אכילת מזונות הגורמים לאלרגיה במהלך ההריון יכולה להגן על הילד מאלרגיה למזון, במיוחד אם האם גם מניקה. כך קובע מחקר חדש. וכך מדווחים במדיקל פרס.
המחקר הוא הראשון שבחן בצורה מבוקרת והצליח להראות הגנה מפני אלרגיה למזון מחלב אם, וכן הצביע על המנגנון הביולוגי האחראי להורדת הסבילות למזון.
במסגרת המחקר, נקבות עכברים הרות שצרכו מזונות המעוררים אלרגיות כמו ביצים ובוטנים העבירו נוגדנים מגנים לצאצאים דרך החלב שינקו. הנוגדנים גרמו לגורי העכברים לייצר תאים חיסוניים נגד אלרגנים ספציפיים שהפכו אותם סבילים למזונות אלרגנים.
הממצאים תומכים בקווים המנחים האחרונים שפורסמו בנושא מניעת אלרגיות, הדוחים את הקווים המנחים שקדמו להם שקראו לאימהות להמנע ממזונות אלרגנים במהלך ההריון או במהלך ההנקה.