X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
בראש שתי התאחדויות הספורט החשובות ביותר בישראל עומדים מעתה חשודים בפלילים הנגועים בשיקולים זרים: אבי לוזון בכדורגל ואבנר קופל בכדורסל. אין פלא שהענפים הללו נראים כמו שכונה במקרה הטוב וכמו מאורת פשע במקרה הגרוע
▪  ▪  ▪
לוזון. נחקר לאחרונה באזהרה [צילום: פלאש 90]
קופל. תיק תלוי ועומד נגדו [צילום: פלאש 90]

אבי לוזון נחקר בפעם השנייה השבוע
עופר וולפסון
אחד החשודים המרכזיים בפרשת "הכדור המרכזי" זומן שוב לחקירה תחת אזהרה במפלג ההונאה מחוז מרכז * ייחקרו גורמים נוספים מהתאחדות הכדורגל
לרשימה המלאה

   רשימות קודמות
  מסדרים עבודה לחבר'ה
  לבית המשפט באשדוד דרוש מנהל
  הפעם זה חשד לפלילים
  בשורה טובה להאקרים
  טעות אנוש
תארו לעצמכם את המחזה הבא: אדם נבחר ליו"ר של בנק ומודיע, שמעשהו הראשון יהיה לשתות וודקה, ושבעצם הוא עובד אצל סגנו שיש לו גם עסקים פרטיים משלו. לא יעלה על הדעת, נכון? אבל זה בדיוק מה שקרה (יום ד', 25.1.12) באיגוד הכדורסל. אבנר קופל נבחר ליו"ר, אמר שהוא הולך לרוקן כוסית והבהיר שבעצם הוא עובד אצל סגנו שהוא גם יו"ר מכבי תל אביב, שמעון מזרחי.
נגד קופל תלוי ועומד תיק בחשד לעבירות מס, שהועבר להכרעת הפרקליטות. זה לא הפריע לקומבינטורים באיגוד הכדורסל להדיח את היו"ר שלמה שני, שלושה חודשים לפני תום כהונתו, ולמנות את קופל. קופל הוא יו"ר מינהלת הליגה, גוף שמקבל כסף מאיגוד הכדורסל; הוא לא הודיע שיתפטר מתפקיד זה ולא התחייב שלא לשתול יו"ר-בובה במקומו. זה לא הפריע ל-35 חברי הנהלת האיגוד למנות אותו.
נתעכב רגע על אותם 35 חברי הנהלה. זיהיתי רק 12 שמות מתוכם, ואני קורא די קבוע של מדורי הספורט. אחד מאותם תריסר הוא שאול אייזנברג, האיש שמוטט את הפועל תל אביב וחייב כסף לכל העולם ואשתו ואינו משלם, למרות שורה של פסקי דין. אחר הוא כמובן שמעון מזרחי, שהאינטרס היחיד שלו הוא מכבי תל אביב, אז מה הפלא שקופל הבטיח לבדוק את שיטת הפיינל פור לה מכבי כל כך מתנגדת. שלישי הוא איתן רוב, שקיבל שלא כדין כרטיסים מהאיגוד כאשר היה מנהל רשות המיסים. אם כך נראים הממנים, אין מה להתפלא על המתמנים.
קופל לא לבד. בהתאחדות לכדורגל המצב לא הרבה יותר טוב. בראשה עומד אבי לוזון, עבריין תנועה סדרתי עם עשרות הרשעות, ומי שנחקר רק לאחרונה באזהרה בחשד לשחיתות. לוזון כלל אינו מסתיר את הזיקה שלו למכבי פתח תקוה, שבראשה עמד לפני שהתמנה ליו"ר ההתאחדות: הוא משתולל במשחקיה כאחרון האוהדים, אחיו עומד בראשה ובאורח פלא דווקא פתח תקוה זכתה לאיצטדיון חדש המארח אירועים רשמיים של ההתאחדות. ליד לוזון, מזרחי הוא סמל האובייקטיביות והטוהר.
קומבינות על קומבינות ואי-נקיון כפיים
אז איך לוזון וקופל מגיעים לשניים מהתפקידים הבכירים ביותר בספורט הישראלי, המתיימר להיות מקצועני? התשובה פשוטה: קומבינות של אגודות הספורט. האגודות הללו כבר מזמן לא קיימות מעבר לקבוצות הנוער, משום שהקבוצות הבוגרות מצויות בבעלות פרטית. אבל העסקנים שלהן - שהשד יודע מי וכיצד בוחר אותם - ממשיכים לנהל את הנבחרות והליגות הבכירות בשני ענפי הספורט הקבוצתיים החשובים ביותר והפופולריים ביותר (לשעבר?) בארץ. ועדות המליצו להפסיק את הנוהג הפסול והנפסד הזה, אך איש לא מעז ליישם את המלצותיהן. נכון, יש לנו שרת ספורט, אבל היא טובה בעיקר בשביל יחסי ציבור וקפיצה על דוכני מנצחים.
אני לא מדבר על הכשלונות הרצופים של נבחרות הכדורגל והכדורסל הישראליות בכל הגילאים ובכל המסגרות. אני לא מדבר על כך ששתי הליגות גוססות. אני לא מדבר על חוסר התחרותיות בליגה בכדורסל ועל התרסקותן הכלכלית של עוד ועוד קבוצות בליגה בכדורגל. אני מדבר רק על דבר אחד, קטן ושולי, הנקרא "נקיון כפיים". כאשר בראש שני האיגודים הגדולים ביותר עומדים חשודים בפלילים, שאחד מהם גם הורשע לא פעם, אין פלא ששני הענפים נראים כמו שכונה במקרה הטוב וכמו מאורת פשע במקרה הגרוע.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  26/01/2012   |   עודכן:  26/01/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  מכבי תל אביב   שמעון מזרחי
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
לוזון את קופל
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
אבי לוזון לא פושע
אוהד מכבי פ"ת  |  26/01/12 09:53
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רועי אורן
יהיה מעניין לראות האם באמת ההצהרות הבומבסטיות אשר יצאו לאוויר בבריסל יהפכו לבלון ניסוי או לחלופין יתאדו עם הרוח
משה לופיאנסקי
נשיא ארה"ב ברק אובמה חייב להיות מודע לכך, שהדרך האחת והיחידה באמצעותה יוכל להצילנו מסרטן ההתנחלויות, היא דרך הכפייה. ארה"ב חייבת לכפות על ישראל להחזיר את המתנחלים לישראל
איתן גנור
משרד האנרגיה יצא במבצע החלפת מקררים ישנים בחדשים בהנחה ניכרת, למקבלי הבטחת הכנסה. דרך יישום המבצע כללה הפרה של פרטיות האדם והפקרת מידע חסוי גלוי לכל העולם
הרב יובל שרלו
זוכה הרב הצבאי להוליך מהלך, ביחד עם הפיקוד הצבאי, בו ישרתו כולם ביחד, ובו נושאי התורה בצבא יביאו לצבא את התרומה העצומה שלהם, את בשורת התורה העם והארץ, ויהיו שותפים ביחד עם כולם בשירות המשותף
אסף גולן
ההתעקשות שלא לקבל את הצעת הפשרה של ראש הממשלה בנושא מגרון תפגע בהתיישבות בצורה כזו שהסירוב לה מסוכן    ראוי לתושבי המאחז למרות העוול שנגרם להם להשלים עם המצב ולקבל עליהם את רצון רוב תושבי יש"ע
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il