אסור להגיש לחם-קודש העשוי מקמח ללא גלוטן - פסק בסוף השבוע (8.7.17) בכיר בוותיקן. אז מה יעשו חולי דגנת (צליאק)? כנראה זו הבעיה שלהם.
הקרדינל רוברט שרה, הממונה על התפילות והסקרמנטים בוותיקן, הוציא את ההוראה במכתב לכל ההגמונים הקתוליים בעולם. הוד מעלתו הסכים, עם זאת, שניתן להכין את לחם הקודש - מרכיב מרכזי בתפילות הקתוליות, המתיימר לסמל את גופו של ישו - מחיטה שעברה הנדסה גנטית.
על-פי המתכון של שרה, לחם הקודש יכול להיות בעל שיעור נמוך של גלוטן, אבל חייב להכיל כמות של גלוטן שתאפשר לאפות אותו ללא תוספות. לדברי שרה, המכתב נשלח לבקשתו של האפיפיור פרנציסקוס - שבנושאים אחרים דווקא מפגין פתיחות. הלחם חייב להיות עשוי אך ורק מחיטה, הבהיר שרה, ולכן אסור אפילו להכין אותו מתערובת של חיטה ודגנים אחרים אם התערובת היא בשיעורים כאלו, ששוב לא ניתן לכנותו "לחם חיטה".
המכתב, שהוראותיו יחולו על 1.2 מיליארד קתולים, קובע כללים גם לגבי היין המוגש בסקרמנטים, ואשר מתיימר לסמל את דמו של ישו: הוא חייב להיות טבעי, מיוצר מענבים טהורים ולא מעורבב עם מרכיבים אחרים.