X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
פיגועים, פצצות וטילים אינם כלי הנשק היחידים של ארגוני טרור. הזירה התקשורתית לא פחות חשובה, כפי שניתן ללמוד מכמה דוגמאות מן העולם - ולכן גם המלחמה נגדו צריכה להתרחש באותה זירה
▪  ▪  ▪
דרושות תמונות-נגד [צילום: AP]

בריטניה נגד ה-IRA

אירלנד, 1916. בעיצומה של מלחמת העולם הראשונה, קבוצת אנשים שהקימו ארגון בשם ה-IRA (הצבא האירי הרפובליקני), מכריזים על עצמאותה של אירלנד על מדרגות בית הדואר בדבלין. העצמאות החזיקה חמישה ימים, לאחר התקפות של הצי הבריטי, אבל החל המאבק שנמשך עד היום.
בשנת 1922, לאחר שנים של פיגועים ופגיעה באינטרסים בריטים באירלנד, מסכימה הממשלה הבריטית לדון על עצמאותה של אירלנד. בהסכם נקבע, כי שני שלישים מאירלנד (הדרום) יקבלו עצמאות, וצפון אירלנד תישאר בידי הבריטים. למרות זאת, חלק מאנשי הארגון המשיכו לבצע פיגועים, במטרה להשיג עצמאות גם לצפון אירלנד.
במהלך השנים, אנשי ה-IRA הבינו את כוחה של התקשורת ודעת הקהל. הם לא הסתפרו וסירבו ללבוש את מדי האסיר, דבר ששיווה להם מראה דמוי-ישו. שביתת הרעב תפסה את הכותרות והציגה את ממשלת בריטניה בראשות מרגרט תאצ'ר כאיש הרע. כל שובת רעב שמת, הביא לעלייה בהתגייסות לארגון ולהתחזקות תשומת הלב של הממשל האמריקני.
בנוסף, הפיגועים הפכו לפיגועים ללא נפגעים, כאשר הארגון עצמו הודיע למשטרה על מיקומם של מכוניות תופת. אנשי ה-IRA הגיעו למסקנה, כי פיגוע שנהרגים בו אנשים, מציג את הארגון באור שלילי, ולכן יש לבצע פיגועים ללא נפגעים. דברים אלו חיזקו את התדמית התקשורתית של ה-IRA, והביאו בסופו של דבר להסכם יום שישי הטוב שנועד לסיים את הסכסוך בצפון אירלנד. יש לציין, כי האלימות באירלנד עדיין נמשכת, ומבוצעת בעיקר על-ידי פורשים מארגון ה-IRA, שקוראים לעצמם ארגון ה-IRA האמיתי (RIRA). האלימות נמשכת, אבל היא לא משמעותית כמו בשנים שקדמו לה.

בריטניה נגד המחתרות בארץ

ארץ ישראל, שנות ה-30 וה-40. ההגנה, האצ"ל והלח"י מבצעים פעולות נגד המנדט הבריטי. למשך תקופה קצרה, שלוש המחתרות התאחדו ויצרו את תנועת המרי. במסגרת זו ביצע ארגון האצ"ל את פיצוץ מלון המלך דוד.
בשנת 1947 מחליטים הבריטים לעזוב את ארץ ישראל. הסיבות שהביאו לכך הם החובות לארה"ב, עלויות אחזקת הצבא ודעת קהל עולמית שלילית נגד הבריטים. הדבר שהכי השפיע על דעת הקהל היה גירוש ספינות המעפילים. החזקת המעפילים המחנות הזכירה את מחנות הריכוז. הבריטים החליטו להציב דוגמה ואת האוניה "אקסודוס" גירשו חזרה לגרמניה. זו הייתה טעות תקשורתית-ציבורית מכרעת. העולם הסיק שהבריטים מתייחסים ליהודים כמו לגרמנים, חשף אותם ככובשים אכזריים והביא לאובדן התמיכה העולמית.
לאחר הקמת מדינת ישראל, עשו סקר בבריטניה כדי לראות מהו הפיגוע הזכור ביותר משנות המנדט על ארץ ישראל. הם גילו שמדובר בהוצאתם להורג של שני הסרג'נטים הבריטים בידי האצ"ל, כנקמה על הוצאתם להורג של שלושה מלוחמיו. תלייתם והפצת התמונות היווה נקודת משבר עבור אזרחי בריטניה, בשל ההשפלה הרבה. הוצאה להורג של חיילים בריטים לא הייתה באף אחת מהמושבות שהיו בשליטת בריטניה. דבר זה השפיע תקשורתית רבות, והיווה זרז ליציאת הבריטים מארץ ישראל.

בריטניה נגד המאו-מאו

קניה, 1952. קניה היא עדיין מושבה בריטית, ללא זהות לאומית מאוחדת, אלא זהות שבטית. עם עליית הדרישה לעצמאות לאחר מלחמת העולם השנייה, הוקם ארגון המאו-מאו שפעל במדינה נגד הבריטים. במהלך הלחימה נגד הארגון (עד 1956), הבינו הבריטים, כי שדה הקרב האמיתי הוא התקשורתי, על דעת הקהל העולמית – מי יותר קורבן, מי החלש. לאחר פעולה שביצע ארגון המאו-מאו, הביאו הבריטים צלמים ואנשי תקשורת שיחזו בטבח שהארגון ביצע.
למרות שהבריטים הצליחו להביס את הארגון, קניה קיבלה את עצמאותה והכוחות הבריטים נסוגו מהמדינה. הסברה היא שהממשלה הבריטית ידעה, כי כדי להמשיך לשלוט בקניה, יש צורך בכוחות צבא רבים, דבר שהציבור הבריטי לא יהיה מוכן לקבל.

איטליה נגד הבריגדות האדומות

איטליה, שנות ה-70. הקבוצה המרקסיסטית-לניניסטית הבריגדות האדומות חוטפת קצין אמריקני. במהלך המצוד אחרי החוטפים, אשת הקצין מתראיינת בתקשורת ומבקשת שיחזירו לה את בעלה. לאחר שאיתרה את מקום הימצאו של הקצין, המשטרה האיטלקית פרצה למקום, שחררה את הקצין ועצרה את החטופים. למסיבת העיתונאים בעקבות השחרור הקצין הגיע בלבוש אזרחי ולא במדים.
הופעתה של אשת הקצין והצגתו בלבוש אזרחי נועדו להראות מיהו הקורבן וליצור דעת קהל אוהדת. המלחמה היא מי החלש. מראים אישה בוכה שרק רוצה שיחזירו את בעלה. מראים את הקצין בלבוש אזרחי כדי להציגו כבן-אדם.

ישראל נגד חמאס

כמעט מיד לאחר ההכרזה על הפסקת האש, יצאו ההמונים ברצועת עזה והחלו לחגוג את ניצחונם. בתקשורת רואים את עצרות הענק והחגיגות, ומעל הכל את יציאתם של בכירי חמאס מהמחבוא ללא פחד. אבל בכל סבב לחימה בין ישראל לחמאס, מגיעים אין-ספור דיווחים ותמונות מרצועת עזה, המראות את ההרס הרב שנגרם עקב הפצצות חיל האוויר.
כאשר תושבי הרצועה רואים בניין הרוס, הם לא חושבים כי החמאס הוא שהביא עליהם את ההרס, אלא מאשימים את ישראל שיורה עליהם ללא הפסק. תמונות של בניינים קורסים, כבישים הרוסים ותושבים בוכים ממלאים את אתרי התקשורת העולמית, ומדגישים ללא הפסק שישראל היא "הבחור הרע" בסיפור. כל זאת, ללא הצדקת תמונות וסיקור אוביקטיבי מהצד הישראלי של הגבול.
הלקח הנלמד מכל האירועים הוא, שקשה עד בלתי אפשרי לנצח טרור בנשק בלבד. התקשורת היא כלי חשוב וחיוני להשגת הניצחון. במקרה של ישראל נגד החמאס, קשה מאוד לישראל להציג את עצמה כחלשה, משום שהיא לא חלשה. בסבב הלחימה האחרון השכילה ישראל לעשות שימוש מוגבר ברשתות החברתיות ואמצעי התקשורת השונים כדי להציג את פעולות החמאס. אבל כאשר אתה צודק, אתה לא מדבר על היריב, אלא על עצמך. ישראל צריכה להפסיק לדבר רק על החמאס, ולדבר על עצמה. ישראל צריכה להציג כמה שיותר את העורף הישראלי והפגיעות שספג לאורך השנים. הצגת תמונה זו ביחד עם פעילות צבאית, תביא לניצחון צבאי ותקשורתי על החמאס.

תאריך:  28/08/2014   |   עודכן:  28/08/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שיעור בטרור
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
אפשר לנצח טרור בפעילות צבאית!
דודי30  |  28/08/14 09:46
2
סוד לחכמה = שתיקה
יצחק הרואה  |  28/08/14 10:10
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מבצע צוק איתן
איציק וולף
רק 26% מן הציבור הישראלי סבורים שישראל ניצחה את חמאס במבצע צוק איתן    50% שבעי רצון מאופן תפקוד ראש הממשלה, אולם מדובר במספרים נמוכים בהרבה מאלה שהתקבלו בסקר קודם
איתמר לוין
"חמאס לא קיבל אף אחד מהתנאים שהציב להפסקת אש"    "מוקדם לומר אם נשיג את היעד של שקט ארוך טווח, אבל הסיכויים לכך טובים יותר"
איציק וולף
סגן ראש הלשכה המדינית של חמאס וראש ממשל חמאס לשעבר ברצועת עזה יצא מן המחבוא והצטרף לחגיגות הניצחון שעורך חמאס    "התכוננו שנים למערכה הזאת, ההתנגדות תסלול את הדרך לירושלים ולשיבת הפליטים"    חמאס מציב דרישה חדשה: לשחרור משוחררי עסקת שליט שנכלאו שוב על-ידי ישראל
אלעזר לוין
הנזקים העיקריים נגרמו ל-20 בתים, מפגיעות ישירות של רקטות    נפגע גם בית אחד בתל אביב    הנזקים גדולים ב-33% מנזקי "עמוד ענף"    תיקונים - תוך שישה חודשים
אליהו קאופמן
העם בישראל הוא אומנם עייף מזמן ממלחמות אך מנגד הרי שההשלמה עם ה"מצב הקיים" של "הפסקת אש ארוכה בלבד", הפך למצב של חיים ושל דרך נורמטיבית שהפנימה את ה"ערך" הלא מוערך של "על חרבך תחיה"
רשימות נוספות
"מוחמד דף הסכים להפסקת האש"  /  עידן יוסף
הפסקת האש נכנסה לתוקף - ובינתיים נשמרת  /  איציק וולף
בנט דרש הצבעה, נתניהו סירב  /  איציק וולף
רולטת הזמן האבוד  /  עמוס אריכא
תחושת החמצה  /  אפרים הלפרין
מצוק איתן לצוק מתפורר  /  אברהם פכטר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il