X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  מאמרים
בתגובתו האמוציונלית החפוזה של הציבור הישראלי, אני רואה בבואה מודגשת לתכונה ישראלית קולקטיבית שלילית. היא מבטאת חוסר סבלנות וסובלנות, היא מבטאת קוצר נשימה ואופק חסר מעוף, והיא מסבירה היטב את יסודות "הסטארטאפיזם" הישראלי - מאמץ גדול ובלתי מאורגן לשם השגת יעד מצומצם או אינדיבידואלי קצר מועד שיש בו תמורה מיידית בעין ע"ח כל שיקול אחר
▪  ▪  ▪
נדרשת התבגרות לאומית [צילום: פלאש 90]
סממנים של התבגרות
אחד הסממנים המובהקים של התבגרות לאומית הוא הבנה עמוקה וראלית של תהליכי החיים המציאותיים. אין פתרונות קסם ואין פתרונות אינסטנט ועם זאת וחרף העובדה שהכל בידי שמיים - עדיין הרשות נתונה... את המעבר ממדינה בהקמה בשני הדורות הראשונים לעצמאות, למדינה מתבססת ונערכת לקיום ארוך-טווח ועצמאי חייבים להתחיל עכשיו

ביום רביעי ראיתי במעריב את תוצאות הסקר המודד מיהם הפוליטיקאים המאכזבים של השנה ומיהם המפתיעים לטובה. כידוע נבחר יאיר לפיד לפוליטיקאי המאכזב של השנה עם אחוז מצביעים של 63%. וראו זה פלא, העם היושב בציון אינו מפתיע לטובה וגם אינו מאכזב - הוא היה ונותר <. עם הסטראוטיפים, עם הסטרטאפים, עם "השלום עכשיו" העם של "צדק חברתי מלא עכשיו" - העם שסקלת הסבלנות שלו שואפת לאפס, סקלת הערך העצמי נוסקת לשמיים וסקלת יישוב הדעת אינה בנמצא - לא באינטרנט לא ברשתות החברתיות ולא בשום מסגרת ציבורית אחרת. הזמן הישראלי נמדד במקרה הגרוע בימים ובמקרה הגרוע יותר - בשעות או שניות. התמדה, דרך-ארץ, אורך רוח, סבלנות וסובלנות, יישוב הדעת - כל המושגים הללו נמנים כיום על המילים הגסות ביותר במילון המושגים הישראלי בפרוס השנה החדשה.
מדאיג מאוד!.
קורבן התמים הפעם, קבעו התרפים הוא יאיר לפיד. הגאון והשיגעון של אתמול הפך במחי יד אחת וכהרף עין במונחי חייו של עם, לאכזבה הגדולה . ממליכי המלכים של אמש הם התליינים הפוליטיים של היום, ומוכנים לזרוק את המושיע הגדול מאתמול לכלבים, ללא כל הרהור נוסף; ב ר ר ר ר... . כמה טיפוסי, כמה מטופש וכמה שטחי.
בין המוחים החדשים והישנים, שבחרו בלפיד בבחירות האחרונות לפני פחות מ-6 חודשים, כמה היו אנשים מיושבים בדעתם וכמה מהמרים בבורסה או בקזינו? כמה מהם סברו ברצינות ובכובד ראש שהגאון התורן שלהם, חסר השכלה כלכלית ופוליטית, חסר ניסיון בהנהגה לאומית ובחיים פרלמנטריים, ועם 19 מנדטים בלבד, יבחר ביום ג' בשבוע וביום ג' בשבוע שלאחר מכן יביא להם את הגאולה השחימה? ברור שאלה שחשבו כך הם שוטים ואלה שלא חשבו כך - הם צבועים. ואלה שסתם "הלכו עם הזרם" מבלי לתת לעצמם דין וחשבון על מעשיהם הם נמושות אופורטוניסטיות.
התוצאות צפויות למדי, במיוחד לאור העובדה שלפיד לא נמנע מלקבל על עצמו את התפקיד המשמעותי אך כפוי-טובה של שר אוצר בישראל (ולא רק בה) בעידן של משבר וגרעון עמוק. לפיד אינו גיבור ואינו טלית שכולה תכלת. שר אוצר הוא מהתפקידים בעלי ההשפעה היותר גדולה בישראל במישור הפנים. התרגיל ה"חינוכי" שעשה, בשיתוף עם בנט, לנתניהו מצד אחד ולחרדים מצד שני, הוא קלסיקה פוליטית, שהביאה לו לא מעט דיבידנדים. אבל יכולת ל"קפוץ מעל לפופיק" אינה מוקנית לבני אדם, ולא הוקנתה גם ללפיד.
אני משוכנע שניתן היה לארגן תקציב מוצלח יותר לשנת 2013, והעובדה שלפיד לא מיצה אפשרות זו עומדת בהחלט לחובתו. אבל אסור לאבד פרופורציות - בכל מקרה מדובר בהקלות כאלה ואחרות ולא במהפכה טוטאלית. מאידך-גיסא, מבחן תקציב 2014 והרבה יותר ממנו תקציב 2015, הם מבחני אמת.
בתגובתו האמוציונלית החפוזה של הציבור הישראלי, אני רואה <. היא מבטאת חוסר סבלנות וסובלנות, היא מבטאת קוצר נשימה ואופק חסר מעוף, היא מבטאת חוסר תכנון וארגון והיא מסבירה היטב את יסודות "הסטארטאפיזם" הישראלי - מאמץ גדול ובלתי מאורגן לשם השגת יעד מצומצם או אינדיבידואלי קצר מועד שיש בו תמורה מיידית בעין ע"ח כל שיקול אחר. אבל יש בה דבר-מה חיובי; יש בה אזהרה ללפיד, לנתניהו ולבנט.
לפיד חייב להוכיח את עצמו בתקציבים הבאים ולהביא בהם ובאמצעותם לכלל מימוש שינויים מבניים רציניים במשק הישראלי. נתניהו, שעלה על דרך מדינית מסוכנת, חייב לבחון אם יש לו גייסות. שכן כלכלה ומדיניות חוץ וביטחון שאין להם גיבוי ציבורי רחב, הן מרשם בדוק לכשלון פוליטי. בנט עדיין לא מצא את עצמו ועדיין לא מיצב את עצמו על המפה הפוליטית, למרות סימנים חלושים בסקרים להתחזקות פוליטית קלה. התיקים שבידיו אינם עתירי עוצמה כתיקים שבידי לפיד ובוודאי לא כאלה של נתניהו. לכן עליו לבדל עצמו משני הקודמים ולנהל מדיניות עצמאית בשלושת התחומים המרכזיים שעל סדר-היום: כלכלה, חברה ומדיניות חוץ וביטחון לאומי, ושונות זו חייבת להראות ולהשמע.
המפתח של בנט להשפיע פוליטית הוא בהגדלת מרכיב התמיכה הפוליטית של המחנה החילוני-מסורתי בבית היהודי, מחנה שכיום מהווה חלק קטן בשורותיו. במילים אחרות: עליו למנף את הבית היהודי לכלל מחנה פוליטי שיהיה קרוב ככל האפשר בעוצמתו ל-20 מנדטים. חלק מהמהלכים הדרושים לכך הוא תכנון קפדני וזהיר של החזרת החרדים ל-main Stream הישראלי, בתמורה להשתלבות משמעותית ומזורזת שלהם בכוח העבודה, בשרות הלאומי ובהתישבות אקטיבית באיו"ש. את המהלך צריך להתחיל להערכתי מתנועת חב"ד, בשל זיקתה החזקה לארץ ישראל, תוך שילוב ידיים עם המחנה הלאומי בליכוד. מבחינה זו שאלת ההשתלבות בשירות הצבאי נמצאת במקום שלישי בחשיבות, כאשר העיקרון מוסכם ודרך המימוש גמישה.
עם ישראל היושב בציון חייב להתבגר.
אחד הסממנים המובהקים של התבגרות לאומית הוא הבנה עמוקה וראלית של תהליכי החיים המציאותיים. אין פתרונות קסם ואין פתרונות אינסטנט ועם זאת וחרף העובדה שהכל בידי שמיים - עדיין הרשות נתונה... את המעבר ממדינה בהקמה בשני הדורות הראשונים לעצמאות, למדינה מתבססת ונערכת לקיום ארוך-טווח ועצמאי חייבים להתחיל עכשיו. אולם בד-בבד חייבים להבין שמדובר בתהליך ארוך-טווח, מורכב וקשה, הטעון השתחררות משתי מנטרות "היסטוריות" שאבד עליהן הקלח:
א. מה שהיה - היה; אי-אפשר ואין צורך להחזיר את הגלגל לאחור. העבר מיועד לנוסטלגיה, והעתיד הוא האתגר המתמשך;
ב. מדינת-ישראל חייבת לעצב את עצמה למען עצמה ולא בכדי למצוא חן בעיני ה"גויים". פרוש הדבר הוא שעליה לקצוב ולקבע בחוקים ובנורמות התנהגות אל אורח-החיים הנורמטיבי והציבורי שלה - יהודית או אוניברסלית? דמוקרטית ייחודית או תעתיק כפוי של מודלים זרים? מדינת משטרה ומשפטיזציה או מדינת צדק חברתי? מדינת העם היהודי או מדינת מקלט לרסיסים המוכים שלו בנכר בכל דור ודור? מדינת הלכה או מדינה של פלורליזם יהודי? מדינה מתקדמת מבחינה כלכלית וטכנולוגית או מדינה הממתינה למשיח? מדינה המגינה על עצמה גבולותיה וערכיה או מדינה טעונת טיפוח לנצח? מדינה המכבדת את אויביה ומשמיציה או מדינה המכבדת בראש וראשונה את אזרחיה הנאמנים? מדינה הרואה קשר הדוק בין זכויות אזרח לחובות אזרח או מדינת שוטים מתיפיפת? וכו'.
קבלת החלטות בסוגיות אלה, תוביל להשלמת חוקי-יסוד (ובסופו של יום גם חוקה) בישראל, תעצב את דפוסי החיים באופן המתאים למדינת הלאום היהודי, תשמר את הציונות כתפיסה דינמית לאורך זמן, תוביל לקביעה במשאל-עם של גבולות המדינה ולהכרעות עקרוניות בשאלות הקשורות בסכסוך הישראלי-ערבי כנדרש למדינת לאום יהודית ותטפל בבעית יסוד של חברה ומשק על-פי קוים מנחים הרואים בסוף התהליך דמות רצויה של המדינה, ולא את הצרכים המדומים של מערכת הבחירות הבאה.

תאריך:  07/09/2013   |   עודכן:  07/09/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
עמא פזיזא
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
להחליף את העם
עיזא פזיזא  |  7/09/13 18:49
2
תבוסה גלותיות
aehod  |  8/09/13 09:25
 
- המגיב צודק
המגיב צודק  |  8/09/13 10:04
 
- נסה שנית, אולי בפעם הבאה
רפי לאופרט  |  12/09/13 14:13
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אברהם בן-עזרא
אומנם בית המשפט התייחס בזהירות למעמדו הרם של מומחה בית המשפט, אך חוות דעתו לא התקבלה כבסיס לביטול הליקויים בפועל בדירה    מומחים רבים רואים בטעות את מינוים ואת תפקידם כמומחי בית המשפט - כתפקיד לתת חוות דעת לצורך פסק דין, ולא לצורך ביטול הליקויים
יורם יהודה
אין כל הצדקה שלא לראות בתחום המשפט הפלילי ככולל בתוכו, במובנה, גם את תחום המשפט המשמעתי
אהרון שחר
זהו הפלא העליון, אין מופלא ממנו בעולם. למאדים האנושות הצליחה להגיע, אבל להעלות על דעתה שמה שקורה תמיד בכל מקום ובכל זמן, קורה גם כאן ועכשיו? שום סיכוי, גם לא תחת לחץ רוחני מתון    פלא מטורף    מצויין כחשבון נפש לימים הנוראים
הרב אליהו קאופמן
הבחירות המוניציפאליות - בהקצנה אף מן הבחירות הכלליות, טומנות בחובן יותר ויותר הוצאת שם רע של איש על רעהו, פילוגים שלא לשמה והתחברות לרשעים רק כדי לזכות ב"ליטרת בשר" כספית ובכבוד מדומה
צבי גיל
אלמלא הפניקה וההסתערות על התחנות לחלוקת ערכות מגן היו מתרחשות בעקבות האיום נגד סוריה, היה צריך להמציא אותן, כתרגיל פתע, ציבורי ולא מנהלי, כדי לבחון את סוגיית העורף לקראת ואחרי אירוע כזה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il