X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
בייג'ינג מאמצת את הרטוריקה של מוסקבה במשבר אוקראינה וגם היא רוצה לראות את ארה"ב ונאט"ו נחלשות - אבל סיוע מעשי אם ארה"ב תטיל עיצומים יהיה כפוף לנכונות לספוג ענישה אמריקנית, מנתח ניו-יורק טיימס
▪  ▪  ▪
פוטין ושי היום. פוטין ושי. 38 פגישות בתשע שנים [צילום: AP]

בעוד ארה"ב מתכוונת להפעיל עליו לחץ מירבי בשל החשש מפלישה לאוקראינה, ולדימיר פוטין מוצא מפלט אצל בעל בריתו החזק ביותר: שי ג'ינפינג. סין הביעה תמיכה בטרוניותיה של רוסיה כלפי ארה"ב ונאט"ו, הצטרפה אליה במניעת פעולה בסוגיית אוקראינה בידי מועצת הביטחון ונפנפה את האזהרות האמריקניות לפיהן גם היא עלולה להיפגע מהשלכות הפלישה.
שני הנשיאים נפגשו היום (4.2.22), לפני טקס הפתיחה של אולימפיאדת החורף בבייג'ינג – אותו מחרימים הנשיא ג'ו ביידן ומנהיגים אחרים. זוהי הפגישה הראשונה של שי עם מנהיג זר מזה קרוב לשנתיים, ועצם קיומה מאותת על שיתוף הפעולה בין שתי המעצמות, מציין ניו-יורק טיימס. תמיכה כלכלית ודיפלומטית מצד סין יכולה לחתור תחת האסטרטגיה של ביידן – להפעיל לחץ אישי על פוטין. היא גם עשויה להעמיק בצורה משמעותית את הקרע בין ארה"ב לסין.
מנהיגי סין רואים את העימות בין ארה"ב לרוסיה סביב אוקראינה כמבחן להשפעתה ונחישותה של וושינגטון, העשוי להסיט את תשומת ליבו של ביידן מההתמקדות בבייג'ינג כיריב האסטרטגי המרכזי של ארה"ב במאה ה-21. ארה"ב מצידה חוששת, כי שי יבטיח לפוטין תמיכה אם ארה"ב תטיל על רוסיה עיצומים כלכליים כבדים כפי שהזהירה שתעשה. ב-2014, כאשר ארה"ב הטילה עיצומים בשל סיפוח חצי-האי, פנה פוטין לעזרתה של סין וזו הסכימה לרכוש מרוסיה גז ב-400 מיליארד דולר, אם ניצלה את המצב כדי להשיג מחירים נוחים.
למרות שבעבר סין התמקחה בנוקשות עם רוסיה, היחסים הכלכליים בין שתי המדינות גדלו מאז הפלישה הראשונה לאוקראינה. בחודש שעבר הודיעה סין, כי אשתקד הסתכם הסחר עם רוסיה ב-147 מיליארד דולר לעומת 68 מיליארד דולר ב-2015. שגריר רוסיה בבייג'ינג, אנדריי דניסוב, מסר, כי שתי המדינות עשויות להשלים בקרוב עסקה להנחת צינור גז נוסף מרוסיה לסין, בדומה לזה שעובר דרך סיביר והחל לפעול ב-2019.
הטיימס מציין, כי מעבר לרווחים הכלכליים – שתי המדינות שותפות במטרה להחליש את הכוח וההשפעה של ארה"ב. בשבועות האחרונים הדהדו פקידים ואמצעי תקשורת בשתי המדינות אלו את טענותיהם של אלו נגד ארה"ב, מה שמלמד על הסכמה גוברת ביניהן. בין היתר, סין הצטרפה להאשמות הרוסיות לפיהן ארה"ב עמדה מאחורי המחאה הנרחבת בקזחסטן בחודש שעבר.
שי נפגש עם פוטין 37 פעמים בתשע שנותיו כנשיא סין – יותר מאשר כל מנהיג זר אחר. בפגישתם האחרונה – פסגה וירטואלית בחודש דצמבר – כינה שי את פוטין "חבר ותיק", והשניים הסכימו ליצור מערכת פוליטית ופיננסית שאינה מובלת בידי ארה"ב והדולר. פקידים סינים רואים את הניסיון הרוסי להדוף אחורה את נאט"ו כדומה לניסיון הסיני למנוע ממנה לבנות בריתות ושותפויות באסיה נגד סין.
קשרים הדוקים גם עם אוקראינה
אמנם קיימים הבדלים רבים במצב הגיאו-פוליטי של טייוואן ואוקראינה, אבל השימוש שעושה פוטין במיתוסים היסטוריים ובכוח צבאי גלוי מוצא חן בעיני הניצים בבייג'ינג. גם שי הגביר את איומיו על טייוואן, באומרו שלא תעז לנסות להשיג עצמאות ולא להיות חלק מסין הקומוניסטית. לצד זאת, יש הבדל מהותי: ארה"ב הבהירה שלא תשגר חיילים לאוקראינה, לעומת מחויבותה הגלויה וארוכת השנים להגנתה של טייוואן המונעת עד כה פלישה סינית.
סין איננה נותנת לפוטין צ'ק פתוח, מבהיר הטיימס. אם ארה"ב תטיל עיצומים על רוסיה, סין תנקוט צעדים מדודים לסייע לשכנתה, אך הבנקים והחברות המקומיים יידרשו להחליט אם יסתכנו בענישה אמריקנית. סין גם אינה יכולה להכיר בסיפוח קרים לרוסיה, ומאוד לא סביר שתתמוך במפורש בפעולה צבאית באוקראינה.
רק לפני שבועות אחדים חגגה סין את 30 שנות עצמאותה של אוקראינה מאז קריסת בריה"מ. לשתיים יש קשרים כלכליים הדוקים, כולל בתעשיה הביטחונית. פקידים סינים אומנם אמרו שארה"ב צריכה להתייחס ברצינות ל"דאגות הביטחוניות הסבירות" של רוסיה באירופה, אך גם הדגישו את הצורך בפתרון המשבר בדרכי שלום. בשורה התחתונה, מדיניותה של סין זהירה ונוטה לעבר אהדה ותמיכה לרוסיה.

תאריך:  04/02/22   |   עודכן:  04/02/22
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
רוסיה תקבל סיוע מסין - אבל לא בצורה של צ'ק פתוח
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
איפוא קיסינג'ר?
קסנדרה  |  4/02/22 18:57
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת רוסיה באוקראינה
איציק וולף
דובר משרד ההגנה האמריקני העריך כי רוסיה מתכננת להפיק סרטון תעמולה "מאוד גרפי", כלשונו, שיציג מתקפה שכביכול ביצעה אוקראינה על שטח בריבונות רוסית, כהצדקת שווא למתקפה צבאית ולפלישה לשטח אוקראינה
איתמר לוין
נשיא רוסיה מחביא היטב את רכושו, ולכן ארה"ב מדברת על פגיעה במקורביו - אבל לא בטוח שזה יגרום לו לשנות את מדיניותו בנושא אוקראינה, מנתח וושינגטון פוסט
איציק וולף
הנשיא האמריקני הורה להציב 2,000 חיילים בפולין ובגרמניה ו-1,000 נוספים ברומניה    רוסיה הגיבה: צעד בלתי מבוסס והרסני
איתמר לוין
ככל שמתקרבים לגבול רוסיה, כך גוברים החששות וההסתייגויות ממנה - בעוד במרכז אירופה יושבים שליטים המיודדים עם פוטין ומחקים אותו, מנתח אקונומיסט
איציק וולף
נשיא רוסיה התייחס בפעם הראשונה באופן פומבי למתיחות בגבול אוקראינה    האשים את מדינות המערב בהתעלמות מחששותיה הביטחוניים של רוסיה מהאפשרות של צירוף אוקראינה לנאט"ו והעלה תרחיש עתידי שלפיו אוקראינה, כחברת נאט"ו, תנסה לכבוש מחדש את חצי האי קרים    "האם מישהו חשב על האפשרות הזאת? ככל הנראה - לא"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il