X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
גם אם יש חולקים, ברור שקיים רוב בציבור בעד החוק. אבל התקשורת הישראלית ברובה אינה רק מנותקת מהקול המרכזי של הציבור; היא מייצגת יקום אחר, מקביל, כופה, יהיר, מחנך בעל כורחנו, לא סובלני לדעות אחרות!
▪  ▪  ▪
ידיעות. התנגדות מוחלטת [צילום: פלאש 90]

יום אחרי סערת חוק הלאום חזית העיתון שפעם הייתה לו מדינה, ונעבעך גנבו לו אותה: מתקפה רבתי נגד "חוק יסוד: מדינת ישראל היא ביתו הלאומי של העם היהודי". שום אמירה בעד החוק; כל הציטוטים והמאמרים נגד, כולל אמירתו התמוהה של יאיר לפיד, שלפיה "לא בן-גוריון, לא בגין ולא ז'בוטינסקי היו מאשרים את החוק". כבר הבאתי במאמרי מיום שני ציטוטים המפריכים זאת.
שני פרשנים הוצגו: נחום ברנע נגד - ברור (גם ירון לונדון בטור הדעות); בן דרור ימיני - הפתעה, נגד. ימיני הוא אחד ההגונים והשפויים בקרב שאריות השמאל הישראלי. לו נהג השמאל באחריות כבן דרור ימיני, ייתכן שלא היינו נדרשים לחוק הלאום. אבל מול עשרות גורמים מהארץ ומחוצה לה, שחברו בעשורים האחרונים לפרק את לאומיותה של ישראל לרב-תרבותיות המורכבת מכמה לאומים תחת שם הקוד "מדינת כל אזרחיה" - עומדת תפיסת עולם אחרת, לאומית, ציונית ישנה, המבקשת לחזק את היסוד היהודי (לחזק ולא לכפות!) בצמד "יהודית-דמוקרטית" הניצב בבסיסה של ישראל. כן, בן דרור, לפעמים צריך לחזק מה שנראה מובן מאליו.
ההתנגדות המוחלטת של "ידיעות" לחוק מבהירה את התמונה התקשורתית הידועה. רוב העיתונים, אתרי האינטרנט וערוצי הטלוויזיה הגדולים מתנגדים לחוק הלאום, וחסר לאיש שמאל או לאשת תקשורת מהברנז'ה שיאמרו אחרת. מול המקהלה האחידה עומד ישראל היום, שתמך בחוק הרבה לפני שהובא להצבעה.
גם אם יש חולקים, ברור שקיים רוב בציבור בעד החוק. אבל התקשורת הישראלית ברובה אינה רק מנותקת מהקול המרכזי של הציבור; היא מייצגת יקום אחר, מקביל, כופה, יהיר, מחנך בעל כורחנו, לא סובלני לדעות אחרות. אם "ידיעות" מתיימר לפנות לכלל הציבור, מדוע אין שם לכל הפחות קול אחד המייצג את הרוב, התומך בחוק הלאום? אפילו ישראל היום הביא את דני סטטמן שהתנגד לחוק.
מה לדעתכם נמצא בהארץ - קול הפוך? הצחקתם אותם. ובמעריב החדש? מה דעת השדרנים הבכירים בגל"צ? ואלה שברשת ב'? ואברמוביץ', מצליח, דנה וייס ודומיהם בערוץ 2? ורשף, דרוקר, לונדון וקירשנבאום בערוץ 10? התשובה ידועה. מדובר בעיקרון מכריע, הקודם לדיון בתוכן: כיצד - בשם כל הרוחות הדמוקרטיות - נִבעה פער כה תהומי ומבהיל בין עמדות הציבור להשתקפותן בתקשורת?!
אריסטו, והרמב"ם בעקבותיו, לימדו את ערך שביל הזהב הממצע בין קטבים. הנחת היסוד היא שאיננו מחזיקים בכל האמת, אבל משהו ממנה נמצא בעמדותינו כמו גם בעמדת בר הפלוגתא. כדי להגיע לעמדה ממוצעת וסבירה בשאלות עומק, בסוגיות יסוד חיוניות לזהותנו ולעתידנו כעם חי בארצו העתיקה, כדי לגשר בין העמדות המפלגות אותנו - חשוב לחכך אותן זו בזו, להביאן לכלל ויכוח ער ותוסס, להחיות את הפולמוס האינטלקטואלי ואת מלחמת הדעות. אנחנו הרי צאצאים לעם שהדיון, הוויכוח והפולמוס נטועים עמוק במורשת התרבותית שלו משחר היותנו לעם.
אז כיצד אמצעי התקשורת אינם נוהגים על-פי הקוד העתיק שלנו, אלא מבקשים להשליט עמדה מונוליתית על פני מרחב אינטלקטואלי עשיר ומגוון בהרבה, במיוחד ביחס לשאלת יסוד הקשורה בזהותנו?! כדי כך מטומטמים אנחנו, עד שזקוקים לאינדוקטרינציה מנחום ברנע ובן דרור ימיני ושאר הכותבים שם? אפילו לא אחד שיציג דעה הפוכה? הטענה הפופוליסטית (והשקרית) נגד החוק היא שהוא פוגע בדמוקרטיה, אז מה זה אומר על תפיסתם הדמוקרטית של המתנגדים בתקשורת? מה זה מלמד על השתיקה המהדהדת של רוב עיתונאי ישראל, שלא מחו נגד הניסיון לסגור כלי תקשורת המשמיע את הקול שהם לא משמיעים?
ונקודה אחרונה, לתשומת לב אותם אנשי ימין שתמכו בחוק הלאום. הנה, "ידיעות" מחבק אתכם, והבאתם לו נדוניה לא רעה בדמות החוק נגד ישראל היום, אבל ברגע האמת מתגלה הדנ"א של העיתון ככזה הפונה נגד הערכים שציבור הבוחרים שלכם מאמין בהם.

פורסם במקור: ישראל היום (ד', 26.11.14)
תאריך:  26/11/2014   |   עודכן:  26/11/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חוק הלאום: התקשורת מנותקת
תגובות  [ 13 ] מוצגות  [ 13 ]  כתוב תגובה 
1
שוב מטמטם את מוח העדר הבור
אידר קול אדוניו  |  26/11/14 14:53
 
- "אידר קול אדוניו" ל"ת
צודק לחלוטין  |  27/11/14 04:34
 
- אני קורא את שני החינמונים ו...
פאשיסט אדום  |  27/11/14 09:38
 
- ולכן לא לעניין.
תשובה אד הומינם,  |  27/11/14 10:33
 
- שמאלנית אטומה והבנת הנקרא
פאשיסט אדום  |  27/11/14 22:05
 
- לפשיסט אדום
הכוונה לידיעות  |  28/11/14 05:17
 
- מאחלת לך חמישית מהידע המקיף
שיש לאידר.  |  29/11/14 13:10
2
לא נכון שמדינת ישראל היא
סתם אני==  |  26/11/14 18:03
3
גם אתה מנותק. הבעיה המרכזית
סניל  |  27/11/14 07:56
4
שמעון פרס יהודים או ישראלים
עטרה שגב קלימי   |  27/11/14 15:40
 
- את עילגת. ל"ת
כמה ששימון עלוב  |  27/11/14 18:08
 
- תודה על המחמאה ולעניין יש לך..
עטרה שגב קלימי   |  28/11/14 06:51
5
ד"ר אידר צודק! הוא קול נגד
השמאל שרוצה למחוק  |  29/11/14 12:57
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתן קלינסקי
צר לי, שיוצר כה אהוב עלה על שרטון של הכללה, היוצר דמוניות ושנאה חסרת מעצורים כלפי כל הערבים החיים איתנו. אני מצפה ממשורר וזמר כה אהוב, שיחזור בו מהמלים הקשות והפוגעניות כלפי החברה שחיה בתוכנו
עמי דור-און
מנקודת הראות הציבורית נשאלת השאלה אם השופטת, במקרה הייחודי הזה, היא כאחד האדם, או העובדה שהיא שופטת בעלת מעמד ציבורי מעניקה אופי אחר, חשוב יותר, לאירוע שעל אודותיו מדובר
מנחם רהט
שיא הצביעות: הלועגים להיתר המכירה במונחי קונצים וחוכא ואיטלולה, אלופים בהפעלת קונצים וחוכא ואיטלולה כלפי מצוות דאורייתא    הגר"ח מבריסק: "פרומקייט אינה הדת של נותן התורה"
אברהם פכטר
חוק הלאום עבר בממשלה, לאחר ויכוח סוער ורעשני ברוב של 14 שרים נגד 6; זהו השלב הראשון בתהליך החקיקה, שעובר עכשיו לכנסת. היועמ"ש טוען שחוק יסוד ראוי ורצוי שיבוא ביוזמת הכנסת ולא ביוזמת הצעת חוק פרטית; יש טעם בטענה. מהי מטרת החוק? והאם העיתוי של ימים אלה הוא המתאים או שמא דווקא בשל סערת הימים האלה, מטרתו ראויה ורצויה?
עמוס ידלין
הארכת המו"מ עם אירן על הסכם גרעיני מעניקה לישראל תקופה בת 7 חודשים, שבמהלכה היא אינה חייבת לקבל החלטות כבדות-משקל. אולם ב-1 ביולי 2015 תעמוד ישראל מול מצב אסטרטגי, שיחייב קבלת החלטות קשות - אם יגובש וייחתם "הסכם רע", או אם יקרסו השיחות. שני מצבים אלה יציבו בפניה חובה לגבש מחדש את האסטרטגיה לעצירת תוכנית הגרעין האירנית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il