X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
סמי פרץ מותח ביקורת במאמרו "הפוליטיקה החלשה של המין החזק". הוא שואל מדוע יאיר לפיד מסתפק בבחינת תתי-נושאים של אי-השיוויון במשק במקום "לבחון את אי-השיוויון על היבטיו השונים"?
▪  ▪  ▪
אי שיוויון [צילום: פלאש 90]

מאמרו של סמי פרץ "הפוליטיקה החלשה של המין החזק" עושה שלושה דברים: הוא מסיט את תשומת לב הקורא מנושא חשוב וממקד אותו בסוגיה שונה לחלוטין, מסיח את דעת הקהל מסוגיה מגדרית, ומסית את מחצית הציבור ה"גברית" בישראל נגד יוזמה שמחציתו האחרת מייחלת לה.
סמי פרץ, שכיהן עד-כה כעורך המהדורה היומית של "דה-מרקר" ובקרוב יהיה העורך הראשי של "מרקר" דיגיטל ופרינט, מותח ביקורת במאמרו "הפוליטיקה החלשה של המין החזק". הוא שואל מדוע יאיר לפיד מסתפק בבחינת תתי נושאים של אי-השיוויון במשק במקום "לבחון את אי-השיוויון על היבטיו השונים"?
ספציפית, מדוע לפיד מצמצם את הדיון באי-השיוויון ותוחם אותו לעניין המגדרי בלבד? בכך הוא מסיט את הנושא לכיוון אחר, מסיח את הדעת מהנושא העיקרי ומסית את מחצית הציבור (הגברים) נגד לפיד.
בחלקו הראשון של המאמר, פרץ מברך על אירועי השבוע האחרון,
בשבוע אחד מונתה בראשונה נגידה לבנק ישראל - קרנית פלוג, מונתה מנכ"לית בנק שלישית - לילך אשר-טופילסקי, והוקמה ועדה שתעסוק בפעם הראשונה בבחינה מגדרית של תקציב המדינה, ותבדוק 'באיזו מידה הולמת חלוקת המשאבים את הצרכים וסדרי העדיפויות של נשים וגברים'.
בהמשך הוא מצדיק את הקמת הוועדה, לעיתים אי-השיוויון כופה על נשים אורח-חיים שונה מזה של גברים, שכלל אינם מודעים למגבלות שמטרידות נשים. למשל, כמה מחברותי הטובות רצות להנאתן, אבל הן לא רצות בחשיכה בפארק או בשדות, כי זה מפחיד. התקנת תאורה במקומות כאלה היא לפיכך עניין מגדרי. תשאלו כל אישה והיא תספר לכם על אלף מגבלות כאלה.
את השבחים על היוזמה הוא מרעיף על ח"כ ד"ר עליזה לביא (יש עתיד), חברת מפלגתו של שר האוצר. ומבהיר שללביא יש עבר אקדמי בתחום וידע מעמיק על בעיות מגדריות.
איך מסיטים את הדיון מהנושא המרכזי?
מציגים נתון הזועק לשמיים, שתמיד אפשר לנפנף בו כדי לקבור יוזמה, ושכאן היא אף זוכה לכינוי "תת-נושא" של אי-השוויון בישראל: "אי-השיוויון בישראל זינק בשלושת העשורים האחרונים, ושם אותנו בין המדינות הכי לא-שיוויוניות בעולם המפותח".
ויש דוגמאות המומחשות על-ידי גרפים מאוד בולטים, למשל: משכורת חודשית ממוצעת בישראל של אישה ב"מקצוע גברי" הוא 8,460 שקלים לעומת משכורת של גבר במקצוע גברי - 9,93 שקלים. דוגמה נוספת: תקציב ממוצע של משרד החינוך לתלמיד ב-2012 בשקלים הוא: 27,053 בזרם הממלכתי-דתי, לעומת 24,830 בזרם היהודי-חילוני, לעומת 21,146 במגזר הערבי.
הרטוריקה של פרץ סותמת את הגולל על פעילות הוועדה, לפני שזו הספיקה להציג ממצאים ולפרסמם, לא בטוח שההיבט המגדרי הוא הגורם המרכזי לגידול באי-השיוויון - יש עוד הרבה מאוד סיבות אחרות ורבות משקל. ההבדל המגדרי הוא רק אחד בשורה של סוגיות כמו, יהודים מול ערבים, ותיקים מול עולים, רוסים מול אתיופים, אשכנזים מול מזרחים... שאפשר לבחון ולמצוא בהן את שורשי האי-שוויון.
פרץ עושה מאמץ להסיח את דעתנו (במיוחד דעתם של גברים) מהסוגייה שסוף-סוף תקבל תשומת לב של אנשי מקצוע, ולהציג את אי-השיוויון כמושג רחב שצריך לטפל בו. איך הוא לא מבין שבעשותו כן, הוא מציג עמדה אנטי-לפידית ובעיקר - הוא מציג עמדה זהה לעמדות של "גברים", שלא רק שאינם מסוגלים להבין לאשורו את מלוא ההיקף של הקיפוח ה"מגדרי". דבריו גם מספקים דלק נוסף לקיבועו.
הייתי שמחה אילו מי שנבחרה לעמוד בראש הוועדה, יעל מבורך - סגנית הממונה על התקציבים באוצר - תבהיר לפרץ במאמר תגובה שיפורסם בשבוע הבא ב"דה-מרקר", שההצעה שלו להקים ועדה שכתב המינוי שלה יהיה לבחון את אי-השיוויון והעוני בישראל על כל מקורותיהם ושבראשה יעמוד איש ציבור בעל משקל, פירושה כריית קבר ליוזמה מבורכת של הקמת הוועדה שבראשה היא עומדת.

תאריך:  27/10/2013   |   עודכן:  27/10/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הסטה שהיא הסחה וגם הסתה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
לגב' ד"ר יש או אג'נדה או חוסר
ינאי המלך  |  28/10/13 09:17
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתן קלינסקי
נותרתי עם משאלה לזכות עוד בחיי לראות את בני יצחק וישמעאל פועלים יחד
אליהו קאופמן
בני לאו, שעיקר פעילותו אינה מכוח ההלכה, אלא מכוח המחקר על היהדות, משמש את החפצים להפוך את האורתודוכסיה היהודית על-פיה, להכניס בה תכנים רפורמיים, אך גם לקבעה כאורתודוכסית כדי שתישאר ה"דת של הישראלים החדשים"
רפי לאופרט
לדעתי, הנושאים בעלי עוצמת ההשפעה המרכזית הם: צמיחה וחלוקה הוגנת של פירות הצמיחה, יציבות מקומות העבודה, השתתפות מירבית בכוח העבודה וצמצום ניכר בתשלומי העברה, פנסיה הוגנת, תחרות ותפוקה, יציבות שער החליפין ותשלומי מס אמת
עו"ד חיים שטנגר
במסע המתוקשר נגד פרופ' שמואל האוזר, האחראי בתוקף תפקידו לפעילותה של יחידה החוקרת ביצוע מעשים פליליים שבוצעו, לכאורה, בשוק ההון, יש גם "ריח מעובה" של ניסיון לסחיטה ולאיומים    הגיע הזמן שהיועמ"ש לממשלה יתעורר מתרדמת החורף שלו ויזדעק להגן על כבודם הרמוס של עובדי ציבור העושים במשמרתם למען הציבור ולא למען כיסם הפרטי
מרק בריל
האמנם שעון הקיץ הביא לחיסכון בחשמל? רק שונאי חרדים מרגישים כך
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il