X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  מאמרים
קיים צורך לשנות את ישראל מהיסוד. יש להקים תנועה רפובליקנית ישראלית כדי ליצור תנועה חוץ-פרלמנטרית שתחולל את מה שראוי והכרחי - מהפכה אזרחית רפובליקנית
▪  ▪  ▪

השיח האידיאולוגי בישראל מאז הקמתה היה שיח משוסע וגם קוטבי בין ימין לשמאל. אולם בעשורים האחרונים הצטמצם הפער בין הליכוד לעבודה, מה שאיפשר גם הקמת מפלגה משני המרכיבים הללו.
תפיסה ליברלית הייתה קיימת במידה מסוימת בליכוד בעיקר בתחום הכלכלי ברמה הפונדמנטלית, לא תמיד בפועל, מה שהביא להקמת תנועה ליברלית על גבול הליברטניות - "תנועת עצמאות", דווקא בתקופת שלטון הליכוד. ב"שינוי" ניתן היה למצוא תפישה ליברלית וגם בר"צ ובמרצ, אבל כולן נשארו במחנה האידיאולוגי הציוני, שצידד ב"מדינה יהודית" שתהיה גם "דמוקרטית וליברלית" עד כמה שניתן. אולם ליברליזם זה פגום מעצם מהותו.
הליברליזם שצמח באירופה צמח במדינות שבהן הייתה הלאומיות פתוחה אתנית ולא התבססה על אתנוס (לאום) אלא על אזרחות וזכויות פוליטיות. מדובר בלאום אזרחי ולא בלאום האתני או הרומנטי המרכז אירופי ובעיקר המזרח אירופי. כדי להפנים לאום אזרחי צריך לקבל הלאומיות כטריטוריאלית, ומבחינתה מדובר לא רק בריבונות על שטח אלא גם על כלל האוכלוסיה שבו, כלומר האוכלוסיה כאזרחים המהווים את הלאום האזרחי.
באומה, מתלכדים הלאום עם המדינה. זו למעשה הרפובליקה שאמורה להיות ההבניה הפוליטית לטובת כלל אזרחיה. כשמדברים על רפובליקניות, מדברים בדרך כלל על "סגולות טובות", "טובת הכלל", אבל יש לזכור שכלל זה אינו קהילה דתית, או שבט, אלא הריבון ככלל האזרחים. האזרחים הם הריבון במדינה דמוקרטית. הפרלמנט רק מגלם את הריבונות, לכן הוא הרשות המייצגת (לצד המחוקקת), כלומר שליח של האזרחים.
מהי האלטרנטיבה?
יש הרואים בנציגי הפרלמנט את נציגי העם, אבל "עם" הוא מושג מופשט, ולכן רצוי להחליפו במושג לאום, במובן NATION. היסטורית הייתה צריכה האסיפה המכוננת לחוקק רק חוקה אבל היא בגדה בתפקידה והפכה לפרלמנט - הכנסת הראשונה. היש איזושהי מפלגה החושבת ברצינות שיש לחוקק חוקה לישראל? ואם כן, איזו חוקה זו תהיה? "חוקה בהסכמה" (יהודית)? במילים אחרות, כל הניסיונות לחוקק חוקה (אני לא מתכוון להצעות משנות ה-40), נועדו לתת לבוש תחוקתי לאנומליה של ישראל כ"מדינה יהודית דמוקרטית", כלומר מדינה שאינה דמוקרטית ליברלית, שאיננה מדינת כל אזרחיה, שאינה גם מדינה טריטוריאלית ישראלית. האם ניתן לראות בהם ניסיונות ראויים? ברור שלא. אז מהי האלטרנטיבה?
יש אלטרנטיבה והיא מובנת למצדדיי: התרבות הפוליטית המערבית, מדינת לאום, וזכויות האזרח והרפובליקה. לפני שלושים שנה ניסה המשורר והמתרגם אהרן אמיר ליזום כינוסים להקמת הרפובליקה השנייה. הוא צדק בכך שאין ישראל בגדר רפובליקה ויש צורך לכוננה כרפובליקה. לרפובליקה הישראלית אמורים להיות חוקה ומשטר דמוקרטיים, המתפקדים ושומרים על זכויות אזרחיה. כלל האזרחים יהיו בני ובנות הרפובליקה. כולם יהיו שווים בפני החוק. הלאום יהיה אחד - הוא הלאום הישראלי. כל האזרחים הישראלים יהיו שווים בזכויות ובחובות, אך אין זה אומר שהדבר יושג בהתניה של מימוש חובות לצורך קבלת הזכויות, ואין זה אומר שלא תהיה רגישות רב תרבותית מנקודת מוצא ליברלית נוכח השונות.
מדובר במהפכה אזרחית, כמובן לא אלימה, שמהותה היא שינוי תפישתי. יש חשיבות להראות לכלל אזרחי ישראל את היתרון והחשיבות של רפובליקניות זו. מי שעומד נגד הן כלל המפלגות הקיימות בכנסת, ללא יוצא מן הכלל. אף לא אחת מהן מצדדת בכך. הן מצדדות במודלים שונים, שמבחינת המחשבה המדינית, נעים מקריקטורות ועד אוקסימורונים. המפלגות והמשטר בישראל מסכנים את ישראל לטווח ארוך. ישראל לא תוכל להכיל את האנומליה המצויה בקיומה כמדינה "יהודית דמוקרטית" שגם שולטת על אוכלוסיה חסרת אזרחות וזכויות פוליטיות.
יש צורך לשנות מהיסוד את ישראל. יש צורך להקים תנועה רפובליקנית ישראלית (אין בכך כמובן סתירה למהותה הליברלית) כדי ליצור תנועה חוץ-פרלמנטרית שתחולל את מה שראוי והכרחי - מהפכה אזרחית רפובליקנית. קריאת המפה מעידה על אפסות סיכוי זה. קריאת המפה גם מעידה על הכיוון הכללי אליו צועדת ישראל. כחומר למחשבה אפשר גם לחשוב על הרפובליקה הרביעית של צרפת מבחינת חסרונותיה.

מי שסבור כי הצעה זו ראויה להתייחסות - מוזמן לפנות אלי.
תאריך:  11/01/2012   |   עודכן:  12/01/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבא (אוברי) אבן (איבן)  אברהים צרצור  אברהם הירשזון  אברהם זילברברג  אהוד רצאבי  אהרן אבוחצירא  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורי שרגא אורבך / Uri  Orbach  אורית זוארץ / Orit Zuaretz  אורית נוקד  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אחמד א-ד`אהר  אטילה שומפלבי  אילן ליבוביץ'  אילן שלגי  איתן לבני (בנוזוביץ')  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אליעזר אבטבי  אלכס מילר  אסתרינה טרטמן  אפרים תבורי  אתי לבני  בנימין אבניאל (גטשטיין)  ג'ון אדוארדס  גילה פינקלשטיין  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  דוד מנע  דן  גרטלר  דן מרידור / Dan Meridor  דניאל הרשקוביץ  דניאל-יצחק לוי  דרור זייגרמן  הרצל שפיר  ויצמן שירי  חיים אמסלם  חמאד אבו-רביעה  חנא סוייד  טובה אילן  יאיר שמיר / Yair  Shamir  יהודה-מאיר אברמוביץ'  יואב מני  יוליה שמאלוב-ברקוביץ'  יוסף שגל  יוסף שפרינצק  יורם מרציאנו  יחזקאל זכאי  יעקב כהן  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יצחק אהרונוביץ' / Yitzhak  Aharonovitch  יצחק בן - ישראל  יצחק ברמן  יצחק זיגר  יצחק זיו  ישראל ישעיהו-שרעבי  כרמל שאמה-הכהן  לביב חוסיין אבו-רוכן  לימור לבנת / Limor  Livnat  מאיר זורע (זארודינסקי)  מאיר תלמי  מאיר-דוד לוונשטיין  מאשה לובלסקי  מוטי ששון  מחמוד א-נאשף  מיכאל פואה  מיכאל רצון  מיכל ליברמן-גילון  מיקי לוי / Mickey  Levy  מלי פולישוק-בלוך  מנחם אליעזר מוזס  מרדכי זר  מרטין שלאף  משה זלמן פייגלין  משה מוץ מטלון  נדב פרי  נחום ניר-רפאלקס  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  סופיה רון-מוריה  סילבן שלום / Silvan  Shalom  עבאס זכור  עבאס זקור  עבדול-עזיז זועבי  עוזי לנדאו / Uzi  Landau  עינת וילף  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמירה דותן  עמרי שרון  ערי ז'בוטינסקי  פנחס לבון (לוביאנקר)  פניה (פאינה) קירשנבאום  פריג`א זוארץ  ציון פיניאן  קדיש לוז (לוזינסקי)  ראובן ברקת (בורשטיין)  רוביק דנילוביץ'  רוחמה אברהם בלילא  רון בריימן  רוני בר-און  רחל אדטו  רן בנימיני  שלום זיסמן  שלמה לביא (לבקוביץ')  שמואל תמיר כצנלסון  שרון שלום  תאופיק זיאד
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הצעה לאידיאולוגיה מפלגתית חדשה
תגובות  [ 5 ] מוצגות  [ 5 ]  כתוב תגובה 
1
מה דעתך לשנות את עצמך ל"ת
מן היסוד?  |  12/01/12 16:37
2
הפיתרון למצב במדינה הוא בחירו
מקס פאואר  |  12/01/12 17:09
 
- מה הקשר למאמרי ולמציאות?
יוסבר  |  12/01/12 23:27
 
- גם אני שואל את  ל"ת
אותה השאלה?  |  13/01/12 04:00
3
יהודית ודגנרטית
סובול עידן  |  13/01/12 01:49
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יגאל כנען
פתיחת אמצעי התקשורת היום לא מזכירה שום הליך אובייקטיבי או מדעי. מ"כלב השמירה של הדמוקרטיה" נשאר רק הכלב    רק נהירה המונית החוצה מכלי תקשורת אלו תרוקן אותם כלכלית ואידיאולוגית
הרב רפי פוירשטיין
חזון ארוך-טווח עלול לפספס את ליבם של מי שנתונים בצרות ההווה. לעומת זאת, היעדר חזון מוביל למתן פתרונות מיידיים שאין אחריהם דבר. השילוב הנכון - גם בפרשת השבוע וגם בימינו - הוא של "חזון ומעש"
אפרים הלפרין
הכשלים הארכיוניים של מועצת העיתונות החלו כאשר זה לקה באמנזיה מתקדמת, ומסתבר ששנתיים אחרי הפרסום, התיישן הארכיון ופסק דינו של משה נגבי נעלם כלא היה
פרד כהן-קידר
במה עדיפים הורים שכולים או הורי חטוף על מועמדים לכנסת ישראל?    אותה שאלה לגבי העיתונאים והשדרנים    מה יועיל למדינה נועם שליט יותר מכל איש אחר?
ציפי לידר
בשולי הכותרות: מהתפוח המורעל של אבו מאזן ועד לפרסים הירוקים על איכות הסביבה ועל הבטיחות בדרכים ומה שביניהם - ריח הבחירות באוויר, גזענות, הדרה, אלכוהוליזם ועישון רְאו הוזהרתם, הסופגנייה המחשמלת ועוד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il