X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  מאמרים
מעורבות אנשי תקשורת ועיתונאים מסוגו של אמיר אורן במינויים בכירים היא בעייתית. בניגוד לדימוי של עיתונאים בעיני עצמם, אני משוכנע שתחת הכותרת של "זכות הציבור לדעת" מסתתרים לעתים קרובות האינטרסים האפלים ביותר
▪  ▪  ▪
פרנקל. הציבור לא יודע [צילום: אורי פורת ויותם פרום]

אמיר אורן - כותב בכיר בהארץ - אוהב מאוד לבחוש במינויי בכירים לתפקידים ציבוריים. בין אם הדבר נוגע לתחום כתיבתו ובין אין קשר בין הדברים. אמיר אורן אינו כתב כלכלי, אבל הוא האיש שהעלה את הפרשה הנשכחת שבה יוחס לנגיד המיועד לשעבר, פרופ' פרנקל, אירוע של ניסיון "לקחנות" בחנות ה"דיוטי פרי" בהונג קונג. במקום בו עומד על הפרק מינוי של בכיר כלשהו לתפקיד, שם תמצאו שלאמיר אורן יש מה להגיד.
לזכותו של אורן ייאמר שיש בו מידה מסוימת של צניעות מזויפת וכך הוא כותב בהארץ (4.8.13): "פרשיות פרנקל וליידרמן הן לפיכך כישלון גדול של הממשלה והצלחה של הדמוקרטיה בפעולתה: הציבור, כשילוב של יחידים המעזים לממש את זכויותיהם, ושל עיתונות משקיפה-מעורבת, שובר את המונופול של הכת הפוליטית על מינויים לתפקידים הרי גורל".
לתומי חשבתי שמינוי על-ידי הדרג הפוליטי הוא תמצית הדמוקרטיה וכי הממנים הם נבחרי הציבור. אמיר אורן מלמד אותנו שלא כך הדבר, ולמעשה יש להתייחס לדרג הפוליטי הנבחר כאל כל כת אחרת. במדינה אחת שולטת כת צבאית ובאחרת כת פוליטית ובכל המקרים יש לשבור את המונופול של הכת ולהעביר את הכוח שברשותה למי? לציבור כמובן ולעיתונות החוקרת כבאת-כוחו!
כאן מתחילה בעיה קטנה - הציבור כלל אינו מעורב בפרשות המינויים. לא הציבור העדיף את גלנט על גנץ, ולהפך, כמועמדים לכהונת רמטכ"ל, ולא הציבור העדיף מועמד כלשהו על פני יעקב פרנקל לתפקיד הרם של נגיד בנק ישראל. יתר על כן, הציבור אפילו אינו מכיר את פרטי הפרשות המביכות המיוחסות למועמדים ומעולם לא נשאל אם לדעתו יש בפרשות אלו כדי לפסול את המינוי. במילים פשוטות - הציבור אינו מהווה אפילו גורם שולי בנוגע למינויים הבכירים בשירות המדינה ובצבא.
מי כן מהווה גורם?
אין ספק שכל גוף שניתן לו הכוח לאשר או לפסול מינוי מהווה גורם חשוב. ועדת טירקל, בית המשפט העליון, היועץ המשפטי לממשלה ועוד. התהליך שהתרחש בשנים האחרונות הוא כזה שה"כת הפוליטית" איבדה את סמכותה לאוליגרכיה הפקידותית-משפטית שיש בכוחה להטיל וטו על כל מינוי ממשלתי.
התוצאה המסתברת של תהליך זה תהיה שלתפקידים בכירים יוכלו להתמנות רק אלו שהם בשר מבשרה של "הכת המנדרינית" השולטת במדינה בפועל; יש הקוראים לכת זו אנשי "שירות המדינה" אלא שאין לפסול השפעות מרחיקות לכת של ההון הנעזר גם בכוחה של התקשורת. היום אתה נגיד בנק ישראל, או הממונה על שוק ההון, ומחר אתה מכהן בדירקטוריון של בנק גדול.
מעורבות "הכת המנדרינית" במינויים הבכירים היא בעייתית, אבל לא פחות בעייתית היא המעורבות של אנשי תקשורת ועיתונאים מסוגו של אמיר אורן. בניגוד לדימוי של עיתונאים בעיני עצמם, אני משוכנע שתחת הכותרת של "זכות הציבור לדעת" מסתתרים לעתים קרובות האינטרסים האפלים ביותר וכך הדבר חייב להיות משעה שהעיתונות נשלטת על-ידי ההון ומתומרנת על-ידי ההון. סביר לחשוד כי המועמדים לכהונת נגיד בנק ישראל הודחו ממועמדותם על-ידי גופים שהיה להם אינטרס ברור למנוע את המינוי שיש לו השלכות כלכליות חשובות.
מדוע אני כל כך חשדן?
אמיר אורן עצמו יכול להיות דוגמה מובהקת, ותרשו לי להעלות באוב פרשייה נושנה שהתרחשה בערך בתקופה שבה פרנקל הובך בחנות ה"דיוטי פרי" בהונג קונג. שמונה שנים חלפו מאז שפורסמה במעריב ידיעה שלפיה "הפרשן הצבאי של עיתון 'הארץ' [אמיר אורן] איים על הרמטכ"ל היוצא" [משה בוגי יעלון], כי אם ימנה את אלוף אלעזר שטרן לתפקיד ראש אכ"א, יעביר אותו "מהצד של הטובים לצד של הרעים". במילים פשוטות - לאמיר אורן יוחסה סחטנות מהסוג הפלילי המובהק ביותר כלפי הרמטכ"ל ביחס למינויים בכירים בצבא.
זו ללא ספק הייתה האשמה חמורה מאין כמוה וניתן היה לצפות כי אמיר אורן ינסה להוכיח את חפותו בבית המשפט כפי שהוא מייעץ לרבים כל כך מקורבנותיו. אורן אכן הגיש תביעת לשון הרע נגד יעלון וזו הסתיימה במפלה צורבת לאורן. כל שהסכים הנתבע משה יעלון לומר היה שהוא עצמו אינו המקור לכתבה במעריב, אך לגופה של ההאשמה הוא עמד בתוקף על נכונות הדברים והניח לאמיר אורן להחליט אם הוא מעדיף לנהל משפט. אמיר אורן העדיף להתקפל ולא לנסות להוכיח כי מעולם לא איים על הרמטכ"ל. לו הייתה ועדה ציבורית בראשות שופט עליון בוחנת את התאמתם של עיתונאים לתפקידם, די היה בפרשה זו כדי לפסול את אמיר אורן לכל תפקיד בתקשורת.

תאריך:  05/08/2013   |   עודכן:  05/08/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
זה לא הציבור, אמיר אורן, זה אתה
תגובות  [ 5 ] מוצגות  [ 5 ]  כתוב תגובה 
1
אורן-משמיצן מזה זמן
מתיתיהו  |  6/08/13 09:35
2
אורן-משמיצן מזה זמן
מתיתיהו  |  6/08/13 09:42
3
אמיר אורן-משמיצן קבוע
מתיתיהו  |  6/08/13 09:49
4
ולהשלמה מאמר במעריב
נחום שחף  |  6/08/13 11:56
5
הגיע הזמן להסיר את המסווה
יאוול  |  7/08/13 09:27
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
נורית גרינגר
אפשר לצפות לגל טרור נוסף שיבוא כאשר עוד שטחים ששייכים ליהודים ורוצחי יהודים יועברו לידי הג'יהאד, הכל בכדי להוכיח לעולם שישראל באמת מתכוונת לטוב
נדב דרך
מה גורם לירידה הדרמטית הזו בשיעור חלקם של בני הקיבוץ בקצונה, שהרי הבנים כיום מוכשרים לא פחות מאתנו, בני הדור שהמחשב היחיד שהכרנו היה לוח לוגריתמים. היכן טמונה הסיבה?
נרי אבנרי
ח"כ ברוורמן חושב שמנהיג שרוצה להביא הסכם מדיני למשאל-עם, הוא לא מנהיג. פרס חושב שיש קשר הדוק בין משאל-עם, לאחדות העם!    הלכתי לארכיון
שמעון זיו
צריך מנהיג עם תעוזה וחזון שיחזיר את ההתיישבות כערך עליון במדינה לקדמת הבמה ויתן סיוע מסיבי לכך. על-ידי כך נשיג מספר מטרות. האחת - פיזור האוכלוסיה, השנייה - בלימת ההשתלטות של מיעוטים על קרקע הלאום, השלישית - פתרון לבעיית העורף לעת מלחמה
עקיבה לם
כל מי שנכנס אל תוך האוטובוס נותן את מבטו בהם, משתהה ומנסה להבין: איך הם הגיעו לפה? האם מנהג הערבים שעולים על אוטובוסים ציבוריים העתיק עצמו מן השומרון אל יהודה?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il