התורים לבדיקת קורונה בעיר ניו-אורלינס השתרעו (6.7.20) מסביב לבנייני העיר, אבל ערכות הבדיקה אזלו חמש דקות לאחר פתיחת השערים בשעה 8:00 בבוקר. בעיר פניקס המתינו תושבים במכוניותיהם, בחום של 38 מעלות, במשך שמונה שעות. בעיר סן-אנטוניו ובמוקדי קורונה אחרים בארה"ב הוגבלו הבדיקות רק למי שמגלים תסמינים; אין מספיק ערכות לכולם. "זהו כישלון מוחלט של המערכת", אמר לניו-יורק טיימס ד"ר מורגן כץ מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס.
בחודשים הראשונים של התפרצות הקורונה בארה"ב, הבדיקות היו צוואר בקבוק בעייתי במיוחד. בחודש יוני בוצעו במדינה 15 מיליון בדיקות, פי שלושה מאשר באפריל, אבל בשבועות האחרונים – כאשר מספר המקרים זינק ב-40 מבין המדינות – הדרישה זינקה ושוב נוצר משבר: הביקוש עצום, אין מספיק ערכות והמעבדות לא עומדות בעומס.
בדיקות מהירות ואמינות הן חיוניות לשליטה ארוכת טווח בנגיף, במיוחד עם הפתיחה מחדש של המדינה – אבל נכון לעכשיו אין דרך לספק אותן. משרד הבריאות אומר, שהוא סיפק למדינות 26 ערכות ושהוא בדרך לעמוד בכל הצרכים של חודש יולי. אבל קצב הבדיקות בארה"ב נמוך מאשר במדינות אחרות, במיוחד באסיה: בעיר ווהאן, מוקד הקורונה, נבדקו 6.5 מיליון בני אדם בתוך מספר ימים בחודש מאי.
ארה"ב התקשתה בנושא הבדיקות לכל אורך המשבר, מציין הטיימס. בחודש פברואר שיגר הממשל למדינות ערכות בדיקה פגומות, אשר עיכבו את אסטרטגיית הבדיקות והותירו את המדינות באפלה כאשר הנגיף כבר התפשט במהירות. לאחר מכן הפכו הבדיקות לצוואר בקבוק, וחלק מן המדינות קראו לממשל להשתמש בחקיקה המיועדת לשעת חירום כדי להגביר את הייצור. מקומות רבים התגברו על הבעיה בכוחות עצמם: העיר ניו-יורק מבצעת כעת 30,000 בדיקות ביום, שאת חלקן הגדול מייצרת העירייה בעצמה ובשותפות עם מעבדות פרטיות. אבל בעוד מושל ניו-יורק, אנדרו קומו, הודיע שכל מי שירצה יוכל להיבדק – במדינות אחרות עדיין נאבקים במחסור.
הבעיה בולטת במיוחד בטקסס, בה מספר המקרים מזנק במהירות. ערים גדולות כמו סן-אנטוניו ואוסטין שבו להגביל את הבדיקות למי שמגלים תסמינים, כדרך לשלוט בביקוש ולקצר את ההמתנה לתוצאות. ראש עיריית אוסטין, סטיב אדלר, אומר, שמשבר הבדיקות הוא תוצאה של הזינוק במספר המקרים לאחר הפתיחה המחודשת של טקסס החל ב-1 במאי. רוב הבעיה, טוען אדלר, היא העיכוב במעבדות: התוצאות מתקבלות בתוך שלושה-שישה ימים, במקום בתוך יממה – הזמן הדרוש כדי שניתן יהיה לבודד כיאות את מי שבאו במגע עם החולים. לדבריו, הערים והמחוזות בטקסס נאלצים לדאוג לעצמן ולרכוש את הבדיקות בשוק הפרטי ולהתמודד מול רשויות אחרות.
המשבר אינו מוגבל לנקודות החמות ביותר של ההתפרצות המחודשת. במדינת איידהו, שגם בה מספר המקרים עולה, המעבדה המדינתית הייתה כה עמוסה, עד ששלטונות המדינה נאלצו להודיע לבתי אבות ולמוסדות לטיפול ממושך, שאין ביכולתם לעמוד בכל צורכי הבדיקות שלהם. התוצאה הייתה משבר במוסדות אלו, אשר נאלצו למצוא מעבדות פרטיות שיבצעו את הבדיקות של האוכלוסייה הפגיעה השוהה בהם.
גם לואיזיאנה מתמודדת עם עיכובים בבדיקות. ד"ר ג'ניפר אוונגו, מנהלת מחלקת הבריאות בעיריית ניו-אורלינס, אומרת שהבעיה כיום היא מחסור במרכיב הכימי ריגנטים – החומר הפעיל בבדיקות, שהוא המאתר את הנגיף. המחסור הוביל את רשויות העיר להפחית את כמות הבדיקות: באחד מאתרי הבדיקות הוקצבו השבוע 150 כרטיסים בלבד והם אזלו בתוך דקות. "אמרנו לאנשים לעשות כל מה שהם אמורים לעשות ושיהיו לנו בדיקות עבורם אם תתעורר דאגה, אבל כעת אנחנו מתחילים להשיב ריקם את פניהם", אומרת אוונגו.
הדרישה הגוברת לבדיקות פוגעת במקומות שמחוץ לאיזורים שנפגעו בצורה הקשה ביותר. בעיר אומהה נסגר מתחם בדיקות שהוקם במגרש החניה של מרכול שנסגר, בשל המחסור בערכות בדיקה שחלקן נדרשו בצורה דחופה במקומות בהם ההתפרצות חמורה יותר מאשר מדינת נברסקה. האתר באומהה ביצע 3,500 בדיקות מאז נפתח ב-17 ביוני, ואיש אינו יודע מתי ייפתח מחדש.