X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
למרות ששרים, חברי כנסת ועיתונאים קיבלו לידיהם מאמרים המוכיחים כי משה קצב לא הורשע על סמך הראיות אלא בניגוד להן, איש מהם לא הרים קולו כנגד העוול המשפטי שלא היה כדוגמתו בתולדות מדינת ישראל
▪  ▪  ▪
קצב. זכאי? [צילום: פלאש 90]

משה קצב נשלח לשבע שנים בכלא כיוון ששופטיו קבעו כי הוכח מעבר לכל ספק סביר שאנס פעמיים את א' ממשרד התיירות. בניגוד לדעה הרווחת בקרב הציבור, במשפט קצב לא נדרשו השופטים להחליט אם הם מאמינים לא' או מאמינים לקצב. האמת היא שמסמכים שהוצגו בפני השופטים הוכיחו שגרסתה של א' לאירועים היא שקרית, וההחלטה לאמץ גרסה זו נשענה על אדני דמיונם של השופטים, שממנו בדו מהלכי אירועים שכפי שיוכח בהמשך לא יכלו להתרחש במציאות.
לאחר שפרסמתי באתר זה לא מעט מאמרים שדנו במשפט קצב [ראה משמאל], ולאחר שנוכחתי שהעיתונות הישראלית כולה, ללא יוצא מן הכלל, שומרת על קשר שתיקה בקשר לעובדה הברורה שקצב הורשע למרות שהמסמכים שהוצגו בפני השופטים חייבו את זיכויו, החלטתי לנהוג על-פי האימרה "במקום שאין אנשים, השתדל להיות איש". כתבתי מאמר קצר שכותרתו "טעותה הברורה והמוזרה של השופטת נאור" (הטעות תתואר בהמשך), התחלתי ללכת לאירועים בהם היו שרים, חברי כנסת ועיתונאים, ונתתי את המאמר בידיהם. אפילו אריה נאור, בעלה של השופטת, קיבל את המאמר לידיו. אך עד עתה עלו בתוהו כל מאמציי לשבור את קשר השתיקה שנרקם סביב טעות זו בפרט, וסביב פסקי הדין השערורייתיים בכלל.
בניגוד למאמרים הקודמים שפרסמתי באתר זה, שהסתמכו אך ורק על מה שנכתב בפסקי הדין של המחוזי והעליון, יצוטטו במאמר זה, ובאלה שיבואו אחריו, קטעים מהפרוטוקולים של הדיונים בבית המשפט המחוזי, ומנוסח הערעור שהוגש על-ידי סניגוריו של קצב לבית המשפט העליון. (יש לציין שהפרוטוקולים ונוסח הערעור מופיעים אך ורק באתר זה, ולמרות שאני מסתכן בהוקעה כחנפן, אני חש חובה להביע לאתר את תודתי והערכתי.)
המאמר הנוכחי מתרכז בשני קטעים מפסק הדין של בית המשפט העליון שנכתב בידי השופטת מרים נאור. שני הקטעים נוגעים למקרה האונס הראשון עליו סיפרה א', ובהם ניסתה השופטת ליישב את הסתירה שבין המסמכים לבין גרסתה של א'. בקטע הראשון תיארה השופטת מהלך אירועים שהוא לטענתה "בהחלט אפשרי", ובמאמר מוכח שהוא בהחלט בלתי אפשרי. בקטע השני כתבה השופטת שהיא מסתמכת על דברים שאמר קצב, ובמאמר מוכח שהשופטת פשוט בדתה מדמיונה דברים אלה.

הגרסאות והמסמכים

על-פי עדותה של א', לאחר אירוע שהתקיים בפארק הלאומי ברמת גן, ביקש ממנה קצב להתלוות אליו כיוון ששכח משהו במשרדם שבבית הטכסטיל. א' סיפרה שנסעה עם קצב במכוניתו לבית הטכסטיל, ושם הוא אנס אותה. קצב לעומת זאת טען שלאחר האירוע הוא חזר עם אימו לקריית מלאכי, וגם נהגו אישר שכך היה.
השופטת נאור התייחסה בביטול לעדויותיהם של קצב ונהגו. אבל סניגוריו של קצב הציגו בפניה גם מסמכים שהוכיחו לטענתם כי א' משקרת. המסמכים היו דוח של מאבטחיו מהשב"כ על פיו הוא עזב את האירוע בשעה 17:00, ופלט שיחות טלפון שבוצעו ממכוניתו. השיחות החלו בשעה 17:43, וביניהן היו שתי שיחות לפלאפון של א' – בשעה 17:58 ובשעה 18:09. קצב טען שלא יכול היה להספיק ב-43 דקות להגיע מהפארק הלאומי ברמת גן לבית הטכסטיל שבתל אביב, לאנוס את א' באירוע שהתרחש לטענתה במשך כרבע שעה, ולחזור למכוניתו, ומסתבר שטיעונו זה היה מקובל על השופטת. לעומת זאת, ובניגוד לטענותיה של הסניגוריה, קבעה השופטת ששיחות הטלפון ממכוניתו של קצב לפלאפון של א' אינן מוכיחות שהאונס לא יכול היה להתבצע. השופטת הציגה שני מהלכי אירועים אפשריים, שבכל אחד מהם ייתכן שבוצע האונס. מהלכי אירועים אלה נידונים להלן.

מהלך האירועים הראשון והפרכתו

בערעור שהגישו סניגוריו של קצב לבית המשפט העליון, נכתב כך: "יושם אל לב: השיחה האחרונה הנ"ל בשעה 17:58 יצאה מקצב אל א' ונמשכה 01:24 דק', משמע, בשלב זה, עולה בבירור שתי עובדות חלוטות: האחת, המערער נמצא ברכבו; השנייה, המערער אינו נמצא ביחד עם א'. כשתי דק' לאחר תום שיחתה של א' עם המערער כמובא לעיל ב-17:58, מקבלת א' שיחה ממשרד התיירות בשעה 18:02 ומשוחחת במשך 332 שניות (כ-5.5 דק'). המערער במקביל, מרכבו, משוחח בשעה 18:03 במשך 02:12 דק' עם חזי צאיג. בשעה 18:06 מתקשר המערער שוב מרכבו אל ביתו שבקריית מלאכי, כשבשעה 18:09 שוב מתקשר הנאשם מרכבו אל א'".
בניגוד לטענת הסניגורים, קבעה השופטת נאור ששיחות טלפון אלה אינן מוכיחות דבר. וכך כתבה השופטת: "העובדה שישנה שיחה מרכבו של המערער אל א' בשעה 17:58 אינה מלמדת בהכרח כי א' אינה עם המערער. בהחלט אפשרי כי א' באותו הזמן כבר שהתה עם המערער ונהגו של המערער, אם היה איתו נהג באותה עת, שחיפש אותו, ניסה להשיגו באמצעות הטלפון הנייד של א' (כאשר ברור לנהג כי א' שוהה עם המערער בבית הטכסטיל)".
אלא שהשופטת נאור התעלמה לחלוטין משיחתה של א' עם משרד התיירות, שכמצוטט לעיל מתוך הערעור, החלה בשעה 18:02 ונמשכה לא פחות מחמש וחצי דקות (!). מסתבר אפוא שעל-פי מהלך אירועים "בהחלט אפשרי" זה, במשך כל מהלך האונס שנמשך לדבריה של א' כרבע שעה, היא כמעט לא הפסיקה לדבר בפלאפון. יש להדגיש שא' הבהירה שהיא זוכרת היטב את מהלך האונס: "אני אגיד לכם מאיפה אני זוכרת ברור – מהרגע שעלינו ללשכה רק אני והוא". כל אדם שעיניו בראשו יוכל לנחש נכונה שבזיכרונה הברור של א' לא נרשמה אפילו שיחת טלפון אחת שקיבלה במהלך האונס, ויוכל להבין שמהלך האירועים אותו תיארה השופטת אינו אפשרי כלל ועיקר.

מהלך האירועים השני,
וטעותה הברורה והמוזרה
של השופטת נאור

על-פי מהלך האירועים השני שהציגה השופטת נאור, קצב נשאר בפארק לאחר השעה 17:00 בה הסתיימה אבטחתו. כדי להוכיח שמהלך אירועים זה אפשרי, הסתמכה השופטת על עדותו של קצב, וכתבה שהוא עצמו אמר שהוא נשאר בפארק אחרי שנפרד ממאבטחיו. בלשונה של השופטת: "נוכח דברי המערער עצמו, לפיהם נשאר למעשה בפארק הלאומי זמן מה אחרי שנפרד מאנשי השב"כ, ייתכן שהמערער נסע קמעא בתוך הפארק עצמו, אך עצר מייד, כדי להמשיך וללחוץ ידיים להמונים, שהמשיכו לחגוג באירוע".
אלא שלאמיתו של דבר, קצב כלל לא אמר שנשאר בפארק לאחר שהסתיימה אבטחתו, אלא להפך, שהוא אובטח עד שהחל לנסוע אל מחוץ לפארק. כדי להוכיח זאת, יצוטט להלן קטע מפרוטוקול עדותו שמתחיל בשאלתו של השופט קרא לגבי המאבטח:
  • כב' השופט קרא: הוא צמוד אליך.
    נאשם מ' קצב: כן. מרגע שאני מגיע, כל עוד אני על הקרקע עם הרגליים, מאבטחים אותי.
    כב' השופט קרא: אבל בתוך הרכב הוא לא נוסע איתך.
    נאשם מ' קצב: לא, לא באירוע הזה, לא במקרה הזה. אבל קרו מקרים שנסעו. הייתי מאובטח הרבה פעמים בתקופת השרות, גם בתוך הרכב.
    כב' השופט קרא: אני מדבר על האירוע הזה.
    נאשם מ' קצב: האירוע הזה לא.
    כב' השופט קרא: לא.
    עו"ד ר. עמיאל: זאת אומרת, מה שצריך לתקן, את מסמך השב"כ, זה שאתה, אני לא יודעת מתי הגעת, אבל אתה עזבת בחמש ועשרה, חמש ורבע.
    נאשם מ' קצב: אני עזבתי, האירוע הסתיים בערך בחמש, כמה דקות יותר, כמה דקות פחות, המעבר מהבמה לרכב היה מרחק קצר, של כמה עשרות מטרים, לא יותר מזה. הנהג מתחיל לנסוע, הרכב נוסע, הרכב בתנועה, ואז לפי מיטב ידיעתי, מיטב זיכרוני, השב"כ לא מלווה אותי. אם הוא ליווה אותי במבט עין, או בהליכה, אני לא יודע. אני לא זוכר שישב מאבטח בתוך הרכב ביציאה. אני בדרך ליציאה מהפארק, יש את היציאה הצדדית, נאמר מכיוון צפון, אם הכניסה הראשית לכיוון מערב, אז היציאה היא מכיוון צפון. יצאנו משם עם הרכב בנסיעה איטית וכמובן, ככל שמתקרבים לכיוון היציאה, המהירות גוברת והולכת.
עדותו זו של קצב מוכיחה בוודאות שהשופטת נאור טעתה, ופשוט בדתה מדמיונה את הקביעה שקצב עצמו אמר שהוא נשאר בפארק זמן-מה אחרי שנפרד ממאבטחיו. טעותה זו של השופטת נאור, שאין ברורה ממנה ואין מוזרה ממנה, זועקת דרשני. יש לשער שאין תקדים לכך שבפסק דין שניתן בבית המשפט העליון בישראל, או בכל מדינה נאורה אחרת, שמו השופטים בפיו של אדם דברים שלא אמר, כדי להצדיק את הרשעתו. אפילו ברוסיה של סטלין אולצו נאשמים לחתום על הודאות, כי אפילו שם לא העזו השופטים לכתוב בפסק דין שנאשם הודה בשעה שהוא הכחיש. אבל כפי שהוכח לעיל, זה בדיוק מה שעשתה השופטת נאור, וזו ההוכחה המובהקת ביותר לכך שקצב קיווה למשפט, והנה משפח.
בתשובה לפנייתי לנשיא בית המשפט העליון, אשר גרוניס, שבה תיארתי את טעותה זו של השופטת נאור, וביקשתי את התערבותו, קיבלתי את התשובה הבאה מרכזת פניות הציבור בבית המשפט העליון: "הנשיא עיין במכתבך. אין זה מסמכותו של הנשיא להתערב בעניין המועלה במכתבך, שכן הדבר חורג ממערך סמכויותיו".
במאמר הבא יוצגו קטעים מעדותו של איש השב"כ שהעיד במשפט, ויושוו למסקנות אליהן הגיעו השופטים בפסקי הדין.

תאריך:  08/01/2013   |   עודכן:  08/01/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
קשר השתיקה סביב משפח קצב
תגובות  [ 69 ] מוצגות  [ 69 ]  כתוב תגובה 
1
אהוד יקירי, מספר טעויות
ה.א.  |  4/01/13 17:35
 
- תגיד לי, יצאת מדעתך?!
אהוד פרלסמן  |  4/01/13 18:36
 
- הצעתי לך לחשוב אחרת
ה.א.  |  4/01/13 20:25
 
- השאלה היא אם הבנת מה שכתבתי.
אהוד פרלסמן  |  4/01/13 22:17
 
- משיב
ה.א.  |  5/01/13 11:44
 
- באמת אינני מבין מדוע אתה מתחמק
אהוד פרלסמן  |  5/01/13 13:10
 
- לדעתי ברוב המקרים זה כך
ה.א.  |  5/01/13 18:37
 
- תודה על תשובתך הכנה.
אהוד פרלסמן  |  5/01/13 23:41
 
- אחלה ל"ת
ה.א.  |  6/01/13 11:05
 
- אתה באמת כישלון מהלך..
אביחי נשר  |  10/01/13 17:47
 
- היות השופטים "חמורים" ולא
מסוגלים לסתור  |  25/02/13 09:25
 
- ה.א אתה פשוט יצור מגעיל ומעוות
אבי123  |  6/01/13 22:41
 
- לאבי תודה - ה.א. מיצג את הצבור
אהוד פרלסמן  |  7/01/13 01:07
 
- אהוד ואחרים
ה.א.  |  7/01/13 14:02
 
- על איזה מסכת ראיות אתה מדבר?!
אהוד פרלסמן  |  7/01/13 16:12
 
- היכן אפשר למצוא את:
ה.א.  |  7/01/13 16:49
 
- הוראות למציאת הקבצים.
אהוד פרלסמן  |  7/01/13 18:07
 
- בקשות הבהרה
ה.א.  |  7/01/13 20:13
 
- שוב אני לא מבין אותך.
אהוד פרלסמן  |  8/01/13 00:10
 
- איפה אפשר למצוא פרוטוקולים מתו ל"ת
אבי123  |  8/01/13 12:11
 
- כל הפרוטוקולים הם כאן באתר.
אהוד פרלסמן  |  8/01/13 13:36
 
- ה.א. - אתה חסר הבנה במשפטים
שאול א.  |  8/01/13 12:31
 
- אין מחלוקת
ה.א.  |  8/01/13 23:29
2
ברוך תהיה
יונה סוקולובסקי  |  4/01/13 17:49
3
משעמם
מזכיר_המדינה  |  4/01/13 22:31
 
- למזכיר המדינה
דאגנית  |  4/01/13 22:46
4
לכל המזדמן לקריאת רשימה זו
דאגנית  |  4/01/13 22:37
 
- נאנסות למען קצב
מזכיר_המדינה  |  5/01/13 02:27
 
- לא כל אשה קורבן,טובות הנאה
מיכל זמיר,מוסד  |  25/02/13 12:20
5
הבהרה בעקבות תגובת מזכיר_מדינה
אהוד פרלסמן  |  5/01/13 04:23
6
יש גם קשר שתיקה בעניין י"ע
רב  |  5/01/13 08:44
7
בדאי משטרתי
אחד שמכיר......  |  5/01/13 23:06
 
- זה אותו ניצב דוידוביץ שהפך את
אבי123  |  6/01/13 22:36
8
קצב נשלח בבושת פנים לכלא
קליינמן  |  6/01/13 10:30
9
היתכן ?
אבנר בן שמואל  |  6/01/13 11:40
 
- זה יתכן כי העיתונאים שותקים.
אהוד פרלסמן  |  7/01/13 09:57
10
פרלסמן - אתה צדיק בסדום. ל"ת
עו"ד  |  6/01/13 22:21
 
- פרלסמן מטשטש "סידרתי" לפשע קצב ל"ת
הזיין הלאומי בכלא  |  8/01/13 00:31
11
תוספת שחובה לקרא אותה!!!!!!!!!
אהוד פרלסמן  |  6/01/13 23:55
 
- המאמר תוקן, ואין צרך לקרוא זאת
אהוד פרלסמן  |  7/01/13 11:45
 
- עכשיו זה הרבה יותר ברור
מזכיר_המדינה  |  7/01/13 17:29
 
- אתה חושב שפלדמן לא יודע?
אהוד פרלסמן  |  8/01/13 03:59
 
- WOW מיי גד, איזה פחד
מזכיר_המדינה  |  8/01/13 10:38
12
אהוד פרלסמן יישר כוחך אבל שאלה
מ.כ.  |  8/01/13 11:48
 
- תודה על השאלה, ולהלן התשובה.
אהוד פרלסמן  |  8/01/13 14:25
 
- תודה אהוד. זה עונה על השאלה ל"ת
מ.כ.  |  9/01/13 14:53
13
קצב הביא זאת על עצמו .
ישמעאל   |  8/01/13 20:02
 
- לאדון ישמעאל הנכבד.
אהוד פרלסמן  |  8/01/13 23:46
14
לאהוד ידידי .
יוסי מ  |  9/01/13 09:59
 
- ליוסי ידידי
אהוד פרלסמן  |  9/01/13 11:48
 
- לאהוד.
יוסי מ  |  9/01/13 13:51
 
- אהוד, גם ממני - כל הכבוד על
אבי123  |  10/01/13 02:55
 
- לאבי תודה ותשובה
אהוד פרלסמן  |  10/01/13 10:00
15
פרלסמן כל הכבוד והלוואי שתצליח
1  |  10/01/13 19:30
16
עדות מגורם לא מעורב שאמר:
עדות  |  10/01/13 21:07
 
- אני שתדלן של הצדק, לא של קצב.
אהוד פרלסמן  |  11/01/13 01:28
 
- מקווה שתרקב בעצמך, אדון
אבי123  |  12/01/13 02:18
 
- בגלל שהייתה זונה  ל"ת
בניו יורק  |  25/02/13 12:28
17
חשדתי שמשה לא אשם באישומים נג
שאול בוטיל  |  14/01/13 14:10
18
למי מועילה ההתנצחות?
דידה  |  18/01/13 19:57
19
דלתיים סגורות.סוגרות את יכולת
נאשם להתגונן  |  25/02/13 12:00
20
הפנייה לחלקו השני של המאמר.
אהוד פרלסמן  |  16/03/13 10:22
 
- והפנייה להרחבת המאמר הנוכחי.
הנ"ל  |  16/03/13 10:55
21
אפשר עדיין לטהר את שמו של קצב
hertz  |  9/04/13 07:13
 
- מערכת רקובה=נותר רק לחץ תקשורת
ע_הראל  |  16/07/13 23:50
 
- מערכת רקובה=נותר רק לחץ תקשורת
ע_הראל  |  17/07/13 00:03
22
מי בימין יסכן את מעמדו בעימות
דרור מרמת גן  |  15/09/13 11:20
23
מי בימין יסכן את ראשו
דרור מרמת גן  |  15/09/13 11:26
24
פעם עלול להיות אסון .
videla  |  30/04/14 15:57
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות פרשת קצב
פסח רויטמן
בשנים האחרונות נפוצה התופעה שנשים וגברים מתלוננים על פשעי מין שנים רבות לאחר שאירעו    נוצר מצב שאותם האנשים שנחשדים במעשים אלו אינם יכולים להתגונן ביעילות, אם בכלל
אהוד פרלסמן
בעדותה במשפט קצב הסבירה שלי יחימוביץ' שבמהלך השנים היא רכשה כלים המאפשרים לה לתפקד כמכונת אמת. אלא שמסתבר שאין דבר קל מלהוליך אותה שולל, ואורי שגיא שילם את המחיר
עמוס שנער
האם עונשו של קצב צריך לכלול השפלה והתעללות מצד אסירים אחרים? או שהשופטים פסקו את שלילת חירותו בלבד? תפקיד הנהלת הכלא לדאוג לשלומם של האסירים ולא רק לדאוג שלא יתאבדו
איתמר לוין
הן רשויות החקירה והן חשודים ונאשמים פועלים במרץ רב כדי להשפיע על התודעה התקשורתית, ובאמצעותה - גם על עדים ואפילו על שופטים    המצב הנוכחי פגום מיסודו, ויש לבצע חשיבה מקיפה שתבטיח מצד אחד את חופש הביטוי ומצד שני תשמור על חזקת החפות
איתמר לוין
הנשיא לשעבר אינו מביע חרטה על מעשיו ולכן קלושים ביותר הסיכויים שמשרד המשפטים ימליץ בפני פרס להיענות לה    בג"ץ קבע, בעתירה נגד קצב עצמו, שחתימת שר המשפטים חיונית למתן חנינה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il