X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
ולדימיר פוטין אינו חוגג את המהפכה של ולדימיר לנין, משום שהוא הרבה יותר קרוב לבית רומנוב מאשר לבולשביקים, ורוסיה שלו מסתדרת היטב עם הימין הקיצוני במערב
▪  ▪  ▪
מחבק את הכנסייה האורתודוכסית [צילום: AP]

ולדימיר פוטין אינו מציין את מלאת 100 שנה למהפכה ברוסיה. במקום זאת, הוא בחר לחנוך בשבוע שעבר אנדרטה לזכרם של קורבנות הטרור הגדול של יוסף סטלין בשנים 1938-1937 – בחירה מעניינת מצידו של מי שהיה קצין בקג"ב, והשולט ברוסיה הכי הרבה זמן מאז... סטלין.
אישאן ת'רור, פרשן בכיר של וושינגטון פוסט לענייני חוץ, מזכיר שבימי ברית המועצות – 7 בנובמבר היה יום חג לאומי, אשר צוין במצעד צבאי רב רושם בכיכר האדומה. [אפילו כאשר הגרמנים התקרבו למוסקבה ב-1941, לא ויתר סטלין על המצעד והחיילים הועברו במישרין ממנו לחזית. שירותי הביון המערביים עקבו בעיקר אחרי גלריית המכובדים שקיבלה את המצעד מעל המאוזוליאום של לנין, כדי לגלות מי עלה ומי ירד במדרג השלטון. – א.ל].
"המשמעות של היום הזה נמוגה", אומר הכתב הראשי של וושינגטון פוסט במוסקבה, דייוויד פיליפוב. "השם הפוסט-סובייטי – יום ההסכמה והפיוס – מתייחס למשהו שאנשים חשבו שיקרה ברוסיה הדמוקרטית, אבל לא קרה מעולם בצורה אמיתית. רוסיה לא התמודדה באמת עם החלק הגרוע ביותר של העבר הסובייטי ולא הגיעה לפיוס מלא עם זה".
פוטין מדבר על העבר הקומוניסטי בדו-משמעות מכוונת. "כאשר אנחנו מסתכלים מאה שנים אחורה, אנחנו רואים כמה שהתוצאות היו מעורפלות, ועד כמה היו לאירועים השלכות חיוביות ושליליות כאחת", אמר בחודש שעבר. "עלינו לשאול את השאלה: האם באמת לא ניתן היה להתפתח לא במהפכה אלא בהדרגה, מבלי להרוס את מעמד המדינה ולרמוס ללא רחמים את גורלם של מיליונים, אלא בתהליך הדרגתי?".
אין זה מפתיע לשמוע מילים אלו מפוטין, שרבים מכנים אותו "הצאר החדש" – סבור ת'רור. היחס הדו-ערכי שלו ל-7 בנובמבר משקף את המדיניות שלו, המבוססת על שני עקרונות שלפחות על הנייר היו תועבה בעיני קודמיו הקומוניסטים: לאומנות רוסית והכנסייה האורתודוכסית. במקביל, הצורה בה הוא מתייחס למתנגדיו ורומס את זכויות האזרח, תהיה מוכרת לא רק לשליטים הקומוניסטים אלא גם לאלו של ימי הצארים.
העיתונאית הוותיקה מאשה ליפמן כתבה בניו-יורקר: "הנקודה הפוליטית הקריטית היא, שבעוד התקופה הסובייטית היללה את הרס המשטר הישן ויצירת העולם החדש בידי המהפכה, פוטין מתנגד בתוקף לכל תנודה פוליטית. הוא במובהק שמרן אנטי-מהפכני, המתנגד בצורה עמוקה לכל רמז של שינוי. בעיני פוטין, כל סימן לפעילות ציבורית עצמאית ולמחאה הם אתגר ליציבות – במיוחד ליציבות של משטרו". מטרותיו של פוטין – להשאיר את החברה הרוסית מושתקת ומשותקת, ולהבטיח את נאמנותן של האליטות – דומות הרבה יותר לאלו של הצארים מאשר לאלו של הקומוניסטים, מוסיפה ליפמן.
וכך, שנה לאחר שהבולשביקים תפסו את השלטון, המנהיגות הרוסית פועלת לפי המנטרה של "ערכים לאומיים מסורתיים". לקרמלין יותר קל למצוא בעלי ברית בימין הקיצוני של המערב מאשר בשמאל האנטי-אימפריאליסטי; ותעיד על כך תמיכתו במארין לה-פן בבחירות לנשיאות צרפת.
"כמו צאר, פוטין מחזק את כוחו באמצעות דיכוי ועימות צבאי", כתב אקונומיסט במאמר מערכת. "בבית, בשמם של יציבות, מסורת והדת האורתודוכסית, הוא דיכא את האופוזיציה הפוליטית ואת החירויות החברתיות, כולל של פמיניסטיות, מלכ"רים והומוסקסואלים. בחוץ, הסיפוח של קרים והמערכות בסוריה ובאוקראינה צוחצחו עבור חדשות הערב בידי תקשורת שבויה".
אם בכלל, אזי 7 בנובמבר מסמל את קיצה של האימפריה הרוסית – שאת מורשתה, או לכל הפחות את תחושת העליונות שלה – פוטין רוצה להחיות. בתחילתה של 1917 רוסיה הייתה אחת המעצמות החזקות בעולם; בסיומה של אותה שנה היא הייתה כמעט משותקת. ההיסטוריה עוברת לצורכי ההווה: "קברו של לנין סימל פעם את הקומוניזם העולמי; כיום הוא סמל של לאומנות הקמה לתחייה", כתב ההיסטוריון ויקטור סבסטין.

תאריך:  07/11/17   |   עודכן:  07/11/17
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ולדימיר הראשון, ולדימיר השני
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
הערה קטנה
אלטע קאקער  |  7/11/17 22:55
2
האם בישראל מישהו יעז
הגוי..  |  8/11/17 15:25
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
בלי לנין לא היה היטלר, ובלי היטלר - המאה ה-20 הייתה שונה לחלוטין. ההיסטוריון סימון סבאג-מונטיפיורי מצביע גם על האירוניה שביחס הרוסי למהפכה
איתמר לוין
בעקבות הביקורת הקשה על סכומי המס הנמוכים שהיא משלמת והידוק החוקים באירלנד, מצאה אפל פתרון: היא העבירה חלק ניכר מפעילותה למקלט המס באיי התעלה
אריאל י' לוין
יירוט טיל תימני, התפטרות ראש ממשלת לבנון, מאסרים בצמרת, מותם של בכירים – זהו היבול של הממלכה בסוף שבוע אחד. מה שמתרחש בריאד משפיע על המזרח התיכון כולו, כותב הפרשן הבכיר אישאן ת'רור בוושינגטון פוסט
אריאל י' לוין
למרות שפיגועי דריסה התרחשו בארה"ב בצורה הרבה פחות נפוצה מאשר באירופה, הפיגוע במנהטן מלמד שגם היא חשופה לאיום זה - בין היתר משום שמעולם לא התמודדה עם טרור כזה
יפעת גדות
מחקר חדש הזהיר בפעם הראשונה, כי החיבוקים הולכים ונשכחים בתקופה בה כולנו הופכים עסוקים יותר ויותר בטלפונים ובתקשורת דיגיטלית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il