X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
מהו הרוגע הפנימי ומהי השלווה? הרוגע והשלווה הן שתי מילים נפרדות, כשביחד הן משקפות את אורח החיים הרגוע והשלו, מה שמאפשר לנו את הבריאות
▪  ▪  ▪
הרוגע הפנימי מחבר אותנו לאני העצמי [צילום: פלאש 90]

מהו הרוגע הפנימי? כשאנחנו מרגישים אנחנו לא רגועים, וכשאנחנו רגועים אנחנו לא מרגישים. בשלב זה של תהליך החקירה, הלמידה, וההתפתחות האבולוציונית, ברמת המודעות העצמית הנוכחית שלנו, סיגלנו לעצמנו אישיות רגישה, אמוציונלית, שבה אנחנו מייצרים, מתנהגים, ויוצרים לעצמנו מציאות בהתאם לרגשות הפנימיים שבנו. הרגשות הפנימיים שבנו, גורמים לנו להתנהג כל פעם בהתאם לסוג הרגש שאנחנו מייצרים. כתוצאה מכך שהרגשות אינם יציבים, התנהגותנו משתנה באופן תדיר, כלומר האישיות משתנה.
מהם אותם הרגשות הפנימיים שבנו? הרגשות הפנימיים שבנו כוללים בתוכם את הרגשות החיוביים וגם את הרגשות השלילים. הרגשות החיוביים כוללים בתוכם את הרגשות שגורמים לנו להרגיש טוב באמצעותם, כמו: אהבה, אושר, שמחה, צחוק, הנאה, יצר מיני, ועוד. הרגשות השליליים כוללים בתוכם את הרגשות שגורמים לנו להרגיש רע באמצעותם, כמו: פחד, חרדה, דיכאון, כעס, לחץ, ועוד. כתוצאה מהרגשות הפנימיים שבנו אנחנו חיים את חיינו בזיגזג רגשי, בנדנדה רגשית, שנעה בין הרגשות החיוביים שבנו לבין הרגשות השליליים שבנו.
הרגשות הפנימיים שבנו ניתקו אותנו מהאני העצמי שלנו ומהמציאות האמיתית. כלומר, כתוצאה מהרגשות הפנימיים שגורמים לנו למצבי הזייה, הפירוש למי שאנחנו באמת, והפירוש למציאות האמיתית שבה אנחנו נמצאים וחיים הוא שגוי. למה? כיוון שכשאנחנו מרגישים, רק אנחנו מרגישים את מה שאנחנו מייצרים ולא אף אחד/ת אחר, הטעות שלנו היא בחשיבה, בחשיבה המוטעית שיש קשר למה שאנחנו מרגישים למשהו שהוא חיצוני לנו, ולכן אנחנו משייכים, משליכים, את הרגשתנו הפנימית לכל מיני גורמים שהם חיצוניים לנו.
דוגמה: כשאני אוהב רק אני מרגיש את רגש האהבה, לכן אני אוהב אך ורק את עצמי. כשאני מפחד רק אני מרגיש את רגש הפחד, ולכן אני מפחד אך ורק מעצמי וככה גם עם כל שאר הרגשות הפנימיים שבנו. כתוצאה מפירוש שגוי, הרגשות הפנימיים שבנו ניפצו ופיצלו את אישיותנו למגוון רחב של דמויות דמיוניות. את הדמויות הדמיוניות שיצרנו לעצמנו בתודעתנו, אנחנו מנסים לממש במציאות שבה אנחנו נמצאים וחיים, כתוצאה מכך אנחנו מחליפים תדמיות, מצב זה גורם לנו ליצור לעצמנו מציאויות שהן אשליה.
כלומר, הפכנו כל תחום ותחום בחיינו לפולחן רגשי, שבו אנחנו שואפים להרגיש את הרגשות החיוביים שגורמים לנו להרגשה הטובה, וזאת רק כדי שלא נרגיש את הרגשות השליליים שגורמים לנו להרגיש רע עם עצמנו. הגוף הפיזי הוא בית חרושת לייצור סמים, רק שאנחנו מכנים אותם רגשות. מציאויות שהן אשליה שיצרנו לעצמנו, שאינן תואמות לאני העצמי ולמהות ומטרת החיים, יתנפצו להן במבחן המציאות האמיתית.
מהו הרוגע הפנימי? הרוגע הפנימי הוא מצב שבו אנחנו לא מייצרים את הרגשות הפנימיים שבנו, לא את הרגשות החיוביים ולא את הרגשות השלילים שבנו. כתוצאה מכך, התנהגותנו אינה משתנה, כלומר היא רגועה ויציבה. לכן, אין את התנודתיות הרגשית, את הזיגזג הרגשי, את הנדנדה הרגשית, שהייתה לנו כאשר ייצרנו וחיינו באמצעות הרגשות הפנימיים שבנו. כמו-כן נעלמים להן כל המחשבות, הדמיון, הקולות הפנימיים, ההרס העצמי, ושאר בעיות האישיות הקיימות והידועות, מה שמאפשר את השקט הפנימי.
הרוגע הפנימי מחבר אותנו לאני העצמי, לזהותנו האמיתית, מה שמאפשר לנו לפרש וליצור לעצמנו מציאות שמותאמת למציאות האמיתית שבה אנחנו נמצאים וחיים וזאת לשם מימוש מהות ומטרת חיינו. הרוגע הפנימי מאפשר לנו להיות רציונליים וענייניים. הרוגע הפנימי מאפשר לנו להיות בריאים יותר. וזאת בניגוד לרגשות הפנימיים שבנו, שגרמו לנו להיות רגישים, אמוציונליים, ולא עניינים. כלומר, ההתייחסות הרגשית לגופנו נעשתה באופן שהוא אינו מתאים, אינו בריא. כמו-כן, כתוצאה מכך ההתייחסות לתכנון חיינו אינו היה תואם למהות ומטרת חיינו, הן מהבחינה האבולוציונית והן מהבחינה הקוסמית, והן מהבחינה הרוחנית.
חשוב לדעת, כדי להגיע לרוגע הפנימי, רצוי להבין, לרצות, ולבנות לעצמנו את היכולת הפיזיולוגית לכך. לכן רצוי להתנתק מהרגשות הפנימיים שבנו, אך רצוי שלא להדחיקם כי אז הם ימשיכו ויהיו קיימים בנו. כמו-כן, רצוי לפני ללמוד לזהות את הרגשות הפנימיים שבנו, כי רק אז יהיה אפשר להתנתק מהם. רמת מודעות שמאפשרת לנו להיות רגועים, משדרגת אותנו מבחינה התפתחותית ובריאותית.
מהי השלווה? השלווה משלימה את הרוגע הפנימי לשם יצירת אורח חיים בריא. אורח חיים בריא שעלינו לסגל לעצמנו במגוון רחב של נושאים כמו, תזונה, שינה, פעילות גופנית, היגיינה אישית וסביבתית, שמירה על טמפרטורת הגוף, נשימות סדירות, הרצון לחיות, שמירה והגנה על הגוף מפני מפגעים כאלו ואחרים, לחיות ללא לחץ של זמן, לחיות ללא בעיות הישרדות ועוד.
השלווה מאפשרת לנו תכנון ויצירת מציאות שמתאימה לגוף, ותואמת למהות ומטרת החיים, הן מהבחינה האבולוציונית, קוסמית ורוחנית. אורח חיים שיש בו סדר ושגרה, מאפשר לגוף את הצורך ביציבות שלו הוא זקוק, וזאת כדי לתפקד באופן הבריא. הרוגע והשלווה מאפשרים לנו להיות בריאים, להאריך חיים, לביטול תהליך הזקנה, ואף את הנצחיות. רצוי לזכור שלגוף שלנו יש את היכולת לרפא, לתקן, לחדש, לנקות ואף לבנות את עצמו, רק רצוי להיות מודעים לכך ולדעת איך לאפשר לו לבצע זאת. כאשר נגיע לרמת מודעות עצמית מתקדמת זו נשדרג את עצמנו מבחינה התפתחותית.
מסקנה:
הרגשות הפנימיים שבנו אינם מאפשרים לנו את הרוגע הפנימי, כי כשאנחנו מרגישים אנחנו לא יכולים להיות רגועים, וכשאנחנו רגועים אנחנו לא מרגישים מה שבריא לגוף. השלווה משלימה את הרוגע הפנימי, והיא כוללת בתוכה מגוון רחב של נושאים, וביחד הם יוצרים מציאות שבריאה לגוף, ומותאמת למהות ומטרת חיים.
סיכום:
חינכו, תכנתו, ואילפו אותנו שיש רק שתי אפשרויות לחיות על פיהם. אפשרות אחת היא לחיות באמצעות הרגשות החיוביים, ואפשרות שנייה היא לחיות באמצעות הרגשות השליליים, ואמרו לנו שעלינו לשאוף תמיד לחיות באמצעות הרגשות החיוביים. אבל, קיימת אפשרות נוספת והיא לא לחיות באמצעות הרגשות הפנימיים שבנו, לא החיוביים ולא השליליים. כלומר, להתנתק מהם במודע, מתוך הבנה, רצון, ובניית היכולת הפיזיולוגית לכך, אך רצוי שלא להדחיקם, כי אז הרגשות ימשיכו ויהיו קיימים בנו. כלומר, רצוי שלא לחיות בנדנדה רגשית, בזיגזג רגשי, שנע בין הרגשות החיוביים שגורמים לנו להרגיש טוב לבין הרגשות השליליים שגורמים לנו להרגיש רע. אפשרות שלישית זו נקראת הרוגע הפנימי, הרוגע הפנימי מאפשר לנו להיות בריאים יותר, שפויים יותר.
כמובן שנושא הבריאות שלנו קשור למגוון רחב של נושאים נוספים שמאפשרים את אורח החיים הבריא הרגוע והשלו בעל הסדר והשגרה שלהם זקוק הגוף.
המסר במאמר:
חיים רגועים ושלווים שכוללים בתוכם סדר ושגרה, מאפשרים לנו את הבריאות.

תאריך:  09/07/2014   |   עודכן:  09/07/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
רוגע ושלווה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
קישור לבלוג שלי
יוסי קרמר  |  31/08/14 14:41
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אביתר בן-צדף
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - גם מהמותן - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי    והפעם - זבלון, תגובה הולמת, חריף וצפעונים
מנחם רהט
אחדות הלבבות בעקבות חטיפת תלמידי הישיבה, נתפוגגה חיש מהר והפלגנות חזרה לשלוט בכיפה
אפרים הלפרין
חלה החובה על ראשי עיריות לשנות את דפוסי התנהגותם לפחות בכל הקשור להכנסות מתורמים למפעלים שהם עומדים בראשם
אליהו קאופמן
לאחר סערת ח"כ זועבי והעלאת הרעיון לחוקק חוק שיסיים לה את כהונתה בקרוב, הינה עלה רעיון "מבריק" של ראש הממשלה, להוציא מחוץ לחוק את התנועה האיסלאמית מחוז הצפון, וזאת משום שבהפגנתה נשמעו קולות של כאלה שדרשו לחטוף חיילים
רון בריימן
תגובה ישראלית הולמת, משמעותית ועניינית צריכה להתחיל בהשתחררות מן הקיבעון של חלוקה מלאכותית של האויב ל"טובים" ול"רעים", בשעה שאלה ואלה שותפים לאותה המטרה    אין מעשה מוסרי פחות ומושחת יותר מאשר הפיכתם של חיילי צה"ל למגש הכסף שעליו תוקם מדינה לאויב בלב ארץ ישראל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il