X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
מומחים מעריכים שיש צורך ב-22 מיליארד מנות בכל העולם כדי להתגבר על המגיפה - ובמקרה הטוב יסופקו השנה 8 מיליארד מנות וושינגטון פוסט: המדינות המתפתחות שוב יישארו מאחור - מה שיגביר את סכנת היווצרות זנים נוספים
▪  ▪  ▪
האומיקרון במעבדה בדרום אפריקה [צילום: ג'רום דיליי, AP]

זן האומיקרון מסבך את תחזיות אספקת החיסונים העולמית בשנת 2022 ומגביר את הלחץ על היצרנים להגדיל את הייצור כדי לענות על הביקוש לזריקות דחף ולסגור את הפער בין המדינות העשירות לעניות. וושינגטון פוסט צופה, כי הביקוש הגואה לזריקות הדחף, במיוחד של פייזר ומודרנה שחיסוניהן הם היעילים ביותר, יקשה עוד יותר על המדינות בדרום הגלובוס להגיע בעתיד הנראה לעין לרמת ההתחסנות של הצפוניות. המספר הגדול של הבלתי-מחוסנים במדינות המתפתחות מגדיל את הסיכון של התפתחות זנים נוספים, מזהירים מומחים.
נכון ל-3 בינואר ניתנו ברחבי העולם 9.2 מיליארד זריקות, אך יש צורך בהרבה יותר. שתי זריקות בלבד ל-70% מתושבי העולם יצריכו 11 מיליארד מנות, ותוספת של מנה שלישית מביאה את המספר ל-16 מיליארד. קרוב למחצית מן הזריקות שניתנו עד כה הן תוצרת סין – סינוברק וסינופארם – והן הרבה פחות יעילות מאלו של פייזר ומודרנה. לכן, מעריכה קבוצת אקדמאים ופעילים, יש צורך השנה ב-22 מיליארד מנות של חיסוני פייזר ומודרנה כדי לבלום את המגיפה – מספר שאינו בהישג יד לפי התחזיות הנוכחיות.
יצרני החיסונים, אשר פיתחו אותם במהירות שיא, רשמו עד כה תוצאות מעורבות בנסיונות להגביר את הייצור. פייזר סיפקה 3 מיליארד מנות ומתכננת לייצר השנה 4 מיליארד. היא גם התחייבה למכור מיליארד מנות בהנחה לממשלת ארה"ב, אשר תתרום אותן למדינות מתפתחות. פייזר צופה הכנסות של 36 מיליארד דולר ממכירת החיסונים אשתקד ו-22 מיליארד דולר השנה, בהתבסס על הסכמים שתוקפם עד אוקטובר הקרוב.
קיימות בעיות משמעותיות בהפצת החיסון של פייזר באיזורים מרוחקים, שכן יש לאחסן אותם בהקפאה עמוקה במיוחד (מינוס 90-60 מעלות) – מה שמקשה להעביר אותם לאיזורים בהם אין בתי חולים וחשמל. לכן, הבעיה האמיתית כרגע אינה כושר הייצור של פייזר, אלא העדר תשתיות לאספקתם בחלקים של העולם.
ביקורת גוברת על מודרנה
החיסונים של מודרנה וג'ונסון אנד ג'ונסון מתאימים יותר לאיזורים כאלה, אך שתיהן סיימו את 2021 מתחת ליעדי הייצור שלהן. מודרנה ייצרה 800-700 מיליון מנות לעומת תחזית למיליארד; רוב החיסונים נמכרו למדינות עשירות, אם כי החברה חתמה על הסכם עם תוכנית החיסונים Covax של ארגון הבריאות העולמי המיועדת למדינות עניות, אשר ייושם השנה. חיסון הקורונה הוא המוצר הראשון שמוכרת מודרנה והיא צופה הכנסות של 18-15 מיליארד דולר ב-2021.
מודרנה מצויה תחת ביקורת פוליטית גוברת על כך שאינה עושה די הצורך כדי לספק חיסונים ברחבי העולם, למרות שבניגוד לפייזר – היא קיבלה מיליארדי דולרים מהממשל בעת פיתוח החיסון כדי לייצר אותו מראש. החברה דחתה קריאות לחלוק את הטכנולוגיה שלה עם מדינות מתפתחות, כך שניתן יהיה לייצר את החיסון מחוץ לקווי הייצור המוגבלים שלה. החברה גם דחתה את דרישת הממשל להעביר אליו את זכויות הפטנט על החיסון, למרות שמדעני המכון הלאומי לבריאות נטלו חלק משמעותי בפיתוחו.
מודרנה לא סיפקה הסברים להאטה בייצור בשלהי 2021; בהעדר יכולות ייצור משלה, היא מסתמכת בעיקר על חברת לונזה. החברה מסרה, כי היא מתכננת לייצר השנה 3-2 מיליארד מנות והתחייבה למכור חיסונים ל-Covax ולקונסורציום של מדינות אפריקניות. אשתקד הודיעה החברה, כי תבנה בעתיד מפעל ביבשת אפריקה, אם כי לא מסרה פרטים ומועדים.
ג'ונסון אנד ג'ונסון נתקלה בבעיות בשתי חזיתות – בטיחות החיסון וייצורו, מוסיף הפוסט. המרכז לבקרת מחלות קרא בחודש שעבר לציבור האמריקני להעדיף את החיסונים בטכנולוגיית mRNA של פייזר ומודרנה, משום שסכנת קרישי הדם מהם נמוכה בהרבה מזו של חיסוני ג'ונסון אנד ג'ונסון. החברה מצידה אומרת, שיש לה אמון מלא בבטיחות החיסון. בסוף דצמבר היא מסרה את תוצאותיו של ניסוי קליני שנערך בדרום אפריקה: המנה השנייה של החיסון שלה מעניקה הגנה של 85% מפני אשפוז גם מול האומיקרון.
בצד הייצור הודתה החברה, כי תגיע למיליארד מנות רק במועד בלתי ידוע בשנה הקרובה. מפעל אמרגנט בבולטימור, המייצר את הרכיבים לחיסון של ג'ונסון אנד ג'ונסון, ערבב אותם בטעות בשנה שעברה עם הרכיבים לחיסון של אסטרה-זנקה ובשל כך סיפק אשתקד רק 120 מיליון מנות. ממשל ביידן עמד מאחורי הסכם ייצור בין ג'ונסון אנד ג'ונסון לבין מֶרְק, אך מימושו נדחה משלהי 2021 לאביב הקרוב. התוצאה היא, שבארה"ב ניתנו רק 17.7 מיליון מנות של ג'ונסון אנד ג'ונסון לעומת 500 מיליון של פייזר ומודרנה.

תאריך:  09/01/22   |   עודכן:  09/01/22
+90% מהמאומתים בישראל נדבקו בזן האומיקרון
21:00 09/01/22  |  עידן יוסף

90% מהמאומתים בישראל נדבקו באומיקרון - כך עולה ממחקר של אמ"ן המבוסס כל נתוני קופות החולים (כאן).

+שני שלישים מערכות בדיקות האנטיגן אינן אמינות
20:48 09/01/22  |  עידן יוסף

דוח של המעבדה המרכזית לנגיפים קובע שמתוך 6 בדיקות אנטיגן שמשווקות בארץ, שתיים הראו רגישות נמוכה פי עשרה בזיהוי האומיקרון. למרות הממצאים, הציבור לא קיבל עידכון וממשיך לשלם על הבדיקות. במד״א השתמשו בבדיקות הלא-יעילות ורק לפני שלושה ימים החליפו סוג בעקבות הממצאים (חדשות 12).

+מענקים לעצמאים: מחלוקת בין ראשי הממשלה לשר האוצר
20:36 09/01/22  |  עידן יוסף

מחלוקת במהלך סוף-השבוע בין בנט ולפיד לשר האוצר ליברמן על המענקים. בנט ולפיד מאיצים בשר האוצר לקדם מענק מהיר לעצמאים, אך שר האוצר מחכה לנתונים. היום אמר שר הבריאות הורוביץ לליברמן: "אי אפשר להמשיך במדיניות אפס פיצויים, אי-אפשר להשאיר אנשים בידיים ריקות" (כאן חדשות).

+עוזר הרמטכ״ל אובחן כחיובי לנגיף הקורונה
19:44 09/01/22  |  עידן יוסף

עוזר הרמטכ״ל אובחן כחיובי לנגיף הקורונה. מוקדם יותר היום הודיע הכתב הצבי אור הלר כי גם הוא נדבק.

+בנט מעריך: מספר הנדבקים בנגיף
קורונה עלול להגיע ל-4 מיליון
19:28 09/01/22  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ראש הממשלה מעריך כי בגל הנוכחי יידבקו לכל הפחות שני מיליון אזרחים  ▪  ליברמן: תהיה עזרה לעסקים אבל לא תהיה חלוקת מתנות ולא שוחד אלקטורלי  ▪  שרים בביקורת: "הציבור לא איתנו, אנחנו לא ברורים בהנחיות"  ▪  הצוות לטיפול במגפות דן במתן החיסון הרביעי גם לעובדי מערכת החינוך ולמשרתי כוחות הביטחון

בדיקת קורונה בירושלים [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]
+ההסתדרות הרפואית: לא נאפשר עבודת רופאים שנדבקו בקורונה
17:16 09/01/22  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

פרופ' ציון חגי הודיע כי ההסתדרות הרפואית לא תאפשר למשרד הבריאות להמשיך להעסיק רופאים כרגיל אם יימצאו חולי קורונה ללא תסמינים  ▪  "יש מקום לשקול קיצור בידוד, אבל לא נאפשר להעמיד חולים וצווים בפני סכנה בריאותית"

"צריך לפעול בשכל ולא בשליפות מהמותן" [צילום: פלאש 90]
+מאבק על חיסונים בבתי הספר
16:38 09/01/22  |  יצחק דנון   |   לרשימה המלאה

מדיקר בריאות מבקשת לבטל את התקשרותו של משרד הבריאות ללא מכרז עם פמי פרמיום ונטלי, בטענה שבכך הוא מבטל למעשה את תוצאות המכרז בו היא זכתה

להפעיל 70 מתחמים [צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90]
+אחריות ציבורית
14:04 09/01/22  |  מיכל פלד   |   לרשימה המלאה

צורכים ביצים, בשר ועופות? ואלו אף הפכו אצלכם לדיירי בית קבועים? כדאי להרהר בהם שנית כי יש בכך אחריות ציבורית

כמו פלסטיק למחזור [צילום: מורז ברום/פלאש 90]
+ח"כ ישראל אייכלר נדבק בקורונה
13:49 09/01/22  |  מירב ארד

קצין הכנסת, ניצב יובל חן, עודכן (יום א') ע״י ח״כ ישראל אייכלר כי לאחר בדיקה שביצע לנגיף הקורונה – נמצא חיובי. היום האחרון בו שהה בכנסת היה יום רביעי - 5.1. כמו-כן עודכן קצין הכנסת ע״י שני עובדות מ.מ.מ של הכנסת וצלם מערוץ הכנסת - כי לאחר בדיקה שביצעו לנגיף הקורונה – נמצאו חיוביים. היום האחרון בו שהו בכנסת היה יום חמישי- 6.1.

+גנץ נבדק בבדיקה מהירה בכניסה לישיבת הממשלה ואובחן כשלילי
13:28 09/01/22  |  מירב ארד

אחד מאנשי הצוות של שר הביטחון אובחן כחיובי לקורונה בבדיקת אנטיגן. שר הביטחון נבדק בבדיקה מהירה הבוקר בכניסה לישיבת הממשלה ואובחן כשלילי. עם זאת, שר הביטחון יבצע בדיקת pcr, וישהה בביתו עד לקבלת תשובה. שר הביטחון מחוסן בחיסון רביעי ואיש הצוות מחוסן 3 פעמים (מתחת לגיל 60).

+רה"מ בנט: "יסופקו ערכות בדיקה חינם לתלמידים"
12:19 09/01/22  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

רה"מ הודיע כי בימים הקרובים יחולקו שלוש ערכות חינם לילדים בגנים וביסודי ולצוותי ההוראה  ▪  בנוסף: תאושר מכירת בדיקות אנטיגן ברשתות השיווק

בדיקת אנטיגן ביתית [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]
+הממשלה תתיר שיווק זמני של בדיקות אנטיגן ברשתות שיווק
11:24 09/01/22  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

שרי מפלגת העבודה קוראים לממשלה לסבסד את ערכות הבדיקה הביתיות לפתוח מחדש לציבור את מתחמי בדיקות ה-PCR  ▪  "לא ייתכן שממשלת ישראל תדרוש מהאזרחים לעמוד במתווה בדיקות ובידוד כשנטל ההוצאות והעלויות הכרוכות בכך ייפול עליהם"

רק רשתות שיעמדו בתנאים יורשו למכור ערכות אנטיגן [צילום: דוברות מד"א]
+יו"ר ועדת החוקה: לשקול פיקוח על מחירי ערכות אנטיגן ביתיות
11:08 09/01/22  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

ח"כ גלעד קריב קורא לממשלה לשקול שימוש בצו לפיקוח מחירים על ערכות הבדיקה הביתיות  ▪  "הגדלת מצאי החנויות זה לא הצעד המספק בתחום השליטה במחירי הערכות. יש מקום לשקול שימוש בצו לפיקוח על מחירים"

"חובה על הממשלה למנוע השתוללות מחירים" [צילום: חן ליאופולד/פלאש 90]
+מחקר: יילודים לאימהות מחוסנות - מחוסנים מקורונה
10:16 09/01/22  |  מירב ארד, איציק וולף

על-פי נתוני הקורונה שמשרד הבריאות פרסם (יום א') עולה שמספר המאומתים אתמול הגיע ל-17,521. שיעור החיוביים בבדיקות הקורונה אתמול היה 11.7%, הגבוה ביותר מתחילת גל האומיקרון. מספר החולים קשה עלה דרמטית ל-205 לעומת 172 אתמול בערב.
במחקר מתקדם שערכו מומחי המרכז הרפואי כרמל בנשים בהריון שקיבלו מספר חיסונים לקורונה מעלה כי רמת הנוגדנים בתינוקות שנולדו היו גבוהות פי 2.6 מאלו שבאימהות, ולמרות שהחיסון האחרון ניתן לפני כ 4 חודשים רמות החיסון היו מספיקות כדי להגדיר את התינוק כמחוסן. המחקר פורסם לאחרונה בכתב העת היוקרתי JAMA Pediatrics.
מחקר קודם שנערך בעולם מצא שחיסון קורונה בשליש השלישי של ההריון הוביל לתגובה חיסונית חזקה אצל האם עם העברת נוגדנים ליילוד. באופן אידיאלי, חיסון נשים בהריון צריך להוביל להגנה כמה שיותר ממושכת מתוך ההריון ולכן חשוב שיינתן כמה שיותר מוקדם במהלך ההריון. במסגרת המחקר חדש שנערך במחלקת נשים בבי"ח כרמל שבחיפה, ביצעו חוקרי המחלקה מחקר מעמיק שהעריך את רמות הנוגדנים לקורונה ביולדות וביילודים בעת הלידה בנשים אשר קיבלו את החיסון בשליש השני של ההריון ומעולם לא חלו במחלה. המחקר בוצע בין מאי ליולי 2021 על-ידי ד"ר ניר קוגלמן על כ 130 נשים, בהנחייתם של מנהל חדר לידה, ד"ר קידר, ומנהל המערך מיילדותי, ד"ר מוטי ברדיצ'ב.
במסגרת המחקר נמדדו רמות נוגדנים לקורונה מדם אימהי בעת הלידה של נשים אשר חוסנו בשליש השני להריונן. במקביל נדגם מיד לאחר הלידה דם מחבל הטבור אשר משקף את דם היילודים.
ממצאי המחקר שנערך בכרמל מצביעים על כך שלא רק שנמצאו נוגדנים ב-100% מהיילודים, אלא שרמות הנוגדנים לקורונה אצל היילודים היו גבוהות פי 2.6 מאלו שבאימהות. כמו-כן, נמצא שרמות הנוגדנים ביילוד עולות בהתאמה עם הרמות אצל האם.
עם זאת גילו החוקרים בכרמל כי, ככל שעבר זמן רב יותר ממועד החיסון נצפתה ירידה ברמות הנוגדנים אצל האם והיילוד. כמו-כן, ככל שגיל האם היה מתקדם יותר כך רמות הנוגדנים היו נמוכות יותר.

דם טבורי הוכיח - 100% נמצאו מחוסנים יותר מהאמהות [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]
+הרב גרשון אדלשטיין נמצא חיובי לקורונה
09:53 09/01/22  |  עידן יוסף

הרב גרשון אדלשטיין, ממנהיגי הציבור הליטאי, בן 98, נדבק בקורונה. הרב הישיש מקפיד מאוד על התחסנות ועל שמירת מרחק לצורך המאבק במגיפה. יו״ר האופוזיציה נתניהו צייץ בטוויטר: ״מתפלל יחד עם המוני בית ישראל לרפואתו של נשיא מועצת גדולי התורה, הרב גרשון אדלשטיין (ירחמיאל גרשון בן מרים). רפואה שלמה ומלאה - במהרה!״.

+משרד הבריאות שוקל: צוות רפואי מאומת ללא תסמינים ימשיך לעבוד
07:36 09/01/22  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

על-רקע התחלואה הגוברת בגל האומיקרון ובצל החשש מפני מצוקת כוח אדם במוסדות הבריאות שוקלים במשרד הבריאות לפטור אנשי צוות רפואי שאומתו לקורונה אך אינם סובלים מתסמיני המחלה מן הצורך בבידוד

חשש ממחסור בכוח אדם במערכת הבריאות [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
האומיקרון מרחיב את הפער בין ייצור החיסונים לביקוש
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
איציק וולף
הרשויות בקפריסין גילו את ה'דלתאקרון' - ריצוף גנטי שמשלב בין שני זני קורונה: זן דלתא, וזן אומיקרון    הצוות המייעץ לממשלת בריטניה - לא לחסן במנה רביעית את הקשישים
איציק וולף
ביום שישי אובחנו בישראל 18,780 חולי קורונה חדשים - 9.48% מכלל הנבדקים    מחצות הלילה ועד מוצאי השבת אובחנו עוד 10,109 מאומתי קורונה    נמשכת העלייה בתחלואה הקשה - שני שלישים מהחולים במצב קשה אינם מחוסנים
מירב ארד
שיעורי האשפוזים עולים במיוחד בקרב ילדים מתחת לגיל 5 - קבוצת הגיל היחידה שעדיין אין אינה זכאית לחיסון נגד נגיף הקורונה    ד"ר רושל וולנסקי: "עוד לא ראינו שום סימן לכך שיש עלייה בחומרת המחלה בקבוצת הגיל הזו"
איתמר לוין
הזן החדש מדבק הרבה יותר אבל מסוכן פחות    נכון לעכשיו מספר המאושפזים גדל במהירות, אך בסופו של דבר העלייה באשפוז עשויה להיות נמוכה בהרבה מאשר בתחלואה
איציק וולף
עובדי מערכת החינוך יידרשו בהצגת תו ירוק או בחלופת בדיקות כפי שהיה נהוג עד היום    ממוני הקורונה בבתי הספר היסודיים יבצעו בדיקות אנטיגן לתלמידים ולצוותי הוראה במקרה של חשיפה למאומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il