X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
סקוט ברטלט, שנטל חלק בעיצוב רפורמת המס של רונלד רייגן, מראה שאין יסוד אמפירי לטיעונים הרפובליקניים המסורתיים העומדים גם ביסוד הרפורמה המוצעת כעת
▪  ▪  ▪
הצמיחה דווקא הואטה [צילום: סקוט אפלווייט, AP]

"לפני ארבעה עשורים, כאשר עבדתי אצל חבר בית הנבחרים ג'ק קמפ, הייתה לי יד ביצירת מיתוס המיסים הרפובליקני", פותח ברוס ברטלט – שהיה יועץ למדיניות פנים לנשיא רונלד רייגן - את מאמרו בוושינגטון פוסט בתגובה לתוכנית המיסים של הנשיא דונלד טראמפ.
באותה עת, זה כמובן לא נראה כמיתוס. קיצוצי המיסים של ממשל רייגן היו נחוצים אז: השיעור המירבי היה 70% והכלכלה האמריקנית נראתה תקועה ללא מוצא בסטגפלציה (שילוב של מיתון ואינפלציה). בימי נשיאותו של רייגן, חזון המיסים של הרפובליקנים היה זה: למערכת המיסים יש השפעה עצומה על הצמיחה והתעסוקה; המיסוי הגבוה נושא באחריות רבה לסטגפלציה של שנות ה-70; קיצוץ המיסים של 1981, בעיצובו השתתף ברטלט, הביא לחידוש הצמיחה.
בהתבסס על ההיגיון הזה, הפכו הפחתות מיסים לפתרון האוטומטי של הרפובליקנים לכמעט כל בעיה כלכלית. כעת הם טוענים – גם בבית הלבן וגם בקונגרס – שבלי ההפחתות המוצעות, הכלכלה לא תמריא ושהקיצוץ במס החברות יכניס בסופו של דבר 1.5 טריליון דולר. לטענות הללו אין יסוד, קובע ברטלט. אין שום הוכחה לכך שהפחתות מיסים מאיצות את הצמיחה. לקיצוצים של רייגן הייתה השפעה חיובית על המשק, אך השגשוג של שנות ה-80 מנופח בחשיבה הרפובליקנית. למעשה, הצמיחה בעשור הקודם הייתה גבוהה יותר: 37.2% בשנות ה-70 לעומת 35.9% בשנות ה-80 (שבשמונה מהם שלט רייגן).
המיתוס הרפובליקני מתעלם מגורמים אחרים שסייעו לצמיחה בעידן רייגן, טוען ברטלט. הראשון היה הקיצוץ החד בריבית בידי הפדרל ריזרב: מ-19% ביולי 1981 ל-9% בנובמבר 1982. שנית, תוכניות ההגנה והתשתיות הענקיות של רייגן הגדילו במידה ניכרת את ההוצאה הממשלתית ואת רכישת הטובין והשירותים. שלישית, הייתה התאוששות טבעית מהמיתון של 1982-1981; ככל שהמיתון עמוק יותר, כך ההתאוששות חדה יותר. ולבסוף: רייגן העלה את המיסים מספר פעמים. התקציב האחרון שלו, בשנת 1988, הראה שההעלאות החזירו כמחצית מאובדן ההכנסות שגרמו הקיצוצים ושעמד על 264 מיליארד דולר.
הרפובליקנים של היום מהללים את המעלות של הפחתות שיעורי המס השוליים, תוך שהם מזכירים את הרפורמה של 1986. אז ירד המס ליחידים מ-50% ל-28%, ומס החברות – מ-46% ל-34%. לטענתם, בעקבות זאת תבוא צמיחה מואצת; זה אכן מה שאומרים ספרי התיאוריה. אבל רייגן עצמו אמר שכלכלן הוא מי שרואה שמשהו עובד במציאות – ושואל האם זה יעבוד גם בתיאוריה. למעשה, מציין ברטלט, אין כל הוכחה לכך שהרפורמה של 1986 הביאה לזינוק בפעילות. הכלכלה האמריקנית נותרה באותו מסלול, שהוביל לשלוש התרסקויות עזות בוול סטריט (1987, 1989 ו-1990).
הצד השני של מיתוס המיסים הרפובליקני הוא שכל העלאת מיסים היא אסון. וגם זו טעות. הרפובליקנים בקונגרס הצביעו נגד ההעלאה של ביל קלינטון ב-1993, ובכל זאת באותו עשור נרשמה צמיחה של 37.3% - גבוהה מזו שבעשור ההפחתות של רייגן. ואז באו הממשלים של ג'ורג' בוש הבן. הוא קיצץ טריליוני דולרים – והצמיחה בעשור הראשון של המאה הנוכחית קרסה ל-19.5%. ניסוי נוסף של המיתוס בא בזמן ממשל ברק אובמה, אשר הניח לחלק מההקלות של בוש לפקוע ובכך העלה את המס המירבי על יחידים מ-35% ל-39.6%. התוצאה: צמיחה נאה וגאות בשוקי המניות.
חוץ מזה, ממשיך ברטלט, חלק מהטענות הנוכחיות של הרפובליקנים סותרות זו את זו. למשל: שהעשירים לא ירוויחו מהתוכנית המוצעת – למרות שהיא מדברת על הורדת המס השולי המירבי, שאותו כידוע משלמים העשירים. ואפילו אם הרפובליקנים היו מפרסמים תוכנית מלאה – זו של השבוע שעבר משאירה בצריך עיון את מקורות המימון שלה – הם לא הוכיחו שעכשיו זהו הזמן המתאים להפחתות מס. רפורמת מס היא עניין להליך ארוך ורציני, לבדיקה בידי גורמים אוביקטיביים ולדיון ציבורי – לא משהו ששולפים מן המותן בחודש ספטמבר ומודיעים שרוצים לסיים בחודש דצמבר. זה בדיוק מה שהרפובליקנים ניסו לעשות עם אובמה-קר – ונכשלו.
יש טיעונים טובים בעד רפורמת מס גם אם היא לא תוביל לצמיחה, אומר ברטלט. היא יכולה לשפר את יעילות הכלכלה והממשל ולהגביר את ההוגנות. אבל הדרך מכאן ועד להפחתות המוצעות היא ארוכה והרפובליקנים לא הוכיחו את צדקתה. כרגע הם בדרך לעוד פיאסקו בנוסח אובמה-קר.

תאריך:  01/10/17   |   עודכן:  01/10/17
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מיתוס המיסים הרפובליקני
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
כמו אז גם היום, רפורמה בלוף
הגוי..  |  1/10/17 23:17
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ממשל טראמפ
איתמר לוין
פייננשל טיימס צופה שניסוי גרעיני של קוריאה הצפונית באטמוספירה או נסיגה של ארה"ב מההסכם עם אירן, יגבירו במידה רבה את סכנת העימות מול קים
איתמר לוין
פייננשל טיימס צופה שאם תאושר הפחתת מס החברות מ-35% ל-20%, יהיו לכך השלכות מרחיקות לכת על שוקי המניות בארה"ב. למשל: מניות האנרגיה יזנקו, מניות ההיי-טק ייפגעו
איתמר לוין
מס היחידים המירבי יירד מ-39.6% ל-35%; מס החברות יצנח מ-35% ל-20%; סף המס יוכפל; חלק מהפטורים יבוטלו    הבעיה הגדולה: מימון הקיצוצים שיסתכמו בטריליוני דולרים
איתמר לוין
כאשר הנשיא מרשה לעצמו להוציא מיליוני דולרים מכספי הממשלה על סופי שבוע באחוזתו, מה הפלא ששרים משתמשים ללא צורך במטוסים ממשלתיים?
איתמר לוין
מאמר חריף ועוקצני במיוחד של לינדי ווטס יוצא נגד תמיכתה של הבת הראשונה בכוונתו של אביה לבטל חוק שהיה מסייע למאבק בפערי השכר בין גברים לנשים
רשימות נוספות
ארה"ב מפסידה במלחמה מול הטרור  /  אריאל י' לוין
דברי שבח מפוטין יעזרו לטראמפ להיבחר   /  איתמר לוין
יועצי טראמפ מזהירים מהדחה  /  איתמר לוין
האם פול יפול  /  איתמר לוין
העוגן הפך למחולל הסערה  /  איתמר לוין
עיתונאות או קצרנות  /  איתמר לוין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il