מחקר חדש מראה כי צריכה מתונה של שוקולד נמצאה קשורה להורדה משמעותית של הסיכון לקצב לב לא סדיר. כך מדווחת סי מוקרג'ה בפורצ'ון ניוז.
הממצאים מבוססים על ניתוח נתונים של 55,000 איש, ועולה מהם כי אלו שאכלו 6-2 מנות של שוקולד בשבוע היו בסיכון נמוך ב-20% לפתח קצב לב לא סדיר או פרפור פרוזדורים, אחד מהגורמים העיקריים לקרישי דם, לשבץ ולאי ספיקת לב. צריכת שוקולד רגילה על בסיס קבוע הראתה גם כן יתרונות דומים, למרות שפחותים.
החוקרים הדגישו כי המחקר רק מוסיף ותומך בראיות המצטברות לגבי היתרונות הבריאותיים של צריכת שוקולד מתונה וכן מדגיש את החשיבות של גורמים התנהגותיים בהורדה פוטנציאלית של הסיכון ללב.
למרות העובדה שרוב השוקולד שנצרך על-ידי משתתפי המחקר הכיל ריכוזים נמוכים של המרכיבים המגנים המדוברים, עדיין זוהה קשר משמעותי בין אכילת שוקולד לבין סיכון נמוך יותר לפרפור פרוזדורי.