X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
האם האינטרס האישי של אדם שקול לסכנה המרחפת על אומה שלמה ואולי על העולם כולו? אם אכן אובמה מתחשב בשיקול כזה ושם את האגו שלו מעל לסכנה גלובלית כזו, אין אלא לגנות אותו ולעשות הכל כדי שאדם חסר אחריות כזה לא ייבחר בשנית
▪  ▪  ▪
צילום לווין של אתר גרעין אירני

בין שלל הטיעונים המושמעים על-ידי עיתונאים, פרשנים ופוליטיקאים נגד תקיפה של אתרי הגרעין האירני מושמע הטיעון שתקיפה עכשיו אינה רצויה לאובמה בשנת בחירות. העלאת טיעון זה לוקה בחוסר מוסריות חמור. האם האינטרס האישי של אדם שקול לסכנה המרחפת על אומה שלמה ואולי על העולם כולו?
אם אכן אובמה מתחשב בשיקול כזה ושם את האגו שלו מעל לסכנה גלובלית כזו, אין אלא לגנות אותו ולעשות הכל כדי שאדם חסר אחריות כזה לא ייבחר בשנית. שאלת הבחירות בארה"ב אינה חייבת להיות שיקול גם אם חושבים שאין צורך בתקיפה, או שאפשר להחליט על תקיפה אחרי הבחירות לנשיאות. השיקולים בעד או נגד התקיפה חייבים להיות ענייניים.
עצוב לראות שאותם עיתונאים המגנים את ראש הממשלה שלנו כאשר נדמה להם כי הוא מעמיד שיקול של שרידות ממשלתו מעל להחלטה עניינית בנושאים שהם הרבה פחות גורליים מההחלטה על תקיפה באירן, אינם מגנים את חוסר המוסריות בשיקול האגואיסטי שהם משייכים לנשיא ארה"ב וחושבים ששיקול כזה לגיטימי.

טיעוני הפוליטיקאים המערביים וכשליהם הלוגיים

מעבר לכך יש כשל מחשבתי בטיעונים אחרים המושמעים על-ידי פוליטיקאים מערביים.
הטיעון: אפשר לתקוף את אירן בזמן מאוחר יותר, תקיפה עכשיו תעלה את מחיר הנפט ותזיק לכלכלה העולמית.
הכשל הלוגי: אם תקיפה תביא לעליית מחירים של הנפט, עליית מחירים שהם לא מוכנים לקבל, הרי גם תקיפה בעתיד תביא לאותה תוצאה. מה שהם אומרים בעצם שתקיפה אינה 'על השולחן'.
מה עוד שעליית מחירים יכולה לבוא בשל סיבות אחרות. המחירים כבר עלו בעבר הרבה יותר מרמתם היום. הטיעון הזה תקף לא רק לגבי תקיפה, אלא גם לגבי סנקציות שאמורות לאלץ את אירן להפסיק את התוכנית הגרעינית שלה. סנקציות אפקטיביות שאמורות לשנות את מדיניות אירן, עלולות לדחוף את האירנים לגרום להעלאת מחירים אם על-ידי צמצום הפקת הנפט ואם בדרך אחרת (לפעמים מספיק איומים). בדרך זו הם יכולים לפגוע במערב ועדיין לקבל הכנסה יפה שתעזור להם לעמוד בסנקציות.
הטיעון: פעולות תקיפת אתרי הגרעין יביאו להפצצות טילים של אירן על ישראל, ללגיטימיות של התקפה אירנית בטענה של 'ראו, ישראל היא תוקפנית', ולהתלקחות מלחמתית במזרח התיכון.
הכשל הלוגי: אם אירן תרגיש שזה אפשרי, אין לה בעיה למצוא עילה לתקוף את ישראל, ישירות או דרך עושי דברה; זה יהיה תקף פי כמה כאשר תהיה בידה הפצצה. האם עדיף לספוג התקפת טילים אחרי שתהיה בידי אירן פצצה גרעינית ולהסתכן בהפצצה גרעינית? האם אז תימנע התלקחות במזרח התיכון? אשר לטענה של ישראל התוקפנית שיש לחסלה, האין זו בדיוק הטענה המושמעת כעת על-ידי אירן?
הטיעון: סנקציות יביאו להפסקת פרויקט הגרעין.
הכשל הלוגי: ראו את אוזלת ידה של ארה"ב נגד קוריאה הצפונית הקטנה והענייה לעומת אירן. קוריאה הצפונית רק הסכימה לשיחות, טקטיקה שנעשתה בעבר הן על-ידי קוריאה והן על-ידי אירן כדי להרוויח זמן. האם באמת יש סיכוי שסנקציות כלכליות ישברו את הנחישות הדתית של אירן בזמן הקצר שנותר לה עד לפיתוח פצצה גרעינית?
הטיעון: אירן היא סכנה לישראל ולא למערב.
הכשל הלוגי: האידיאולוגיה המוסלמית של אירן היא הקמת חליפות בהנהגתה בכל העולם, זו גם האידיאולוגיה של האחים המוסלמים ולכן פצצה גרעינית בידם בעקבות מרוץ חימוש גרעיני, מסוכנת לא פחות. אירן פועלת כבר היום בבניית בסיסים בארצות דרום אמריקה כדוגמת ונצואלה, האויבות לארה"ב. טילים חמושים בפצצת גרעין יכולים להגיע משם לארה"ב. אשר לאירופה, ארצות אלו כבר היום בטווח הטילים של אירן.
הטיעון החזק ביותר של אלו המתנגדים לתקיפה הוא הטיעון הפרקטי של הקושי בחיסול פרויקט הגרעין לתקופה ממושכת. אם אכן אין אפשרות לחסל את פרויקט הגרעין על-ידי תקיפה, ואף אחד מהפרשנים לא יודע מספיק כדי להחליט בנושא זה, הדרך היחידה העומדת בפני העולם המערבי היא שינוי המשטר באירן בדיוק כמו שעשו בלוב. שינוי שיש לו הצדקה רבה יותר מהתערבות בלוב. שינוי משטר זה יכול להישען על האופוזיציה האזרחית שכבר ניסתה להתנגד לשלטון בעבר הקרוב או על-ידי פלישה יבשתית כמו שנעשה בעירק של סדאם חוסיין.

תאריך:  09/03/2012   |   עודכן:  10/03/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שאלות מוסר וכשלים לוגיים
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
שיקול מרכזי תמיד שיקול בחירות
גדעון אמיר  |  10/03/12 21:58
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
פרופ' אבי שגיא, דני אלעזר
לפני מספר שבועות פורסם דוח גוטמן השלישי, המנתח את היחס למסורת ולערכים יהודיים בישראל בעשור האחרון ומצביע על חיזוק הזיקה ליהדות בקרב האוכלוסיה הישראלית    פרופ' אבי שגיא ודני אלעזר משוחחים על הדוח ועל משמעויותיו, ומציעים להתייחס בזהירות לחלק מן הפרשנויות שהוענקו לממצאים על-ידי עורכיו ועל-ידי אמצעי התקשורת
נסים גבאי
התקשורת בישראל מנהלת את המדינה בשחיתות הרסנית של המוסר, הערכים והתרבות - כאשר המטרה ההתחלתית והסופית שלה היא הכסף, והכסף בלבד
עו"ד יוסי דר
שלמה בניזרי חטא חטא-בל-יכופר: הוא העז להפר את כללי השקר המוסכם, שבמסגרתו הרשויות מנופפות לעומת האסיר במפתחות היציאה מבית הסוהר, וכאמור דורשות ממנו בתמורה שיביע חרטה על מעשיו
איתמר לוין
מה מסתתר מאחורי המדים של שוטרי ישראל ומאחורי החזות הדמוקרטית של רוסיה? מהן פניהם האמיתיות של אחמד טיבי והכדורגל הישראלי? מהי האמת שלא מגלים לנו בכירי החברות הציבוריות וראשי ידיעות אחרונות?
אריה רייך
בחמישים שנות קיומו לא הצליח האיחוד האירופי ליצור זהות אירופית שאיתה יזדהו חבריו ובה יתגאו. אם זהות תושביו תמשיך להיות בעיקר לאומית וברמה משנית אירופית - האיחוד הכלכלי ימשיך להתרסק
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il