X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
מאמר ב-Foreign Affairs מציע צעדים מעשיים שיכולות לבצע חברות הטכנולוגיה הגדולות, במטרה להיאבק בניצולן לרעה בידי הגזענים הלבנים ברחבי העולם
▪  ▪  ▪
רפורמות לא קלות [צילום: אלן גופינסקי, AP]

דונלד טראמפ שלף עמוד מתוך ספר ה"מתכונים" של ברק אובמה, וכינס בתחילת החודש "פסגת היי-טק" בבית הלבן בנוגע לשנאה ברשת. לכאורה זו הייתה תגובתו לטבח בעיר אל-פאסו, אבל בפועל הוא נלחם ביריבים הלא-נכונים ועלול להחמיר עוד יותר את המצב – טוענים פרופ' דניאל ביימן מאוניברסיטת ג'ורג'טאון וכריסטופר מרלוז ממכון ברוקינגז, במאמר ב-Foreign Affairs.
ביימן ומרלוז מגיעים למסקנה זו מהכוונה להעניק לוועדת השידור הממלכתית את הסמכות לפקח על חברות הטכנולוגיה. לדעתם, המטרה האמיתית של צעד זה אינה להכריח את החברות לפעול טוב יותר לבלימת תכני שנאה, אלא להבטיח שהן לא יהיו מוטות נגד השמרנים – טענה חוזרת ונשנית של טראמפ. התוצאה תהיה, שהחברות יתקשו להיאבק נגד תכנים של גזענות לבנה, שלעיתים דומים לרטוריקה של הנשיא.
האיום מצד השנאה ברשת גדל בהתמדה. מבחינת הפריסה הגלובלית והקטלניות, הגזענות הלבנה מזכירה את התנועה הג'יהאדיסטית. וכמותה היא גם משתמשת באינטרנט ובמדיה החברתית כדי לגייס חברים ולהקצין אותם, להפיץ תעמולה ולשדר תמונות וסרטונים של מעשיה. מה יכולות חברות הטכנולוגיה והממשלה לעשות כדי לבלום אותה?
הצורך לאזן בין חופש הביטוי לבין מניעת הסתה ברשת איננו ייחודי לארה"ב. לאחר הטבח בעיר כרייסטצ'רץ' יזמה ראש ממשלת ניו-זילנד, יאסינדה ארדם, עם ממשלת צרפת וחברות ההיי-טק הגדולות את "הקול הקורא של כרייסטצ'רץ'", שהחותמים עליו התחייבו "לחסל את התכנים הטרוריסטיים והאלימים הקיצוניים ברשת". אולם אומרים ביימן ומרלוז, מדובר בקריאה המבוססת על רצון טוב ואין בה פרטים.
יש צעדים מעשיים שחברות הטכנולוגיה יכולות לנקוט. הראשון: להתייחס בצורה שווה לכל אידיאולוגיות השנאה. פייסבוק וחברותיה יכלו להסיר תכנים של דאעש בלי טענה לפגיעה בחופש הביטוי, משום שממשלת ארה"ב קבעה שמדובר בארגון טרור. הממשל נמנע מהכרזה דומה על הגזענות הלבנה, למרות שבפועל אין הבדל ביניהם. לכן, חברה שחוסמת את האחד – יכולה לחסום את האחר. והצעד הזה עובד, כפי שהוכח כאשר פייסבוק, טוויטר, יוטיוב ואחרות חסמו והסירו תכנים ג'יהאדיסטיים. מדובר בחברות פרטיות, שיכולות לקבוע לעצמן את מדיניות ההעלאה וההסרה.
שנית, החברות צריכות לשכור יותר עובדים העוסקים בסינון התכנים. למרות שחברות כמו פייסבוק ויוטיוב סומכות בעיקר על איתור אוטומטי של תכנים אסורים, הן מעסיקות אלפי עובדים הבוחנים את התכנים שאותרו. פייסבוק לבדה מעסיקה 200 מנתחי טרור ויש לה עוד 15,000 בוחני תוכן עצמאיים ברחבי העולם. אבל המספר הזה אינו קרוב לנחוץ כדי להתמודד עם הבעיה, כי 2 מיליארד איש משתמשים בפייסבוק.
איכותם של בוחני התוכן חשובה עוד יותר מאשר מספרם. בחינה איכותית מחייבת יכולת להבחין בין תוכן פוליטי מותר לבין תוכן טרוריסטי – דבר המצריך ידע מעמיק במגוון תחומים, כולל הכרת הזירה המקומית והגלובלית והיכרות עם השפה והתרבות. וזה אומר, שהחברות צריכות לא רק לשלם להם יותר, אלא גם להעניק להם יותר יוקרה וכבוד.
החברות גם חייבות לשפר את חלוקת המידע בין הפלטפורמות, טוענים ביימן ומרלוז. לרוב החברות הקטנות והמתחילות אין משאבים להשקיע במאבק בטרור ובשנאה. החברות הגדולות כבר משתפות פעולה במאבק זה, אך לא במידה מספקת. עליהן לפרסם את רשימות הארגונים והיחידים שסילקו מהפלטפורמות שלהן, עם הסבר קצר לכל החלטה. כך יקל על החברות הקטנות לנקוט צעדים דומים.
עוד אומרים ביימן ומלרוז, כי הציבור אינו יודע האם חברות הטכנולוגיה מאזנות כיאות בין השיקולים, משום שהוא לא ממש יודע מה הן עושות – ולכן הן חייבות להגביר את השקיפות ולפרסם את קני המידה לפיהם הן פועלות. דיווח כזה צריך לכלול את מספר החשבונות שנסגרו ומספר התכנים שנבלמו, לגבי כמה תכנים ניתנו אזהרות וכמה מהר הן טופלו, ומהו היחס בין התכנים האסורים לבין המותרים.
לבסוף: למרות שקריאות למנוע שידורים חיים אינן מציאותיות, פייסבוק וחברות אחרות יכולות להגביל אותם. למשל: אחרי הטבח בכרייסטצ'רץ' הנהיגה פייסבוק מדיניות המאפשרת לה לחסום בבת אחת את המעורבים בטרור. ואילו בהודו היא הגבילה את מספר האנשים היכולים לשתף הודעת ווטסאפ. חברות אחרות צריכות ללכת בעקבותיה. רפורמות כאלו לא יהיו קלות, יודעים ביימן ומלרוז, אך בלעדיהן הבעיה רק תחמיר.

תאריך:  21/08/19   |   עודכן:  21/08/19
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות יומן עולמי
איתמר לוין
נשיא מועצת אירופה, דונלד טאסק, אומר שבריטניה אינה מציעה חלופה מעשית כלשהי ושמשמעות מדיניותה תהיה חזרה לגבול קשיח בין שני חלקי אירלנד
איתמר לוין
הודיע רשמית שאינו מסכים להסדר ולפיו בריטניה תישאר חברה במעטפת המכס ובשוק המשותף, עד שיימצא פתרון טכנולוגי לבעיית התנועה בין שני חלקי אירלנד
איתמר לוין
הארגון המייצג את המנכ"לים המובילים בארה"ב קורא לראשונה לתאגידים להביא בחשבון אינטרסים רחבים, ולא רק את השאת רווחיהם של בעלי המניות
איתמר לוין
השבועון הגרמני טוען, כי אין במערב מי שיציב דוגמה לערכים בהם הוא דוגל מזה 230 שנה. סין עלולה למלא את החלל, אך המערב חייב לכל הפחות לדבר בעד הנורמות שלו
איתמר לוין
מנהיג הליגה הצפונית הפופוליסטית באיטליה, מטאו סלבני, ניסה להוביל לבחירות מוקדמות בתקווה לזכות ברוב מוחלט. אבל זה לא ממש הולך לו, מדווח אקונומיסט
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il