X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
כתב דר-שפיגל מספר על תינוקות ופעוטות הסובלים מתת-תזונה וטראומה, ואשר לעיתים אינם שורדים מסע מפרך של שעות ארוכות בדרך משטח החליפות הקורסת
▪  ▪  ▪
פינוי נשים וילדים משרידי החליפות [צילום: אנדראה רוסה, AP]

אחות ניצבת ליד אינקובטור ובו תינוק צנום בן שלושה חודשים; כל שהיא יודעת עליו הוא ששמו סייפאללה – חרבו של אללה. הרופא אופטימי: סייפאללה שרד את שלושת הימים הראשונים מאז הגיע לבית החולים בעיר אל-חסקה שבשליטת הכורדים בצפון-מזרח סוריה. רבים מבין 30-20 הילדים המגיעים לכאן מדי יום מתים בתוך שעות.
לכאן מגיעים הקורבנות החלשים ביותר והחפים מפשע ביותר של המדינה האיסלאמית הגוועת, מה שהיה מעוז דאעש – מדווח דר-שפיגל מבית החולים, שמטעמי ביטחון שמו לא נחשף. האבות, החשודים בפעילות בדאעש או בתמיכה בו, נעצרו באלפיהם. 70,000 נשים וילדים מצטופפים במחנה הפליטים אל-האוול, בו יש רק שתי מרפאות קטנות.
לא ברור מי יכול להציל את מי. האזור הכורדי נהנה כרגע מעצמאות בפועל, אבל הוא איננו מדינה מסודרת – ולכן ארגונים הכפופים לאו"ם אינם יודעים מה מותר להם לעשות. בשל כך, הם הגיעו להסכם ישיר עם בית החולים בו מאושפז סייפאללה, ומסייעים לו בתרופות, תחליפי חלב ומשכורות. אבל יש צורך בעזרה נרחבת בהרבה, משום שמספר הפליטים הולך וגדל – לעיתים ב-1,000 ביום. רבים מן הילדים סובלים מתת-תזונה וטראומה, חלקם פצועים וחלקם סובלים ממחלות שהרופאים סברו שעברו מן העולם. יש ביניהם יתומים שעברו מיד ליד לאחר שאמותיהם – לעיתים נערות בנות 16-15 – נהרגו בהפצצות.
המקרים הקשים ביותר מאושפזים בשישה מבין שמונת האינקובטורים השמורים לילדים מהמחנה. ילדים אחרים שוכבים בחדרים שהותאמו בחופזה. באחד מהם נמצאים 32 ילדים, המשקפים את הרב-לאומיות של החליפות: בעלי מוצא אפריקני ליד ילדה בלונדית ממוצא שבדי, אסיאתים ליד אירופים. יש להם דבר אחד משותף: הם קורבנות חפים מפשע, צאצאים לגברים שהתייחסו אל אמותיהם כמכונות ילודה.
העיתונאי כריסטוף רויטר מספר, כי חלק מן הילדים שוכבים ללא תנועה, עד שיש לגעת בחזותיהם כדי לוודא שהם חיים. שרה בת השנתיים אוזרת את כל כוחה ויושבת במיטתה, בעת שהאחות מאכילה אותה בכפית. בעיני רויטר, היא מסתכלת סביבה כאומרת: אני אשרוד, אני לא אמות!
לילדים שמגיעים לבית החולים יש סיכוי לא רע להישאר בחיים; הבעיה היא להגיע אליו. הנשים והילדים שהצליחו לצאת בחיים מהמעוז האחרון של דאעש, מחוז בארוז, נוסעים במשך כמה שעות במשאיות פתוחות למחנה אל-האוול. הכורדים מביאים את המקרים הקשים ביותר לבית החולים באל-חסקה, נסיעה של עוד שעה וחצי. רבים מן הילדים אינם שורדים את הדרך הארוכה והקשה. למעלה מ-100 ילדים הגיעו מתים או מתו זמן קצר לאחר בואם – בחודש מארס לבדו.
אישה גרמנייה אחת הצטרפה לדאעש בסוריה ושם ילדה את בתה, סופיה. התינוקת בת חמשת החודשים אובחנה כסובלת כפגיעה מוחית ונותחה. אבל האם חיכתה שבועות רבים במשך שעות מדי יום ליד שער האזור במחנה בו הוחזקו נשים זרות, והתחננה לעזרה עבור בתה. היא הלכה והתייאשה, ורק חשיפת הסיפור בידי עיתונאים זרים הביאה לכך שסופיה הועברה לבית החולים וחייה ניצלו.
הרופא עימו שוחח רויטר לא הופתע למשמע הסיפור. "יש יותר מדי אנשים, יותר מדי חולים שמגיעים מהאזור האחרון של דאעש. איש לא ציפה לעשרות אלפים", הוא מסביר. אחת הבעיות הקשות ביותר כרגע במחנה היא האבחון: מי זקוק לאשפוז ובאיזו דחיפות. ולצד הפליטים, בית החולים חייב להמשיך לטפל בתושבי אל-חסקה.
הפתרון המתבקש הוא להקים בית חולים במחנה אל-האוול, אבל זה לא קורה ולא נראה שיקרה. כולם התרכזו במלחמה נגד דאעש ולא חשבו על האזרחים. במיוחד לא הוקדשה מחשבה כלשהי לאלפי הילדים שנולדו בחמש השנים בהן שלט הארגון באיזור, ושכעת נותרו ללא הורים – אם משום שהללו נהרגו ואם משום שהם כלואים. "אנחנו מטפלים כעת כמיטב יכולתנו בקטנים ביותר, אבל אחרי שבועיים-שלושה הם חייבים לעזוב, אחרת לא יהיה לנו מקום לבאים", אומר הרופא.

תאריך:  31/03/19   |   עודכן:  31/03/19
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות דאעש
איתמר לוין
האידיאולוגיה של הארגון נותרה בעינה, ועוד יותר מכך - התנאים הפיזיים שהביאו לצמיחתו קיימים גם בשטחים ששוחררו מידי דאעש    אפילו שיקום מוצלח של סוריה ועירק, לא ימנע את צמיחתו המחודשת וחזרה למעשי האימים שלו
ארי בוסל
העולם החדש מסוכן לנו מאין כמוהו    לכן אסור לזלזל בעומאר, היא חסינה מכל התקפה    היא אומרת ככל שעולה על רוחה, דברים שהיא מאמינה בהם    כל עלילות הדם עתיקות הימים על היהודים נכונות, שרירות וקיימות
איתמר לוין
כל מדינות המערב אינן מצליחות למצוא מענה לאלפי אזרחיהן שהצטרפו לדאעש וכעת רוצים לחזור הביתה. הבעיה תחמיר כאשר הצבא האמריקני יסוג מסוריה
איציק וולף
מזכיר המדינה האמריקני הצהיר כי הממשל האמריקני נותר מחויב לחיסול איום דאעש וכי יפעל בדרכים דיפלומטיות לסילוק השלוחות האירניות בסוריה    "כשארצות הברית נסוגה - הכאוס חוגג. תמיד היינו כוח משחרר ולא כוח כובש במזרח התיכון"
אביתר בן-צדף
הכורדים תפסו גם שני פקיסטנים ואזרח אירי    כ-300 אמריקנים עזבו את ארצם, או ניסו לעוזבה, מאז 2011, כדי להצטרף לדאעש בעירק ובסוריה    טרם הובהר מה יהיה גורלם של שני האמריקנים, שנתפסו כעת
רשימות נוספות
דאעש    | 
"התחלנו להחזיר את החיילים מסוריה"  /  איתמר לוין
העליון הקל בעונשי מצטרפים לדאעש  /  איתמר לוין
גורם אמריקני: טענות פוטין ל-700 שבויים - חדשות כזב  /  איציק וולף
הרצח בעיר רקה  /  ד"ר יונתן ספייר
מו"מ עם הג'יהאדיסטים?  /  איתמר לוין
חזרתו של דאעש  /  איתמר לוין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il