מנה יומית של סלט וירקות ירוקים נמצאה קשורה לירידה בשיעור הזדקנות המוח. כך מדווח מייק רנולדס מאקספרס.
מדענים גילו כי מנה יומית של מזון כמו חסה ותרד יכולה להיות קשורה לשיעור נמוך יותר של הזדקנות המוח - שווה ערך ל-11 שנים של תפקוד צעיר יותר של המוח.
המחקר הראה כי אנשים שאכלו סלט בכל יום נהנו משיעור נמוך יותר של הדרדרות במבחנים של זכרון וחשיבה לעומת אנשים שמעולם לא אכלו מזונות כאלו או אכלו אותם לעתים נדירות.
צוות המוקרים גילה כי אכילת ירקות ירוקים על בסיס קבוע הורידה את הסבירות לתסמיני דמנציה או מחלות שגורמות לדמנציה כמו אלצהיימר.
במסגרת המחקר, ההבדלים בין שתי הקבוצות - האחת בה המשתתפים אכלו ירוקים על בסיס קבוע ובאחרת נמנעו מהם - לאורך כל החיים, היו של עשור בגיל המוח.