X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
ניו-יורק טיימס: וושינגטון ובעלות בריתה בוחנות ניתוק של הבנקים הרוסיים מביצוע העברות בינלאומיות, אמברגו על ייצוא של טכנולוגיות אמריקניות לרוסיה - כולל רכיבים בהם יש ידע אמריקני - וחימוש של לוחמי גרילה אוקראינים
▪  ▪  ▪
טנק רוסי בגבול אוקראינה [צילום: AP]

ארה"ב ובעלות בריתה מכינות חבילת עונשים פיננסיים, טכנולוגיים וצבאיים אשר יוטלו על רוסיה בתוך שעות בודדות אם תפלוש לאוקראינה. ניו-יורק טיימס אומר (9.1.22), כי המטרה היא להבהיר מראש לנשיא ולדימיר פוטין עד כמה יהיה כבד המחיר שישלם על צעד כזה. הפרסום בא ערב שבוע של מהלכים דיפלומטיים, עם רוסיה ומולה, אשר יחל מחר בז'נבה ויימשך ברחבי אירופה.
בין המהלכים המתוכננים: ניתוק המוסדות הפיננסיים הגדולים ביותר ברוסיה ממערכות העסקות הבינלאומיות, הטלת אמברגו על ייצוא טכנולוגיות תוצרת ארה"ב או בעיצוב אמריקני ואשר משמשות לצרכי ביטחון וסחר, וחימושם של לוחמים באוקראינה לביצוע פעולות גרילה אם רוסיה תכבוש חלקים מהמדינה. פרסום מוקדם שכזה הוא נדיר, אך עוזריו של הנשיא ג'ו ביידן אומרים שזהו ניסיון לאותת בבירור לפוטין בפני מה הוא ניצב בבית ובחו"ל, לנוכח העובדה שעל הכף מוטלים גבולות אירופה שלאחר המלחמה הקרה והנוכחות הצבאית של נאט"ו ביבשת.
את השיחות שיחלו מחר תוביל תת-שר החוץ, וונדי שרמן, אשר השתתפה ב-2015 בשיחות הגרעין עם אירן. הנציגים הרוסים צפויים להדגיש את דרישתם ל"ערבויות ביטחוניות", כולל איסור על פריסת טילים כלשהם באירופה היכולים לפגוע ברוסיה ולמנוע הצבת נשק וחיילים של נאט"ו במדינות המזרחיות-לשעבר שהצטרפו לארגון לאחר נפילת חומת ברלין. פוטין גם דורש להפסיק את התרחבות נאט"ו ולא לצרף אליו את אוקראינה. ממשל ביידן אומר שהוא מוכן לדון בכל הדרישות הרוסיות – ויש לו רשימה ארוכה משלו – אבל בפועל משמעותן היא מסמוס ארכיטקטורת הביטחון של אירופה שנבנתה לאחר נפילת ברית המועצות.
ביום רביעי ייפגשו נציגי נאט"ו עם נציגי רוסיה בבריסל, ולמחרת יישבו נציגי אוקראינה – לראשונה – בווינה לדיון הארגון לביטחון ושיתוף פעולה באירופה; אבל עם 57 מדינות חברות, ארגון זה אינו המקום למו"מ רציני. דיפלומטים אמריקנים חוששים שלאחר השבוע האינטנסיבי הקרוב, רוסיה תכריז שדאגותיה הביטחוניות לא יושבו ותשתמש בכשלון השיחות כצידוק לפעולה צבאית.
הודאה בכשלון הצעדים ב-2014
"איש לא צריך להיות מופתע אם רוסיה תיזום פרובוקציה או תקרית, ואז תנסה להשתמש בכך כדי להציג התערבות צבאית, בתקווה שעד הפעם יבין את האמת – יהיה מאוחר מדי", אמר שר החוץ האמריקני, אנתוני בלינקן, בסוף השבוע. "הפעם היינו ברורים עם רוסיה לגבי מה שיעמוד בפניה אם תמשיך בנתיב הזה, כולל צעדים כלכליים בהם לא השתמשנו בעבר; השלכות מסיביות". הטיימס מציין, כי מדובר למעשה בהודאה בכשלון תגובתו של ממשל אובמה לכיבוש חצי-האי קרים ב-2014 ובניסיון ללמוד מטעויות העבר.
בדיקה של הצעדים ב-2014 הובילה למסקנה, כי העיצומים אומנם הזיקו לכלכלת רוסיה והובילה למכירת חיסול של הרובל, אבל הם לא השיגו את יעדם האסטרטגי: לגרום לפוטין לסגת. תשע שנים מאוחר יותר, רוסיה עדיין מחזיקה בחצי-האי. כל העיצומים עודם בתוקף, כולל אלו שהוטלו לאחר התערבותה של רוסיה בבחירות 2016 ולאחר מתקפת הסייבר שלה ב-2020, אבל אין כל סימן שהם השפיעו על פוטין בצורה כלשהי.
הפעם העיצומים לא יתחילו מול בנקים קטנים ומפקדים צבאיים בשטח, אלא יכוונו במישרין לנתק את המוסדות הפיננסיים הרוסיים הגדולים ביותר מיכולתם לבצע העברות בינלאומיות. הפקידים לא אמרו האם בכוונת ארה"ב לנתק את רוסיה ממערכת SWIFT המבצעת העברות בין 1,100 בנקים ב-200 מדינות. פקידים אירופים אומרים שהאפשרות נדונה – צעד שהמדינות העיקריות ביבשת נמנעו עד כה מלשקול, מחשש שרוסיה תנתק את אספקת הנפט והגז למערב אירופה בחודשי החורף. הוא הופעל בהצלחה מסוימת מול אירן, אך מומחים אומרים שרוסיה התכוננה לאפשרות זו וספק אם היא תושפע ממנו במידה אותה צופים האמריקנים.
העיצומים הטכנולוגיים מיועדים לפגוע בכמה מן הענפים החביבים על פוטין, במיוחד אוויר-חלל ונשק, המהווים מקור הכנסה חשוב לממשלת רוסיה. הדגש יהיה על יצרנים של מטוסי קרב, מערכות נ"מ, מערכות נגד לווינים, מערכות חלל וטכנולוגיות מתפתחות כמו בינה מלאכותית ומחשוב קוואנטים. אמצעים דומים הופעלו ביעילות מפתיעה נגד חברת התקשורת הסינית Huawei ולמעשה מוטטו את עסקי הטלפונים הסלולריים שלה. אבל חברות רוסיות שונות מאלו הסיניות, ולא ברור עד כמה ישפיע עליהן אמברגו על מכירת מוליכים למחצה ומוצרי מיקרו-אלקטרוניקה אחרים.
הרמטכ"ל הזהיר את עמיתו
הטיימס מדווח, כי נשקלות אפשרויות נוספות שמעבר לאיסור גרידא על מכירת שבבי מחשב. משרד המסחר יכול למנוע בפועל ייבוא של טובין כלשהם מרוסיה – החל ממחשבים ניידים וכלה במקררים – הכוללים רכיבים אלקטרוניים שיוצרו או עוצבו בארה"ב. המשמעות היא, שהאיסור יחול גם על רכיבים המיוצרים באירופה, קוריאה הדרומית ומדינות אחרות תוך שימוש בידע אמריקני. רוסיה אינה מייצרת בעצמה מוצרים אלו, וההשפעה על הצרכנים בה עשויה להיות רבה. אולם, אומרים פקידים אירופיים, יש עדיין ויכוח האם האזרח הרוסי יאשים במחסור את פוטין או את ארה"ב ובעלות בריתה.
כדי להדגיש את גודל המכה העלולה לנחות על רוסיה, שוחח לפני שבועיים ראש המטות המשולבים, מייק מיליי, עם עמיתו הרוסי, ואלרי גראסימוב, והעביר לו מסר חד: כן, אתם יכולים לפלוש לאוקראינה וכנראה תגברו על הצבא האוקראיני, אבל הניצחון המהיר ילווה במתקפות עקובות מדם בדומה לאלו שגרמו לברית המועצות לסגת מאפגניסטן.
מיליי לא פירט בפני גראסימוב את התוכניות בוושינגטון לתמיכה במתקפות כאלה. הללו כוללות העברת נשק למתקוממים, כנראה כולל טילי נ"מ מדגם "סטינגר". לפני חודש החל יועצו של ביידן לביטחון לאומי, ג'ייק סליבאן, לבחון מגוון של תגובות אם פוטין יחליט לפלוש. הצוות שהקים כולל נציגים של המועצה לביטחון לאומי, סוכנויות המודיעין ומשרדי ההגנה, החוץ, האוצר, האנרגיה וביטחון הפנים. הקבוצה מנסה להכין תגובות לסוגים שונים של התקפות העשויות להתרחש בשבועות הקרובים, החל ממתקפות סייבר נגד רשתות החשמל והצינורות באוקראינה וכלה בכיבוש שטחים קטנים או נרחבים.
אנשי מודיעין אמרו לאחרונה, כי הסבירות הנמוכה ביותר היא לפלישה בהיקף מלא בה תנסה רוסיה לכבוש את קייב, בירת אוקראינה. התרחישים בוחנים צעדים שונים של פוטין, העשויים לכלול כיבוש שטח במחוז דונבאס או ניסיון ליצור חיבור יבשתי לקרים. הממשל גם בודק אלו מדינות אירופיות יוכלו להעניק לאוקראינה סיוע צבאי עוד לפני מתקפה כלשהי ובשלבים הראשונים של פלישה רוסית. הצוות גם בודק אספקת נשק נוסף לאוקראינה, כולל מערכות נ"מ.

תאריך:  09/01/22   |   עודכן:  09/01/22
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ארה"ב מכינה תגובות כואבות לפלישה רוסית לאוקראינה
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
הכל דיבורים...
חשדנית  |  9/01/22 19:36
 
- נכון ואמרו את זה גם ב1937 ואז
הגלשנית  |  11/01/22 19:54
 
- הנה זה מתחיל..
חשדנית  |  26/02/22 12:05
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת רוסיה באוקראינה
איציק וולף
גורמים בממשל ביידן ציינו כי אם רוסיה תפלוש לאוקראינה יטילו ארצות הברית ובעלות בריתה בתוך מספר שעות שורת עיצומים כלכליים שיכללו ניתוק המוסדות הפיננסיים הרוסיים מהמערכת הבינלאומית ואמברגו שימנע אספקת מוצרי טכנולוגיה אמריקניים לתעשיה הרוסית
דניאל ראקוב
אם המצב בין רוסיה לארה"ב והמערב יסלים, ייתכן שישראל לא תוכל להמשיך במדיניותה הייחודית - ברית עם המערב והימנעות מעימות עם הקרמלין    ירושלים צריכה להחליט כבר כעת באלו תחומים לשתף פעולה עם מוסקבה ובאלו להימנע מכך
איציק וולף
השיחה התקיימה על-פי בקשת נשיא רוסיה ונמשכה כחמישים דקות    ביידן איים בהשלכות כלכליות משמעותיות אם רוסיה תמשיך בהסלמה הצבאית בגבול אוקראינה
יאיר נבות
סביר שנשיא רוסיה ולדימיר פוטין ינסה לפחות לייצר הפתעה טקטית מסוימת - אולי מהלך פתיחה סמוך לחג המולד בתאריך הפרבוסלבי בשבעה בינואר או אפילו בחג עצמו    סביר מאוד שהרוסים ייתקלו בהתנגדות עזה, גם מצד אזרחים שיילחמו
יאיר נבות
ניתוח מושכל של המציאות ילמד שייתכן בהחלט שהנשיא פוטין כבר קיבל החלטה על פעולה צבאית קרובה - בטווח של ימים עד חודש מהיום. כעת מתרכז כנראה המאמץ הרוסי סביב בניית הנרטיב על הצדקת המהלך
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il