X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
קורבנות הטבח בשיקאגו [צילום: רוג'ר שניידר, AP]
מנות קטנות ומפוקחות של שטנה מחסנות מפניה
פרופ' סינתיה מילר-אידריס מתארת ב-Foreigh Affairs את התוצאות של ניסויים שערכו היא ואחרים, כחלק מן המאבק באלימות החמושה המתרחבת בארה"ב זה כמובן לא מספיק: יש צורך בפעילות חינוכית וקהילתית נרחבת

הרצח של שבעה בני אדם בשיקגו ב-4 ביולי היה מזעזע – וצפוי. בעשור האחרון היו עשרות מעשי טבח בארה"ב. אין להם נוסחא בודדת, אבל לאחרונה יש כמה מכנים משותפים רעילים: היסטוריה של פנטזיות רצחניות, ניהליזם אלים, פגיעה עצמית או מחשבות אובדניות; התרחקות ממשפחה וחברים; וגילויי אלימות בדמות עינוי או הריגה של בעלי חיים, הטרדת נשים ואיומים באונס או במעשי אלימות אחרים – כותבת פרופ' סינתיה מילר-אידריס מהאוניברסיטה האמריקנית ב-Foreign Affairs.
רבים מן התוקפים הם טרוריסטים מבית המבקשים לרצוח בני מיעוטים, אבל להם ולאחרים יש עוד מכנה משותף: חשיפה לאלימות מקוונת. הרוצח בבאפלו הוקצן בידי תכנים של עליונות לבנה, ובמיוחד בידי תיאוריית הקונספירציה המכונה "ההחלפה הגדולה" ולפיה יהודים ומוסלמים מנהלים מסע מרוכז לרשת לבנים נוצרים באמצעות הגירה ושינויים דמוגרפיים. מעשי אלימות אחרים נגד יהודים, מוסלמים, לטינים ושחורים הונעו בידי אותה תיאוריה. קהילות של לבנים גזענים מהללים התקפות אלו כמעשי הקרבה ומעודדות אלימות נוספת.
נכון להיום, ממשלות וחברות פרטיות פועלות לאתר מתקיפים-בכוח על בסיס התכנים המקוונים שהם צורכים. אבל זהו לא יותר מאשר פלסטר במקרים שכבר הקצינו עד כדי כך שהם מצדיקים צווי מעצר. כדי למנוע באמת את הטרור הפנימי ומעשי הטבח, קובעי המדיניות בארה"ב חייבים להתמקד במאבק בעולמות המקוונים בהם מתגוררים אותם קיצוניים. במקום לתפוס את הקיצוניות בנקודת הסופית שלה – הזמן שלפני ההתקפה – צריך למנוע מלכתחילה פעילות שטנה מקוונת.
מילר-אידריס מונה שורה של פלטפורמות בהן מופצת השטנה. הן ידועות כמקומות המעודדים הטרדה והחלפת תכנים עוינים. מחקרים מלמדים, כי מי שעוסקים בהתנהגות מקוונת מזיקה, נתונים להשפעה ביתר קלות בידי דעות קיצוניות. הם עשויים להצטרף למיליוני גברים לבנים אמריקנים, הפעילים בפלטפורמות גזעניות: אתרים המוקיעים בני מיעוטים ומעודדים אלימות. בצורות הקיצוניות ביותר שלהם, האתרים הללו מעלים תכנים פוגעניים ביותר, כולל פדופיליה ועינויים. אבל תוכן מסוכן אינו חייב להיות גלוי. הרשת מוצפת בדברי שבח לאלימות המוסווים במילות קוד, "ממים" או אירוניה.
אנשים צעירים פגיעים במיוחד ל"תכנות" כזה. בני עשרה אמריקנים מבלים במרחב המקוון למעלה ממחצית השעות בהן הם ערים, ו-64% אומרים שנתקלו בתכנים אלימים ברשתות החברתיות. מבוגרים, המבלים פחות זמן ברשת, אינם מבינים עד כמה נרחבים ונפוצים הרעלים הללו. צעירים מתייחסים אליהם כאל הנורמה. הרוצח של 19 התלמידים ושתי המורות בטקסס איים ברשת על צעירות בחטיפה, אונס ורצח; הוא העלה תמונות של חתולים מתים ואיים לירות בסבתו. למרות שצעירים רבים ראו את התכנים שהעלה, הם הפטירו: ככה זה בעולם המקוון.
מקבלי ההחלטות בארה"ב יודעים שהגישות הנוכחיות לא מצליחות למנוע את ההקצנה מבית והם פועלים לסגור את הפער. ביוני 2021 פרסם ממשל ביידן את האסטרטגיה הלאומית הראשונה למאבק בטרור פנימי. המשרד לביטחון פנים ארגן מחדש את המאבק בטרור והקים משרדים איזוריים חדשים ברחבי ארה"ב. רבים הציעו להדק את חוקי הנשק, אך לצעד חיוני זה אין היתכנות פוליטית. כיום יש לממשל הפדרלי ולשלטונות המדינתיים והמקומיים כלים טובים יותר לדווח על אלימות מקוונת, וכוחות האכיפה מתורגלים טוב יותר באיתור סימנים מעידים.

לתקוף במישרין את ההקצנה המקוונת
קורבנות הטבח בטקסס [צילום: אריק גאי, AP]

אבל כדי להיאבק באמת באלימות המסיבית, חובה לתקוף את תכני השטנה הדיגיטליים – טוענת מילר-אידריס. זה עשוי להישמע בלתי אפשרי לנוכח ההגנה שמעניקה ארה"ב לחופש הביטוי, אבל אין צורך בצנזורה כדי להגביל את תפוצת התכנים הקיצוניים. עשרות שנים של מחקרים רפואיים העלו, כי בני אדם יכולים לפתח מנגנוני התגוננות כאשר הם נחשפים לכמויות קטנות של תכני שטנה לצד הסבר כיצד הללו משפיעים על דעותיהם. זה עובד, כי בני אדם אינם אוהבים שעובדים עליהם.
בשנתיים האחרונות מצאה מעבדת המחקר של מילר-אידריס, כי ניתן להפעיל בהצלחה גישה זו נגד דיסאינפורמציה מקוונת. המחקר העלה, כי מי שנחשפו לסרטונים של גזענות לבנה תמכו במסרים אלה פחות ממי שלא נחשפו להם. הצופים גם מצאו שמקורות התעמולה אינם אמינים, ויש פחות סיכוי שיציעו תמיכה כספית, אידיאולוגית או לוגיסטית לקיצונים אלימים. אותם ממצאים היו בנוגע להתנגדות לחיסוני קורונה. ולא צריך הרבה זמן: סרטונים בני 30 שניות עושים את העבודה.
אבל יעילה ככל שתהיה, שיטה זו לבדה אינה יכולה לבלום את ההקצנה. לא ברור לכמה זמן היא משפיעה והאם "חיסון" מפני סוג אחד של קיצוניות עוזר גם מול סוג אחר. לכן, זהו רק אחד הכלים בהם יש להשתמש. יש לפעול כדי למנוע נורמליזציה של אלימות גזענית או מגדרית בכך שבני נוער ילמדו עליה, כך שיוכלו לזהות אותה ולהתנגד לה. כאשר לילדים אין תשובות אמינות לשאלות של מגדר וגזע, הם יותר פגיעים להסברים כוזבים של תיאוריות קונספירציה ותעמולה מקוונת.
כדי ללמד סוגיות של גזע ומגדר, יהיה על בתי הספר לחנך ככל האפשר בנוגע לשורשי השנאה והאפליה. זה לא יהיה קל, שכן הוראת הגזע הפכה לשאלת פוליטית מקוטבת קשות. אבל יש דרכים לעסוק בסוגיות אלו ולעקוף נסיונות ממשלתיים מטרידים להוציא את שאלת הגזע מן הכיתות. סטודנטים במעבדה של מילר-אידריס זכו בפרס של המשרד לביטחון על סרטון אנימציה בנוגע לדיסאינפורמציה המיועד לתלמידי בתי הספר היסודיים. הסרטון מתרחש בבית ספר יסודי לחיות ומתמקד בתלמיד חדש – ברווז בשם דונלד – הנדחה בידי התלמידים האחרים משום שנתקלו ברשת במידע ולפיו ברווזים הם טיפשים. כך ניתן להעביר את הכלת השונה בלא לתגבר סטריאוטופים מזיקים.
יש להרחיב את הפעילות החינוכית בכיוונים נוספים, מציעה מילר-אידריס. למשל: יותר שיעורי אזרחות; שיתוף פעולה עם קהילת האמנות, ארגוני הורים וארגונים אחרים. הקהילות צריכות לטפח את זיהוי הסימנים המעידים והדגלים האדומים, לצד העמדת טיפול – בדיוק כמו הטיפול בהפרעות אכילה ובהתמכרויות. וכמובן, כולם צריכים למצוא דרכים לאסור את הפצת תכני השטנה, וכאן יש אחריות מיוחדת לרשתות החברתיות.
האמריקנים משטים בעצמם אם הם חושבים שהמדינה יכולה למנוע אלימות באמצעות חרמות ומאסרים, מדגישה מילר-אידריס. אי-אפשר לנקות לחלוטין את העולם מתכני השנאה ושירותי המודיעין והחירום אינם יכולים להגיב לכל מתקפה אלימה. לכן, על הקהילות לצייד את תושביהן בכלים הדרושים כדי לזהות ולדחות תעמולה ודיסאינפורמציה. אלו יכולים להיות כלים תודעתיים, וזו יכול להיות מאמץ של הורים, מורים, יועצי בריאות הנפש, מאמנים וכל מי שמצוי בעמדת הנהגה. שאם לא כן, הקיצוניות האלימה תמשיך לגדול ולהעמיק, ותעמיד בסכנה את חייהם של רבים נוספים.

תאריך:  11/07/22   |   עודכן:  11/07/22
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מנות קטנות ומפוקחות של שטנה מחסנות מפניה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
מה עם אנטיפה?
עוד פעם?  |  12/07/22 07:54
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
יומיים לאחר רצח ראש הממשלה לשעבר, העניקו היפנים למפלגתו רוב של שני שלישים בבית העליון של הפרלמנט – מה שיאפשר לממש את חזונו: לתקן את החוקה הפציפיסטית, מדווח אקונומיסט    נראה שיפן תמשיך במסלול של אבה - אך לאט יותר
איתמר לוין
תחקיר המבוסס על 124,000 מסמכים חושף כיצד השתמשה החברה באלימות נגד נהגיה כדי לקדם עסקיה וכיצד מצאה בעל ברית בדמותו של עמנואל מקרון    וושינגטון פוסט מציג את עיקרי הממצאים
איתמר לוין
הפלישה לאוקראינה שינתה בן-לילה את היחסים בין ורשה לבריסל, אך הניסיון מלמד שהממשלה הנוכחית מעדיפה מאבקים על פני שותפים - מנתח אקונומיסט
איתמר לוין
פרשנים המצוטטים בוושינגטון פוסט מסבירים, כי מאבק משפטי בין החברה לבין המיליארדר יפגע בה קשות, יאלץ אותה לחשוף מידע עסקי, יביא לצלילת מניותיה ובכך ייפגעו עובדיה שממילא נתונים בחוסר ודאות
איתמר לוין
ניו-יורק טיימס מסביר: מאחר שכמעט בלתי אפשרי לרכוש נשק חוקי ואף בלתי חוקי ביפן, המתנקש נאלץ להרכיב את הרובה בעצמו ולירות ממרחק קצר ביותר    לצד הזעזוע על הרצח, יש לזכור ששיעור רציחות הנשק ביפן הוא שבריר אחוז מזה שבארה"ב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il