X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
מאמר בדיילי טלגרף קורא לשר האוצר הבריטי, פיליפ המונד, לבצע שורה של מהלכים מרחיקי לכת כדי לאפשר למדינה כולה ולמגזר העסקי שלה לצלוח בשלום את הברקזיט
▪  ▪  ▪
המונד. דרוש תקציב נועז [צילום: מאט דונהם, AP]

ממשלת בריטניה מתקרבת לנקודה בה יהיה עליה לקבל החלטות קשות בנושא הברקזיט, ולא רק להעלות דרישות ותוכניות. עושה רושם – כותב אליסטר הית' בדיילי טלגרף – שהשרים והפקידים מתחילים גם להבין את מורכבות הנושא וגם לעבוד בצורה מתואמת.
נכון, הממשלה עדיין מפולגת בדעתה בצורה קשה והשעון מתקתק, אבל בריטניה נמצאת במצב הרבה יותר טוב מאשר לפני חודש – טוען הית'. בריטניה צברה סוף-סוף את כוח האש האינטלקטואלי הדרוש כדי לנהל מו"מ כולל ולהעריך את כל החלופות; זה לבטח לא היה נכון מיד אחרי משאל העם הדרמטי, בו החליטה אשתקד לפרוש מהאיחוד האירופי.
ואולם, ישנו תחום משמעותי אחד בו לא הייתה התקדמות: הכנתה של הכלכלה הבריטית לא רק לחיים מחוץ לאיחוד האירופי, אלא גם למסלול הקופצני הצפוי לה. נעשתה עבודה רבה לגבי הברקזיט עצמו, אך לא ניתן כל מענה לחלק השני של הבעיה: כיצד להפוך את הכלכלה הבריטית ליותר תחרותית, כך שתוכל להתמודד עם האיחוד האירופי כאשר תהיה מחוצה לו.
למעשה, טוען הית', ההפך הוא הנכון: משרד האוצר נראה להוט מאי פעם להוציא כמה שיותר כסף מהמשק המקומי. שר האוצר, פיליפ המונד, ממשיך בהתלהבות את פשיטות המס המטופשות שלו על העצמאים וממשיך להפגין אפס עניין בצד ההיצע של המהפכה שהכלכלה הבריטית כה זקוקה לה.
האיום המיידי על הצלחת הברקזיט איננו נעוץ במו"מ עם בריסל, אלא בדאונינג סטריט 11 – מקום מושבו של שר האוצר. במקום לעמול יומם ולילה על גיבוש תוכנית כלכלית חדשה לבריטניה, תרומתו העיקרית של האוצר לברקזיט הייתה נסיונו לרכך את היציאה. כאשר הדברים מגיעים לליבת תפקידו – המיסים והתקציב – המונד מתנהג כאילו כלום לא אירע, בעוד שבפועל יש צורך בצעדים יוצאי דופן ומהפכניים.
בעולם רציונלי, טוען הית', לאוצר היו שלוש משימות: להוכיח למגזר העסקי שבריטניה תהיה מקום מצוין לפעול בו אחרי הברקזיט, לצמצם ככל האפשר את השלכות הבקרזיט על הענפים שייפגעו מפרוטקציוניזם אירופי (בנקאות, תעופה, יצרני רכב ותרופות), ולשפר בצורה משמעותית את התחרותיות של המשק הבריטי. עקרונות הפעולה של תוכנית כזו צריכים להיות: משמעת פרלמנטרית של הקואליציה בראשות השמרנים, דבקות בריטית בעקרונות ארגון הסחר העולמי וקיצוצי מס מספיק מרחיקי לכת שיסייעו לכלכלה מבלי להתעמת עם האיחוד האירופי.
באופן חלקי מדובר בנושא אידיאולוגי: באוצר יש לא מעט מתנגדי ברקזיט, כולל כאלו הסבורים שהוא יהרוס את בריטניה – אז למה לטרוח. אבל פקידים אלו הם המיעוט; הבעיה העיקרית היא העדר דמיון ואמונה כללית בסטטוס-קוו כאשר מדובר במיסים, הוצאות, רגולציה והיחסים בין המדינה למגזר העסקי. בדרגים הבכירים של הכלכלנים בווייטהול כמעט ואין קולות הקוראים לממשלה לאמץ מדיניות של מיסוי נמוך, רגולציה מועטה ודגש על מיומנויות גבוהות – כמו סינגפור, למשל. המונד סבור שמדיניות כזו היא רק המוצא האחרון אם כל השאר ייכשל.
לכך נוספת בעיה פוליטית, סבור הית': רבים במפלגה השמרנית איבדו את האמון בשוק החופשי וסבורים בטעות שהדרך היחידה למנוע ניצחון של הלייבור בבחירות הבאות, היא לאמץ גירסה מרוככת של האידיאולוגיה שלו. כך פחת הלחץ על המונד לבצע את השינויים הרדיקליים הדרושים. אבל לא מאוחר מכדי לבצע פניית פרסה דרמטית: המונד חייב להתחיל לתכנן תקציב נועז ויוצא דופן, שמטרתו המרכזית תהיה להתמודד עם כל החששות של המגזר העסקי, לעודד השקעות ולשלוח מסר ברור לעולם ולפיו בריטניה תמשיך לשגשג גם מחוץ לאיחוד האירופי.
החדשות הטובות הן שהמצב הפיננסי של בריטניה התייצב. הגרעון התקציבי הסתכם אשתקד ב-45.1 מיליארד ליש"ט – שיפור לעומת השנה הקודמת ושיעור סביר בהחלט של 2.3% מהתמ"ג. נכון שכרגע כל גרעון הוא גבוה מדי, אבל הצורך להבטיח את התחרותיות של בריטניה חשוב עוד יותר – סבור הית'. בריטניה צריכה ללוות עוד קצת כדי להבטיח את הצלחת הברקזיט, משום שמדובר בהשקעה אמיתית בעתידה.
הית' קורא להמונד לכלול בתקציב הבא קיצוצי מיסים של לפחות 20 מיליארד ליש"ט. צעדים חיוניים נוספים לדעתו הם יוזמות מרחיקות לכת להשקעת הון, ביטול מס הבולים כדי לעודד עסקות נדל"ן, הורדת מיסים משמעותית לענפים הצפויים לתחרות אירופית. צריך להוציא את העסקים הגדולים מהדכדוך בו הם מצויים ולעודד אותם לבצע השקעות. לשם כך על הממשלה לבצע כלפיהם מערכת דרמטית והיסטורית של מחוות, אשר תבהיר בצורה חד-משמעית שהיא עושה כל שביכולתה כדי לסייע להם לצלוח את הברקזיט. המונד צריך לייצר זיקוקים, כדי שלא לשאת באחריות לכשלון הברקזיט – מסיים הית'.

תאריך:  01/09/17   |   עודכן:  01/09/17
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
המונד צריך לייצר זיקוקים
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
כלכלת הביקוש מעולם לא עבדה
אלטע קטקער  |  1/09/17 18:26
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בריטניה פורשת מהאיחוד
איתמר לוין
998 עורכי דין בריטים נרשמו בשנה האחרונה באירלנד - כדי שיוכלו להמשיך ולפעול בתחומי ההגבלים העסקיים באיחוד האירופי אחרי הברקזיט. לא בטוח שזו תהיה התחנה האחרונה שלהם
איתמר לוין
תרזה מיי משלמת את מחיר הכישלון המהדהד שלה בבחירות. פייננשל טיימס מתאר מפלגה וממשלה שלמעשה רק מחכות שהיא תביא הסכם על הברקזיט - ואז תפנה את מקומה
איתמר לוין
נציבות האיחוד הלכה והעלתה את המחיר, למרות שהיא יודעת שחלק מהדרישות שלה חלשות למדי    בריטניה מצידה תנסה להגיע למצב בו תשלם מדי שנה פחות ממה שהיא משלמת כיום
איתמר לוין
האיחוד האירופי הקשיח את עמדותיו וחישוב של פייננשל טיימס מעלה, שהוא ידרוש מבריטניה 113-91 מיליארד אירו כתנאי להסכם הסחר שהיא רוצה
איתמר לוין
הפרלמנט האירופי הבהיר לבריטניה שהיא לא תוכל להשתמש בסעיף 50 ככלי משחק טקטי - אבל מה יקרה אם הציבור הבריטי באמת ישנה את דעתו?
רשימות נוספות
הדאקס והקאק נופלים 2%  /  שירות גלובס
"הביקוש לדירות גדל מפרישת בריטניה"  /  אלעזר לוין
ירידות בבורסות בניו-יורק  /  איתמר לוין
סעיף 50 - ומה הלאה  /  איתמר לוין
פריז, פרנקפורט - וורוצלב?  /  איתמר לוין
מיי בעקבות בנט  /  איתמר לוין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il