X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
חזיונות קיץ: על האדמו"ר המלהט, אש יפנית, ההיבריס של השופטת, ואיך גובים ארנונה על בית שאיננו.
▪  ▪  ▪
אלשיך. לא כמו בני התמותה הרגילים [צילום: בוצ´צ´ו]
אש
אפרים קישון כתב פעם שסטודנט יפני שנכשל בבחינות מבצע חראקירי, ושגם סטודנט מרוקאי עושה אותו דבר, אבל על המרצה. לשרי ממשלת ישראל המנופחת ולסגניהם המיותרים יש מזל שכל המציתים עצמם לאחרונה היו עדיין יפנים.
החרפה
השופטת ורדה אלשיך שינתה בדיעבד פרוטוקול משפט והוסיפה בו מילים ומשפטים שלא היו בו. את הפרוטוקול הזה היא הציגה כראיה התומכת התלונה שהיא הגישה לוועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין כנגד איזה עורך דין. מה שהשופטת עשתה נקרא אצל בני אדם רגילים כזיוף מסמך, כמעשה עלילה וכניסיון לשבש ולהכשיל הליכי משפט. מעניין מה היא עצמה הייתה פוסקת לגבי אדם שהיה משנה פרוטוקול כלשהו ומגיש לה אותו כראיה משפטית.
אלשיך היא שופטת ותיקה, יש אומרים שגם שופטת טובה, ולכן עולה השאלה: כמה שנים צריך אדם לשבת על כס המשפט עד שתזוח עליו דעתו לחלוטין, מוחו יתמלא היבריס והוא לא יבין בכלל היכן הוא נמצא? למה שופטת ותיקה זקוקה ליותר מ-2 דקות כדי להבין שמרגע שהיא עשתה זאת (ובעיקר גם נתפסה על כך), אסור לה להשאר יותר על כס השיפוט ולו דקה אחת.
אם לא משום חרפתה, אם לא משום כבוד הציבור והקהל, אז לפחות למען כבוד חבריה וכבוד מערכת המשפט. מי יוכל להכחיש עכשו את כל האומר שבבית המשפט הישראלי, שאחד משופטיו לשעבר הוא נוטל שוחד ועבריין נמלט המסתתר בפרו, יושבים כעת שופטים שמזייפים פרוטוקולים, והדבר מותר ומקובל בו.
קד"צ
אז זהו. אין חוק טל ועכשיו קיים רק חוק גיוס חובה המקורי החל על חילונים ודתיים וחרדים גם יחד. זה שאהוד ברק לא יאכוף אותו גם זה צפוי, אבל בברק אפשר לטפל בקרוב. הבחירות לא רחוקות.
כשיתחילו לגייס סוף סוף גם אברכים, זה יהיה שינוי מבורך. זה יכול לעשות מהפכה אדירה. לא עוד סיטמטאות צרות ואברכים לבקנים וכפופים, אלא דור חסון של יהודים שומרי מצוות יצמח כאן. תארו לכם איזה יופי: אלפי אברכים חסונים, מאג בימינם, חומש בשמאלם, והם מטילים אימתם על כל המזרח התיכון ושמעם יוצא בגויים עד אחמאדינגד ושותפיו.
זה ידרוש אומנם הכנות בשכונה, אבל כמו שצעירים חילונים
מתאמנים לפני גיוס, סביר שגם במאה שערים ובני ברק ימצאו מי שיארגנו את האימונים לנוער: ריצות לפני שחרית, מסלול מכשולים לפני מנחה, תרגילי כושר אחרי ערבית. וכך הם יתגייסו ויצליחו ולא ירחק היום ותראו איך בוגרי הצבא האלה גם חוזרים אחרי 3 שנים ללימודי הקודש, שוקדים על תלמודם במקביל לקריאות למילואים וגם מגיעים אח"כ לעמוד בראש מוסדות החברה החרדית, כשהם משלבים, כמו תמיד, את תרבות הגוף עם אוצרות המוח.
כי כך היה תמיד. כך היה נראה פעם המנהיג הדתי של הקהילה היהודית. כך היה וכך נראה האדמו"ר האמיתי, המקורי.
ומהיכן לקחתי פתאום את אותה דמות חרדית מכובדת ויודעת תורה, המגלמת לפתע גם כושר וכישורי גוף? מראש הסנהדרין עצמה נטלתי זאת. מיהודי חרד, חכם ויודע תורה, מנהיג הדור שעמד בראש הגוף ההלכתי הנעלה ביותר, שהיה עומד בעצמו מול חסידיו ומדגים להם להטוטי גוף ותרגולים. מפגין שליטה מוטורית ולהטוטנות מקצועית של סייפנים ואוחזי חרב קדמונים, ברמה שלא הייתה מביישת את ברוס לי של ימינו, והכל עוד בשילוב עם כפיפות גו ושכיבות סמיכה צה"ליות לפי התקן.
וכך מספר לי התלמוד הבבלי על ראש הסנהדרין, כיצד היה מדגים את כישוריו לעיני כל הקהל בעת שימחת בית השואבה:
"אמרו עליו, על רבן שמעון בן גמליאל הזקן כשהיה שמח שימחת בית השואבה, היה נוטל שמונה אבוקות של אור, וזורק אחת ונוטל אחת ואינן נוגעות זו בזו. וכשהוא משתחווה, נועץ שני (א)גודליו בארץ ושוחה (מתכופף) וזוקף, ואין כל בריה יכולה לעשות כן". (תלמוד בבלי, סוכה נג עמ' א)
ואני מאמין באמונה מלאה, שלא ירחק היום ונחזיר עטרה ליושנה בארץ הקודש הזו, ונראה ראשי ישיבות ואדמו"רים חוזרים ומקיימים את מנהג אבותיהם ומלהטטים בחרב או אבוקות ומרבים בכפיפות ושכיבות סמיכה, ואם לא לעיני הנשים בשמחת בית השואבה, אז לפחות לעיני תלמידיהם שלהם בטקס הסיום של קורס מכי"ם.
הבית איננו, הארנונה נמשכת
לצמים בתשעה באב מומלץ אולי להקדיש גם כמה דקות בצום למחשבה איך בכלל הגעתם לזה באמת, ומה היו המחיר והתוצאה של ההרפתקאה הקודמת, עת מתלהמים לאומנים בשם שמים דחפו והובילו את האירועים. סיפרו את מספר הגוויות, או סיפרו את סבל הדורות והשנים. כרצונכם.
למי שלא צמים ובעצם גם לא שמים, אפשר להתנחם בכך שאם לא היו מחריבים אותו, היינו צריכים לעלות אליו 3 פעמים בשנה ולהביא איתנו איזו עז, או יונה (לקמצנים).
ולמי שמבינים מה הולך כאן, לא צריך להזכיר שהבית אומנם איננו, אבל את העז אנחנו ממשיכים להעביר להם, במסגרת תקציב המדינה, ועוד 12 חודשים בשנה.
תאריך:  27/07/2012   |   עודכן:  27/07/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  ורדה אלשיך / Varda alshech
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הטור של פריצי
תגובות  [ 10 ] מוצגות  [ 10 ]  כתוב תגובה 
1
שבת שלום ל"ת
EML  |  27/07/12 17:45
2
השופט עמית כתב פס"ד למעשה לפני
גרשון ה.  |  27/07/12 19:06
 
- שופטים שקרנים רמאים נוכלים
לול  |  27/07/12 19:53
 
- תיקון פרוטוקול
הטובע המחוזי  |  27/07/12 20:26
 
- אכן אפשר לטבוע בים סחי זיופיהם
לול  |  28/07/12 13:00
 
- השופט עמית, אדם מוזר
ועד הבית  |  28/07/12 02:46
3
להקיא
אורי פ  |  28/07/12 11:44
4
במערכת המשפט אין כול חדש
עידןסובול  |  28/07/12 13:00
5
מחזה שַׁדַּי שופטים רשעים
מקאמה   |  28/07/12 13:09
6
הכלבים נובחים והשיירה עוברת. ל"ת
נירה  |  28/07/12 19:28
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
פסח רויטמן
איני נעלב מהכינוי שהדבקת לי, כאשר אין משהו ענייני לכתוב פונים לצד האישי. איני מחפש תשומת לב, אני מחפש, כמוך, להביא את השקפת עולמי לציבור
רן שורר
אצלנו הכל מותר. אז מה אם כמה נמושות ממפלגה אחת רוצים לעבור לשנייה.. ואלה הנמושות שמבטיחים לציבור ועושים את ההיפך - שיהיו שם לצידו ויאפשרו לו ולחבורת המריונטות בתפקידי שרים וסגניהם לחגוג על גב הציבור. ומה חושב הציבור - זה ממש לא משנה. אנחנו כנראה עם של מטומטמים שנותנים למלך ביבי להוביל אותנו ממש כמו חזירים לשחיטה
ספי סגל
ועל הדרך נותן שיעור בטייקונים "שלנו" ו"שלו"
ד"ר מוטי גולן
במאמר תורני זה אציע לאלה שלקחו על עצמם את עניין התוכחה כדרך של תיקון מידות ומעשים. יש לעשות זאת באופן מסביר פנים, במאור פנים, באהבת הזולת וכו' ובעיקר, ברמז ולא חלילה, בדרך מבזה ומשפילה וזאת כדי שתיה תוכחת אפקטיבית
אריה אבנרי
מאחורי החזות הסחבקית המדומה שלו מסתתר אדם חסר מעצורים גם לא לעת סכנה שהינו נוטר ונוקם מהסוג הלא מצוי. יש לו רספקט רק לאלה שאינם פוחדים ממנו. בראיון ל"גלובס" אותת אולמרט על כוונותיו, כאשר אמר בשעתו, "אסגור חשבון עם כל אלה שנהגו בי בנבזות ובזדון. אני לא ממהר, יש לי נשימה ארוכה". דבריו של אולמרט היו מכוונים בעיקר לשני עיתונאים - יואב יצחק ועבדכם הלא נאמן
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il