X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
פוליטיקאים מהימין לוחצים לבטל את ההשתתפות של ישראל בתוכניות של האיחוד האירופי, ובהן תוכנית המו"פ Horizon 2020 הממשלה צריכה לגלות אחריות ולהוריד את הרעיונות ההזויים האלה מסדר היום בכירי הענף צריכים לגרום להם להחליט את ההחלטה הנכונה
▪  ▪  ▪
הממשלה צריכה להדליק לעצמה נורות אדומות [צילום: AP]

ההחלטה של האיחוד האירופי להחרים את תוצרת ההתנחלויות והאיומים של ישראל שבאו בעקבות זאת להשהות ולבטל שיתופי-פעולה עם האיחוד, הביאו לערבוב בין פוליטיקה וטכנולוגיה, בפעם הראשונה מזה שנים.
אחד הביטויים הבולטים לכך הוא השאלה שתוכרע בקרוב בממשלה האם לבטל את השתתפות ישראל בתוכנית המו"פ של האיחוד, Horizon 2020. פוליטיקאים מהימין לוחצים להשיב לאיחוד האירופי כגמולו ולבטל את ההשתתפות ומנגד, מומחים בתעשיה טוענים שבמקרה של ביטול, ייפגע המו"פ הישראלי קשות. פרופ' יצחק בן-ישראל, יו"ר המולמו"פ, הגדיל וכינה זאת "ירייה בראש" לא פחות ולא יותר.
במשך שנים התנהל מעמדנו הבינלאומי במין אנומליה מוזרה, לפיה חלקים גדולים של העולם עושים הפרדה מוחלטת בין המחלוקת הפוליטית סביב סוגיית השטחים וההתנחלויות לבין מיצובה של ישראל כמדינת סטארט-אפ. מנכ"לים ואנשי היי-טק שמסתובבים בעולם, דיווחו בשמחה, כי גם במדינות שנחשבות עויינות פוליטית לישראל עורכים את ההבחנה בין פוליטיקה לטכנולוגיה, והעסקים המשיכו כרגיל.
האירועים האחרונים מלמדים, שמישהו מנסה לשבור את המשוואה הזו ולחבר בין היי-טק לפוליטיקה. נכון לעכשיו הוא נוחל הצלחה. זאת ועוד: הפוליטיקה אינה נעצרת בהיי-טק, אלא זולגת גם לתחומי המדע והמחקר ובאופן טבעי - גם לאקדמיה. החרם האירופי הביא לכך שפרופסורים בכירים ממספר אוניברסיטאות גדולות בארץ, קיבלו הודעה על ביטול השתתפותם בסימופזיונים בינלאומיים, שקשורים לא רק למדע ולטכנולוגיה. מדובר באירועים שבהם מדענים ומומחים נוספים מישראל היו הדוברים הראשיים בהם ואף המובילים אותם. הדברים קורים בשקט, לאט לאט. המוסדות האקדמיים מעדיפים לטפל בבעיות הללו בצורה שקטה ולא לעורר מהומות תקשורתיות.
כך גם לגבי התעשיה. לא מעט מנכ"לים שהחלטה על ביטול מענקי המחקר עלולה לפגוע בהם ישירות, סירבו לדבר. הם רואים בזה עניין פוליטי ומעדיפים שהממשלה תטפל בכך. אין פלא שרבים מהם מילאו פיהם מים בימים האחרונים.
אותם מנכ"לים טועים פעמיים. ראשית, בממשלה הנוכחית יושבים שרים שדעותיהם הפוליטיות רק מחזקות את המצדדים בחרם, ואותם שרים אף טורחים ללבות את היצרים ומאיימים על האירופים בדיוק כמו שארנב קטן מאיים על אריה זועם.
הטעות השנייה היא שהמענקים הללו רלוונטיים לא רק לחברות הישראליות שנהנות מהם והפסקתם תשפיע על התעשיה כולה. "סגירת הברז" של כספי האיחוד, בין אם בעקבות החלטה ישראלית או אירופית, תיצור שרשרת ארוכה של קיצוצים וביטול פעילויות מחקר, פיתוח ושיווק בעולם. מאז ומתמיד המענקים של האיחוד היו נכס חשוב מאוד לתעשיה הישראלית, לא רק בגלל הכסף, אלא גם בגלל הידע, היכולת של מפתחים ובעלי רעיונות יצירתיים להיחשף לידע, למחקר בינלאומי חובק עולם, שעובד על הטווחים הארוכים ומייצר את הדורות הבאים של כל טכנולוגיה שרק נעלה על דעתנו.
כל טלפון חכם שיוצא מפס הייצור של אפל (Apple) או סמסונג (Samsung), מכיל אינסוף פיתוחים או פטנטים שעברו או החלו במסגרות כגון אלה של האיחוד האירופי.
צודק אלישע ינאי, יו"ר איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה, שטוען שעל ישראל למצוא דרכים להגיע לפתרון המשבר. הוא עצמו, כך הוא מספר, היה שותף למאמצים ארוכי שנים וקשים ביותר כדי לכלול את ישראל בתוכנית זו כחלק ממיצובה של ישראל כחלק ממדינות אירופה.
הממשלה צריכה להדליק לעצמה נורות אדומות בטרם תחליט לבטל את השתתפות המדינה בתוכניות של האיחוד. תפקידם של התעשיינים, המנהלים וראשי החברות שמושפעים מכך, הוא לצאת מהשלווה האופיינית לפעילותם ולהתארגן לפעילות שתדרבן את הממשלה לטפל בסוגיה מהר יותר ובנחישות רבה יותר, רגע לפני שיהיה מאוחר מדי. את ההצהרות הלוחמניות ההזויות על גירוש האירופים מישראל, צריכים הפוליטיקאים להשאיר בצד, כי עם כל החשיבות של מדינת ישראל, אנחנו זקוקים לאירופים באותה מידה שהם זקוקים לנו. אז בבקשה להרגיע.

תאריך:  13/08/2013   |   עודכן:  13/08/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יורי מור
בשבועות האחרונים גדעון היה מגיע לעבודה לא מגולח, חמור סבר. ונגד עיני כל עמיתיו התיימן ללא חרב. תחילה העמיתים שמחו לאידו, בסתר קיוו שסוף-סוף העיתונאי הבכיר אשר הפסיק ליישר קו עם המדיניות של העיתון, אך די מהר חדר לליבם חשש ופחד שהמחלה היא מדבקת
אהרון שחר
מה הקשר בין שחיתות למוסר? אין קשר    אמונה טפלה או דעה קדומה נפוצה גורסת שיש קשר בין הדברים, כדאי לתקן את הטעות
גרשון אקשטיין
לא אחת סופקים אנו את ידינו בייאוש, איך הממשלה הולכת ומושכת בשני קצוות בתהליך המדיני, כן הולכת בשלב שלום לשיחות, או לא הולכת באמת לתהליך שלום. מה פשוט מכך מלהמתין תשעה חודשים עד שנדע כולנו את תוצאות השיחות, או אי-התוצאות?
אלברט שבות
הקבוצה "האליטה" החריגה הזו שוללת מעצמה את היכולת להתקדם ולהתפתח, והצרה היא שהיא מגיעה בזכות השכלתה לעמדות מפתח ושוללת גם מהכפופים לה את יכולת ההתפתחות. הצרה הצרורה היא שהקבוצה החריגה הזו מנפה באופן מחזורי את השכבה הטבעית של האנושות, ומעבּה באופן מחזורי את השכבה החריגה
יוסי שחר
הממשל האמריקני וממשלת ישראל הסכימו כתנאי להידברות לתת הכשר, הכרה ולגיטימציה לרצח כשיטה, למחלה, לרוצחי נשים, זקנים וילדים ללא הבחנה    את זה דרש מכחיש השואה כתנאי להידברות: להכיר, לתת לגיטימציה לשיטה ולשחרר את מבצעיה ומתכנניה כגיבורים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il