X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
הבדלים תהומיים בין מערכת הבחירות שלנו לזו של ארה"ב [צילום: AP]
אנחנו והאמריקנים זה אותו הדבר?
התקשורת עוזרת לכל ישראלי קצר-מוח להיות בטוח כי ישראל ואמריקה זה אותו הדבר. ארה"ב וישראל - שתי אימפריות. לא חשוב איפה אתה גר, בניו-יורק או בפתח-תקוה, זה בול אותו דבר
שני מועמדים בלבד!
בארה"ב מערכת הבחירות היא רק בין שני מועמדים ולא עם עשרות מועמדים כמו אצלנו המתפצלים לאמבות ומעמידים פני "אחדות". מערכת הבחירות בארה"ב התנהלה תוך הטלת בוץ של כל מועמד על המתחרה, אבל השקיפות, ההומור והאנדרסטייטמנט שולטים בשיח בסרקזם אבל באלגנטיות יחסית

שלדון אדלסון המממן של מיט רומני, ובנימין נתניהו החבר של רומני, וארתור פינקלשטיין היועץ של רומני, אוכלים את הכובע. לברק אובמה נתנו רוב אזרחי ארה"ב הזדמנות שנייה להצליח, לאחר כהונה קודמת שסבלה משגיאות של טירון, בתקופת שפל מהעמוקות שהיו בעולם.
אנחנו, הישראלים, נשארנו עם תקופת הטרום-בחירות שלנו, שתתנהל כמו תקופת טרום-בחירות ישראלית - עם הרבה רגשות שנאה, בלי נימוסים, עם פיצולים שלא נגמרים, שוק מועמדים שלא קיים במדינות אחרות בהן עוברים ממפלגה למפלגה ושוב ממפלגה אחת למפלגה אחרת, העיקר להשיג משכורת עם פנסיה, אוטו, מזכירות והטבות כלכליות אישיות. באמריקה, שהיא בעיני הישראלים "בדיוק כמו אצלנו", תופעת המעבר ממפלגה למפלגה למען הג'וב, לא תעלה על הדעת.
עולם הבחירות האמריקני
ראינו בתשומת לב מוחלטת במשך חודשים ארוכים, דוגמה למערכת בחירות במדינה אחרת, מדינה שאנחנו בטעות בטוחים שהיא בדיוק כמונו; כלומר, אנחנו ממש אמריקנים, חוץ מכמה חוקים פה ושם שהם שונים... לא. אנחנו לא אמריקה על-אף שאנחנו מדינת מהגרים, וכאן נגמרת ההשוואה.
גם המועמדים בארה"ב מלכלכים זה את זה, גם אצלם תאוות השלטון והניצחון בוערת בקרבם, השאיפה להיות נשיא ארה"ב לא פחותה משאיפתו של כל מועמד בפוליטיקה הישראלית "להשפיע" ובעיקר לזכות בכבוד גדול; אבל ההבדלים בין מדינת ארה"ב לבין ישראל - מדינה חסרת מסורת שלטונית, "חפיפית" ומפולגת למיליון מפלגות וקרעי מפלגות, ללא תרבות דיון, ללא תרבות של כבוד הזולת והקשבה - תהומיים!
בארה"ב, מערכת הבחירות היא רק בין שני מועמדים ולא עם עשרות מועמדים כמו אצלנו המתפצלים לאמבות ומעמידים פני "אחדות". מערכת הבחירות בארה"ב התנהלה תוך הטלת בוץ של כל מועמד על המתחרה, אבל השקיפות, ההומור והאנדרסטייטמנט שולטים בשיח בסרקזם אבל באלגנטיות יחסית (כמו גם מערכות בחירות באנגליה, בצרפת ובמדינות אחרות).
עלבונות? כן. אבל בטעם; עד כמה שאפשר להעליב בטעם. טעם? אצלנו אין, אצלנו מודגשים השנאה והבוז של כל מתחרה אל מתנגדו. אצלנו יש למועמד לראשות הממשלה החוצפה הענקית להגיד לנו שאחרי הבחירות "נטפל ביוקר המחיה", יוקר המחיה שעולה ברגע זה עד השמיים.
בארה"ב, כל נשיא מכהן ארבע שנים ואין אחד בכל ההיסטוריה שפתאום יחליט כי מתאים לו לקצר את תקופת הכהונה ולפזר את בתי הפרלמנט והסנאט ולעשות בחירות חדשות...
מערכת הבחירות שלנו
נשארנו לבד עם תקופת הטרום-בחירות שלנו, עם משחקי המפלגות, בהם כל אחד רץ כעכבר שבלע רעל, ממפלגה למפלגה, כדי למצוא מקום עבודה עם כיסא ומשכורת ופנסיה. בין שאר המחזות המגוחכים-פתטיים-דוחים, יש למשל מקרה מאיר שטרית, שמתחבר ל"מפלגה" של הגמלאים - מפלגה דמיונית, שכאשר היו לה שבעה חברי-כנסת לא עשתה דבר למען הבוחרים. רפי איתן, ישיש מופלג, החליט להיות שוב מפלגה בכנסת, ומאיר שטרית, שמצא את עצמו בלי כיסא, מנסה את כיסא הגמלאים. מצחיק, לא?

הגברת הראשונה
אן רומני ומישל אובמה. נשות מופת [צילום: AP]

תוקעים את הראש בחול
האמריקנים, כאשר הם לא מרוצים מנשיא, הם מכירים בזכותם וביכולתם להחליף!!! אצלנו לא מחליפים. נדבקים לקיים, כמו שאמר חבר מרכז הליכוד בערב ההצבעה בעניין מיזוג ישראל ביתנו והליכוד: "אני נגד אבל אצביע בעד"

נשארנו עם מועמדים שאף אחד מהם, איש או אישה, לא ישתף בקמפיין, גם לא בעתיד, את בן זוגו או בת זוגו. כי אצלנו זה מושג שלא קיים. הגברת הראשונה בישראל מופיעה אצלנו רק על מדרגות המטוס בכל טיסה, גם ליום אחד, לחו"ל, של ראש הממשלה, בעלה. הגברת הראשונה עולה לכותרות בעיקר בענייני בעיות עם העוזרת שלה ותו לא. אין לנו מישהי כמו מישל אובמה או אן רומני, נשים בעלות אינטליגנציה, נשיות ואישיות שהיא מופת לנשים באשר הן.
אמריקנים הם עם של ממושמעים, בטוחים בשלטון שידאג להם באחריות ובדרך כלל הם צודקים (ברור שלא תמיד!). הסערה הגדולה וההרסנית מלפני שבוע הוכיחה את התכנון, האיפוק, המשמעת, הסדר המופתי של האזרחים. האמריקנים מודעים בגדול לזכויותיהם האזרחיות ולא מפחדים להאמין במועמד חדש, אלמוני יחסית וחסר-ניסיון בניהול מדינה, ונותנים הזדמנות לעצמם ולמועמד.
האמריקנים, כאשר הם לא מרוצים מנשיא, הם מכירים בזכותם וביכולתם להחליף!!! אצלנו לא מחליפים. נדבקים לקיים, כמו שאמר חבר מרכז הליכוד בערב ההצבעה בעניין מיזוג ישראל ביתנו והליכוד: "אני נגד אבל אצביע בעד". ישראלים מסוימים - והם רבים - יצביעו למען המנהיג הוותיק כמו שיהודי דתי יאמין רק לרב ולא יעשה דבר בלי אישור הרב.

"ישראל זה אמריקה"
הנישואים המזויפים - מופז-נתניהו [צילום: AP]

מדברים רק בשבח ה"אויב"
בנאום הבחירה לנשיאות השנייה של אובמה, דיבר הנשיא הנבחר בשבח משפחת רומני, בה האב והבן (אחד מחמשת הבנים של רומני) שירתו בצבא - בסגנון שלא נשמע צבוע או מתחסד. אצלנו מדברים בשבחו של ה"אויב" לשעבר (ראה למשל ה"חתונה" הקצרה של שאול מופז ובנימין נתניהו עטורת השבחים והאהבה המזויפת) רק למען מטרות של טובת המפלגה או טובת הכיסא

התקשורת עוזרת לכל ישראלי קצר-מוח, להיות בטוח כי ישראל ואמריקה זה אותו הדבר. גם לנו יש בחירות. אנחנו נורא חשובים. אובמה ורומני הזכירו את ישראל ובעיותיה אינספור פעמים. זה אומר לישראלי הבלתי חושב, כי בלי הקול היהודי אי-אפשר להסתדר, כי מערכת הבחירות בארה"ב תלויה ביהודים ובישראל.
ביבי ממש מנהל את הבחירות בארה"ב (יחד עם אדלסון המממן הגדול של רומני וביבי). בקיצור, ארה"ב וישראל, שתי אימפריות-אחוקים-חופפים-כמעט-תאומים. לא חשוב איפה אתה גר, בניו-יורק או בפתח-תקוה, זה ממש אותו דבר. הראיה: נשלחו לארה"ב עשרות עיתונאים-כוכבים מכלי התקשורת לכסות את הבחירות מכל עיר, כאילו אנחנו באמת תאומים. וגם אולמרט וציפי "יחליטו" רק כשידעו מה תוצאות הבחירות בארה"ב. מצחיק, לא?
האמריקנים עומדים על זכותם להצביע על-אף שבאמריקה אין יום חופש ביום הבחירות! כי יום הבחירות בארה"ב הוא יום רגיל בו כולם הולכים לעבודה, ובשעות לפני או אחרי העבודה הולכים לקלפי. כלל לא דומה לישראל, מדינת הבזבזנים, שבה בלי יום חופש האזרחים יהיו עייפים מכדי לצאת מהבית ולדאוג לדמוקרטיה ולעתידם.
בנאום הבחירה לנשיאות השנייה של אובמה, דיבר הנשיא הנבחר בשבח משפחת רומני, בה האב והבן (אחד מחמשת הבנים של רומני) שירתו בצבא - בסגנון שלא נשמע צבוע או מתחסד. אצלנו מדברים בשבחו של ה"אויב" לשעבר (ראה למשל ה"חתונה" הקצרה של שאול מופז ובנימין נתניהו עטורת השבחים והאהבה המזויפת) רק למען מטרות של טובת המפלגה או טובת הכיסא.
משום מה, אני מאמינה יותר באהבת אמריקה של המועמדים האמריקנים לדורותיהם ולא רק באהבת השלטון של כל אחד מהם, שהיא כמובן המנוע הראשי. בארץ, אהבת ישראל של המועמדים בישראל פחותה בעליל מול תאוות הכיסא ותלוש המשכורת. אין שום אהבת ישראל בחוק שוויתר לחברות הרווחיות בישראל על תשלום מס אמת. זו מדינה לעשירים בלבד, מעמד הביניים משלם במקום החברות העשירות בישראל גם את ה"רווחים הכלואים" וגם את מחדלי הפשע של חברת החשמל. מתקפה כזו על מעמד הביניים באמריקה כמו זו שמתרחשת עכשיו בישראל לא אפשרית בארה"ב בשום מקרה.
בישראל עתיד נפלא: יוקר מחיה ומלחמה עם אירן
האם אתם יכולים לדמיין שבארה"ב היו מעלים לפני הבחירות את מחירי החשמל, הגבינה, החלב והביצים וכל מצרך מזון שנצרך על-ידי כל אזרח, יחד עם שכר דירה, ארנונה וכולי? האם יעלה על הדעת להצביע עבור מי שמתכנן להתקיף את אירן מבלי לחשוב על התוצאות?
זיכרו את הבחירות באמריקה כאשר תצפו במחזה של בחירות בישראל. זיכרו את מי שמתעלל בזכויות האזרח שלכם במסווה של "אין ברירה". תחשבו טוב איזה פתק תשימו בקלפי.

תאריך:  07/11/2012   |   עודכן:  07/11/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אנחנו והאמריקנים זה אותו הדבר?
תגובות  [ 7 ] מוצגות  [ 7 ]  כתוב תגובה 
1
למה לערבב תפוחים עם תפוזים?
ימימה איבנוביץ  |  7/11/12 15:24
2
גם על נאוה ואהוד ברק שטפה לנו
קורןנאוה טבריה  |  8/11/12 04:32
3
אמריקה
בר28  |  8/11/12 08:57
4
את סתומה!!
אייל.ב  |  9/11/12 12:07
 
- israeli
bar 28  |  30/11/12 03:56
5
על החזירות של מישל אובמה
כתבות לרוב  |  9/11/12 18:13
6
לשום עם בעולם אין תשקורת ו0מול
קורןנאוה טבריה  |  10/11/12 04:04
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עומר דוסטרי
ארה"ב סיימה היום בבוקר עוד תהליך פוליטי שהתנהל באופן איכותי, משובח ושקוף, אשר בסופו ניתנה החלטה - עוד ארבע שנים עם הנשיא הנוכחי
הבחירה הזו מעלה שאלה מתבקשת. כיצד אזרחי ארה"ב בחרו, שוב, באותו הנשיא שהוביל אותם לחור פיננסי ולהחרפת המשבר הכלכלי?
ערן בר-טל
חלק גדול מהמלצות ועדת קדמי בתחום המזון אושרו בממשלה. זה נשמע מבטיח, אבל אין סיבה למהר לקניות בסוּפר, המחירים שם אינם צפויים לרדת
בלפור חקק
ביום 4 בנובמבר 2012 התקיים במוזיאון ישראל טקס הענקת פרס ניסן הרפז לשירה. יזמה את הפרס הסופרת רחל הרפז לזכר בעלה. חבר השופטים של אגודת הסופרים העברים (יו"ר פרופ' נורית גוברין, פרופ' אבנר הולצמן, פרופ' מירון איזקסון) בחרו במשורר שלמה אביו כזוכה בפרס. בלפור חקק נשא דברים בטקס וניסה להציג את הפואטיקה של שלמה אביו באמצעות שיר אחד מראשית יצירתו: "תיקון תדמית"
מינה פנטון
תמיכתם של ארגוני הנוצרים בישראל לא נובעת מהזדהות אמת, אלא מרצון לקדם את ביאת משיחם לירושלים    תגובה לכתבה "נציג ישראל בשגרירות הנוצרית" מאת אריאל כהנא
מנחם רהט
עיתון השמאל הרדיקלי הקדיח תבשילו עד כדי כך שאפילו אישים הגונים בשמאל הקיצוני מתנערים ממנו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il