בסוף חודש יוני הודיע מושל טקסס, גרג אבוט, על סגירה מחודשת של הבארים בשל התפרצות הקורונה. ניק לרקין החליט שנמאס לו; הוא ושותפו זרקו לאשפה את כל המלאי וסגרו לתמיד את מועדון הקריוקי שלהם בעיר ויצ'יטה פולז. לעסקים קטנים רבים, במיוחד במדינות שספגו את הגל השני בעוצמה רבה, משמעות הסגירה המחודשת עלולה להיות סגירה לתמיד – מדווח ניו-יורק טיימס.
מאז 1 במארס נסגרו בארה"ב 66,000 עסקים; במחצית השנייה של יוני קצב הסגירה גבוה עוד יותר. חוקרים באוניברסיטת הווארד מעריכים, כי 110,000 בעלי עסקים החליטו לסגור אותם בין תחילת מארס לתחילת יוני. קשה לקבוע כמה נסגרו בפועל, כי לאחר הסגירה אי-אפשר לאתר את הבעלים, וייתכן שרק בעוד שנה יתברר המספר המדויק.
עסקים קטנים אחראים ל-44% מהפעילות הכלכלית בארה"ב, וסגירה בהיקף כזה תשפיע על הצמיחה במדינה כולה. אם העסקים הקטנים היו מצורפים יחדיו, הם היו בין המעסיקים הגדולים ביותר בארה"ב – כך שסגירה שלהם משפיעה על מגזר שלם בכלכלה. יש פחות תזרים מזומנים, יותר חובות ויותר אבטלה – ומכאן ההשפעה על המשק כולו. ומשום שעסקים קטנים תלויים במידה רבה בתנועה פיזית של הלקוחות, הם פגיעים במיוחד להשלכות הסגר.
ריק טוקמין מוכר מזה שני עשורים מזכרות ספורט ליד אצטדיון הבייסבול של אומהה, בו נערך מדי שנה גמר ליגת המכללות. האירוע בוטל במארס השנה, ולאחר מכן בוטלו אירועי ספורט נוספים. איש ספורט לשעבר אמר לו בחודש מאי, כי הוא מעריך שספורט הקולג'ים נפח את נשמתו. טומקין הצליח לבטל את חוזה השכירות על חנותו בת 2,000 המ"ר, הכריז על מכירת חיסול וסגר אותה ב-30 ביוני.
תוכנית הסיוע הממשלתית, אשר הושקה בחודש אפריל, הקציבה 660 מיליארד דולר לסיוע לעסקים קטנים – אך ההלוואות שניתנו במסגרתה הפכו למענקים רק אם העסקים המשיכו להעסיק את עובדיהם במשך שמונה שבועות. הכללים רוככו בהמשך, אבל רק 530 מיליארד דולר נלקחו – עדות לחוסר הנוחות של בעלי העסקים מול התנאים.
ההישרדות אינה בטוחה אפילו מבחינת מי שנטלו את הסיוע, ממשיך הטיימס. ניק מוסקארי היה בעליה של מסעדה בטקסס – פסגת חייו, לאחר שהיה מלצר, אופה פיצות ומנהל במסעדות ובארים מאז שנות העשרה שלו. לפני שלוש שנים הוא רכש את חלקם של שני שותפיו במסעדה, אך עדיין חייב לבנק 80,000 דולר. מוסקארי ניסה לעבור את הסגר באמצעות הכסף מתוכנית הסיוע, אך כאשר הוטל שוב סגר ב-26 ביוני – הוא החליט לסגור לתמיד. 30 עובדיו הפכו למובטלים, בבעלותו נותרו רק דירתו ומכוניתו, והוא צופה שבעלי הנכס בו פעלה המסעדה יתבע ממנו את דמי השכירות לשמונה השנים שנותרו לחוזה ביניהם.
עסקים קטנים רבים אינם מסוגלים לעמוד בקצב של ההנחיות המתחלפות, בעוד אחרים מחליטים שלא משנה מה אומרות הרשויות – מסוכן מדי להמשיך לפעול. גבריאל גורדון, הבעלים של מסעדה קטנה ופופולרית בקליפורניה, החליט לסגור לתמיד לאחר שהגיע למסקנה, כי שטח המטבח קטן מכדי להעסיק בבטחה את מספר העובדים הדרושים.
לא משנה מה הסיבה לכל סגירה; הממשל הפדרלי חייב לסייע יותר לעסקים הקטנים – טוען ג'סטין נורמן, בכיר בחברת Yelp שסיפקה לטיימס חלק מן הנתונים. הוא מציין, כי לסגירת העסקים הקטנים – במיוחד אלו שבבעלות בני מיעוטים – עלולה להיות השלכה חברתית קשה. "עכשיו הזמן להזרים יותר כסף, אחרת נאבד אותם לתמיד, וזה יחמיר את מצב הכלכלה שלנו והערים שלנו", מזהיר נורמן.