X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
א'-ב' בכלכלה: העלאת ביקוש ללא הגדלת ההיצע מעלה את המחירים ולכן ויתור המדינה על מע"מ לא יגיע לכיסי הזוגות הצעירים אלא לאלה של "יצרני הדירות" ו"סוחרי הדירות"
▪  ▪  ▪
איך מורידים את מחירי הדירות? [צילום: AP]

לכלכלה יש חוקים משלה שאפילו לממשלות קשה מאוד לשנותם, על אחת כמה וכמה אם הממשלות נוקטות בצעדים פופוליסטיים.
על-מנת להוריד את מחיר הדירות יש להקטין את הביקוש לדירות בייחוד לדירות שאינן משמשות בפועל למגורים ו/או להגדיל את ההיצע של דירות למגורים.
הגדלת היצע באמצעות בנייה חדשה למגורים היא תהליך ארוך. המדינה חושבת שהיא תוקפת את הנושא, היא הקימה חברה ממשלתית לצורך זה ומאיישת (שמא מייאשת?) אותה בבכירים, אך זה כאמור מדובר בפתרון אשר ככל שיניב, לא יניב בשנים הקרובות והבעיה בוערת בוערת.
אז בואו נעלה את הריבית, בואו נחזור לריבית שנתית של 17% כמו שהיה רק בינואר 1995, ואז כלב מי שישקיע בדירות, הכסף יושקע אז בבנקים ואז בעלי דירות שאינם גרים בהן יעופו למכור אותן לכאלה שמחפשים פתרון למגורים ובמקביל הביקושים הספקולנטיים לדירות חדשות ייעלמו, וכזכור כאשר יורדים הביקושים יורדים גם המחירים, וזאת בלי כל התערבות נוספת של שר האוצר או מי מטעמו.
אך אליה וקוץ בה, להעלאת הריבית יש השלכות מאוד לא נעימות על המשק, ולכן לא רק שהריבית אינה עולה, בנק ישראל לא מפסיק להוריד אותה. להעלאת הריבית יש גם השלכות קשות על יכולת ההחזר של משכנתאות על-ידי נוטלי המשכנתאות, עד לרמות שרבים מהם לא יוכלו לעמוד בהחזרי המשכנתא.
אז איך בכל זאת מעלים בינתיים את ההיצע הדירות טרם בונה הממשלה דירות חדשות למגורים? ובכן עשרות אלפי דירות בעיקר באזורי ביקוש עומדות ריקות או מאוכלסות במשרדים, שר האוצר שטייניץ תכנן במהלך 2012 להפוך רבות מהדירות האלה לזמינות למגורים, ע"י עידוד באמצעות כלי מס, אך התוכנית כשלה, היא לא הייתה אטרקטיבית דיה.
ואם אין די בעידוד באמצעות כלי מס, ואם הבעיה לא רק שלא נפתרת אלא אף מחמירה, הרי שהפתרונות הגרועים ביותר הם הפתרונות הפופוליסטיים הזולים, כי הפופוליזם הזול הזה הוא כאמור מאוד יקר, וביטול המע"מ הוא מסוג הפתרונות האלה.
אנו זקוקים כעת להנהגה מאוד מאוד לא פופוליסטית בתחום הדיור, אשר תהפוך באמצעים של מקל (עם מסמרים) וגזר עשרות אלפי דירות באיזורי ביקוש המשמשות כעת כמשרדים, לדירות מגורים וזאת על-ידי בנייה מיידית על-ידי הממשלה, של אלפי מטר משרדים (ניתן לביצוע הרבה יותר מהיר וזול מאשר בניה למגורים), ומתן בעיטה באמצעות חקיקה מאוד לא סימפאטית פשוטו כמשמעו (אך עם עידוד כלכלי רב בצדה) לכל בעלי העסקים הפועלים מדירות מגורים שאיש לא גר בהם פיזית, למתחמי המשרדים החדשים - ובמקביל חקיקה אשר תחייב בעלי דירות ריקות להשכירן למגורים או למוכרן תוך מועד שייקבע.
זו לא תהיה שיטה אלקטוראלית במיוחד, הציבור בישראל יכול לחיות עם טרנספר מעזה אך יהיה לו מאוד קשה לחיות עם טרנספר ממרכז תל אביב, מי שיבצע את הטרנספר הזה לא צפוי ככל הנראה להיות פוליטיקאי חביב הקהל לשנים רבות בייחוד אם מרכז האלקטורל שלו הנוכחי הוא במרכז תל אביב.

תאריך:  19/03/2014   |   עודכן:  19/03/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
פופוליזם זול הוא יקר – מאוד יקר
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
המדינה יכולה אך ממש לא רוצה!
דודי30  |  19/03/14 15:08
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
חיים שאולזון
בכירי הח"כים החרדיים שמעו את מרב מיכאלי מכנה את הקב"ה בלשון נקבה - ולא הגיבו. כי הקב"ה אינו מי שמבטיח להם את הכיסא, אז מי הוא שיתחנפו אליו?
עו"ד ערן נריה, עדי ניר בנימיני
ניתוקי מים בשל חוב כספי, הינה תופעה המתרחבת לכדי עשרות אלפי מקרים בשנה. בעקבות רפורמת המים בישראל נדרש האגף לסיוע משפטי במשרד המשפטים, להתמודדות בבתיהמ"ש עם מציאות ניתוקי המים על השלכותיה. לצד ייצוג צרכנים רבים בתביעות פרטיות בבתי המשפט האזרחיים, הוגשו לאחרונה לבג"ץ עתירות הנוגעות לחוקיות הליכי ניתוקי המים בנקודת זמן זו, באמצעות האגף לסיוע משפטי כמו גם ע"י גופים אחרים
ד"ר אבישי בניש
גולת הכותרת של הפסיקה בתחום דיני הביטחון הסוציאלי בשנים האחרונות היא ללא ספק פס"ד סלאח חסן, שבו לראשונה פסל ביהמ"ש העליון חקיקה ראשית של הכנסת על בסיס הזכות החוקתית לקיום בכבוד. פסה"ד ביטל פה אחד סעיף בחוק הבטחת הכנסה, לפיו מי שבבעלותו או בשימושו רכב נשללת ממנו הזכאות לקצבה, בשל פגיעתו הבלתי מידתית של הסעיף בזכות החוקתית לקיום אנושי בכבוד
אלעזר לוין
תחילה יהיה קיפאון, ואחר כך הסתערות על הדירות    חוק בסיסי במבוא לכלכלה: כשהביקוש עולה, מזנקים המחירים    ועוד לא דיברנו על העתירות לבג"ץ ועל הצו-על-תנאי נגד לפיד ותוכניתו
רואי קוזין
הכסף החכם מעביר בהדרגה את ניהול ההשקעה לרובוטי מסחר    בעתיד הקרוב תימשך התופעה של ניהול כסף על-ידי אלגוריתמים ותוכנות המיועדות לכך
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il