X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
עד 30 בינואר ניתן לשלם מס על דמי שכירות למגורים במסלול המופחת של 10%, ולכך מספר יתרונות משמעותיים
▪  ▪  ▪
[צילום: AP]

אחת ההכנסות הבודדות שנותרו פטורות ממס, הינה הכנסתו של יחיד מהשכרת דירה למגורים. עם זאת, הפטור מוגבל להכנסות שכר דירה שאינן עולות על 4,910 שקל לחודש בשנת 2012 (בשנת 2013 יעמוד הסכום על 4,980 שקל לחודש).
כששכר הדירה עולה על התקרה חל חיוב במס שאיננו רק על החלק העולה על התקרה, אלא על כפליים מסכום זה. לדוגמה, מתוך שכ"ד בסכום של 5,910 שקל, העולה על תקרת הפטור ב-1,000 שקל, החלק החייב במס יהיה 2,000 שקל (1,000 כפול 2), ורק 3,910 שקל יהיו פטורים ממס.
חשוב לדעת שלעניין בדיקת הסכום העולה על התקרה, נלקחת בחשבון ההכנסה הכוללת מהשכרת כל דירות המגורים שבידי היחיד, ולא רק הדירה הספציפית. כאשר מנצלים באופן חלקי את מסלול הפטור (כפי שתואר), החלק שאינו פטור ממס חייב על-פי שיעורי המס השולי של אותו יחיד עד 48% מס (בשנת 2013 המס עשוי להגיע אף עד 50% לאור "מס העשירים" בשיעור של 2% על הכנסות מעל 800,000 שקל לשנה).
מסלול מיסוי חלופי ליחידים, שהינו פשוט ובד"כ משתלם יותר במקרים אלה, הינו תשלום מס בשיעור קבוע של 10% על כל דמי השכירות ללא פטור (סעיף 122 לפקודת מס הכנסה). במסלול זה לא יותר ניכוי הוצאות כלשהן (כגון פחת, הוצאות מימון או תיקונים), ולכן הוא באופן אפקטיבי גבוה יותר מ-10%, בייחוד ביחס לדירות חדשות יחסית שנרכשו במשכנתה גבוהה.
עם זאת, במקרים רבים הוא עדיין יהיה משתלם, כאשר נקודת האיזון המדויקת תלויה בנסיבות הספציפיות: למשכיר שאינו נושא בהוצאות, ומצוי במדרגת המס העליונה, המסלול של 10% יהיה כדאי כבר משכר דירה כולל של כ-5,500 שקל לחודש, בעוד שלמשכיר הנושא בהוצאות או המצוי במדרגת מס נמוכה, נקודת האיזון תהיה גבוהה יותר.
מעבר ליתרון הכספי הפוטנציאלי ויתרון הפשטות, קיים יתרון נוסף וחשוב של מסלול ה-10% והוא היעדר צורך להגיש דוח שנתי למס הכנסה. הבוחר במסלול זה נדרש למלא טופס קצר (טופס 3302) ולשלם בשובר 10% מדמי השכירות. חשוב לשים לב שהבחירה במסלול זה מחייבת תשלום המס עד 30 בינואר של השנה העוקבת. כלומר, ביחס לדמי שכירות שהתקבלו בשנת 2012, חשוב לקבל החלטה על מסלול המיסוי עוד במהלך החודש הנוכחי, וככל שהמסלול הנבחר הינו של 10% יש להקפיד לשלם את הסכום עד 30 בינואר.

הכותבים הם ממשרד זיו שרון ושות' עורכי דין ואלתר עורכי דין.
תאריך:  08/01/2013   |   עודכן:  08/01/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 זיו שרון /  Sharon Ziv"
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יחזקאל מוריאל
אזרח מבולבל נשאל: "תגיד בבקשה, במי תבחר?" ענה: "לא אבחר, אפילו אם ילעיטו אותי במכות נמרצות, ויקחו אותי על אלונקה ישר לבית-חולים"    קצת הומור טרם בחירות
פרד כהן-קידר
בימים האחרונים אנו מופגזים בקדימונים לסרט על המשיח, הוא הרבי מלובביץ'. אין ברשימה זו כל ביקורת על הרב הנערץ והמהולל בפי כל, דתיים וחילוניים גם יחד. יש כאן ביקורת על החסידים המשיחיים
עמוס שנער
מי המרוויח מהתחרות בתחבורה הציבורית? האם התחבורה הציבורית מתחשבת בקשישים ובנכים? האם התחבורה הציבורית מתחשבת בכלל בציבור הנוסעים? תיאור מספר בעיות והצעות לפתרונות
שמעון זיקרי
האם אתה בן אנוש או גרב משומשת?    הגיעה העת לעמוד מול המראה ולהשיב לשאלה המתבקשת
אליהו קאופמן
ככל שזורקים יותר מצרכים לסיר כך הצו'לנט טעים יותר אבל ככל שאוכלים ממנו יותר כך מוציאים את תכולתו בשירותים ובנט זרק לסיר הריק של ה"ציונות הדתית" את כל המצרכים שהציבור המקוטב שם רצה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il