על-פי פרסומים זרים ישראל תקפה בסודן, ולא בפעם הראשונה. המודיעין האמריקני סימן כבר מזמן את סודן כחלק מציר הרשע. לאור נתונים אלה, נראה שהיחסים של מדינת ישראל עם סודן לא צפויים להיות אידיליים בתקופה הקרובה ולכך צריך להיערך. על-פי נתוני רשות ההגירה 15 אלף מסתננים מסודן שוהים בישראל, רובם אינם מדרפור ואינם פליטים.
במאמר שפרסמה המכללה לביטחון לאומי העריכה עו"ד עפרה קלינגר, קצינה בכירה בשירות בתי הסוהר, שהמסתננים הם סיכון ביטחוני משום שהם עלולים לשמש פעילים של מדינות עוינות או של ארגוני טרור. הדבר נכון שבעתיים כשלאותם מסתננים יש קרובי משפחה בסודן שעלולים להוות אמצעי לחץ וסחיטה מצד השלטון.
ייתכן שהפתרון טמון דווקא בידיהם של כמה מהסודנים שנמצאים בישראל ומשתייכים לתנועת האופוזיציה לשחרור סודן (SLM), שאותם יצא לי לפגוש בסיור שבו השתתפתי במסגרת פעילותי במכון לאסטרטגיה ציונית. מכיוון שלא מדובר בבעיה ייחודית לישראל, רצוי לטובת כל הצדדים לדחוף לכך שהקהילה הבינלאומית תפעל בעניינה של סודן.
|
לאחרונה השיק מוסד המחקר יד בן-צבי את בית הספר הבינלאומי הראשון ללימודי ירושלים: בית הספר, על שם חיים קוברסקי, ממוקם בבית החלוצות ההיסטורי המשופץ בשכונת רחביה שבירושלים. מומלץ לבקר במבנה החדש בהקדם על-מנת ליהנות משלוש תערוכות תמונות שמוצגות במקום בימים אלה: 'סיפורו של בית החלוצות', 'ילדי ירושלים' ו'צריף הפרחים של רחל ינאית'. המעוניינים בקצת יותר אקשן מוזמנים להצטרף לסיורי האייפונים של יד-בן צבי.
|
דתיים לייט, דתל"שים, דתל"פים, פוסט-אורתודוקסים, נאו-רפורמיים, חפיפניקים, דתיים נורמליים, דתיים פלורליסטים, פרילאנסרים של האל - אלה ועוד הם שמות וכינויים שבאים לתאר תת-מגזר בחברה הדתית-לאומית שעדיין לא הפנימה שכל אלה הם בכלל וריאציות שונות של יהדות קונסרבטיבית. ההבחנה הזאת עלולה להרתיע, בעיקר בשל חוסר היכרות עם הזרם הקונסרבטיבי ובשל תדמיתו המפוקפקת. רבים מבינינו ומבנינו אפילו לא יודעים להבחין בין רפורמים לקונסרבטיבים.
היוצא מן הכלל שידע להכיל את האידיאולוגיה של התנועה המסורתית היה זבולון המר, בהיותו שר החינוך בשנות ה-80, כשקידם את פעילותה של קרן תל"י (תגבור לימודי יהדות) שהקימה מסגרות חינוכיות ברוח התנועה הקונסרבטיבית. נקודה למחשבה לכל המבקשים לתהות לגבי עתידה של הציונות הדתית.
|
אין ספק שהאיחוד בין הליכוד לישראל ביתנו נוגד את דרכו של מנחם בגין. מנחם בגין לא היה מאחד את תנועת החירות בעלת התומכים המזרחיים עם מפלגה אשכנזית (כמו המפלגה הליברלית) ומקים את גח"ל. בגין בוודאי לא היה רץ במשותף עם סיעות קיצוניות דוגמת התנועה למען ארץ ישראל השלמה ובונה יחד איתן את הליכוד. כי הליכוד הוא בלב, הליכוד הוא בראש, אבל גם הוא הוקם כרשימה משותפת בשנת 1973. ומזל שלא שאלנו את יצחק שמיר לדעתו על הסכמת הליכוד לרוץ במשותף עם מפלגת עולים מברית המועצות, שהיה לו חלק מרכזי בעלייתם ארצה.
|
מחלוקת אינסופית ניטשת סביב השאלה מה עדיף (או מה פחות גרוע) - פריימריז או ועדה מסדרת. בבחירות הקרובות צפויות להיות לפחות שתי רשימות שהן תוצרים של איחוד פוליטי ויורכבו על בסיס פריימריז וּועדה מסדרת גם יחד. יש לקוות שהליכוד, ישראל ביתנו, הבית היהודי והאיחוד הלאומי ישכילו לנצל את השילוב של שתי השיטות כדי שנראה את המעלות שבהן ולא את חסרונן.
|
כשסיפרו למדינאי הצרפתי ז'ורז' קלמנסו שבנו בן ה-22 הפך לסוציאליסט, הוא טען שאדם צעיר שאינו סוציאליסט הוא חסר לב. לעומת זאת אדם מבוגר שבוחר להיות סוציאליסט הוא חסר שכל. נראה לי שהאמירה הזאת נכונה גם בחייה של מדינה. אם כך הדבר, נשאלת השאלה האם מדינה שאוטוטו חוגגת 65, מבוגרת דיה לקבל שכל?
|
אתה לא מצליח לחזות שום מהלך של נתניהו כבר ארבע שנים ואתה קורא לעצמך פרשן פוליטי?!
|
|