X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
לכל נציב על השידורים בהם אנו צופים יש כללים אחרים וגישות אחרות. הטיפול בתלונות הציבור אינו אחיד, חסר שיניים ולא נטול פניות
▪  ▪  ▪
הרשות השנייה. הכנסת והממשלה צריכות להורות על קביעת כללים
קישוט על הקיר
ברוב המקרים עושה לו הנציב חיים קלים. הוא קובע שהתלונה מוצדקת, אך במקום להעיר ולהמליץ המלצות אופרטיביות הוא בוחר להפנות את תשומת לבו של הנילון תוך שליחת העתקים למנהליו. במקום לשמש ככלב שמירה על זכויות הצופה/המאזין, הוא מתנהג כמו קישוט על הקיר

   עידן יוסף
עירום בשידור: חדשות 10 התנצלה; גיורא רוזן הכשיר

   עידן יוסף
נציב תלונות הציבור נגד פורנוגרפיה רכה

   עידן יוסף
בלעדי: ערוץ 2 שידר פרסומות במסווה של קדימונים

ישיבה משיקולי רייטינג
יו"ר ועדת החינוך אלכס מילר צפוי לקיים בוועדה דיון על פרשת הכדורים הפסיכיאטריים באח הגדול. ח"כ מילר כבר נקט דעה כאילו הפקת התוכנית נהגה שלא כשורה משיקולי רייטינג. בדיון שיקיים הוא מבקש לחבוש את כובע השופט ולחרוץ את דינה של התוכנית לחובה, כביכול מתוך דאגה לציבור. בפועל הוא משמש כשופר לידיעות אחרונות, והכל משיקולי רייטינג.
ח"כ מילר, בשביל לקבוע מי צודק לא צריך אותך. בשביל זה יש את גופי האסדרה ובתי המשפט. תפקידך כיו"ר ועדה מתמצה בלוודא האם מתן תרופות פסיכיאטריות למשתתפי תוכנית ריאליטי הוא לגיטימי, אם לא – האם הכללים הנוכחיים אכן נותנים מענה לסוגייה, ואם כן – האם אוכפים המאסדרים את הכללים.

אסדרת השידורים בטלוויזיה והפיקוח עליהם, מן הראוי שתהיה אחידה. על הערוץ הראשון מפקח נציב תלונות הציבור של רשות השידור, על ערוץ 2 וערוץ 10 נציב תלונות הציבור של הרשות השנייה ועל שאר הערוצים (למעט ערוצי נישה בודדים) מפקחת מועצת הכבלים והלווין.
לכל אחת מהן תפישות שונות והשקפות שונות מה צריך להיראות על המרקע. משכך, מראות שהיו נחסכים ממך אילו היית צופה בערוץ 20 למשל, יכולת לראות במשדר "האח הגדול" בערוץ 2. לכל מועצה כללים משלה והמשותף לכולן הוא הצביעות.
ילד לא רואה טלוויזיה אחרי 8 בערב?
מדוע למשל נטפלת המועצה לשידורי כבלים ולווין לערוץ 20, כאשר בערוצים אחרים שבפיקוחה משודרים המשך כל שעות היממה סצנות גרועות בהרבה הכוללות מין, אלימות, גסויות, שימוש בסמים ושאר דברים שראוי להרחיק מילדים ומבני-נוער?
מדוע מאפשרת מלכתחילה הרשות השנייה לשדר את הפרסומת הפוגענית של קסטרו ופרסומות פוגעניות אחרות? היכן מנגנון הסינון הפנימי שאמור לבדוק את התוכן קודם העלאתו לשידור? מדוע בכלל היה צריך להגיע למצב בו אזרחים כה רבים מתלוננים על הפרסומת המדוברת? מדוע הטיפול בתלונות היה כל-כך מזלזל? (לשדר אותה רק אחרי שמונה בערב - כאילו ילדים לא צופים בטלוויזיה בשעה הזו).
במקום כלבי שמירה
גם כאשר מגיעות התלונות לנציבים למיניהם, כך נוצר הרושם, הם ממסמסים אותן במקום לטפל בהן כדבעי. לפעמים נותנים הנציבים פרשנות הפוכה לכללים כאשר אלה אינם מתיישבים עם דעותיהם, ורק במקרים נדירות מתערבים באופן העשוי להביא לתיקון. ברוב המקרים עושה לו הנציב חיים קלים. הוא קובע שהתלונה מוצדקת, אך במקום להעיר ולהמליץ המלצות אופרטיביות הוא בוחר להפנות את תשומת לבו של הנילון תוך שליחת העתקים למנהליו. במקום לשמש ככלב שמירה על זכויות הצופה/המאזין, הוא מתנהג כמו קישוט על הקיר.
הנה דוגמה טרייה מהימים האחרונים. דוד רגב, נציב התלונות החדש של הרשות השנייה, קיבל תלונה על כך שברדיו קול חי בישר קריין המהדורה המרכזית למאזינים על מותו כביכול של הרב יוסף שלום אלישיב. בדברי תשובתו, הסביר כי המהדורה משודרת בשידור חי ותחת לחץ תמידי לשדר את המידע מהר ככל האפשר (מישהו מכיר מהדורה שאינה משודרת בחי ואינה עובדת תחת לחץ?). הוא מעריך כי הכתב קיבל מידע ממקור מהימן אך בשל הלחץ לא טרח לבדוק. רגב מקבל את הטענה שמדובר בסמכות רבנית שיש לה השפעה כפולה ומכופלת בעיקר כשמדובר על חייו של האיש. אבל במקום למצות את הדין, מסתפק הנציב בהערת תשומת לבו של רדיו קול חי לעניין, וזהו.
לשם השוואה, בתחילת דצמבר 2011, החליט המפקח על השידורים האודיו-ויזואליים בהונג-קונג לקנוס את ATV, תחנת טלוויזיה פופולרית במדינה, בסכום של כ-40,000 דולר(!) לאחר ששידרה דיווח מוטעה על מותו של נשיאה לשעבר של סין, תוך שהוא מסתמך על "מקורות הערוץ בסין". בניגוד לישראל ביצע המפקח תחקיר ונוכח שהתחנה לא עשתה די כדי לאמת את המידע ונשען על שמועה. כתוצאה מהתחקיר, התפטרו סמנכ"ל האקטואליה של הערוץ וסגניתו.
ליזום ביקורות
הביקורות היזומות לפיקוח בערוצים בהיבטים הצרכניים והתרבותיים שואף לאפס. הן מתבצעות בעיקר בכל הקשור לצד המסחרי-פרסומי (מספר דקות הפרסום בשעה וכד'), ומונעות בעיקר כתוצאה משיח בכלי התקשורת או בכנסת. הדבר מתבטא גם בדוחות שמפיקים גופי האסדרה. על הרדיו האזורי הפיקוח רופף והפרות הכללים שם מתגלות בדרך כלל אחרי שמאזינים התלוננו. האם ראיתם אותן מתערבות כדי למנוע למשל את ריבוי הסרטים המשודרים בשידור חוזר, את הפקעת המחירים של ערוצי הנישה, כדי להפסיק את ערוץ השקופיות (20), או כדי לחדול את הקמפיין שהוביל ערוץ 10 למען עסקת שליט או נגד הממשלה שכביכול רוצה לסגור אותו?
גם השקיפות אפסית. התלונות ואופן הטיפול בהן אינן חשופות בפני כולם. באתר האגודה לזכות הציבור לדעת מתפרסמות הרבה יותר תלונות מאשר באתרי המאסדרים הרשמיים. מדי פעם נותנים הנציבים פומבי לטיפול בתלונות שיש להם עניין בפרסומן. גם בדוח השנתי שמתפרסם מועלה על הכתב לקט זעום של פניות נבחרות, כמעט כולן כאלה שכבר פורסמו בכלי התקשורת.
מפליא לעשות נציב התלונות של רשות השידור, אלישע שפיגלמן, שלצד המענה המהיר הראוי לשבח, ראוי לגנאי על כך שבמקום לפרסם דוחות שנתיים מוציא לאור דוחות דו-שנתיים, והופך את העניין לאטריות קרות. כך יצא שרק בינואר 2011 קיבלנו את הדוח לשנים 2009-2008.
מקורם של חוליים אלה ואחרים נעוצה ביד החופשית שנותנות הכנסת והממשלה למועצות שאמורות לאסדר את השידורים. יש לעשות זאת באופן שלא ייתר את פעילות המועצות, באופן הבא:
  • להקים מועצה ציבורית שתקבע כללים אחידים לכלל המאסדרים והנציבים, שיכלול הנחיות ברורות איזה עיצומים יש לנקוט בכל סוג של הפרה;
  • לאחד בין אגפי הפיקוח לאגפי הנציבים;
  • לקבוע רף מינימלי של פיקוח יזום;
  • לתת "שיניים" בידי הנציבים כך שרק במקרים נדירים יצטרכו להמליץ למועצות על עיצומים, וברוב המקרים יוכלו להפעיל בעצמם הליך מינהלי אוטומטי;
  • פיקוח על כך שפעילות הנציבים תתבצע בהתאם לכללים ולמדדים שייקבעו;
  • לדרוש שקיפות בפרסום התלונות תוך מתן חיסיון למתלונן (ככלל, יש לקבוע שזהות המתלונן תישאר חסויה בכל שלבי הטיפול בתלונתו, כדי לאפשר התייחסות עניינית לגופה של פנייה ולא לגופו של הפונה, אלא אם כן מדובר על תלונה שעניינה פגיעה אישית).

תאריך:  17/03/2012   |   עודכן:  17/03/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עדי אמסטרדם
הבסת החמאס לא תבוא באמצעות מבצע צבאי, חרף היכולות האדירות של מדינת ישראל. לכן, כדאי לישראל להעמיד את החמאס לצידה, להציג לראווה את כל שיתופי הפעולה שנעשו עד כה ואף להציע שיתופי פעולה נוספים. אין לממשלה מה להפסיד
אבנר אביב
"הַמַּבְדִּיל בֵּין קֹדֶשׁ לְחוֹל, חַטֹּאתֵינוּ יִמְחוֹל. זַרְעֵנוּ וְכַסְפֵּנוּ יַרְבֶּה כַּחוֹל, וְכַכּוֹכָבִים בַּלָּיְלָה..."    לא ירחק היום בו טילים יגיעו לתל אביב במטרה לפגוע בריכוזי אוכלוסין, וברי לכל שהתוצאות תהיינה הרות-אסון. אך כללי המשחק ישתנו, משום שתושבי תל אביב הם נצר לשושלת מלכים ומלכות
יורם דורי
רק התחלתם לשיר מנגינה שכולה שבח עצמי וקשקושים על הלקח שלימדנו את הפלשתינים , על הרתעה שחזרה ועל ניצחון בסבב הנוכחי ומיד חזרנו לחטוף רקטות. אז אנא, קצת פחות דברי רהב וקצת פחות הכרזות ניצחון
ד"ר עודד עמיחי
חרף ההצלחה הטכנית של מהנדסי רפאל והמסירות והמקצוענות של חיילי צה"ל, כיפת ברזל לא מסוגלת להגן על יישובי עוטף עזה, גם לא על אתרים אסטרטגיים, והיא קורסת כלכלית במבחן כולל. ראשי היישובים והערים בדרום הארץ, במרכזה ובצפונה נקראים להצטרף לדרישה לבדיקה מקצועית ואובייקטיבית של סוגיית הגנת העורף לפני שיהיה מאוחר מדי
יובל בן-בסט
חשבו על טיפול שלושים אלף לרכב, חשבו על העובדים שלכם... נו מה שכחתם? אוי נכון צריך לארגן ערב גיבוש מחלקתי... אז מה עושים?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il