X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
איסוף המידע עלינו צפוי להתקדם לתחום הגופני, הרפואי והנפשי. לצד התועלת הרבה שהתפתחויות אלו טומנות בחובן, הן גם עלולות להביא לכך שממשלות וחברות טכנולוגיה יידעו עלינו יותר מדי
▪  ▪  ▪
הררי. חזון בדאבוס

ג'יליאן טט, עורכת פייננשל טיימס בוושינגטון, יצאה לביקור מולדת בלונדון. מודעה ברכבת התחתית צדה את עיניה: "החלטות רפואיות? עשה הכל כדי לעקוב אחרי מצבך הגופני" היא הכריזה, לצידו של סמארטפון שהציג "1,200 בדיקות דם ובדיקות רפואיות קלות לביצוע".
המודעה הזאת הזכירה ל-טט ראיון שקיימה בפורום הכלכלי בדאבוס עם ההיסטוריון הישראלי יובל נח הררי, מחבר רבי המכר המתארים את עברו ועתידו של המין האנושי. דעותיו עוררו עניין רב בקרב אקדמאים, הציבור הרחב ומנהיגי העולם; אנגלה מרקל ניגשה לשאול לשלומו לפני הראיון עם טט.
הררי סבור, שאפליקציות רפואיות כמו זו שעליה מדברת טט, הן ביטוי קטן בלבד למהפכת סייבר העלולה לנפץ לרסיסים את התפיסה המקובלת שלנו לגבי הדרך בה אמורה דמוקרטיה לפעול. בשנים האחרונות התרגלנו למחשבה שמידע על עניינינו הכספיים, קניותינו והרגלי הגלישה שלנו מסתובב לו במרחב הסייברי, ואנחנו מקדישים יותר תשומת לב לשאלה מי שולט במידע זה.
אבל בעיניו של הררי, השאלה הגדולה היא מה קורה כאשר מחשבים עוקבים לא רק אחרי דוא"ל, מסרונים וכסף, אלא גם אחרי הגוף שלנו. "כאשר אתה משלב את הפינטק עם הביוטק, אתה מקבל את האפשרות לעקוב אחרי בני אדם", אמר בדאבוס. הכלי המרכזי הוא הזיהוי הביומטרי, אשר עלול לאפשר למחשבים ללמוד אפילו על החלטותיהם, מחשבותיהם ורגשותיהם של בני האדם.
החזון המבהיל הזה נשמע רחוק מאוד – הגאדג'טים בתחום הכושר הגופני בכלל לא מתחילים להתקרב לזה – אבל הטכנולוגיה מתפתחת כה מהר, עד שהררי סבור ש"בסופו של דבר מחשבים יכירו אותי יותר טוב מעצמי", שכן "בני אדם לעיתים קרובות לא מכירים את עצמם כל כך טוב".
בכמה מובנים, מעירה טט, זה יכול להיות נהדר: מידע ביומטרי יכול ליצור שירות רפואי מותאם ולעזור לכולנו לדעת יותר על גופנו ולהיות בריאים יותר. אבל זה יכול להיות גם מפחיד ולסתור כל הבנה שיש לנו על המושג "פרטיות". אפילו הנטייה הפוליטית של בני עשרה תהיה שקופה בפני אמזון או משטרה חשאית.
זו הבעיה הגדולה – הכוח שניתן למי ששולט במידע. נכון לעכשיו, רוב המשתמשים אינם מקדישים לכך תשומת לב מיוחדת, מתוך הנחה שהם ישלטו במידע. ייתכן שזה המצב, אבל לא צריך לשלול את האפשרויות הגרועות יותר בעולם בו הממשלות וחברות הטכנולוגיות הן רבות עוצמה גם כך. הררי מזהיר, שאם המגמות הנוכחיות יימשכו ללא הגבלה ופיקוח, העולם יגלוש ל"דיקטטורות מידע" בו ממשלות וחברות פרטיות הן חזקות מדי ממילא.
הררי אינו צופה ש"דיקטטורות מידע" אלו יצוצו בשני העשורים הקרובים, ולכן למעצבי המדיניות עדיין יש זמן להתחיל לבנות את הפתרונות שימנעו את הבעיה. אבל יש בעיות שכבר קיימות. בשבוע שעבר התברר, כי מידע מתוך תוכנות למעקב אחרי כושר גופני, עלול לחשוף את המיקום של בסיסי צבא אמריקניים. הם לפוליטיקאים וגם להררי אין מושג של ממש כיצד להתמודד עם זה, מעירה טט.
דבר אחד ברור: איש לא יחזיר את השד הזה בחזרה לבקבוק וישמיד את המכשירים הללו, במיוחד לנוכח הפוטנציאל הבריאותי הניכר הגלום בהם. כמו לעיתים כה קרובות, ההתקדמות הטכנולוגית היא חרב פיפיות. הברכות הגדולות ביותר של העידן הנוכחי עלולות להיות מסוכנות – במיוחד כאשר הן נושאות את התווית "לעשות טוב".

תאריך:  07/02/18   |   עודכן:  07/02/18
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות יומן עולמי
איתמר לוין
עשרות צעירות אירניות הפכו את כיסוי הראש שנכפה עליהן לאמצעי מחאה נגד שלטון האייתולות. המשטרה אסרה לפחות 29 מהן, אבל לא הצליחה להחניק את המחאה הראשונה מסוגה מזה 40 שנה
איתמר לוין
אקונומיסט סבור שהירידות של הימים האחרונים אינן מצביעות על משבר כלכלי מתקרב, ומזכיר מה יכולים ממשלות ובנקים מרכזיים לעשות כדי למנוע מיתון
איתמר לוין
אמזון, וורן באפט ובנק צ'ייס-מנהטן יפעלו יחדיו להציע ביטוח בריאות זול ויעיל ל-1.5 מיליון עובדיהם. יהיה מעניין במיוחד לראות את תרומתה של אמזון
איתמר לוין
אחד מבכירי הביון הגרמני חושף: קוריאה הצפונית השתמשה בשנים האחרונות בשגרירותה בברלין כדי לרכוש טכנולוגיות לתוכניות הטילים והגרעין שלה, תוך שימוש בדיפלומטים וקציני מודיעין בעלי אישורים דיפלומטיים
איתמר לוין
פייננשל טיימס שואל האם הירידות בבורסה בניו-יורק הן מהלך טבעי אחרי שנה רצופה של עליות, או מעבר לשוק דובי בשל החששות מהתגברות האינפלציה. התשובה היא שבטווח הקצר כנראה מדובר בתיקון
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il