X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
את שתי המילים שבכותרת, צרפו בבקשה לסיומו של כל אחד מהקטעים הבאים. לפעמים האמונה היא מתוך תקווה, לפעמים היא מתוך ספקנות. על אפיפיור השואה, עתידו של מעריב, הרשויות המקומיות, הלקח של בית שאן, התוכנית "עובדה" ומשפט הולילנד
▪  ▪  ▪
שמר על שתיקה
עוד משהו קטן
מה דעתכם: פיצוץ בלון הגז השבוע בירושלים אירע בבית היחיד, אבל היחיד, בישראל שבו תחזוקת בלוני הגז היא רשלנית?

פיוס ה-12

האם הוותיקן יפתח סוף-סוף בצורה מלאה את הארכיונים שלו מתקופת השואה? השבוע היו שוב דיבורים על כך, אם כי מעשים עדיין לא ראינו. שנים רבות נשמעת דרישה זו, לבצע מהלך שבכל מדינה מתוקנת נעשה בצורה אוטומטית: לתת לחוקרים גישה למסמכים בני 70 ומעלה (תקופת החיסיון המקובלת היא 30 שנה בלבד). אבל הוותיקן פתח עד כה רק את המסמכים שהוא עצמו בחר, והותיר סימני שאלה ענקיים סביב התנהלותו של האפיפיור פיוס ה-12 בשנות השואה.
עובדה מספר 1: פיוס היה נציג הוותיקן בגרמניה הנאצית לפני שהתמנה לאפיפיור בשנת 1938, וחתם על הסכם סטטוס-קוו עם ממשלתו של היטלר; עובדה מספר 2: פיוס שתק כמעט לחלוטין בזמן השואה; עובדה 3: פיוס נחלץ לעזרתם של יהודי רומא בשנת 1944. על עובדות מרכזיות אלו אין מחלוקת; השאלה היא האם יש קשר ביניהן ו/או האם ניתן ליישב ביניהן.
יש מי שאומרים, כי לפיוס לא היה הרבה מה לעשות בזמן השואה ושתיקתו נועדה להגן על אינטרסים חשובים של הכנסייה הקתולית. יש המאשימים אותו בתמיכה בנאצים ובשתיקה שנבעה לכל הפחות מאדישות לגורל היהודים. קרוב לוודאי שהמסמכים שבוותיקן יכולים להכריע לכאן או לכאן או לאיזשהו מקום באמצע. העובדה שכל האפיפיורים סירבו להתיר גישה אליהם, עשויה לרמז מה יש בהם. האם פרנציקוס יהיה מי שישבור את חומת הסודיות?

עיריות: בחירות

מגיע יישר כוח גדול ליהודה וינשטיין, על נחישותו בנוגע לביטול הבחירות בנצרת ובבית שמש. שנים מדברים על כך שבמגזר הערבי ובמגזר הערבי יש זיופים ואי-סדרים בבחירות, אבל איש לא עשה דבר – עד וינשטיין. צריך לא מעט אומץ ציבורי כדי להתעמת עם שני המגזרים הללו, שלא ממש ידועים בחיבתם לבתי המשפט ושבחלקים משמעותיים בהם האלימות היא דרך חיים. וינשטיין הוא שפעל במהירות רבה והוא שהחליט לבקש לבטל את התוצאות בשתי הערים, ולכן הוא שזכאי למלוא המחמאות. עליו להשלים כעת את המהלך במישור הפלילי ולמצות את הדין עם מי שאחראים לאותם מעשים.
השאלה שלי היא מה יקרה בעתיד – הן בבחירות לכנסת והן בבחירות המוניציפליות. אפשרות אחת היא, שהזייפנים למיניהם יפעלו ביתר תחכום, יפיקו לקחים מכשלונותיהם באוקטובר 2013 וינסו למנוע מהמשטרה לעלות בעתיד על עקבותיהם. איכשהו נדמה לי, שזו האפשרות הסבירה יותר. אבל אולי – רק אולי – יהיו גם מי שיבינו שמה שהיה הוא לא מה שיהיה, שאי-אפשר להמשיך להביא מתים ואסירים להצביע, שמי שינסה לעשות זאת ישלם מחיר אישי וציבורי כבד. האם זו תקווה מציאותית?

עיריות: ביקורת

ממש לא הופתעתי מהדוח של יוסף שפירא על השלטון המקומי שפורסם השבוע. בגדול, אותם ליקויים ואותם אי-סדרים ולפעמים גם אותן שחיתותיות, חוזרים על עצמם בדוחות המבקר בנושא זה. לכל היותר מתחלפים השמות, הסכומים וכמה פרטים. השלטון המקומי היה ונשאר החצר האחורית המסריחה של המשטר בישראל.
יש רק תקווה אמיתית אחת לשינוי: פיקוח אמיתי ואפקטיבי מצידו של משרד הפנים. שפירא עמד על נושא זה בדוח השנתי שלו והראה, כי שרי הפנים לדורותיהם לא רוצים ללכלך את הידיים בשלטון המקומי, ולא ממש משנה למה. וכך יכולים השריפים המקומיים לעשות כמעט ככל העולה על רוחם: לקבל טובות הנאה, ליטול הלוואות במיליארדרים, לקיים אירועים בזבזניים, לצפצף על חובת המכרזים ועוד כהנה וכהנה. האם גדעון סער – שלא עשה דבר בעקבות הדוח הקודם – יתעורר כעת?

מעריב

אי-אפשר להפריז במשמעות נתוני חשיפת העיתונים שפורסמו השבוע בידי TGI. לפי הנתונים הללו, מעריב למעשה נמחק. עם חשיפה של 5%-4% מעריב מתקרב לטווח טעות הדגימה, כך שעוד מעט ניתן יהיה לומר בציניות שייתכן שאיש אינו קורא אותו – ולא רחוק היום שזו עלולה להיות האמת. אם כך יקרה, זה יהיה יום עצוב ביותר לתקשורת הישראלית ולדמוקרטיה הישראלית. זה יהיה יום בו נישאר עם שלושה עיתונים גדולים ומוטים: ישראל היום הפרו-ביבי, ידיעות אחרונות האנטי-ביבי והארץ שלא צריך לומר עליו דבר.
שלמה בן-צבי טוען, שמעריב הפסיק להפסיד בחודש דצמבר ושהנתונים שלו גבוהים מאלו שפרסם TGI. אם לחזור לרגע למחוזות הציניות, אזי באמת די קשה להפסיד אם אתה מדפיס מעט מאוד עותקים, אם יש בך פחות עמודים, אם סגרת מוצרים, אם אתה משתמש במערכת אחת לשני עיתונים ואם הורדת את משקל הנייר. וברצינות: האם בן-צבי מסוגל להציל את מי שפעם היה העיתון הנפוץ ביותר במדינה, וכיום יש לו פחות קוראים מאשר לעיתון-הנישה גלובס?

רעידת אדמה

בשנת 749 חרבה בית שאן לחלוטין ברעידת אדמה עזה. את עקבותיה ניתן לראות עד היום בגן הלאומי הנפלא של העיר: עמודי ענק שקרסו, כותרות שנפלו, גגות שהתמוטטו, אפילו פסיפסים שקיבלו צורה גלית. תראו את העמוד הזה, שפשוט נפל ונחצה לשניים ונותר כך במשך 1,200 שנה עד שנחשף בידי הארכיאולוגים.
סקיתופוליס – היא בית שאן – ירדה מעל המפה, אבל השבר הסורי-אפריקני לא הלך לשום מקום ומדי פעם הוא מזכיר את קיומו ברעשים קטנים. משום מה אני לא בטוח, שישראל של 2014 מוכנה טוב יותר מאשר ארץ ישראל של 749 לרעידה הגדולה הבאה. האם אני טועה?

דכנר ודיין

תראו אלו צירופי מקרים. "תחקירו" של רפי גינת על שמואל דכנר – שהתבסס כמעט בלעדית על טענות של הלל צ'רני ועל תביעות של מאיר וענת רבין – שודר ערב החקירה הנגדית של דכנר במשפט הולילנד. הפרופיל של אילנה דיין על דכנר שודר (יום ה', 23.1.14) בעיצומה של הגשת הסיכומים במשפט, כאשר השופט דוד רוזן כבר שוקד על לימוד החומר לקראת מתן פסק הדין – כנראה מתישהו בין פסח לבין פגרת בתי המשפט.
הכתבה ב"עובדה" הייתה אנושית, ציירה את דכנר באור מאוזן - בהחלט לא תופעה שכיחה בתקשורת הישראלית - ואולי אף הטילה אחריות-יתר על אנשים אחרים. הבעיה שלי איננה התוכן אלא העיתוי. דיין כבר הוכיחה בעבר, שאין לה שום בעיה להיות בעת ובעונה אחת החוקר, התובע, השופט והתליין (ע"ע סרן ר'). האם לא היה כאן שום רצון להשפיע - ולא משנה באיזה כיוון - על פסק הדין?

תאריך:  24/01/2014   |   עודכן:  24/01/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אביבה חפץ-נוימן / Aviva Hefetz-Noyman  אביגדור קלנר / Avigdor Kalner  אברהם פיינר / Avraham Fainer  אהוד אולמרט / Ehud Olmert  אורי לופוליאנסקי / Uri Lopoliansky  אורי שטרית / Uri Shitrit  אורן אדרת / Oren Aderet  אורנה אנג'ל / Orna Angel  אילן סובל / Ilan Sobal  אילנה דיין  אירית באומהורן  איתן מעוז /  Maoz Eitan"  אלי זהר /  Zohar Eli"  אלי שמחיוף  אלימלך קורצווייל  אמנון יצחקניא  אמנון ספרן  אתי בן-דור  גדעון משה סער / Gideon  Sa'ar  גיורא אדרת /  Aderet Giora"  גיל פרידמן  דב גלעד כהן / Dov Gilad  Choen  דוד רוזן / David Rozen  דני דנקנר  הדס ליס / Hadas Lis  הוצאת עיתון הארץ בע"מ  הלל צ'רני  הלל צ'רני  זאב (ולדימיר)  ניישטדט  טל שפירא  טליה דאר  ידיעות אחרונות בע"מ / .Yediot Ahronot ltd  יהודה וינשטיין  יהושע פולק  יובל גבעון  יוני תדמור / Yonni Tadmor  יוסי אולמרט  יוסף חיים שפירא  יורם ראב"ד /  "  יעקב אפרתי  יפעת מנור-נהרי  ירון גולומב  ירון ליפשס  ליאת ארזי  ליאת בן-ארי שווקי / Liat  Ben-Ari Shwekey  מאיר רבין  משה  ישראל  משה שמיר  נירה גולן ושות', משרד עורכי דין  עודד  גזית / Oded gazit  עודד  קם  עופר ברטל / Ofer Bartal  עמוס ון-אמדן  קנת מן /  Prof. Kenneth Mann"  קרן קורן-בנדלק  רוני בלקין  רועי בלכר  רותי  ליטבק  רפי גינת  שולה זקן / Shula Zaken  שי פינס /  Shai Pines"  שלומית הראל-שוורץ  שלמה בן-עמרה  שמואל קליין  שמואל דכנר  שמעון גלאון  שמעון קליין  תמר אביסירה
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אשרי המאמין
תגובות  [ 8 ] מוצגות  [ 8 ]  כתוב תגובה 
1
הערות
יוסי מ  |  24/01/14 08:46
 
- יוסי מ תגובותיך צפויות מראש
צורי  |  25/01/14 08:13
 
- הבהרה
יוסי מ  |  25/01/14 20:27
2
הציגה את דכנכר באור מאוזן?
ש.ד  |  24/01/14 10:14
 
- ??
יוסי מ  |  24/01/14 13:02
3
נראה שעיתוי התחקירים קשור יותר
מרימה גבה  |  24/01/14 12:53
4
מעריב. כמי שעדין קורא מעריב
רון9999  |  24/01/14 23:06
5
אילו השואה היתה מתרחשת על הערב
קורןנאוה טבריה  |  25/01/14 07:53
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בחירות - רשויות מקומיות
איתמר לוין
השופטת נחמה מוניץ קובעת, כי בקשתו של וינשטיין לפסול את הבחירות לראשות העיר הוגשה מאוחר מדי, ואת הטענות המועלות בה לגבי טוהר הבחירות יש לבדוק באמצעים המתאימים
איתמר לוין
המדינה מגלה: 11 איש שנרשמו כמצביעים שהו בחו"ל או בכלא ביום הבחירות; מאחר שההפרש בין ג'ראייסי לסאלם הוא תשעה קולות בלבד, מדובר בפגם המחייב לקיים בחירות חוזרות
איתמר לוין
טוען שאין מקום שביהמ"ש העליון ייענה לבקשות לרשות ערעור לאחר פסילת תוצאות הבחירות בידי ביהמ"ש המחוזי: "רוב הטענות בערעור הן עובדתיות, והטענות המשפטיות כבר הוכרעו בעליון"
יצחק דנון
בתביעה נטען כי מטרת הנתבע הייתה להשפיל ולפגוע בתובע וכי הכפשות והאשמות שווא אינן מותרות רק לאור קיומו של הליך בחירות
איתמר לוין
מבקשת מבית המשפט העליון להשיב על-כנן את תוצאות הבחירות המוניציפליות בעיר    טוענת שהיא נפגעת על לא עוול בכפה, והדרישה לביטול הבחירות נשענה על בסיס ראייתי קלוש
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il