חוקרים מפתחים בימים אלו בשר עוף אותו הם מגדלים במעבדה בתקווה שתוכלו ליהנות ממנו כשיוגש לכם על הצלחת.
אחת הסיבות שהביאה אותם לנסות ולפתח זאת היא העובדה שגידול העופות גורם לנזק בל ישוער לסביבה ומנגד הדרישה לבשר עוף צפויה להגיע לשיאים גבוהים ב-2050 לאור גידול האוכלוסייה.
הרעיון של בשר מעובד הגדל כתרבית מבוסס על שימוש בתאים מבעלי החיים ללא הצורך לגדל את בעל החיים עצמו. החוקרים משתמשים בתאי גזע, אותם הם מזינים בחומרים מזינים עד לשלב בו הם הופכים לרקמת שריר.
המטרה, בסופו של התהליך היא להשיג מעין "מתכון" לייצור בשר עוף במעבדה.
המפתחים מדגישים כי לא מדובר בהנדסה גנטית אלא בדיוק באותו בשר כמו בשר העוף הרגיל משום שזהו תהליך טבעי של ייצור.
וכמו תמיד נשאלת השאלה - אתם הייתם מניחים זאת על הצלחת?