X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
וושינגטון פוסט עם פתיחת ועידת גלזגו: הירוקים ורעיונותיהם צוברים כוח, במיוחד במערב אירופה, וגם הציבור רואה באקלים סכנה רצינית - מה שעשוי להוביל הפעם לפעולות של ממש ולעמידה של הממשלות בהתחייבויותיהן
▪  ▪  ▪
הירוקים מעצבים את השיח [צילום: אליסטר גרנט, AP]

תחושה של כישלון מרחפת מעל ועידת גלזגו עם פתיחתה. רוב המדינות רחוקות מלעמוד בהתחייבויותיהן. כדור-הארץ ממשיך להתחמם, עם תוצאות קטלניות. מתחים בין כמה מן השחקנים הראשיים, כולל ארה"ב וסין, הפחיתו את הציפיות בנוגע למה שניתן להשיג. אבל – כותב וושינגטון פוסט – גורם אחד נותן תקווה למדענים ולפעילים בתחום שינויי האקלים: במדינות רבות יש תזוזה פוליטית בתחום. המפלגות הירוקות, שפעם נתפסו כקבוצות של תמהונים, צוברות תמיכה. רעיונות ירוקים הפכו למקובלים, ומועמדים מכל קצווי הקשת הפוליטית מציגים את עצמם כידידי האקלים. הבוחרים החלו להביא בחשבון את האקלים בעת ההצבעה.
ועידת פריז ב-2015 הייתה נקודת מפנה לפוליטיקת האקלים העולמית והאירופית, גם אם התוצאות מורגשות שש שנים מאוחר יותר. בפסגת האקלים הראשונה, בברלין ב-1995, ההתחייבויות היו רק של המדינות העשירות. בפריז, הן העשירות והן העניות הציבו יעדים. מאז, שורה ארוכה של אסונות הגבירו את הדרישה לפעולה, והקיץ האחרון היה קשה במיוחד. לצד דליקות, שטפונות וגלי חום פורסם דוח האו"ם אשר קבע, כי האנושות פוגעת בסביבה בצורה חסרת תקדים וצפה תוצאות הרות אסון אם לא יינקטו צעדים דרסטיים להפחתת הפליטה של גזי החממה.
מכון המחקר פְּיוּ מצא, כי במדינות רבות גוברת בצורה משמעותית דאגתו של הציבור מפני שינויי האקלים. בצרפת ובמקסיקו אומרים 80% מהתושבים שמדובר באיום רציני, לעומת 50% בלבד לפני שמונה שנים. בארה"ב השיעור עומד על 60% לעומת 40%. ג'ניפר מורגן, מנכ"ל גרינפיס, נכחה בכל פסגות האקלים והיא אומרת שהשינוי מורגש היטב בשטח. בפסגת ברלין התכנסו מאות פקידים ממשלתיים למו"מ ולכמה אירועים נלווים; העניין מצד התקשורת העולמית היה מזערי ומחוץ לבניין היו מפגינים בודדים. היום, אומרת מורגן, "המו"מ הוא כמעט כמו יריד מסחרי ומדובר בעיקר במפגש ליצירת קשרים". 30,000 איש מגיעים לגלזגו ומתוכננות הפגנות גדולות; התקשורת הגיעה בכוחות מתוגברים. "היקף המעורבות הציבורית שונה לחלוטין".
יעדים שאפתניים של בריטניה והאיחוד האירופי
התמונה הפוליטית אינה חד-משמעית, מדגיש הפוסט. בארה"ב אומנם פחת משקלם של ספקני האקלים, אך מחוקקים רבים מתנגדים לצעדים שמטרתם להפחית את השימוש בדלקים מאובנים. באירופה מוביל משבר אנרגיה מתמשך לספק בשאלה האם העולם מוכן להתנתק מהנפט, הפחם והגז הטבעי.
ועדיין, בריטניה והאיחוד האירופי מגיעים לגלזגו עם כמה מיעדי האקלים השאפתניים ביותר בעולם. ה"גרין דיל" האירופי מיועד להפוך את היבשת לנקייה מפחמן ב-2050. תוכנית ההתאוששות מהקורונה מחייבת את מדינות האיחוד להשתמש לפחות ב-37% מן הסיוע שהן מקבלות לתמיכה במעבר לאנרגיה ירוקה. האיחוד האירופי מנסה להפוך למנפיק הגדול ביותר בעולם של "אג"ח ירוקות", המממנות פרויקטים ידידותיים לסביבה. השינוי בדעת הקהל סייע למפלגות הירוקות לזכות ב-10% מן המושבים בפרלמנט האירופי, ההישג הטוב ביותר שלהן עד כה. הבוחרים לרוב מביאים בחשבון שניים-שלושה נושאים כשהם נכנסים לקלפיות, והאקלים הופך יותר ויותר להיות אחד מהם, אומר פרופ' ג'יימס דניסון ממכון האוניברסיטה האירופית באיטליה.
הירוקים מודעים לכך שהם עדיין קטנים יחסית ברמה האירופית, אך טוענים שהם מצליחים לעצב את סדר היום. "האג'נדה שלנו הפכה לזרם מרכזי, וזהו כמובן יתרון גדול", אומר המחוקק הירוק הגרמני הוותיק ריינהרד בוטיקופר. והעגלה של הפוליטיקאים העוסקים באקלים הולכת ונעשית צפופה, ככל שמפלגות ברחבי אירופה עולות עליה בשנים האחרונות. ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון – המארח של פסגת גלזגו – הפך ללוחם האקלים הראשי, מהפך מדהים לגבי מי שבעבר לגלג על "נביאי החורבן האקולוגיים". הוא לוחץ על מנהיגים אחרים, קורא להם להתבגר (כלשונו) ולהפסיק להתייחס לכדור-הארץ כפח אשפה.
"כעת הגיע הזמן לפעול"
ונסה ז'רום, מומחית לירוקים בצרפת, אומרת שכל המפלגות בארצה טוענות כעת שהן ירוקות, כולל החזית הלאומית הימנית-קיצונית. הירוקים עצמם נהנים מאמינות, משום שהם מעולם לא שינו את דעותיהם, אבל אין להם עבר מוצלח בבחירות לאומיות ומעולם לא ניצחו בקרב פוליטי בצרפת, מציינת ז'רום.
בכמה מדינות מתקרבים הירוקים לעמדות שליטה והשפעה. בגרמניה הם מהווים שחקן פוליטי רציני מזה עשרות שנים, והיו שותפים זוטרים בקואליציה במשך שבע שנים בשלהי המאה ה-20 ובתחילת המאה ה-21. יותר ממקביליהם במדינות אחרות, הירוקים בגרמניה אימצו פוליטיקה של המרכז ועמדות ניציות במדיניות החוץ. בבחירות בחודש ספטמבר הם קיבלו 15% מהקולות, התוצאה הטובה ביותר שלהם אי-פעם, אך הרחק מן התחזיות בסקרים מתחילת הקמפיין. התוצאה ככל הנראה טובה די הצורך כדי להכניס אותם שוב לממשלה, יחד עם הסוציאל-דמוקרטים והליברלים.
הירוקים שותפים לקואליציות גם באוסטריה, בלגיה, פינלנד, אירלנד, לוקסמבורג ושבדיה. מנהיג המפלגה בלוקסמבורג, מֶריס שהוביץ, אומר שכעת מוטלת על הירוקים אחריות. "כעת, כאשר יש לציבור תחושה של דחיפות, וכאשר הצלחנו ליצור מסגרת לפעולה בנושא האקלים, הגיע הזמן לפעול. בסופו של דבר, זה מה שחשוב".

תאריך:  01/11/21   |   עודכן:  01/11/21
+הודו תגיע לאפס פליטות פחמן ב-2070
00:45 02/11/21  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

ראש ממשלת הודו, נדרנרה מודי, הודיע בוועידת גלזגו כי עד לשנת 2030 תעבור מחצית ממשק החשמל ההודי לאנרגיות מתחדשות ועד לשנת 2070 תגיע ליעד של אפס פליטות פחמן

מודי. שני עשורים אחרי היעד של הוועידה [צילום: אלסטייר גרנט, AP]
+באטמ זכתה בטיפול בפסולת חקלאית בבוצואנה
19:36 01/11/21  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

הטכנולוגיה שבה משתמשת באטמ תוצג בימים הקרובים בוועידת האקלים המתקיימת בגלזגו שבסקוטלנד על-ידי נשיא צ'אד  ▪  המכרז שבו זכתה הוא בהיקף של כ-910 אלף אירו

ענף הבקר - ענף החקלאות המרכזי בבוצואנה [צילום: פלאש 90]
+בעיית נגישות בגלזגו: השרה אלהרר לא הורשתה להתקרב
19:13 01/11/21  |  עידן יוסף

שרת האנרגיה קארין אלהרר עוכבה שעתיים בכניסה לוועידת גלזגו, לא הורשתה להתקרב עם הרכב הנגיש - וחזרה למלון. ראש הממשלה בנט שוחח איתה, ואמר לה שהישארותה מחוץ למתחם בגלל בעיות נגישות אינה מקובלת עליו. בהנחייתו, השרה תגיע מחר למתחם הוועידה בשיירת ראש הממשלה.
שר החוץ יאיר לפיד מסר בתגובה לאירוע: "הערה למארגני ועידת האקלים בגלזגו - אי-אפשר לדאוג לעתיד, לאקלים, ולקיימות אם לא נדאג קודם לבני האדם, לנגישות ולאנשים עם מוגבלויות".

+ראש הממשלה הפלשתיני בוועידת האקלים: ההתנחלויות הורסות את הטבע הפלשתיני
18:31 01/11/21  |  עידן יוסף

ראש הממשלה הפלשתינית, מוחמד אשתייה, מאשים בנאומו בוועידת האקלים של האו"ם את ישראל בזיהום ופגיעה אקלימית ברשות הפלשתינית: "ההתנחלויות הורסות את הטבע הפלשתיני, הישראלים פולטים ושופכים חומרים רעילים שהם עיקר הזיהום ברשות".

+"שינוי התנהגותי לא יכול להביא אותנו אל היעד"
18:08 01/11/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

בוועידת האקלים אמר רה"מ בנט: "טביעת הרגל הפחמנית שלנו אולי קטנה, אבל ההשפעה שלנו על שינויי האקלים - יכולה להיות אדירה"  ▪  "נרתום את החדשנות הטכנולוגית של ישראל למאבק בשינוי האקלים"  ▪  "נזדקק להמצאות חדשות ולטכנולוגיות חדשות, שעדיין לא דמיינו. ישראל יכולה להיות אומת חדשנות האקלים"

נפתלי בנט בוועידת האקלים בגלזגו 2021 [צילום: אלסטייר גרנט/פול AP]
+בנט למקרון: סוגיית NSO תטופל בדיסקרטיות
17:54 01/11/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

בפגישתם בגלזגו דנו נשיא צרפת וראש הממשלה בהתקדמותה של אירן בהעשרת אורניום  ▪  לפני כן נועד בנט עם ר"מ אוסטרליה מוריסון  ▪  על נושא האקלים אמר: "זה לא צריך להיות נושא פוליטי, זה העתיד שלנו"

עמנואל מקרון ונפתלי בנט [צילום: חיים צח/לע"מ]
+זנדברג: "ישראל וקפריסין באזור שמושפע מאוד ממשבר האקלים"
16:54 01/11/21  |  עידן יוסף

השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג, נפגשה עם פרופ' קוסטס קאדיס, שר החקלאות, פיתוח הכפר והסביבה של קפריסין בשולי ועידת האקלים בגלזגו שבסקוטלנד.
בפגישה אמרה זנדברג: "לאור האתגרים המשותפים והאקלים הדומה, טבעי שנשתף פעולה בתחום הסביבה ושינוי האקלים. בשנים האחרונות היו לישראל שיתופי פעולה נרחבים עם קפריסין בנושאים שונים, כולל בנושאי ניהול מים, שינוי אקלים וסביבה ימית".
השניים סיכמו להמשיך ולחזק את שיתוף הפעולה ואף להרחיבו ביוזמות משותפות. השר הקפריסאי הזמין את ישראל ליוזמה שהם מובילים לשיתופי פעולה של מדינות המזרח התיכון ומזרח הים התיכון להתמודדות עם משבר האקלים במשותף.
זנדברג ציינה בפגישה כי כשתי מדינות השוכנות לחופי הים התיכון, לישראל ולקפריסין מאפיינים סביבתיים דומים רבים ואף אתגרים משותפים. ישראל וקפריסין שוכנות באזור שמושפע מאוד ממשבר האקלים ומפעילות אנושית על הסביבה. לכן שיתוף פעולה אזורי בתחום הסביבה הוא מתבקש.
מיקומה של ישראל באקלים ים-תיכוני צחיח למחצה גרם לכך שיש למדינה ניסיון, ידע וטכנולוגיות להתמודדות עם משבר האקלים, ושיתוף הפעולה עם מדינות האזור - יוון בתוכן - מאפשר לייצר מסגרת עבודה משותפת. מנכ"לית המשרד להגנת הסביבה, גלית כהן, הרחיבה בפגישה על יוזמת דזרטק של המשרד ושותפיו לטכנולוגיות מדבריות בבאר שבע.
שני השרים הדגישו את החשיבות שהם רואים בהסתמכות על מדענים בנושאי האקלים ופיתוח פלטפורמות להחלפת מידע בנושא.

תמר זנדברג ושר החקלאות של קפריסין קוסטס קאדיס [צילום: המשרד להגנת הסביבה]
+אוויר חם
12:02 01/11/21  |  יפעת גדות   |   לרשימה המלאה

"ראש גדול" [צילום: סקוט אפל/AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תזוזות פוליטיות נותנות תקווה למאבק אמיתי בשינויי האקלים
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
בואו ונספר לכם מיהם "הירוקים".
בני בנקר  |  1/11/21 12:58
2
פעילות האדם אינה משפיעה
מגיב ותיק  |  1/11/21 14:48
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ועידת האקלים
איתמר לוין
לקראת פתיחת ועידת האקלים בגלזגו, ניו-יורק טיימס מצביע על חילוקי הדעות העיקריים בין המשתתפים - וגם מביע אופטימיות לעתיד לנוכח הלחץ הגובר של תושבי המדינות העשירות על מנהיגיהן לפעול בנושא זה
אריאל י' לוין
בשנה האחרונה חלו שינויי אקלים ברחבי העולם, וההערכה היא שהם ילכו ויחמירו בשנים הבאות. הדבר מחייב מחשבה גם על האזרחים השונים והאפשרות להגירתם למדינות בטוחות יותר
מערכת זווית
כל העולם דיבר בוועידת פריז לשינוי אקלים על צמצום פליטות גזי חממה, אבל בינתיים שכחו שצריך לדבר על שינוי האקלים שכבר החל ועל הצעדים שאפשר וצריך לנקוט כדי להסתגל אליו
דוד סנדובסקי
תופעת אפקט החממה מחממת ומשנה את אקלים כדור-הארץ באופן הפוגע בסיכויי קיימות ושרידות המין האנושי בפלנטת ארץ    זה גורם לתהליך התפכחות ושינוי תודעה גלובלית, שאחד משיאיהם הוא: "ועידת האקלים ה-21 של האו"ם בפריס בין התאריכים 30.11.15 ל-11.12.15
מירב ארד
ע"פ התנאים החדשים שהציב המשרד לחברת החשמל יצומצם השימוש בפחם בתה"כ אורות רבין בחדרה בשנת 2016 בכ-8-10% אחוזים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il