X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
חבל, שראש הממשלה אינו מסוגל לבנות את ממשלתו כולה על יחסי אמון, וחלקים ממנה נזקקים לביטוח הדדי ול"מאזן אימה". הסגנון הזה של ממשל הוא בלתי סימפטי בעליל, אך יש לו רק תקנה אחת: פוליטיקה חדשה, שבה יש ערך ומשקל לאמת וליושרה
▪  ▪  ▪
נפתלי בנט, יאיר לפיד. עומדים על שלהם יחד [צילום: פלאש 90]
אמון הדדי
בין שני המנהיגים הצעירים נוצרו יחסי אמון, במקביל לחוסר האמון כלפי ראש הממשלה. ובהיותם חושדים במניעיו ובשיטותיו ופוחדים להישאר לבד מולו, החליטו ללכת יחד. חישבו ומצאו, שכל עוד האמון ההדדי ביניהם מחזיק מעמד, כוחם המשותף - 31 מנדטים מול 31 - שקול כנגד כוחו של נתניהו ומאפשר להם לעמוד על שלהם

ב'ידיעות אחרונות' מיום 27.2.13 פורסמו תוצאות של סקר, בו נשאלו הקוראים: "האם אתם מצטערים שהסרטים 'שומרי הסף' ו'חמש מצלמות שבורות' לא זכו באוסקר?" על-פי התקשורת שציפתה לפרס הנכסף בכליון עיניים ומתוך הזדהות עמוקה עם התכנים האנטי-לאומיים של הסרט האחד והשמאלניים של השני - היינו מצפים שרוב גדול מבין הנשאלים יהיה שרוי בצער. והנה מתברר, שרוב מוחץ של 72% דווקא אינו מצטער. מראיינים ומגישים ברדיו "גלי ישראל" אפילו אמרו "מזל טוב!"
זו דוגמה לפער שבין רחשי הלב של הציבור ושל אדוני התקשורת השמאלנית. התוצאה היא משבר אמון בין העם לכלי הביטוי האמורים לשרתו.
נתק דומה מפריד בין העם לפוליטיקאים שלו. האם מישהו מסוגל עדיין לעקוב אחר התעבורה הבינמפלגתית של פרץ, מצנע, לבני, מופז, צחי הנגבי, דיכטר ואינסוף אחרים, פרפרים העוברים מפרח לפרח למצוץ את הצוף, "מזגזגים" בלשון העם? כמה אמון עוד נותן הבוחר בנבחרים כאלה? גרועה מזה היא מכת הפרת ההבטחות. האיש ברחוב שבחייו - בכיסו ובכעסו, במשאו ובמתנו ובחינוך ילדיו - דורש מעצמו ומזולתו יושר ויושרה, בכל הנוגע לניהול ענייני המדינה אין לו עוד כל דרישות. הוא כבר התרגל להניח מראש שבממלכה שולטים השקר, הרמייה וההונאה. כאשר כמה מן החכי'ם החדשים, לפיד ובנט בראשם, החלו מדברים על פוליטיקה חדשה, "הירוקים האלה" נתקלו ביחס לעגני ומתנשא על הנאיביות שלהם.
מי שמגלם היום את הפוליטיקה הישנה של 'הבטיח, אבל לא הבטיח לקיים', של 'מילה אינה מילה', שהתחייבויותיו לבוחרים 'כתובות על הקרח', הוא ראש הממשלה. נתניהו היה נגד מדינה פלשתינית והיום הוא בעדה. הוא אוהב את ההתנחלויות - ומקפיא אותן. הוא חסיד נלהב של קפיטליזם קלאסי, ומציע את תיק האוצר לשלי יחימוביץ'. הוא נשבע שלא לתת לציפי לבני תפקיד מול הפלשתינים, וממנה אותה לאחראית על המו'מ איתם. הוא מקים את וועדת אדמונד לוי כדי להציל את ההתיישבות מציפורני טליה ששון, ואת הדוח הארוך והיסודי שלה משליך לפח. והנה, רב-אמן זה בדרכי עקלתון פוליטיים קיבל עכשיו שח-מט מידי זוג "הירוקים" לפיד-בנט.
נקודת המוצא היא התרגיל שנתניהו עשה ל'איחוד הלאומי' לקראת הרכבת הממשלה הקודמת: ניהל מו"מ עקר, וכאשר אהוד ברק נאות להצטרף, זרק את ה'איחוד' החוצה כפיגום משומש. גורל דומה הועיד נתניהו ל'בית היהודי', הפעם לטובת 'יש עתיד'. אולם כשם שנתניהו לא רצה את 'הבית היהודי', כך לפיד לא רצה את ש'ס והחרדים ולממשלה בלי בנט ובלי חרדים אין רוב בכנסת. לנתניהו נותרו אפוא רק שתי אפשרויות - ליכוד, חרדים, בנט או ליכוד, לפיד, בנט. ביניהן, בחר בראשונה מפני שעם החרדים אפשר לשחק בפוליטיקה הישנה, עם החדשים, מי יודע? מכל מקום, ללא בנט אי-אפשר, וכך הפכה לראש פינה האבן של 'הבית היהודי' שהבונה נתניהו מאס. יתר על כן, ללפיד אין אופציה ללא חרדים זולתי בנט, בעוד אשר לבנט יש אופציה ללכת עם החרדים בלי לפיד.
מה הניע אפוא את בנט להעדיף את 'יש עתיד' על פני החרדים? כנגד שותפות הדעות עם לפיד בענייני "הנשיאה בנטל" ונושאים נוספים של חברה וכלכלה עומדת התהום הפעורה בין רבים בסיעתו לבין 'הבית היהודי' בכל מה שנוגע לעתידו של עם ישראל בנחלת אבותיו, בירושלים וביו"ש. ובל נשכח גם את הקירבה הטבעית בין מפלגות שומרות מצוות. מדוע אפוא כרת בנט ברית עם לפיד דווקא? ועוד שאלה. השותפות עם מי - החרדים או לפיד - תבטיח יותר את האינטרס היהודי בא'י ברגע האמת, בו ינסה נתניהו לייבש או להקפיא יישובים ו\או יתחייב לעוד סיבוב של נסיגות? תשובה כנה: במקרה כזה 'הבית היהודי' לא יוכל לסמוך על-אף אחד מן השניים, והוא יצטרך לסמוך על הסנקציה האולטימטיבית - לעזוב את הממשלה ולגרום להפלתה. אולם "ברירת יום הדין" הזאת עומדת לו בשתי החלופות.
נותר רק הסבר אחד, בלתי מוכר עד עתה, בהיותו שייך לפוליטיקה החדשה: עניין האמון. בין שני המנהיגים הצעירים נוצרו יחסי אמון, במקביל לחוסר האמון כלפי ראש הממשלה. ובהיותם חושדים במניעיו ובשיטותיו ופוחדים להישאר לבד מולו, החליטו ללכת יחד. חישבו ומצאו, שכל עוד האמון ההדדי ביניהם מחזיק מעמד, כוחם המשותף - 31 מנדטים מול 31 - שקול כנגד כוחו של נתניהו ומאפשר להם לעמוד על שלהם.
חבל, שראש הממשלה אינו מסוגל לבנות את ממשלתו כולה על יחסי אמון, וחלקים ממנה נזקקים לביטוח הדדי ול"מאזן אימה". הסגנון הזה של ממשל הוא בלתי סימפטי בעליל, אך יש לו רק תקנה אחת: פוליטיקה חדשה, שבה יש ערך ומשקל לאמת וליושרה.
בתקשורת, בת לווייתה של הפוליטיקה, אותה התסמונת: מונופול של השמאל על "האמת" במובנה של "פראוודה" הסובייטית ההולך ומתערער, ותחתיו מגיחה תקשורת חדשה - חופשית ואמינה.
'והעיקר, שלא לפחד כלל' - מפני "הדבר החדש!"

תאריך:  11/03/2013   |   עודכן:  11/03/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בעולם השקר - עדיף ללכת בשניים
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
לפחות אתה מודה באמת.
אהוד פרלסמן  |  11/03/13 15:58
 
- חרדים הם יותר שמאל מלפיד
ומסוגרים מפני שתפ  |  11/03/13 17:26
2
בעיתו ביבי: הבטיח נסיגה לאובמה
יהודי ישראלי   |  12/03/13 11:57
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ממשלה 33
אפרים הלפרין
הממשלה הבאה עלינו לטובה היא תוצאה של מו"מ מפרך ושל פשרות כואבות, והתוצאה העגומה לא מאחרת לבוא - ממשלת קיפאון כללי, למעט הטייקונים שיחדשו הונם כקדם
עידן יוסף
בניסיון לגשר על הפערים בין צוותי המו"מ של הליכוד ביתנו ויש עתיד, התקיימה פגישה בלשכת רה"מ    עיקר הדיון נסוב על סוגיית השוויון בנטל
אפרים הלפרין
הופ, מצאנו פתרון - נקטין את כמות השרים ונגדיל את כמות סגני השרים. אז האם מישהו יכול לומר לי מה ההבדל בין התנאים של שר לבין התנאים של סגן שר?
ציפורה בראבי
בעוד נפתלי בנט מושמץ תחת כל עץ רענן, זוכה שלי יחימוביץ' לחיזורים נלהבים
איציק וולף
לשכת ראש הממשלה דחתה בקשה של ריבלין לפגישה עם נתניהו    ראש הממשלה שוחח עמו בטלפון והודיע לו שלא יתמוך בו    הרקע: כעס של נתניהו על התבטאויות של ריבלין נגד הקואליציה    מקורבי ריבלין: "נתניהו הדיח אותו וריבלין מבין את זה"
רשימות נוספות
נקודת המחלוקת: שליטה במשרד החינוך  /  איציק וולף
ההצעה ללבני: שני סגנים תמורת שר  /  עידן יוסף
מדינה פלשתינית - לא בקווי היסוד  /  עידן יוסף
נתניהו, אתה יכול לצאת מהבוץ!  /  עמוס שנער
ממשלת ח"י השרים  /  צ'לו רוזנברג
משולש בנטמודה  /  אברהם פכטר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il