X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
מנקודת הראות הציבורית נשאלת השאלה אם השופטת, במקרה הייחודי הזה, היא כאחד האדם, או העובדה שהיא שופטת בעלת מעמד ציבורי מעניקה אופי אחר, חשוב יותר, לאירוע שעל אודותיו מדובר
▪  ▪  ▪
אי-אמון במע' אכיפת החוק? [צילום: איתמר לוין]

גם שופטת היא אישה שיש לה תשוקות, שיש לה רצון להיות מוערכת ונאהבת, שמשתוקקת למצוא בן זוג הולם. לה ורק לה קיימת הזכות הבלעדית להחליט, מי מתאים לה ומי לא. אישה כזו כנראה היא גם השופטת שמצאה את עצמה, שלא בטובתה, בסיפור על "תקיפה מינית" בשפה מכובסת, או אונס כלשון החוק, שאולי התרחש ואולי לא, תלוי מי מספר את הסיפור. כך או כך על דבר אחד אין מחלוקת.
השופטת חיפשה גבר מתאים. עובדה: היא פנתה לאתר היכרויות המציג את עצמו כמי שמקפיד ביותר על המיון הנאות של הנרשמים לקבל את שירותיו. השופטת נרשמה לחברות באתר ותוך זמן מה נוצרה תקשורת בינה לבין קצין משטרה.
לפני מספר שבועות החליטו השניים להיפגש בעיר שבה מתגוררת השופטת. הם נפגשו וכנראה שהחיבור התאים לשניהם. אחרי הפגישה הלכו השניים - ללא כול כפייה - לביתה של השופטת. על-פי המעט שפורסם קשה לדעת אם הקצין הוא זה שהציע שילכו לדירתה, או שהשופטת העלתה את הרעיון. מה הייתה כוונתו האמתית של הקצין ומה הייתה כוונתה של השופטת, אפשר רק לשער. אולי התכוונה השופטת לשתיית כוס קפה ומאפה ואולי יותר מזה. ואולי התכוון הקצין הבכיר למצוא לעצמו חברת-חיים שתסכים להיכנס עמו למיטת אהבים כדי לוודא שהיא אכן מתאימה לו גם בתחום האינטימי.
מה התרחש בדירה אם אכן המדובר באירוע חריג או לא - את האמת לאמיתה יודעים רק השופטת והקצין. אבל מנקודה זו מתפצלת העלילה לשני סיפורים על מעלליו של הגבר שבחברתו שהתה. האחד - הנושא העקרוני ובעל החשיבות הציבורית: האם חובתה של השופטת להגיש תלונה. השני - הסיפור "הצהוב", האישי-אנושי.
מנקודת הראות הציבורית נשאלת השאלה אם השופטת, במקרה הייחודי הזה, היא כאחד האדם, או העובדה שהיא שופטת בעלת מעמד ציבורי מעניקה אופי אחר, חשוב יותר, לאירוע שעל אודותיו מדובר. שהרי ברור לחלוטין כי הסירוב להתלונן עלול להתפרש בעיני הציבור הרחב כהבעת אי-אמון מצד שופטת ביכולתה של מערכת אכיפת החוק להתמודד עם מקרים מן הסוג הזה. מאידך יכול להיות שמקור ההתנגדות של השופטת להתלונן ולנקוב בשמו המפורש של הקצין, שלכאורה עשה בה מעשה בניגוד לרצונה, טמון באי האמון הבסיסי שהיא, השופטת, רוחשת לאופן "הצהוב" שבו מטפלת התקשורת בנפגעות תקיפה מינית. ואולי ההחלטה שלא להתלונן נובעת מן ההבנה של השופטת, כי אם יפתחו הליכי חקירה ומשפט הפרטיות שלה תלך לאיבוד ואולי אף ייפגע קשות שמה הטוב, וכמובן שהיא עלולה לסבול מטראומה שתנבע מהחקירה הנגדית במהלך משפט שבוודאי יתנהל אחרי הגשת תלונה.
על-רקע השיקולים האפשריים האלה אולי מוצדקת עמדתה של השופטת כי "האוטונומיה של אישה על רצונה ועל גופה כוללת גם את זכותה לא להתלונן" וכי בהתחשב בגילה ובמעמדה זכותה להחליט כיצד יתנהלו חייה.
עמדה ברורה על חשיבות חקירת האירוע השמיע המפכ"ל יוחנן דנינו אשר בכנס שדרות הביע את דעתו במלים מפורשות כך: הפרשה הזו אינה יכולה להסתיים בנקודה ש"אין חקירה". הקצין שבו מדובר, בניסיון לנקות את שמו, טוען כי כל הסיפור הוא "עלילה". הרבה פעמים אנחנו מוצאים את עצמנו לא חוקרים בגלל חוסר רצון של נפגעת להגיש תלונה. אבל המקרה הזה איננו אירוע רגיל, כיוון שמדובר בשופטת ובקצין משטרה, וכולם במערכת כבר יודעים במי מדובר, ולכן שאלת הגנת הפרטיות כבר לא קיימת. עם זאת, הוסיף דנינו בצדק, "נכון שאי-אפשר להכריח מישהו להתלונן, אך אני כמפכ"ל לא יכול להשאיר את העניין פתוח. אם השופטת תעמוד בסירובה, אציע ליועץ המשפטי לממשלה לפתוח הליך משמעתי נגד קצין המשטרה, כדי שניתן יהיה לשמוע את גרסתו ולאפשר ניהול חקירה כמו שצריך".
קשה לדעת לאיזה כיוון מפתיע יתפתח הסיפור ומה יהיה סופו - בצד התקשורתי וגם בצד המשפטי, אם יהיה כזה. דבר אחד בטוח: במצב הנוכחי קשה להאמין שהתקשורת תניח לסיפור הזה למות בקול דממה דקה. ההפך הוא הנכון. ולפחות מהסיבה הזו יש חובה - הן של המערכת השיפוטית והן המשטרתית - לטהר את השטח ולחשוף את האמת, כדי שלא יתקבל הרושם שקיימים שני סוגי חוק לאותה עבירה: חוק לאזרחים-נפגעים מן השורה וחוק אחר לגורמי המערכת שמקור סמכותם הוא באכיפת החוק.

תאריך:  26/11/2014   |   עודכן:  26/11/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 יוחנן דנינו
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
האם לשופטת יש זכות לא להתלונן שנאנסה?
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
ל"ת
ארתור  |  26/11/14 11:10
2
"זכות" השופטת
ארתור  |  26/11/14 11:19
3
מזכיר פרשה אחרת
מישהו  |  28/11/14 21:43
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מנחם רהט
שיא הצביעות: הלועגים להיתר המכירה במונחי קונצים וחוכא ואיטלולה, אלופים בהפעלת קונצים וחוכא ואיטלולה כלפי מצוות דאורייתא    הגר"ח מבריסק: "פרומקייט אינה הדת של נותן התורה"
אברהם פכטר
חוק הלאום עבר בממשלה, לאחר ויכוח סוער ורעשני ברוב של 14 שרים נגד 6; זהו השלב הראשון בתהליך החקיקה, שעובר עכשיו לכנסת. היועמ"ש טוען שחוק יסוד ראוי ורצוי שיבוא ביוזמת הכנסת ולא ביוזמת הצעת חוק פרטית; יש טעם בטענה. מהי מטרת החוק? והאם העיתוי של ימים אלה הוא המתאים או שמא דווקא בשל סערת הימים האלה, מטרתו ראויה ורצויה?
עמוס ידלין
הארכת המו"מ עם אירן על הסכם גרעיני מעניקה לישראל תקופה בת 7 חודשים, שבמהלכה היא אינה חייבת לקבל החלטות כבדות-משקל. אולם ב-1 ביולי 2015 תעמוד ישראל מול מצב אסטרטגי, שיחייב קבלת החלטות קשות - אם יגובש וייחתם "הסכם רע", או אם יקרסו השיחות. שני מצבים אלה יציבו בפניה חובה לגבש מחדש את האסטרטגיה לעצירת תוכנית הגרעין האירנית
אתי אייכלר
תחום היודאיקה כולו הפך לטרנדי ומבוקש הרבה יותר בשנים האחרונות, בין היתר בזכות העיסוק הגובר בדת ורוחניות בישראל. אם בעבר רכשו מוצרי יודאיקה ותשמישי קדושה בעיקר דתיים וחרדים, כיום יותר ויותר יהודים מסורתיים ואפילו חילונים מתעניינים במוצרי יהדות, והדבר מתבטא בין היתר בפתיחת חנויות חדשות בתחום היודאיקה, ותחרות גוברת בין אתרי אינטרנט
עו"ד חיים שטנגר
כבוד הנשיא ריבלין, אתה לא חושב שקצת הגזמת? למה אתה מחמיר עם עמיר בניון יותר מאשר היו מחמירים עמו שופטי בג"ץ? נניח שרשות השידור תחליט שלא לשדר השיר: "אחמד אוהב ישראל", בנימוק שזה שיר גזעני. אתה - כמי שעסק, שנים, בעריכת-דין, מאמין, שבג"ץ היה מאפשר אי-השמעת שיר זה, בכלי התקשורת? ומה עם חופש הביטוי?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il