אוהבים את החלק הכי שרוף בתפוחי האדמה הצלויים? מגרדים את ה"שרוף של האורז" מהסיר? הזהרו! כך מדווחת ג'יין קירבי מאינדיפנדנט.
חוקרים מדווחים כי טיגון מזונות עמילניים מחייבים אזהרה לציבור כי מדובר בסיכון בריאותי משמעותי מכימיקל הנקרא אקרילמיד - שנוצר בטמפרטורות גבוהות של בישול.
האקרילמיד נמצא במגוון רחב של מזונות, כולל בדגני בוקר, בתפוחי אדמה, בקפה ואפילו בזיתים שחורים, והוא נוצר כתוצאה מתגובה שמתרחשת בין סוכרים מסוימים לבין חומצות אמינו הנמצאים שניהם במזון.
מחקרים רבים הראו כי רמות גבוהות של החומר עלולות לגרום לנזק עצבי ולסרטן.
לגבי תפוחי האדמה - החוקרים ממליצים שלא לשמור אותם במקרר אלא במקום קריר וחשוך. בנוסף חשוב לדעת כי ככל שתפוח האדמה "ישן" יותר כך גבוהה יותר הסכנה להמצאות רמות גבוהות מהחומר.