X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
ראש ממשלת בריטניה מצהיר, במאמר בעיתון טיימס, כי המערב יפעל בצורה אחידה וחסרת תקדים בחומרתה נגד רוסיה אם תפלוש לאוקראינה מביע תקווה שניתן יהיה למצוא פתרון דיפלומטי למשבר, אם רוסיה תפחית את המתיחות
▪  ▪  ▪
ג'ונסון בקייב בשבוע שעבר [צילום: AP]

  • ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון, פרסם (8.2.22) בעיתון טיימס מאמר על המשבר בין אוקראינה לרוסיה. המאמר נכתב בגוף ראשון וכך מובאים כאן עיקריו.
קתדרלת סנט סופיה ניצבת בקייב מאז המאה ה-11, שרדה את המונגולים – ואתה תוהה כיצד ייתכן שבשנת 2022 שוב ניצב צבא עוין בגבולות אוקראינה. כאשר ביקרתי בקייב בשבוע שעבר, העיר הייתה מלאת חיים יותר מאשר בביקורי הקודם, למרות ש-130,000 חיילים רוסים מקובצים לא הרחק ממנה.
בראש סדר העדיפות של מדיניות החוץ הבריטית ניצבת העמידה לצד בעלי בריתנו ולשלב נחישות ודו-שיח כדי לפתור את המשבר ולמנוע את האסון של פלישה רוסית נוספת לאוקראינה. זהו הריכוז הצבאי הגדול ביותר באירופה מאז המלחמה הקרה, מה שמעביר את תחושת הדחיפות של משימתנו. אבל יש סיבה לתקווה: למרות חילוקי הדעות בינינו, המערב הסכים על תגובה מאוחדת לכל התקפה רוסית על אוקראינה.
ראשית, ארה"ב ואירופה יטילו על רוסיה עיצומים כבדים כלכליים מאשר בעבר. אנחנו רוצים שהעיצומים של ידידינו יהיה מוכנים להפעלה ברגע בו כף רגלו של החייל הרוסי הראשון תחצה את גבול אוקראינה. מבחינת בריטניה, הממשלה תבקש מהפרלמנט סמכויות להטיל עיצומים על מגוון רחב יותר של רוסים וישויות רוסיות, כולל כל מדינה הקשורה לממשלת רוסיה או פועלת בתחום בעל חשיבות אסטרטגית לקרמלין. אין מגזר חשוב יותר מן האנרגיה, ואני מקדם בברכה את הודעתה של גרמניה לפיה תשקול מחדש את צינור הגז נורדסטרים 2 במקרה של פלישה.
שנית, מדינות נאט"ו הסכימו לשלול עוד חיילים להבטיח את בטחונן של בעלות בריתנו במזרח אירופה. שרי החוץ של לטביה ואסטוניה ביקשו סיוע נוסף ואנחנו מוכנים להעניק אותו. בריטניה ערוכה לחזק את קבוצת הקרב של נאט"ו הערוכה בראשותה באסטוניה. נגביר את תרומתנו גם לתרגילים של כוח הפריסה המשולב, כוח בראשות בריטניה הכולל יחידות מעשר מדינות בסקנדינביה ובצפון אירופה. אנחנו שוקלים להציב מטוסים וספינות להגן על דרום-מזרח אירופה.
לבסוף, המערב יעשה יותר כדי לסייע לאוקראינה להגן על עצמה. מאז 2015 אימנה בריטניה 22,000 חיילים אוקראינים, ובחודש שעבר שלחנו אליה 2,000 טילי נ"ט. בפגישתי עם הנשיא ולדימיר זלנסקי הודעתי על תרומה של 88 מיליון ליש"ט לחיזוק עצמאותה האנרגטית של אוקראינה.

מחויבות מוחלטת לביטחון אירופה

אני מתקשה להבין כיצד איום על אוקראינה מקדם את מטרותיו המוצהרות של הנשיא ולדימיר פוטין – להרחיק את כוחות נאט"ו מרוסיה, למנוע הצטרפות מדינות נוספות לברית והפסקת שיתוף הפעולה שלה עם קייב. אם הוא יפלוש שוב, יכריח פוטין את המערב לעשות את מה שהוא מבקש למנוע. למעשה, זה כבר קורה: ארה"ב, איטליה, צרפת ובעלות ברית נוספות מגבירות את נוכחות נאט"ו בדרום-מזרח אירופה, כפי שבריטניה עושה בצפון-מזרחה. ואין נימוק משכנע יותר בדבר החיוניות של נאט"ו מאשר לראות שוב טנקים רוסיים פולשים למדינה מזרח-אירופית.
אני מקווה שהקרמלין יבין ששפיכות דמים באוקראינה לא תקדם את מטרותיו. אני עדיין מאמין שדיפלומטיה נחושה ובעלת עקרונות יכולה למנוע את המשבר. אמונתנו הבסיסית היא שכל מדינה רשאית לבחור את דרכה הסוברנית. אנחנו לא יכולים לתגמל – ובכך לעודד – דיפלומטיה תוקפנית, כך שהפחתת המתח בידי רוסיה היא תנאי לדו-שיח מוצלח.
מאז דצמבר דיברתי פעמיים עם פוטין והדגשתי את המחיר שרוסיה תשלם על מתקפה נוספת נגד אוקראינה. הדגשתי גם את הכבוד שבריטניה רוחשת לרוסיה, שאנו זוכרים היטב כיצד הבסנו יחדיו את הפשיזם ואת אמונתי שדאגותיה של רוסיה יידונו בדו-שיח פתוח והוגן. זו הסיבה לכך ששרי ההגנה והחוץ, בן וואלאס וליז טראס, יסעו בקרוב למוסקבה.
בעוד אנו מתקדמים בדיפלומטיה סבלנית, בריטניה תמשיך לחזק את האחדות עם המערב. אני עומד בקשר קבוע עם הנשיא ג'ו ביידן, הנשיא עמנואל מקרון והקנצלר אולף שולץ. נאזין בתשומת לב גם למדינות המצויות בסיכון הגבוה ביותר כאשר נעשה ניסיון להחזיר לאחור את השעון, לעידן בו מדינות גדולות התנהגו בבריונות כלפי הקטנות.
מחויבותה של בריטניה לביטחון אירופה – עם נאט"ו כמגן המרכזי שלה – תוסיף להיות ללא תנאי וללא שינוי. אוקראינה אינה מבקשת דבר, אלא שצריחי סנט סופיה ישקיפו על מדינה עצמאית החיה בשלום, היכולה לבחור בעצמה את גורלה ואת בריתותיה כמו כל מדינה עצמאית אחרת. בריטניה עמדה תמיד לצידם של עקרונות אלו ולא נמוש מהם כעת.

תאריך:  09/02/22   |   עודכן:  09/02/22
+ארה"ב תשלח 2,000 חיילים לסייע בפינוי אזרחיה מאוקראינה
18:55 09/02/22  |  עידן יוסף

הבית הלבן אישר תוכנית לשלוח 2,000 חיילים לפולין לסייע בפינוי אזרחים אמריקנים מאוקראינה למקרה שרוסיה תפלוש. החיילים לא יכנסו לאוקראינה.


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ג'ונסון: פוטין משיג באוקראינה בדיוק את ההפך ממטרותיו
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
Kievan_Rus
מזכיר נשכחות  |  10/02/22 13:52
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת רוסיה באוקראינה
איתמר לוין
נשיאי צרפת ורוסיה ייוועדו במקביל לפגישת נשיא ארה"ב וקנצלר גרמניה    ניו-יורק טיימס מתאר את שתי המתווים בהם ינסה מקרון למנוע מלחמה באוקראינה
יעקב קורי
בימים אלה של ההתחממות הגלובלית, וכדי להרוג שתי ציפורים במכה אחת, מומלץ לביידן להמשיך מירושלים לקייב, או למה שיישאר ממנה אחרי הפלישה הרוסית, להבטיח להם שלום לאלף שנים ולגבות את ההסכם שחתם קלינטון, שהיה גם דמוקרט, להבטחת שלמותה הטריטוריאלית של אוקראינה. ומי זוכר את ערבות איזנהואר לחופש שייט באזורנו?
יאיר נבות
בפלישה רוסית מלאה הרוסים יוכלו לכבוש את קייב בתוך 72 שעות, או לכתרה אם כך יבחרו, והפעולה עלולה לגרום למותם של 50 אלף אזרחים ולכ-5 מיליון פליטים. ההכנות למלחמה אינן רק ביבשה
איציק וולף
מדובר בתרגיל שעליו הודיעו רוסיה ובלארוס ואשר צפוי להתקיים בין 10 ל-20 בפברואר, אך במדינות המערב ובאוקראינה חוששים שריכוז הכוחות סמוך לגבול עם אוקראינה ישמש את הרוסים לטובת פלישה לאוקראינה
איתמר לוין
ארה"ב מציבה ותציב קווים אדומים - כעת במיוחד במשבר באוקראינה ובמו"מ עם אירן; מאמר ב-Foreign Affairs מסביר מהם הקשיים וכיצד לעשות זאת בצורה מוצלחת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il