X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
הבעיה של המערכת הפוליטית היא חוסר המוכנות של הנבחרים לעסוק בנקודה הרגישה והמשמעותית ביותר שעל הפרק - הכיבוש. לא משנה איזו מפלגה תבחנו, לא תראו תוכניות רציניות לטיפול בבעיה המשמעותית ביותר שמדינת ישראל צריכה לעסוק בה
▪  ▪  ▪
הפלשתינים ימשיכו בצעדים המעשיים שהחלו לקראת מדינה [צילום: AP]

שוב ושוב מזכירים לנו את המפגש האגדי בין דוד בן-גוריון ובין החזון איש, שבו נאמר המשפט על העגלה הריקה והעגלה המלאה. כבר אז הייתה העגלה הציונית-חילונית-ישראלית מלאה יותר מהעגלה החרדית, ולו משום שהכילה את מרבית הכתבים ששימשו את הקהילה החרדית. אבל לא זה העניין כאן. העניין כאן הוא התחושה הכללית, המוצדקת, שדברים במדינה תקועים ושהדיון הערכי כאן הוא חלק מהתקיעות הזו.
מערכת הבחירות הנוכחית תופסת כמעט כל אזרח במצב בו הוא נאלץ להצביע לרע במיעוטו. במבט על ראשי המפלגות והרשימות המפלגתיות מתגלה תמונה של הבטחות שלא מומשו והתחמקות מהתחייבויות אמיתיות. מתגלה תמונה של פוליטיקאים שרק מחפשים להגיד איך המערכת גדולה עליהם והם לא הצליחו ליישם שום דבר ממה שהבטיחו (וראו ערך ישראל ביתנו, ציפי לבני, יאיר לפיד וארץ חדשה, וכמובן שלא רק הם).
רבים יבואו ויגידו שהמדינה על הפנים ושהדיון הציבורי ריק מתוכן. שתי הטענות הללו לא נכונות. המצב במדינת ישראל אומנם טעון שיפור אך במרבית המדדים מצבנו טוב מאשר שאר מדינות העולם המערבי, ומיותר לציין שמצבנו טוב בהרבה בכמעט כל מדד ממרבית המדינות בעולם. גם במימד הדיון הציבורי זכינו ליצירות תרבות, גם עדכניות, שלא מביישות את המתקדמות שבמדינות, השירה הישראלית היא אולי המעניינת בעולם, המוזיקה פורחת, הטלוויזיה שטחית לעיתים אך מרשימה לעיתים, ובמעבר על טורי דעה בעיתונים ובבלוגים מפורסמים יותר ופחות אפשר לראות דיון ציבורי ער, ענייני וסוער בכמעט כל נושא.
אז למה המערכת הפוליטית כל כך מנותקת ומביכה?
הסיבה היא המערכת הפוליטית עצמה וחוסר המוכנות של הנבחרים, כמו של בוחריהם, לעסוק בנקודה הרגישה והמשמעותית ביותר שעל הפרק. הכיבוש. לא משנה איזו מפלגה תבחנו, לא תראו תוכניות רציניות לטיפול בבעיה הכי משמעותית שמדינת ישראל צריכה לעסוק בה. אפילו קדימה, שבראשה עומד הפוליטיקאי היחיד שהציע תוכנית מדינית, רצינית למדי, בקדנציה האחרונה, מתעלמים מהנושא. ובתנועה בראשות לבני מציעים סיסמאות ריקות שברור שמאחוריהן לא עומד דבר.
הכיבוש הוא כל כך מרכזי, כל כך יומיומי והפתרונות לו כל כך ברורים, אך מרתיעים, שהפוליטיקאים שלנו מעדיפים להיות פוליטיקאים קטנים בעניינו ולהתחמק. אין לכיבוש פתרון מעשי למעט מדינה פלשתינית, ועם כל המורכבויות והבעיות של ההנהגה הפלשתינית, ציפייה שיקרה "משהו" מצידם היא בדיוק תחושת התקיעות שמלווה את הישראלים, את הישראליות ואת הדיון הפוליטי בשנים האחרונות.
התרבות הישראלית, המדע הישראלי והאקדמיה הישראלית ימשיכו לייצר ולהתפתח (בתוך ומעבר לגבולות התקציב הלא מספק הניתן להם). אבל המערכת הפוליטית תתעשת או תיגרר אחרי העולם כולו. הפלשתינים ימשיכו בצעדים המעשיים שהחלו לקראת מדינה. שגרירויות פלשתיניות ייפתחו במדינות נוספות והעולם ימשיך לכפות עלינו הסדרים מהסדרים שונים. זה לא כי הם אנטישמיים, זה כי ההנהגה הישראלית אטומה ותקועה.
הריקנות הישראלית מתבטאת במקום אחד - במערכות הבחירות ובמתמודדים. האם באמת "אין למי להצביע"? כמובן שלא. אבל ההצבעה תאלץ להיות הרע במיעוטו. אבל האחריות עוברת עכשיו אל המגרש הציבורי שצריך לייצר הנהגה חדשה לקראת הבחירות הבאות. גם הניסיון המביך של יאיר לפיד, או החדירה של "מנהיגי המחאה" לכנסת לא ישנו דבר. יש כמה נבחרים שעדיין מבינים כי הסוגייה המכריעה היא הסוגייה הפלשתינית. מרבית הציבור חושב כמותם. הבחירות הללו אינן אלא הפוגה קצרה, מתעתעת ומביכה בדרך אל ההנהגה השפויה שמגיעה לנו. אם נקבל אותה, לפחות תוכל מדינת ישראל להגיב היטב למהלכים הבלתי נמנעים הקורים כעת סביבנו.

תאריך:  09/01/2013   |   עודכן:  09/01/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
עגלה מלאה תקועה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
נכון לא מדברים כי אין על מה
זקן  |  10/01/13 15:40
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בחירות 2013
עידן יוסף
רשימת הליכוד-ישראל ביתנו פנתה ליו"ר ועדת הבחירות המרכזית להוציא צו מניעה נגד אתר האינטרנט "ליכודניק" ונגד אריק זיו המוציא לאור של האתר
איציק וולף
יו"ר מועצת יש"ע שבר את שתיקתו הפוליטית והביע תמיכה ברורה ונחרצת בראש הממשלה לקראת הבחירות לכנסת    "מי שחושב שראש ממשלה מוחלש טוב להתיישבות - אינו יודע מה הוא שח"
מנחם רהט
ביצועי ומחדלי ממשלות הליכוד, מוכיחים שאין שחר לסיסמה הירחמיאלית 'דתי לאומי מצביע ליכוד'    בעוד ימים ספורים נצטרך להכריע בין ממשלת נתניהו-רמון או נתניהו-בנט
יבגני פטישמן
עלה ירוק - הרשימה הליברלית כבחירה השפויה בבחירות הקרובות: פנייה לאזרחים המגדירים את עצמם כימין קלאסי - מדינית וכלכלית
נסים גבאי
נניח שנישאר חשופים בעולם ללא ראש ממשלה, לא חלש, לא חזק, ואפילו לא... נתניהו. מה יקרה לנו אז? האמת, שום דבר מיוחד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il