X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
ניסוי בחיסון בבריטניה. מי יקבל קודם [צילום: קירסטי וויגלסוורת', AP]
כמו הצורך לאכול פיצה בתוך שעה [צילום: אנדרו מדיצי'ני, AP]
פיתוח חיסון ברוסיה, 7.8.20 / CBS News
אקונומיסט על הקשר בין הקורונה לבין אכילת פיצה

שימו 200 מיליארד דולר על החיסון

ממשלות העולם השקיעו עד כה 10 מיליארד דולר בלבד - הרבה פחות מן הנחוץ כדי להבטיח שיהיה לפחות חיסון יעיל אחד מוקדם ככל האפשר לדעת אקונומיסט, יש להשקיע כעת ביכולות ייצור של עשרות מיליארדי מנות - גם אם ברור שרוב ההשקעה תרד לטמיון
▪  ▪  ▪
החיסון יהיה רק תחילת הדרך
איתמר לוין
איזה חיסון לקורונה יהיה יעיל ולמי? כמה זמן יקח עד שהוא יפעל? האם שרשראות הייצור והאספקה יפעלו? מה יהיה צריך לעשות בנוסף אליו?
לרשימה המלאה

רק 53% מהבריטים: נתחסן
מחקר שפורסם בבריטניה (יום א', 9.8.20) מעלה, כי רק 53% מהבריטים מתכוונים לקבל את החיסון נגד הקורונה, בעוד 16% אומרים בוודאות שלא יקבלו אותו ו-20% אומרים ש"יש סיכוי סביר" שיקבלו אותו. אם נתונים אלו יתממשו בפועל, הקורונה תמשיך להשתולל בבריטניה, בה חלו עד כה 310,000 בני אדם ומתו 46,600 – שיעור תמותה גבוה במיוחד של 15%. רוב המתנגדים לחיסון הם מי שמגלים ממילא ספקנות כלפי המדע ומי שפחות מודאגים מהשלכות הקורונה. החלוקה בולטת גם בגילאים: 22% מבני 34-16 לא יקבלו את החיסון, לעומת 11% בלבד מבני 75-55.

נניח שאתה חייב לאכול פיצה בתוך שעה, אחרת תמות ברעב. סביר להניח שתזמין פיצות מכמה שיותר פיצריות, כדי לוודא שלפחות אחת תגיע בזמן, ולא יהיה לך אכפת שהשאר ייזרקו. זה המצב עם החיסון לקורונה, מסביר אקונומיסט: עם 700,000 מתים רשמיים ושיעור אמיתי גבוה בהרבה, עם צניחת התוצר העולמי ב-8% במחצית הראשונה של 2020 – קרוב לוודאי שהחיסון יימצא במהירות שיא. אבל ההשקעה בחיפוש אחריו היא רק 10 מיליארד דולר – שזה כמו להזמין פיצה אחת.
הנתונים חמקמקים, אבל בגדול – העולם קנה 4 מיליארד מנות להפצה עד סוף 2021, ותיאורטית זה אמור להספיק למחצית מן האנושות. בפועל, הרבה פחות אנשים יזכו להגנה מפני הנגיף. כמה מן החיסונים שבייצור לא יקבלו את האישורים הדרושים, וגם לחיסון שיאושר יש 20% סיכויי כישלון. אחרים לא יספקו הגנה מלאה, וחלקם יצריכו יותר מאשר מנה אחת. בשל כל אלו, גם מדינות כמו ארה"ב ובריטניה שהזמינו שתי מנות לכל אזרח, עדיין לא קנו מספיק.
לדעת אקונומיסט, העולם צריך להתייחס לחיסונים שטרם הוכחו כפוליסת ביטוח ולא כבזבוז. אם עשרה חיסונים ומעלה יהיו בפיתוח, יש 90% סיכוי שאחד מהם יעבוד. ברגע שזה יקרה, יהיה צורך להפיץ במהירות מיליארדי מנות שלו. אבל אי-אפשר לדעת מראש מי המועמד שיצליח. לכן, ממשלות צריכות לסייע לחברות התרופות לייצר מגוון רחב של חיסונים – הכי טוב: עשרות מיליארדי מנות – הרבה לפני שהאישור הרגולטורי יינתן או לא יינתן. בצורה זו, החיסון המנצח יוכל להגיע במהירות בעוד החיסונים שנכשלו יושלכו.
הגישה הזאת עלולה להיראות בזבזנית, אבל אפילו הוצאה של 100 מיליארד דולר על חיסונים היא טיפה בים לעומת 7 טריליון דולר שממשלות הוציאו עד היום על הצלת הכלכלה. הבזבוז האמיתי יהיה לחכות עד שיימצא חיסון מאושר ורק אז להאיץ את הייצור. מבחינה כלכלית – שלא לדבר מבחינת חיי אדם – כדאי לעולם להוציא 200 מיליארד דולר כדי להבטיח שחיסון יעיל ייוצר בתוך שבוע.
יש החוששים שהשקעה עצומה כזאת תביא ל"הלאמת החיסון", כאשר מדינות עשירות ידחקו הצידה את העניות בניסיון להבטיח עדיפות לאזרחיהן. הפתרון של אקונומיסט: העולם יפיק את מירב התועלת ממלאי מוגבל את חיסונים בכך שיאחד את המשאבים ויחלק את המנות על בסיס הצרכים – תחילה עובדי בריאות, לאחר מכן בעלי מחלות רקע וכן הלאה. למרבה הצער, פוליטיקאים בכמה מדינות בעלות יכולת ייצור, צפויים לתת עדיפות לאנשיהם. אחת הדרכים לצמצם את המאבק הבינלאומי היא למקסם את הייצור ולפזר את יכולות הייצור. יהיה גם צורך לסבסד את החיסון למדינות העניות ביותר.
פוליטיקאים לא חיים בקלות עם הרעיון של ייצור-יתר מכוון, במיוחד בעולם בו יש דרישות כה רבות מכספי הציבור. כאשר הם ניצבים מול יכולת ייצור נרחבת ההופכת להיות חסרת תועלת, פוליטיקאים מסתכנים בכך שיואשמו בבזבוז כספים – כפי שאירע לממשלת בריטניה, כאשר בתי החולים לשעת חירום שבנתה עבור חולי קורונה נותרו ריקים. אבל פוליטיקאים חייבים להיות מציאותיים, טוען אקונומיסט. אתה רוכש ביטוח לפני שאתה יודע מה עלול להתרחש, לא לאחר מכן.

תאריך:  10/08/20   |   עודכן:  10/08/20
+ח"כ מלינובסקי: ספק גדול שהשמיים ייפתחו ב-16 באוגוסט"
13:40 10/08/20  |  מירב ארד

חברת ועדת הקורונה, ח"כ יוליה מלינובסקי: "‏לפי איך שזה נראה כרגע, כל אלו שפתחו את השמפניות לרגל פתיחת השמיים יאלצו להחזיר אותן למקרר. אני בספק מאוד גדול שהשמיים ייפתחו ב-16 באוגוסט".

+האם MBS מסוגל לשנות את דעתו
13:14 10/08/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

המשבר מחייב את יורש העצר הסעודי לוותר על המלחמה בתימן ועל עיר העתיד שתכנן - אך לא בטוח שיש לו שיקול הדעת הדרוש לשם כך

החאג' בסעודיה בצל הקורונה, 30.7.20 / BBC
סלמן ומוחמד. כל ההחלטות בידיהם [צילום: אמיר נביל, AP]
+תוך חודש: 45 מיליארד ש"ח נפדו מקרנות הנאמנות
12:45 10/08/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

עיקר המכירות של ניירות הערך בזמן שיא המשבר בוצעו על-ידי משקיעים מהציבור הרחב, בין באופן ישיר ובין דרך קרנות הנאמנות. זאת בעוד המשקיעים המתוחכמים, ובכללם סוחרי האלגו והגופים המוסדיים, לקחו את הצד הנגדי, ורכשו את ניירות הערך מידי הציבור

הבורסה בתל אביב בתקופת משבר הקורונה [צילום: פלאש 90]
+משטרת מרחב אילת תקיים בדיקות קורונה מדגמיות בכניסה לעיר
11:10 10/08/20  |  מירב ארד

משטרת מרחב אילת תקיים בדיקות קורונה מדגמיות בכניסה לעיר, לאיתור חולים או חייבי בידוד המפרים את חובת הבידוד. הבדיקות יתקיימו במחסום הכניסה לעיר על-ידי ״מפקדת הקורונה״ של המשטרה המונה 30 שוטרים ועוד 20 פקחים של רשות ההגירה והאוכלוסין. אם יימצא חולה מאומת המתכוון להיכנס לעיר, יוטל עליו מיידית קנס בגובה 5,000 שקלים והוא יידרש לחזור לביתו ולמלא אחר הנחיות הבידוד. במקביל, תדרוש העירייה למצות עמו את הדין לרבות הגשת כתבי אישום פליליים.

+אדלשטיין: "את המאבק בקורונה אנחנו יכולים לעשות רק יחד"
11:03 10/08/20  |  מירב ארד

שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין התייחס (יום ב') בכנס "מנהיגות מקומית במשבר הקורונה - יוצרים מציאות אחרת", באולפני הרצליה, למתיחות הפוליטית: "את המאבק בקורונה אנחנו יכולים לעשות רק יחד. אני שמח מאוד שיש רוח של תקווה לגבי יציבות פוליטית. בחירות בעת הזאת הן אסון. בואו ביחד נטפל בבריאות, בכלכלה, באזרחים ולא בהתפתחויות פוליטיות בלתי רצויות".

+גני הילדים יפעלו שבוע מלא; א'-ד' - 5 ימים בשבוע‎
10:33 10/08/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

על-פי המתווה ילדי הגנים ילמדו שבוע מלא כולל צהרונים וללא קפסולות  ▪  כיתות א'-ד' ילמדו חמישה ימים בקבוצות קבועות  ▪  חטיבות הביניים והתיכונים ילמדו יומיים במוסדות החינוך ויתר הזמן באמצעים דיגיטליים

גלנט. התחייב לפתיחת שנת הלימודים [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]
לימודים בצל הקורונה [צילום: איתמר לוין]
+אושרה תכנית לעידוד השקעות ותעסוקה בענפי התעשייה
09:57 10/08/20  |  מירב ארד

שר האוצר, ישראל כ"ץ ושר הכלכלה והתעשייה, עמיר פרץ, סיכמו על תכנית לעידוד השקעות ותעסוקה בענפי התעשייה על רקע משבר הקורונה. התוכנית גובשה על-ידי משרדי האוצר והכלכלה והתעשייה בשיח עם התאחדות התעשיינים וכוללת סיוע בהיקף של 1.1 מיליארד שקל לעידוד תעסוקה וביצוע השקעות בתעשייה ובענף ההייטק.


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
עידן יוסף
קבינט הקורונה אישר מחדש את ההגבלות שהוטלו כחלק מהמאמצים למאבק בהתפשטות הנגיף    איסור התקהלות - לא יותר מ-20 אנשים בשטח פתוח, ועד 10 אנשים במבנה    פתיחת בריכות לפעוטות    מנכ"ל משרד התרבות רשאי לאשר למוסד תרבות לקיים מופעים בתנאים שעליהם יחליט
עידן יוסף
ראש הממשלה החליפי צעק: "מהיום הראשון לא התכוונתם לקיים את ההסכם" • ראש הממשלה השיב: "שמישהו יגביר את הווליום, לא שומעים"    אחד השרים סיפר שגנץ איבד את עשתונותיו וצרח על שר האוצר: "קולו נשבר וקשה היה להבין מה הוא אומר"    הקבינט התבקש לאשר שורה של הגבלות חדשות ובהן: איסור התקהלות של 20 אנשים בשטח פתוח ועשרה בשטח סגור, תפילה במתחם סגור עד עשרה אנשים, איסור הפעלה של בר, דיסקוטק ומועדון, פארקי מים ושעשועים, ואולמות אירועים
מחלקה ראשונה
שמואל לוין
מנקודת ראות הלכתית, החתונה ההיא והמשתתפים בה היו גם בבחינת מחללי שם-שמים ברבים. כפי שציינו בפתח הדברים, הם גרמו להשתלחות של חילוניים רבים בכלל ציבור הדתי, וליחסי-ציבור רעים מאוד לתורת ישראל בכלל, ולשומרי המצוות בפרט
עמנואל בן-סבו
יהודים מוקעים, מבוזים, מנודים, מוקצים מחמת מיאוס, על-ידי פוליטיקאים    יהודים שכל 'חטאם' הוא היותם חרדים הופכים לכלי שרת במגרש הפוליטי מבלי שמישהו ביקש את הסכמתם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il