X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
מאחר שמיד לאחר מלחמת יום כיפור עזבתי את עבודתי, נודע לי מאוחר יותר כי אלישע נהרג באותה מלחמה ארורה. אישית, לקחתי את זה קשה, ואודה ולא אבוש כי מותו מטריד אותי עד היום. אולי היה זה עוד חלל – אבל בשבילי הוא היה ההוכחה שכל המלחמות הללו יותר ממיותרות
▪  ▪  ▪
מלחמת יום הכיפורים. כאב ללא מנוח [צילום: יודקובסקי/לע"מ]
אלישע ברמן ז"ל [צילום: נסים גבאי]

אירוע, חוויה, זיכרון, או כל סופרלטיב אחר שתרצו, מחבר אותי כמעט בכל רגע בחיי, עם העבר, עם החיים בדרום, עם המלחמה ועם המציאות הכה שונה היום. סגן אלישע ברמן ז"ל.
אחד מהחברים שלי בעבודתי בקמ"ג, היה אלישע. בחור נאה, בלונדי, עיניים כחולות, גבוה, מרשים את סביבתו. הייתה לו חברה, ואני זוכר היטב שאהב אותה אהבה עזה – כי כל סיפוריי החבר'ה על בילויים ונערות, ממש לא עניינו אותו. הוא ידע כי חברתו תהייה אשתו, ואכן כך היה.
היינו באותו קורס ויחד עברנו משמרות רבות, אי-שם בינות לכותלי הבטון ופלאי הטכנולוגיה. האווירה הייתה אינטימית, וכל אחד סיפר לזולתו הרבה מסודותיו האישיים. לאלישע ולי הייתה לפחות אהבה אחת משותפת: מכוניות.
הייתה לי מכונית אאודי חדשה שרכשתי במיטב כספי מהעבודה, ולאלישע הייתה וולוו ישנה. שנינו נהגנו לנסוע לצפון, מספר פעמים בשבוע, ואני זוכר שהדבר היחידי שעניין אותי באותן נסיעות ארוכות על הכבישים המשעממים היה: מתי אפגוש את הוולוו של אלישע מולי? כבר ממרחקים היינו מזהים איש את רעהו, והבהובי הפנסים הקדמיים היו ברכות השלום ההדדיות.
מאחר שמיד לאחר מלחמת יום כיפור עזבתי את קמ"ג, נודע לי מאוחר יותר - כי אלישע נהרג באותה מלחמה ארורה. אישית, לקחתי את זה קשה, ואודה ולא אבוש כי מותו מטריד אותי עד היום. אולי היה זה עוד חלל – אבל בשבילי הוא היה ההוכחה שכל המלחמות הללו יותר ממיותרות.
עם הימים, כאשר עקבתי כל פעם מחדש בספרי הנופלים, ברשימות הארוכות המתפרסמות בימי הזיכרון בטלוויזיה, חיפשתי תמיד את אלישע... גיליתי באחת הפעמים שתאריך נפילתו היה ה-16.10.73... תאריך יום הולדתי... (16.10.47).
את אלישע הכרתי במשך שנים מעטות, רק במסגרת עבודתי, אבל ליבי נצבט כל פעם מחדש, לאו-דווקא בימי הזיכרון לנופלים, ואינני יודע למה. כואב לי כל פעם כאילו רק אתמול הלך מאיתנו. בשנת 2009 באחת בנסיעתי לאחד הקיבוצים ליד באר שבע לאירוע משפחתי, הראיתי לנוסעים עימי עיקול דרך שרבות הפעמים שנפגשתי בו עם אלישע... אינני בן משפחתו, אך אין בי מנוחה בהיזכרי בו – וזה קורה לי לא מעט. רבים הנופלים ש"הלכו כך סתם בדמי ימיהם"... אבל אלישע, איך אומר: מסמל בעיניי את כל הרע באובדן, במלחמות המיותרות, ובזיכרון הכואב שאינו נותן מנוח...

תאריך:  04/05/2014   |   עודכן:  04/05/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת יום הכיפורים
ד"ר מיכאל ברונשטיין
פרק שלושים ושניים בספרם של אנשי פורום אלפרדו דן בקרב הצנחנים ב"טרטור" 43-42 ובקרב נגד חטיבה 25 המצרית. בצוהרי שבעה-עשר באוקטובר, מאחרי גבעת "כישוף", נוהלה "מועצת המלחמה בחולות" בהשתתפות דיין, אלעזר, בר-לב, שרון ואדן. בר-לב, ב-21 באוקטובר: אלעזר "מבלבל בלי סוף את המוח ומפריע לעבוד"
ד"ר מיכאל ברונשטיין
הלילה השני של מבצע 'אבירי-לב' לצליחת התעלה. מסלולו של גשר הגלילים נותר חסום בשתי נקודות, ועד מהרה התברר שגם ציר 'עכביש' אינו בטוח. הקרב הלילי של חטיבה 14 היה קשה ויקר: יותר מ-120 לוחמים נהרגו, שדירת הפיקוד נפגעה קשות, ומ-97 טנקים, שעימם נכנסה החטיבה למבצע, נשארו לה כ-40 טנקים שמישים, והחטיבה נזקקה להתארגנות מחדש. חטיבה 600 רותקה לאגף הצפוני-מזרחי של הגזרה. חטיבה 421 הושקעה במשימות הגישור, ופלוגה אחת ממנה כבר הייתה בגדה המערבית
ד"ר מיכאל ברונשטיין
הלילה הראשון של מבצע "אבירי-לב" לצליחת התעלה; האם הִצליחה ההטעיה של חטיבה 600?; רא"ל אלעזר חיפש ומצא הסברים פשוטים ובעיקר "שעיר לעזאזל" לקשיים בביצוע "אבירי-לב"; אלוף שרון היה מועמד נוח וכמעט "מתבקש" לתפקיד; שדירת חטיבה 14 נעה בטור, לפי סדר כניסת הכוחות לקרב; את השדירה הובילו פלוגות גדס"ר 87; גדוד 79 עבר את צומת "שיק"-"לכסיקון" עם 21 טנקים, וחזר עם 6; סגן אבי ליאור חזר לצומת "טרטור"-"לכסיקון", ואסף כמה כלים; עכשיו היו בגדוד 184 כ-10 טנקים
ד"ר מיכאל ברונשטיין
21-15.10, מבצע 'אבירי-לב'    צה"ל תכנן לצלוח את תעלת סואץ בצליחת-סער ב-15.10.73 בלילה ולהמשיך מיד את התנופה, כדי להגיע להכרעה בחזית הדרום. להפתעת צה"ל, הפך מבצע נוסח בליצקריג ללחימה עיקשת, עקובה-מדם ומדשדשת בתא שטח קטן. המבצע נחלק ל-3 מאמצים קשורים אך נפרדים: כיבוש ראש-הגשר לצליחה וביסוסו, כולל אבטחת הצירים הלוגיסטיים; הובלת אמצעי הצליחה והפעלתם; יצירת ראש-גשר מערבי ותחילת הקרבות ב'ארץ גושן'    הפרק מתרכז ב-2 המהלכים הראשונים, שהיו ליבת המערכה
ד"ר אורי מילשטיין
פרק 28 מספרם של חברי "פורום אלפרדו"    בפרק: חזית סיני הוזנחה לפני המלחמה ובמהלכה; למג"ד 68 דווח על מלחמת התשה צפויה רק ב-12:00 ביו"כ, ופקודיו קיבלו פקודה להיכנס לכוננות ספיגה רק שעה לפני שהמצרים החלו לצלוח את התעלה; למרות שבמשך 30 שעות לא ניצב מול המצרים בגזרה הצפונית שום כוח צבאי, הם לא ניצלו את הצלחתם; קיסינג'ר דחף את הישראלים להתקדם, ולהפר את הפסקת-האש - כדי שיוכל להיראות כמציל מצרים; מדוע מונה ישראל טל למפקד חזית הדרום?
רשימות נוספות
תערוכה: מלחמת יום כיפור באלבומים אישיים  /  יפעת גדות
זעירא וזמיר באולם אחד  /  מחלקה ראשונה
ישראל תגן על עצמה מפני כל איום  /  איציק וולף
השערת הקונספירציה ג'  /  ד"ר אורי מילשטיין
השערת הקונספירציה ב'  /  ד"ר אורי מילשטיין
השערת הקונספירציה א'  /  ד"ר אורי מילשטיין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il