X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
המקום בו שכן מזנון האגודה למען החייל בצומת ארלוזורוב [צילום: אלי אלון]
ממזנון לחיילים לכר דשא
המזנון המיתולוגי בסמוך לצומת ארלוזורוב בת"א שהפך לחלק מהנוף המקומי ושירת אלפי חיילים ולובשי מדים נסגר לפני קרוב ל-3 שנים. הדבר מאלץ חיילים רבים לשלם מחירים יקרים במזנונים שבתחנת הרכבת מרכז-סבידור. האם מישהו בולם את פתיחת המזנון לחיילים במתחם ארלוזורוב?
המזנון הומר בדשא [צילום: אלי אלון]

מדוע מזנון האגודה למען החייל עדיין סגור?
אלי אלון
מנכ"ל האגודה למען החייל מודה: המזנון של האגודה בסמוך לצומת ארלוזורוב בת"א פעל במשך כל השנים ללא רישיון. המזנון סגור למעלה משנה וחצי ופתיחתו לא נראית באופק. המפסידים העיקריים מכך: החיילים הנאלצים להוציא סכומים נכבדים על כריך ושתייה במזנונים היקרים שבתוך אולם הנוסעים של תחנת הרכבת "סבידור"
לרשימה המלאה

במשך שנים רבות ניצב ופעל בסמוך לצומת ארלוזורוב בפינת הרחובות ארלוזורוב ודרך נמיר בתל אביב, המזנון המיתולוגי של האגודה למען החייל. בימים אלה הוסר מבנה המזנון ממקומו והועבר למקום בלתי ידוע, ועל השטח בו שכן נשתל חיש מהר דשא. וקשה לעכל שרק לפני זמן קצר ניצב פה המזנון שהפך לחלק בלתי נפרד מהנוף המקומי.
המזנון היה למעשה אוטובוס שנתרם על-ידי אחת מחברות האוטובוסים והוסב במיוחד לשם כך. הוא הופעל על-ידי גמלאי "אגד" וגופים נוספים, בשיתוף ה"דודות" של האגודה למען החייל ומתנדבים מגבעתיים וממקומות נוספים, והפך כאמור לחלק בלתי נפרד מהנוף המקומי. ה"דודות" של האגודה למען החייל פינקו בו את חיילינו ולובשי המדים הרעבים בכריכים, בדברי מאפה, בשתייה חמה, בשתייה קרה, והכל נעשה ביחס חם. חברה גדולה למוצרי חלב "אימצה" את המזנון ותרמה כספים ומזון להפעלתו.
מיקום המזנון - ליד תחנת רכבת המרכז - סבידור (הידועה יותר בשמה העממי רכבת ארלוזורוב) ובסמוך לתחנות האוטובוסים לצפון הארץ - הביא חיילים רבים למזנון להרוות צימאונם בכוס שתייה או בשקית שוקו, ולקבל כריך שהכינו להם ה"דודות" של האגודה למען החייל, והמזנון הפך חיש מהר לאחד החשובים והפעילים במזנוני הדרך של האגודה.
האידיליה הסתיימה בשלהי יולי 2010, כאשר ביום אחד, ללא הודעה מראש, נסגר המזנון. החברות המאמצות והמפעילות את המזנון היו מוכנות להמשיך לאמץ ולתרום את המצרכים. גם המתנדבים היו מוכנים בשמחה להמשיך להתנדב, הם אף התחננו לדבריהם במפגש עם בכירי האגודה למען החייל להמשיך להפעיל את המזנון. מי שהתעקשה לסגור אותו הייתה דווקא האגודה למען החייל, אגודה שתפקידה העיקרי הוא בראש ובראשונה לדאוג למען רווחת החייל ושעבור מטרה זו היא מקבלת תרומות של מיליוני שקלים ותקציב מכובד ממשרד הביטחון.
סגור כבר שלוש שנים
לאחר סגירת המזנון כתבתי בנושא מאמר שפורסם (28.3.12) באתר זה [מצורף משמאל], בו ביקשתי לדעת מדוע נסגר המזנון ומתי ייפתח. דוברת האגודה למען החייל, אביטל קיסר-רגב, שלחה אליי תגובה רשמית בזו הלשון: "המזנון נסגר בשל מצבו הפיזי והתשתיתי הלקוי, וכי במקום יוקם בהקדם האפשרי מזנון חדיש ומודרני למען בטיחות החיילים והמתנדבים, ולצורך הקמתו יש צורך באישורים מטעם עיריית תל אביב ורשויות רלוונטיות נוספות".
גמלאי "אגד" שהפעילו את המזנון וגם אנשים אחרים שהכירו היטב את המזנון, אמרו לי כי המזנון אומנם לא היה חדיש, אבל בהחלט במצב סביר ובטיחותי, לא שונה ממזנונים אחרים של האגודה, וניתן היה להמשיך להפעילו. יו"ר גמלאי אגד, אבי גולדמן, אמר לי בזמנו, כי אגד מוכנה לתרום אוטובוס מרווח לפתיחת מזנון חדש וניתן לפתוח במקום תוך ימים מזנון חדש, ורמז לי ואף יותר מכך, כי מישהו לא מעוניין שהמזנון ייפתח או לפחות לא עושה את המאמצים הנדרשים לכך.
לאחר סגירת המזנון לפני קרוב לשלוש שנים הוצב על חזיתו שלט גדול ובולט שבו נאמר: "איתכם הסליחה על סגירת המזנון לרגל שיפוצים. אנו נשוב במהרה לשרת אתכם. בברכה, האגודה למען החייל". חלפו קרוב לשלוש שנים מאז נסגר המזנון ופתיחת מזנון לחיילים במתחם ארלוזורוב לא נראית באופק. למה התכוונו באגודה למען החייל כשהם כותבים בשלט "במהרה"? ועל איזה שיפוצים מדובר, הרי "העיפו" בימים אלה את המזנון מהמקום (ברשותי צילום של השלט).
רבותי אנשי האגודה למען החייל, האם בכוונתכם לפתוח במקום מזנון לחיילים כפי שהבטחתם בהודעה רשמית שהוצאתם מלפני יותר משנתיים ונשלחה אלי באמצעות הדוברת? למה נמשך העניין כל כך הרבה זמן? קרוב לשלוש שנים זה לא "במהרה".
יש מפסידים ויש מרוויחה
המפסידים הגדולים מסגירת המזנון לחיילים, הם חיילי צה"ל, שממשכורת של כמה מאות שקלים צריכים להוציא כ-25 שקל, במקרה הטוב, כדי לקנות לעצמם במזנונים שבתוך אולם הנוסעים שברכבת "מרכז-סבידור" שתייה וכריך, ואולי גם מאפה. בחישוב פשוט, הוצאה של חייל העובר במקום מספר פעמים בחודש בדרכו לבסיס ובחזרה ממנו לביתו יכולה להגיע ל-150 שקלים, שזה כמעט מחצית משכורתם הצבאית של החיילים.
אולי המרוויחה הגדולה מסגירתו הממושכת של מזנון האגודה למען החייל היא רשת המזנונים השייכת לעלית-שטראוס, שקיבלה זיכיון מרכבת ישראל למכירה של קפה, עוגות וכריכים. וכעת, בעקבות סגירת המזנון, חלק ניכר מהקליינטים של מזנונים אלה הם חיילים. חשוב להדגיש, כי מלבד מזנוני עלית-שטראוס אין הרבה מזנונים בסביבה הקרובה ולמעשה נאלצים החיילים לפנות למזנונים אלה ולשלם סכומים לא מבוטלים כדי להרוות צימאונם במשקה חם או קר או לקנות כריך.
עם קצת רצון טוב
יש בסיפור הזה כמה עובדות שמצביעות כי מישהו לכאורה בולם את פתיחת מזנון החיילים במתחם ארלוזורוב. הרי אין ויכוח לגבי החשיבות והצורך בפתיחת מזנון לחיילים במתחם, בהיותו מעבר לאלפי חיילים ולובשי מדים. קיימת נכונות של החברה הגדולה המאמצת להמשיך לאמץ את המזנון; מתנדבים להפעלת המזנון לא חסר; משך הקמת מזנון דרך האגודה למען החייל הוא זמן קצר יחסית - ולמרות כל זאת המזנון לא נפתח מאז נסגר כאמור לפני קרוב לשלוש שנים.
מנכ"ל האגודה למען החייל, תת-אלוף (במיל.) אילן טל, אמר לי לפני כשנה והדברים פורסמו כבר, כי פתיחת מזנון לחיילים במתחם ארלוזורוב מתעכבת בשל "ביורוקרטיה מטומטמת" כהגדרתו, וציין כי בסיפור מעורבים גם גופים נוספים כמו עיריית תל אביב וחברת נתיבי אילון.
אני סבור כי עם רצון טוב אפשר לפתור את הבעיה בנקל. אם במשך קרוב לשלוש שנים המזנון לחיילים סגור ופתיחתו לא נראית באופק, מישהו לא מעוניין לפתוח את המזנון או לפחות לא מתאמץ במקרה הטוב לפתוח אותו. וראוי שמבקר המדינה יבדוק את הנושא לעומק. אני סבור כי על האגודה למען החייל לגלות נחישות ותביעה נמרצת לפתוח את המזנון. כי הרי זה תפקידה העיקרי - לדאוג לרווחת החייל. על אביגדור קהלני, יו"ר האגודה למען החייל, ואיתו ראשי האגודה, "לדפוק" על שולחנו של שר הביטחון בעניין זה, ואם יש צורך, לערב בעניין את ראש הממשלה ואת דעת הקהל. אין ספק, כי מזנון של חיילים במתחם ארלוזורוב היה מקל על חיילים רבים.
אנו נמשיך לעקוב ולדווח אחר נושא זה.

תאריך:  18/04/2013   |   עודכן:  18/04/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יורם שוייצר, גל תורן
הצהרות ארגוני הג'יהאד העולמי בימים האחרונים מבטאות בברור את המתח הקיים בין שתי מגמות    מצד אחד, רצונו של מנהיג ג'בהת אל-נוצרה, הפעיל בסוריה, להיות דבק באידיאה הנשאפת של שותפיו האידיאולוגיים ואילו מצד שני, רצונו לשמור על עצמאות הפעולה שלו ושל ארגונו ועל ההכרח לשמור על ערוצי שיתוף פעולה עם גורמי הכוח האחרים
יעקב קורי
לעם ישראל אין מונופול בנושא אם כי היינו הראשונים שהתבטאנו בו ואולי גם הראשונים לשכוח אותו. אני מביא להלן ציטטות בשמונה עשרה שפות, דתות ותרבויות הממחישות את האוניברסליות של צדק בר קיימא על כל גווניו
איתן קלינסקי
כיום, במציאות אחרת, במדינה אחרת, במדינת ישראל, מגלה חברת פוטאש הקנדית מורת רוח מעמדות נחרצות נגד מכירת משאב טבע של המדינה. חברת פוטאש נותנת לנו שיעור לדוגמה כיצד פועל ההון, כיצד פועלת האידיאולוגיה של ההון
אפרים הלפרין
דור חדש לנו בבית העליון, בעל בית חדש, סוף סוף פועל בית המשפט העליון בסבירות ובהגיון, בכך שהוא מאזן את חופש הביטוי עם חופש הביזוי והשיסוי
ציפורה בראבי
נשים המתעטפות בטלית ושרות בכותל - לא עבודת השם יש פה ולא אמונה. רק פרובוקטיביות וזלזול בדת ובמסורת וברגשות אנשים מאמינים במקום הכי קדוש לנו בארץ, מקום שריד מקדשנו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il