מחקר חדש מאשר את מה שכל אלו המחזיקים בחפיסות שוקולד במגירות המטבח כבר מזמן יודעים.
שוקולד מריר אכן מפחית לחץ. אלו המסקנות העולות משני מחקרים שנעשו באוניברסיטת קליפורניה. כך משווחת נטלי סטיצ'ון מהאפוסט.
הממצאים הוצגו השבוע בכנס שנתי לביולוגיה ניסיונית שהתקיים בסן דייגו, והם מראים כי אכילת שוקולד מריר עם ריכוז גבוה של קקאו (לפחות 70%) היא בעלת השפעות חיובייות על דלקתיות, על מצב הרוח, הזיכרון והמערכת החיסונית.
למרות שהיתרונות של הפלבנואידים הנמצאים בשוקולד ידועים כבר היטב, לדברי החוקרים זוהי סדרת המחקרים הראשונה שבוחנת את ההשפעות בבני אדם במטרה לקבוע כיצד יכול השוקולד לתמוך בבריאות הקוגנטיבית, האנדוקרינית והקרדיווסקולרית.
השוקולד עשיר בסיבים, בברזל, במגנזיום, בנחושת, במנגן ובמינרלים, והוא עשיר גם בחומרים נוגדי חמצון שיכולים להוריד את לחץ הדם ולשפר מספר גורמי סיכון למחלות לב. הוא מועיל לעור, ועשוי אפילו לשפר את תפקוד המוח, מאמינים החוקרים.