנו' למחוקק-על שמרשה לעצמו לפסול חוקים של פרלמנט דמוקרטי?
משהו רקוב בממלכה
הקורא/המאזין/הצופה מתחיל להבין, ככל שהוא נחשף יותר לאתרי האינטרנט, שמשהו רקוב בממלכת התיקשורת. הצרכן מגלה יותר ויותר כי מי שאמור לספק לו חומר מאוזן, מפר את האיזון הזה ומניח בפניו תבשיל שמעלים מעיניו ידיעות ודעות אחרות שאינן עולות בקנה אחד עם האג'נדה השמאלנית של התיקשורת. דוגמאות? יש בשפע.
נתחיל ביקירת התיקשורת, נשיאת העליון דורית ביניש. האם מישהו מצרכני התיקשורת הקלאסית, נחשף לתחקיר המזעזע של יואב יצחק, לכל הדעות תחקירן רציני ואחראי, שפורסם בימים אלה באתר 'מחלקה ראשונה', תחת הכותרת: "כיצד משחיתה הנשיאה את מערכת המשפט: ביניש - עבריינית סדרתית", ושבכותרת המשנה שלה נאמר: "נשיאת העליון דורית ביניש פעלה לקידום אישים לכהונת שופט בית המשפט העליון חמישה מהם סייעו בחילוץ בעלה, עו"ד יחזקאל ביניש, מהגשת כתב אישום נגדו; השישי דחה ערעור אזרחי שהוגש נגדו והיה עלול להביכו. במדינה מתוקנת הייתה ביניש נחקרת ומועמדת לדין". האם סוגיה זו, ועצם פירסומה, אינם מחייבים לפחות דיון ציבורי-תקשורתי נוקב? (לא ניכנס לפרטי התחקיר, שניתן לעיין בו)
יכול שיטען הטוען, שאין התיקשורת רוצה ללעוס חומר לעוס. אבל כיצד עומדת טענה זו מול להיטותה של התיקשורת למחזר חומרים לעוסים אחרים, כמו למשל הידיעה של אמנון אברמוביץ בערוץ השני בעניין פניית משה קצב ליועהמ"ש במה שהוגדר כניסיון לסחוט אותו – שהחלה לגלגל את כדור השלג של פרשת קצב? למה בעניין קצב כן ובאשר לביניש לא?
התרמה לקרן החדשה
באותה מידה לא גילתה התיקשורת הקלאסית לצרכניה, מימצא מדהים נוסף בקשר לנשיאת העליון, אשר דרסה במו רגליה, לכאורה, את הקוד האתי שהיא עצמה חיברה והפיצה, האוסר מעורבות שופטים בפעילות ארגונים פוליטיים ובהתרמת כספים. בתלונה שהגיש עו"ד אביעד ויסולי לשר המשפטים נטען כי בספטמבר 2007 אירחה כבוד הנשיאה ביניש בלשכתה בביהמ"ש את ראשי הקרן החדשה לישראל וקרן פורד, לטקס חגיגי בו העניקה הקרן האמריקנית צ'ק בסך 20 מיליון ד' לקרן החדשה. בתלונה נטען שמכיוון שהקרן החדשה עוסקת בפעילות בעלת גוון פוליטי מובהק, והואיל ועל שופטים נאסר לעסוק בהתרמות כספים, ומשום שהנשיאה ביניש עצמה יושבת לעיתים בעתירות שמגישים ארגוני שמאל נתמכי הקרן – כי אז היה על ביניש לזרוק את האירוע מכל המדרגות של לשכתה.
מישהו הביא את עצם קיומו של המעמד התמוה עד כדי בלתי חוקי הזה, ואת סימני השאלה סביבו, לידיעת צרכני התיקשורת?
הצנזורה שמטילה התיקשורת על עצמה באה לידי ביטוי לא רק בסתימת פיות ובהסתרת חדשות, אלא גם בפרשנות עקומה של המציאות. רק השבוע, בטקס האזכרה לבן-גוריון בנחל צין, דיבר נשיא המדינה שמעון פרס על תפיסתו של ב"ג בנושא הפרדת הרשויות: "בן-גוריון דגל בהפרדת רשויות: פוליטיקאים לא ישפטו - ושופטים לא יעסקו בפוליטיקה".
מה עשתה התיקשורת עם זה? הפכה את המידע הזה על פניו: "הדברים נאמרו על-רקע המתקפה החריפה של נשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש, על בכירים במערכת הפוליטית" (ynet, 04.12.11, 15:34). כל מי שקורא את הציטוט המקורי בדבר הפרדת הרשויות, יבין שהוא מבטא ביקורת כנגד מי ששובר את עיקרון הפרדת הרשויות – וכל מי שחי במדינה הזו יודע שביהמ"ש העליון הוא שדרס ברגל גסה את עיקרון הפרדת הרשויות, כשהפך עצמו למחוקק-על, ולאו-דווקא הפוליטיקאים שמעולם לא שלחו ידם במלאכת השיפוט. אבל ב-ynet הפכו את היוצרות, על-פי מיטב הלהטוטנות התקשורתית המעוותת את המציאות.
אז מה הפלא שאמון הציבור בתיקשורת הולך ומתמוסס עד כדי סיכון המשטר הדמוקרטי?

תאריך:  06/12/2011   |   עודכן:  07/12/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מה התקשורת לא רוצה שנדע
תגובות  [ 9 ] מוצגות  [ 9 ]  כתוב תגובה 
1
כתבה מעולה- וכל המוסיף גורע.
שרה.א  |  7/12/11 14:56
2
נאה דרשת ל"ת
א מ רול  |  7/12/11 17:12
3
נאה מאוד דרשת, אבל...
מזכיר המדינה  |  7/12/11 20:42
4
חשוב ,טוב אבל רק על קצה המזלג ל"ת
ישראל בן-צבי  |  8/12/11 00:10
5
התקשורת לא רוצה
רונן גולדשטיין  |  8/12/11 06:02
6
מי מאמין עדיין לתשקורת?רק האינ
קורןנאוה טבריה  |  8/12/11 06:51
7
כתבה מעולה אך מה עושים על מנת
פנינית  |  8/12/11 09:28
8
מאמר מעולה ואמיתי ל"ת
ירדנה  |  8/12/11 15:09
9
פרה קדושה ושמה עיתונות
יעה  |  9/12/11 13:25
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
שי דנות
הכנסת שיעורי חובה בקרב-מגע הגנתי החל משלב חטיבת הביניים, ויידוע נערות ונשים בנוגע לזהות התוקפים הפוטנציאליים על-פי המידע הסטטיסטי הקיים, יפחיתו במידה משמעותית את מקרי וניסיונות האונס במידה לא מבוטלת
גיא חזן
השקעה באמצעות קרנות נאמנות פופולרית מאוד עקב הנוחות שבה. קרן הנאמנות מצהירה מראש היכן היא משקיעה את הכספים ומכאן רק נותר לבחון פרמטרים פיננסים ולשלוח הוראת קניה. אפילו אין צורך במגבלת שער
אברהם בן-עזרא
אוירה רגועה תסייע ליעילות ודייקנות בדיקתו של מומחה בית המשפט, בעוד אוירה לוחמנית בה יחזור כל צד על עמדתו - עמדה שידועה למומחה - ואולי אף יוסיף טענות אחרות חדשות, שבמחלוקת אשר צריכה להתבהר בבית המשפט ולא בפניו - אוירה כזו תגרום להתמשכות הבדיקה, ותפגע בהליך המקצועי
דניאל גיגי
המדינה אפשרה לבעלי ההון לגזול מאתנו את כספי הפנסיה שלנו, והיום לא רק שאנחנו משלמים יותר עמלות על החסכונות שלנו, אף אחד לא מבטיח לנו שבכלל נקבל פנסיה גם אם נפריש כל חיינו כסף לחיסכון פנסיוני. הפרטת קרנות הפנסיה שהוביל נתניהו בשנת 2003, העניקה לבעלי ההון וחברות הביטוח את היכולת לעשוק את החסכונות שלנו ולהמר בכספים שלנו בלי שיש לנו שום פיקוח על כך
ד"ר רולי ברקוביץ
מדוע ילדים מגיבים בחרדה לפני טיפול שיניים? בדרך כלל בגלל אותן סיבות שמאפיינות גם מבוגרים: פחד מפני חדירה לפה, חשש מהזריקה ומהכאב, ואצל הקטנים גם מהפרידה הרגעית מההורים    איך מרגיעים את הילד עוד לפני ההגעה למרפאה, כיצד מתמודדים עם החשש ובונים אמון, ולא פחות חשוב מכך - איך מרגיעים את ההורים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il