X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
בשולי הכותרות: נפתלי בנט כמשל - הפוליטיקה אמנות השקר ומה הקשר בין סרבנות לזינוק בסקרים? הצבא צועד על קיבתו הבריאה מדוע אוהבים לשנוא את אגודת אפרת? ולקינוח שיא ישראלי - מי היא האישה הקשישה ביותר בעולם?
▪  ▪  ▪
בנט. תלוי את מי שואלים [צילום: פלאש 90]
ד"ר נפתלי ומיסטר בנט
נפתלי בנט, סרבן פקודה? תלוי את מי שואלים. אם שואלים את נפתלי שהתראיין בתוכנית 'משעל חם' התשובה היא כן. אם שואלים את מר בנט, שחזר בו בעקבות הביקורת הציבורית התשובה היא לא. אז מה היה לנו? יו"ר הבית היהודי בגירסת ד"ר ג'קל ומיסטר הייד. אולם דומני שבנט כמשל לכך, עד כמה הפוליטיקה מקדשת את כל האמצעים והאידיאולוגיות. עובדה זו באה לידי ביטוי לא רק בנדידה הבלתי פוסקת בין מפלגות שונות של ח"כים, שרים ומועמדים חדשים, אשר הציגה את מערכת הבחירות הנוכחית כפארסה, אלא גם בשינוי עמדות בן לילה כמו אצל בנט. והציבור הבוחר, שרוצה וזכאי לדעת את האמת. שואל למי הפתרונים. האומנם אחד בפה ואחד בלב?
פוליטיקה היא אומנות השקר כבר אמרנו?
יצא גדול
נראה שהביקורת הציבורית על נפתלי בנט, בעקבות התבטאותו בעד הסרבנות, עשתה לו יחסי ציבור לא רעים. עובדה, מפלגת הבית היהודי שבראשותו, נסקה ל-13 מנדטים אחרי הפרשה. בנט רצה שילוב בין דתיים לחילונים, והוא קיבל זאת בגדול. אִם היה מי בציבור הכללי, שעדיין לא הכיר את בנט, הרי הוא נחשף לשמו של האיש עִם התעוררות הסערה סביב סרבנותו.
עם זאת, אי-אפשר להתעלם מהמגמה הימנית שמסתמנת בזינוק האלקטורלי של מפלגת הבית היהודי בעקבות הפרשה. האם היא מצביעה על הקצנה מצד אלה התומכים בסרבנות, בהתאם להתבטאותו האומללה של בנט ב'משעל חם', או על תמיכה דווקא מצד המתונים, המתנגדים לסירוב פקודה, לאחר שהיו"ר חזר בו מסרבנותו? זאת ימים יגידו. ואולי בנט השיג את שתי הצפרים בפרשה זו?
צבא התזונה לישראל
נראה שהצבא צועד על קיבתו הבריאה - זוהי המגמה המסתמנת בצה"ל. אז אחרי הלחם המלא ודגני הבוקר קַבלו את המהפכה התזונתית בחיל המודיעין, הכוללת בר סלטים בארוחות, אפייה במקום טיגון וסימון הערך הקלורי של המנות. הדבר חשוב לא רק לבריאותם של החיילים, אלא לא פחות להגברת תודעת המזון הבריא שלהם כאזרחים, שהרי יש לזכור כי החיילים של היום הם אזרחי המחר.
ראוי אפוא לאמץ תקן תזונתי זה, לא רק בכל יחידות צה"ל, אלא גם במסעדות ובבתי הקפה. בדומה לחוק המחייב סימון מרכיבי המזון, וערכם התזונתי והקלורי, על כל המוצרים הנמכרים בחנויות וברשתות השיווק, כך יש לנהוג גם במסעדות. בדרך זו נדע מה אנו מכניסים לגופנו, ותעלה המודעות הציבורית לתזונה בריאה. ובא לבריאותנו גואל.
די לסטראוטיפים
כידוע, יש דברים שאנשים אוהבים לשנוא. אחד מהם זה אגודת אפרת. וסיבות לכך לא חסרות. בראש ובראשונה זה בגלל הדימוי החרדי שלה. דוספוביה כבר אמרנו?
מִנֶגד אין זה סוד שלהפלות, ולוועדות השונות למענן, יש יחסי ציבור מצויינים, בעלי ותק רב בדעת הקהל החילונית, התומכת בהן, כשהיא מגוּבה על-ידי ארגונים פמיניסטיים קולניים.
יש לזכור כי לעוּבר בן 40 יום יש חיים, ולכן הפלה היא הִמָתָה. ידוע גם שהפלה מהווה לא פעם סיכון בריאותי לאישה, ועלולה אף לגרום לעקרותה. ובכלל, 56 אלף תינוקות מרוצים שהצילה אגודת אפרת, ואימהותיהם המאושרות, אינם טועים. האגודה, כפי שציינה, נאמנה לחוק. אילו הייתה כל פגיעה חוקית מצידה, אין ספק שאַמות הסיפים החילוניות היו מרעידות את המדינה ואת מערכת המשפט. העובדה שלא הוגשה כל תביעה משפטית עד כה, במהלך 40 שנות קיומה של האגודה, אומרת דרשני ומצביעה על נקיון כפיה. אז מה רע בכך, שגם מביאים חיים לעולם, גורמים לאימהוּת מאושרת ומעשירים את התרומה הדמוגרפית הלאומית? די לסטראוטיפים!
האישה הקשישה ביותר
לאחרונה פורסם, שהלכה לעולמה האישה המבוגרת ביותר בעולם, דינה מנפרדיני מארה"ב, בגיל 115, שֶאף זכתה להיכנס לספר השיאים של גינס בזכות אריכות ימיה.
עם כל הכבוד לעורכי הספר, דומה שטעיתם או שלא דוּוחתם נכון. אז כדאי שתתעדכנו:
האישה המבוגרת ביותר, שאף היא נפטרה לא מכבר, הייתה משלנו תוצרת כחול לבן. מדובר באישה הישראלית הדרוזית, מרים עמאש, מכפר ג'סר א-זרקא, שחיה 124 שנים (כן, אתם קוראים נכון). היא זכתה לעבור אף את סף גיל האיחולים - עד מאה ועשרים. אולי בעקבותיה צריך להעלות את הסף? שנים יגידו. ובינתיים נסתפק בברכה המסורתית.
הבהרה: המאמר בשולי הכותרות הוא מאמר קליל המגיב בקצרה לידיעות חדשותיות מרכזיות או שוליות (ומכאן שמו). המדור מביע דעה אישית, ואינו בא להחליף את התחקיר העיתונאי האובייקטיבי.
Author
פובליציסטית | דוא"ל
משוררת.
תאריך:  26/12/2012   |   עודכן:  26/12/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  נפתלי בנט / Naftali  Bennett
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
על קו הזינוק
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
האשה המבוגרת בעולם-הבנת הנקרא
משה מיכאל  |  27/12/12 06:53
2
האישה הקשישה
חוסיין  |  11/01/13 23:25
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דרור אידר
אחרי שהתוכנית להחזרת אולמרט נכשלה וגם לבני לא מספקת את הסחורה, ב"ידיעות" מחפשים כל דרך כדי להעביר את המסר: "רק לא נתניהו"    ואתמול: כותרת חריפה במיוחד, המיוחסת לגורם אלמוני    הכל מותר, כנראה
יוסי שחר
על-אף הדת החדשה ומעמדו האבסולוטי של שלטון החוק ומפרשיו האובייקטיביים בבית המשפט העליון, יש עדיין בני אדם שלא מסרו את מצפנם ומצפונם לאפסון במחסניה של המערכת החוקתית והנורמטיבית, הן בימין והן בשמאל, והם מוכנים לשלם על כך באופן אישי את המחיר החוקתי, הארגוני ו/או הציבורי
עו"ד אריאל דרור
בהסכם זה ניתן לקבוע את זכויות הצדדים הן ברכוש שהביא כל אחד מהם לפני הנישואין, בין אם מדובר ברכוש משפחתי כגון דירת מגורים ובין אם מדובר ברכוש עסקי
ד"ר רון בריימן
כאשר השופט אליקים רובינשטיין בוחן את המסרים של המפלגות השונות, מן הראוי שייתן את דעתו להיבט גזעני בולט של מערכת הבחירות, ואל יצטרף לטענה שמדובר בנושא מדיני שיוכרע במו"מ
נרי אבנרי
ניסים משעל יודע גם ללקק. ההתנפלות על נפתלי בנט הזכירה לי ראיון ישן שקיים משעל עם אולמרט. מי שראה, קיבל טעימה איך עשו ראיונות בטלוויזיה הסובייטית. שפת הגוף של שניהם אמרה שירה    הלכתי לארכיון...
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il