X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
במדינה מתוקנת, היה הרמטכ"ל נדרש לבחור מיד בין התנצלות לבין התפטרות. אך כאשר ישראל מנוהלת בידי פקידים במקום בידי נבחרים, אך טבעי הוא שהרמטכ"ל סבור שיש לו זכות לנזוף בשר האוצר ולצעוק עליו בפני הממשלה כולה
▪  ▪  ▪
גנץ. לא במדינה מתוקנת [צילום: פלאש 90]
אני מתנצל מראש על הביטוי והתמימות. במדינה מתוקנת, בני גנץ היה עומד לפני מספר שעות בין שתי ברירות: התנצלות או התפטרות. אני שב ומתנצל על כך שכרכתי את ישראל עם מדינה מתוקנת באותו משפט, אבל מותר לנו עדיין לשאוף להגיע לשם.
הרמטכ"ל הגיע לישיבת הממשלה שדנה בקיצוץ בתקציב - זכות יוצאת דופן מלכתחילה, משום שפקידים בכירים אחרים, שגם תקציביהם יקוצצו, בדרך כלל לא זוכים להופיע בפני השרים. במקום לכבד את המעמד ולזכור למי הוא כפוף, בחר גנץ להשתלח בדרג המדיני, וליתר דיוק - בשר האוצר, יובל שטייניץ.
בזמן שהאוצר הציג את סקירתו בנושא הקיצוץ הרוחבי, אמר גנץ לאנשים סביבו: "זה הבל, הדברים הללו הם הבלים". שטייניץ, ששמע זאת, הגיב מיד: "אני מבקש למחות נגד הדברים. אתה קצין לובש מדים וזה לא הסגנון שבו אתה צריך לדבר. אתה צריך לדבר כשיש לך רשות דיבור". כאן עבר גנץ למופע אימים: הוא קם מכסאו, נופף באצבעו וצעק על שטייניץ: "אני זוכר שאני לובש מדים יותר טוב ממה שאתה זוכר שאני לובש מדים. תשמור בדבריך על כבודם של לובשי המדים".
זוהי התנהגות בלתי נסבלת. במדינה דמוקרטית, הצבא כפוף לממשלה. במדינה דמוקרטית, מפקד הצבא נותן לשרים לכל הפחות את הכבוד שהוא דורש לקבל מהם. במדינה דמוקרטית, הממשלה מחליטה והצבא מצדיע ומציית. במדינה דמוקרטית, לובש מדים שאינו מכבד את אמיתות היסוד הללו, הולך הביתה באותה מהירות בה מתבקשים טירונים להקיף את המאהל.
לא אצלנו. לא במדינה בה יועץ משפטי לממשלה נותן הוראות לראש הממשלה, בה יועצים משפטיים הם הפוסקים בפעילותם של משרדי ממשלה, בה חשבי המשרדים שולטים על ברזי התקציב, ובה הדרג הצבאי מהלך אימים על הדרג המדיני. עוד לא שכחנו כיצד איימו עלינו צה"ל ומשרד הביטחון, שקיצוץ של 5% בתקציב הצבא יפגע בכיפת ברזל, בפרויקט החץ, בהכנה ללוחמת הסייבר, בהצטיידות בטנקים ובאימוני המטוסים והצוללות (ממש כך!). אז מה הפלא שהרמטכ"ל מרשה לעצמו לצעוק על שר ולנזוף בו בפרהסיה?
מבין השורות של הדיווחים על התקרית הזו ניכר בבירור, שהיא הודלפה בידי אנשי מערכת הביטחון. וזה אולי מטריד עוד יותר: המדליפים הללו - ששמעו את הסיפור מפיו של גנץ או מפיו של פטרונו, אהוד ברק - בטוחים שההתפרצות הזו היא סיבה לגאווה. הנה, הם אומרים לעצמם ולנו, העמדנו במקום את שר האוצר הנודניק הזה, שמעז לדבר על התייעלות ושקיפות. הנה, הם אומרים לעצמם ולנו, הראינו לד"ר לפילוסופיה מיהו בעל הבית האמיתי בצבא.
ומה שמטריד יותר מכל: לפי אותם דיווחים, בנימין נתניהו לא התערב. ראש הממשלה, שהוא גם יו"ר הישיבה, לא השתיק את הרמטכ"ל ולא העמיד אותו על מקומו. כי נתניהו כמו נתניהו: לא רוצה להתעמת, ולא אכפת לו ששטייניץ יחטוף עוד קצת חבטות. אלא שבמקרה הזה, את הסנוקרת חטפו - שוב, בפעם המי יודע כמה - הממשל התקין והדמוקרטיה.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  08/01/2012   |   עודכן:  08/01/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בני בני ילד רע
תגובות  [ 18 ] מוצגות  [ 18 ]  כתוב תגובה 
1
חנן וייס-שטייניץ אינו נבחר ציב
וגנץ אינו הבחירה  |  8/01/12 17:58
 
- בני גנץ לא פחות פושע מגלנט
ואתה טיפש משניהם  |  8/01/12 18:22
 
- כל פושע שנתפס מקבל עונש
ומתבקש להחזיר  |  8/01/12 18:49
 
- יש לי IQ הרבה יותר גבוה משלך
צר לי לאכזב אותך  |  8/01/12 19:55
 
- בעצם, שפן אתה צודק,גנץ חכם
לדעת שברק יסגיר  |  9/01/12 09:49
 
- שטייניץ הוא סוס טוריאני וגנץ מ
נמרוד56  |  9/01/12 00:44
2
גנץ "שכח"איך הוא קיבל את דרגתו ל"ת
כדאי שיזכור  |  8/01/12 18:13
3
או הוכחה שאהוד ברק ראש ממשלה
ביבי משרת את ברק  |  8/01/12 18:13
4
מפלגת הצבא" היא של מפא"י
בן גוריון  |  8/01/12 18:42
5
שטיינץ לא היה בסדר עם גנץ
זיוה חריב  |  8/01/12 19:14
 
- להפיק לקח ולא להזמין את גנץ
לשום דיון ממשלתי  |  8/01/12 20:01
6
מיום ליום מתבהר שנתניהו סמרטוט
ישמעאל  |  8/01/12 19:59
7
הבעיה שראש ממשלה מתנהג כסמרטוט ל"ת
גנץ לא טוב כרמט"ל  |  8/01/12 21:18
8
חברים.יש לנו בעיה עם הרמטכ"ל. ל"ת
בן טיבוגה  |  8/01/12 22:11
9
ממשלת ישראל-צ.ה.ל
שלמה אבי ישראל  |  9/01/12 09:47
10
איתמר מלמד נימוסים ודמוקרטיה..
אחד העם  |  9/01/12 15:01
11
איתמר לוין צודק
משה, עורך-דין  |  9/01/12 18:23
12
בארה"ב: אובמה פיטר את הגנרל
חשדנית  |  9/01/12 22:51
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אמיר כרמי
הסמארטפונים כבר פה, והם כבר משנים את הרגלי הצריכה ומאיימים להפוך גם לארנק שלנו, גם כותבי הווירוסים כבר בעניין. אז למה החברות הגדולות מתעלמות?
ראובן לייב
שבע שנים מאז שנטש אותה השף האיטלקי דינו סרטיאני, שוב אין "רוסטיקו" התל אביבית נאמנה למורשת ארץ המגף שביקש להנחיל למטבחה    תלמידיו פשוט אינם מצליחים להיכנס לנעליו הגדולות
איתמר לוין
שוטרים שניסו לעצור חרדי במאה שערים, נאלצו לנוס על נפשם לאחר שהותקפו בידי המון שתקף אותם. איך שלא הופכים את הסיפור הזה, המשטרה יוצאת ממנו רע מאוד ובעיקר מעבירה מסר ברור של אימפוטנציה
יוסף קנדלקר
מה הפירוש של הכותרת המופיעה בדירה למכירה - "לקונים רציניים בלבד"? האם המוכר שמדבר איתי בטלפון מזהה אם אני רציני או לא?    מישהו פעם אמר "תשמע, אני רוצה למכור לך, ואתה אומנם מוכן לשלם, אבל אתה לא נראה לי מספיק רציני, אז אני נאלץ לבטל את העסקה"?
צבי גלברד
מחדל המסתננים נמשך שנים, והח"כים לא יוצאים מהפלונטר המשפטי. הצעת התיקון/קלקול לחוק ההסתננות - מתוכננת לעלות בכנסת ביום ג' הקרוב. האם המחוקקים יצליחו לתקן את הקלקול בהצעת התיקון?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il