X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
הפוליטיקאים מעדיפים להתעלם מהבעיות, אבל הבינה המלאכותית הולכת ונכנסת לכל תחומי החיים - ויש צורך להתאים אליה את הכללים הקיימים
▪  ▪  ▪
כלי נשק רוסי בלתי מאויש [צילום: פאבל גולובקין, AP]

המושג "בינה מלאכותית" (AI) מעלה מחשבות על רובוטים רצחניים כמו בסרט "המחסל", אך המציאות של 2019 הרבה יותר פרוזאית: AI מאפשרת להכתיב הודעות במקום להקליד אותן או להזמין מוזיקה ממיקרופון חכם בשולחן המטבח. אבל אין זה אומר שקובעי המדיניות יכולים להתעלם ממנה; להפך: התקדמותה מחייבת התייחסות רגולטורית, כותב סגן עורך אקונומיסט, טום סטנדייג', ב-The World in 2019.
הדאגה המיידית היא מפני פגיעה בפרטיות תוך כדי איסוף המידע הנחוץ להפעלת הבינה המלאכותית. הפתרון הטוב ביותר, לדעת סטנדייג', הוא לא לפקח במישרין על ה-AI אלא להתמקד בכללים לגבי איסוף מידע ואחסונו. רגולציית הביג דאטה של האיחוד האירופי (GDPR), שנכנסה לתוקף במאי אשתקד, הייתה צעד בכיוון הנכון ונתנה לאזרחי האיחוד יותר שליטה על המידע שלהם; הנציבות תבהיר ותהדק השנה את הכללים.
יש ממש בטענות שאסדרה פוגעת ביזמות ובחדשנות, ושהיא למעשה מחזקת את הענקים הקיימים שיכולים לשאת את העלויות הנובעות ממנה. אבל הגישה האירופית עדיפה על זו האמריקנית, שהיא בעיקרון: שב ואל תעשה. במקביל, ממשלת סין שמחה לאפשר לענקיות ההיי-טק שלה לאסוף כמה מידע שהן רוצות - בתנאי שהיא מקבלת גישה אליו.
כאשר מערכות AI הולכות ונכנסות לתחומים כמו גזירת עונשים, מיון עובדים ודירוג אשראי, החשש הוא שהמידע המשמש אותן יביא להנצחת דעות קדומות קיימות. תומכי השימוש בהן טוענים שההפך הוא הנכון. כדי להבטיח את ההוגנות, מציע סטנדייג', יש להביא לכך שהמערכות יסבירו טוב יותר כיצד הגיעו לתוצאות שהן מציגות, ושהן יעזרו לבני האדם לקבל החלטות טובות יותר ולא יקבלו אותן בעצמן.
תחום שלישי בו ה-AI גורם דאגה הוא במכוניות האוטונומיות. מערכות אלו נמצאות בשימוש נרחב בידי כל מפתחי המכוניות, אבל הן רחוקות מלהיות מושלמות. במארס אשתקד נהרג אדם ראשון מפגיעת מכונית אוטונומית, והתגובה הייתה דרישה ממפתחיהן לפרסם בצורה סדירה דוחות בטיחות, לצייד את המכוניות בנהגים בשר ודם בעת הניסויים ולהתקין בהן "קופסה שחורה" שתתעד תקלות ותאונות.
בקיצור: בהתחשב בכך שה-AI ניתנת להפעלה בכל תחום, בדיוק כמו החשמל והאינטרנט, התשובה הנכונה - טוען סטנדייג' - איננה ליצור עבורה חוקים מיוחדים או להקים גוף אסדרה ייחודי, אלא להחיל עליהן את החוקים הקיימים בתחומי הפרטיות, מניעת האפליה, בטיחות הרכב וכדומה.
ומה לגבי הרובוטים הקטלניים? הם עדיין בגדר מדע בדיוני, אבל השאלה אם יש לאסור על שימוש בכלי נשק אוטונומיים כבר נמצאת על סדר היום הגיאו-פוליטי. ארה"ב ורוסיה מנעו דיון רשמי בנושא בוועידה של האו"ם באוגוסט אשתקד, אבל המאמצים להתחיל בדיונים על אמנה בינלאומית יימשכו השנה.
לגבי שוק העבודה, ההיקף והקצב של החלפת משרות אנושיות בידי מערכות בינה מלאכותית שנויים במחלוקת עזה. אין ספק שעובדי העתיד ילמדו להפעיל מיומנויות שונות מאלו של עובדי ההווה, בין אם כדי להתמודד עם שינויים במקומות עבודתם ובין אם כדי להסתגל למקומות עבודה חדשים. כמו במהפכה התעשייתית של המאה ה-19, האוטומציה של המאה ה-21 תצריך שינויים בחינוך כדי להתמודד עם השלכותיה. אבל יש רק סימנים מעטים לכך שהפוליטיקאים מוכנים לקחת ברצינות את הנושא; רובם מעדיפים לתקוף את ההגירה או הגלובליזציה. השנה הם חייבים להתחיל להתייחס לבינה המלאכותית, קובע סטנדייג'.

תאריך:  15/01/19   |   עודכן:  15/01/19
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בינה מלאכותית
איתמר לוין
הבינה המלאכותית היא מכפיל כוח בשדה הקרב, אמצעי ליצירת מדינת משטרה היי-טקיסטית, כלי לאיתור תכנים טרוריסטיים ברשת - וגם איום אם תפול לידיים הלא-נכונות, מנתחים מומחי סופאן גרופ
יהודה קונפורטס
רמת האמון שאנשי הטכנולוגיה נותנים בכלי ה-AI שהם מיישמים היא כמעט אבסולוטית    האם יש להם דרך לוודא שההחלטות שהם מקבלים על סמך מערכות אלה נכונות? עופר לביא ממעבדות המחקר של יבמ מספר על פתרון שפותח שם, שייתן תשובה לדילמה זו
איתמר לוין
ויווק ודהבאה מאוניברסיטת קרנגי-מלון טוען במאמר באתר פורצ'ן, כי המגזר העסקי רחוק מאוד מיישום טכנולוגיות של בינה מלאכותית - שממילא פתוחות לכל
עמי דור-און
הרובוטים התבוניים מבטיחים לנהל את העולם כך שיהיה הרבה יותר טוב מהעולם שהאנושות מנהלת. סיפורי זוועה כמו של קוריאה הצפונית לא יהיו קיימים. הרובוטים החכמים מבטיחים לפעול על-פי הסיסמה הגרמנית הידועה "סדר צריך להיות", אבל לא על-פי השיטות הנאציות. ומסבירים כך: נהיה הומניים ונטפל בחורגים באופן הגיוני, בסיוע הרובוטים החכמים שיולדו במדינות מטורללות"
יפעת גדות
סטארטאפ ישראלי פיתח דור חדש של בינה מלאכותית הלומדת ללא עזרה מאדם    חברת קורטיקה פרצה למוח חי כדי לתרגם את פעילותו לתוכנה הלומדת על העולם ללא עזרה מאדם ומלמדת מחשבים נוספים בתובנות שהשיגה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il